UVSustainability,UVSustainabilityUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

Butlleti ONUBIB 1 2022

  • April 11st, 2022
Portada

El 24 de febrer de 2022 les forces armades de la Federació Russa entraven en territori d'Ucraïna i iniciaven una acció armada que sembla lluny d'acabar. En la nostra opinió, es tracta d'una acció que quedarà gravada i és susceptible de marcar la història de les Nacions Unides.
Un Butlletí com aquest, que pretén difondre l'acció de l'Organització, promoure els seus fins i principis, no pot deixar de manifestar la seua opinió sobre aquests esdeveniments.

Accedir al Butlletí


Els signants d'aquesta introducció condemnem l'acció armada duta a terme per Rússia; condemnem les accions dutes a terme per les forces armades russes en territori d'Ucraïna, inclosos els crims de guerra que no han de quedar sense càstig; condemnem l'intent de desestabilitzar un ordre internacional basat en els principis d'igualtat sobirana de tots els Estats, prohibició de l'ús de la força, prohibició de la intervenció en assumptes interns i obligació de cooperar per a solucionar els conflictes per mitjans pacífics i aconseguir el desenvolupament econòmic, social i humanitari de tots els pobles.
En el nostre treball diari continuarem difonent l'activitat de l'Organització, promovent, en la mesura de les nostres possibilitats, els seus propòsits i principis, i declarant obertament que només el dialogue i la cooperació portaran a la Humanitat a continuar progressant.
En les pàgines d'aquest Butlletí el lector podrà veure l'acció de les Nacions Unides en molts àmbits: pau, medi ambient, desenvolupament social, drets humans, justícia internacional, assumptes humanitaris, ODS, etc. Tota aqueixa acció és duta a terme en compliment dels fins establits en la Carta i amb ple respecte dels principis d'aquesta.
En aquesta ocasió, ens hem vistos obligats a incloure un apartat relatiu al conflicte d'Ucraïna. En aqueix apartat veurà el lector que incloem algunes de les iniciatives dutes a terme per l'Organització. Iniciatives que, en l'àmbit polític es veuen molt limitades pel pes de les grans potències en els procediments d'adopció de decisions, però que en l'àmbit tècnic de les Agències i Organismes de Nacions Unides reflecteixen que, malgrat la guerra, el personal d'aqueixos organismes i agències segueix en el terreny d'Ucraïna intentant dur a terme la seua missió. Allí, en el terreny, enmig de les bombes, continua treballant ACNUR, UNICEF, el PMA, UNFPA, PNUD, OMS o OIEA. Els seus treballadors i funcionaris arrisquen les seues vides per a complir la missió que l'Organització els ha encomanat: protegir els desplaçats i refugiats, protegir els xiquets i xiquetes i garantir els seus drets bàsics, garantir recursos de salut, aliments, etc.
Aqueix treball és el que respon als fins i principis de l'Organització. El que si no existira caldria inventar-ho.
Des d'ací, el nostre més sincer homenatge a aqueixos homes i dones que estan disposats a donar-ho tot, incloses les seues vides, per garantir la dignitat de tots els éssers humans sota la bandera de les Nacions Unides.
https://news.un.org/es/focus/ucrania

Font: ONUBIB