UVculturaPatrimoni CulturalUniversitat de València Logo del portal

Descripció

La taula de la Mare de Déu de la Sapiència va ser pintada en 1516 per Nicolau Falcó, per encàrrec dels jurats de la Ciutat. Nicolau Falcó va ser pintor oficial de la ciutat i un dels més prestigiosos artistes de la seua època. Aquesta obra, per la seua antiguitat i qualitat artística, és la peça més excel·lent de la col·lecció universitària, i ens remet al mateix moment de la seua fundació.

Obra del primer renaixement valencià, ben executada i de factura minuciosa, es caracteritza per l'equilibri compositiu i la bellesa idealitzada que imprimeix als seus personatges. Es representa la imatge sedent de María, que sosté en la seua falda al Xiquet Jesús en actitud de beneir. A banda i banda se situen dos grups d'àngels. Asseguts en primer terme, trobem en el costat esquerre a sant Lluc Evangelista, aleshores patró de la Universitat, i a la dreta a sant Nicolau de Bari, que va ser també patró dels estudiants. Completen la imatge nombroses filactèries i referències a elements arquitectònics d'estil clàssic.

María es presenta ací com a Casa de la Saviesa i, per tant, com a transsumpte de la mateixa Universitat. Els estudis han revelat que la Mare de Déu  va ser pintada inicialment encinta, sense el Xiquet en braços, que va ser afegit posteriorment durant l'execució de l'obra.

La taula de la Mare de Déu de la Sapiència va ser pintada en 1516 per Nicolau Falcó, per encàrrec dels jurats de la Ciutat. Nicolau Falcó va ser pintor oficial de la ciutat i un dels més prestigiosos artistes de la seua època. Aquesta obra, per la seua antiguitat i qualitat artística, és la peça més excel&... 

Audioguia
audioguia
audioguia
audioguia