University of Valencia logo Logo Web and Marketing Unit Logo del portal

Un nou desenvolupament web facilita la visualització de la immensa oferta formativa del SFPIE

  • January 21st, 2022
Enllaços ràpids per a l'accés a l'oferta de cursos des de la portada del SPFIE.

 

La importància que té la formació permanent, tant en la dinàmica i l'èxit de la Universitat de València (UV) com a organització, com en el desplegament d'una carrera professional específica i en la realització personal, ha tingut reflex en la implementació d'un innovador disseny web per al portal del Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa (SFPIE-UV). És l'aportació de la Unitat Web i Màrqueting de la UV perquè l'oferta formativa que desplega el SFPIE es presente als i les destinatàries d'una forma àgil, senzilla, ordenada i accessible. 

El canvi ha consistit en un desenvolupament web mitjançant un sistema de components i blocs de contingut que facilita la labor d'edició i presenta la immensa oferta formativa pràcticament a cop d'un sol clic des de la pròpia portada. El projecte es va iniciar en la definició d'un fitxer catalogràfic per a estructurar tota l'oferta formativa dirigida a personal docent, personal de recerca, investigadors en formació i personal d'administració i serveis

Així, des de la pàgina d'inici l'usuari/ària té accés a les ofertes formatives per àrees destinades al personal de la UV, i ja en la navegació interior es despleguen les diferents àrees: formació per a la recerca, formacions específiques, habilitats personals i professionals, Igualtat, diversitat i sostenibilida, competències digitals, legislació i processos, metodologies i avaluació docent, salut i prevenció de riscos laborals, tecnologia educativa, etc. Cadascuna de les àrees mostra la respectiva relació de cursos oferts, i amb un clic sobre qualsevol dels cursos ens mostra una fitxa completa amb tota la informació detallada de l'acció formativa: programa, dates, sessions, horaris, contingut, ubicació, places, perfil professional dels destinataris, professorat, objectius, competències a desenvolupar, criteris d'avaluació, etc. 

Detalle de la ficha de uno de los cursos en el portal web del SPFIE. 

 

Una de les majors utilitats d'aquesta eina és la facilitat amb la qual els i les editores del portal web poden generar noves ofertes formatives, que es reproduiran de manera automàtica en el seu bloc corresponent en funció de l'àrea que se li assigne i de les dates d'inscripció i celebració. A més, un indicatiu de color informa l'usuari/ària si els períodes d'inscripció estan oberts o tancats. Així mateix, cada curs es pot localitzar de manera senzilla en el gestor de continguts per a la seva modificació. 

D'altra banda, s'ha incorporat un cercador de cursos mitjançant paraules clau tant en la pàgina d'inici com en les interiors.