Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

La ciutat xinesa de Changchun i València es descobreixen en una Jornada Turística d’Alt Nivell

  • 15 de juliol de 2021
Image de la noticia
Delegació institucional valenciana. D'esquerra e dreta: José Vicente Morata, Francesc Colomer, Mavi Mestre, Joan Ribó, Vicente Andreu, Gao Hongbo, Emiliano García Domene y Carles Padilla.

A les ciutats de València i Changchun, capital de la província xinesa de Jilin, les separen més de 9.000 quilòmetres de distància però, este dimecres 14 de juliol al Centre Cultural La Nau, han estat més unides que mai. En una Jornada d'Intercanvi Turístic de Alt Nivell, organitzada per l'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) en format online, s'han posat sobre la taula les possibilitats turístiques de col·laboració entre les dues ciutats i territoris. A la part institucional hi han participat, per la delegació valenciana, l'alcalde Joan Ribó, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre. I, per la delegació xinesa, s'ha comptat amb la presència de l'alcalde de Changchun, Zhao Xian; i el rector de la Universitat Normal del Nordest (NENU), Liu Yichun.

La presentació i coordinació ha estat a càrrec de el director de l'ICUV, Vicente Andreu, qui s'ha mostrat "plenament satisfet perquè hagin pogut conèixer i compartir idees i interessos comuns les respectives capitals". Així mateix, les autoritats han posat de manifest les possibilitats d'establir relacions turístiques, culturals i comercials que s'obren i la voluntat que existeix en portar-lo a la pràctica, quan les circumstàncies sanitàries així ho permetin.

A la segona i tercera part de la Jornada, de caràcter més propositiu i tècnic, totes dues delegacions han mostrat quins poden ser els intercanvis concrets de dur a la pràctica. El regidor de l'Ajuntament de València, Emiliano García Domene i el seu homòleg del municipi de Changchun; així com tècnics i agents turístics d'ambdues ciutats, han destacat les fortaleses en este sector. Entre elles, que Changchun és la gran capital de la regió de nord-est de la Xina i un gran centre d'innovació tecnològica amb variades oportunitats empresarials i de col·laboració. A més, la també capital de la província de Jilin està considerada com una de les ciutats més importants de la Xina en la producció audiovisual. Els seus estudis tenen ja una llarga tradició des del passat segle XX. València ha posat de manifest, amb la presència del president de la Cambra de Comerç, José Vicente Morata, el destacat paper que exerceix el Port per a l'entrada i sortida de mercaderies així com la connectivitat amb la Mediterrània.

També els agents turístics de les dues delegacions han assenyalat la importància de restablir les connexions aèries amb la Xina, un pas que es pretén reactivar després de la pandèmia; així com enviar al turisme xinès un missatge específic d'acord amb la seva anomenada 'singularitat cultural'. És a dir, adaptar els continguts promocionals a la idiosincràsia xinesa. En 2019, últim any de què hi ha xifres fiables per la pandèmia, van triar la Comunitat Valenciana com a destinació preferent més de 20.000 turistes xinesos, una xifra modesta però que suposa un augment del 72% respecte a l'any anterior, segons ha assenyalat el secretari autonòmic Colomer. La rectora Mestre ha destacat que "la Universitat de València va ser l'única institució acadèmica espanyola que forma part de la Junta de Membres afiliats de l'Organització Mundial del Turisme", un fet d'una gran rellevància i que subratlla la prospectiva de futur del sector.

Fundat el 2007 per la seu central xinesa, en col·laboració amb la Universitat de València, l’ICUV divulga la llengua, la cultura i la societat xineses a la Comunitat Valenciana. Va rebre el títol d'Institut Confuci Model per la seu central a 2015 i diversos premis a la seva millor direcció. En 2017, la Generalitat li va atorgar la Distinció a l'Mèrit Cultural 9 d'Octubre. Per les seves aules ha passat una xifra d'alumnat superior als 6.000 estudiants i, des de l'inici de la pandèmia, ha traslladat amb èxit tot el seu entorn docent i d'aprenentatge al format en línia. Els esdeveniments i activitats per a tots els públics s'han realitzat també per este mètode igualment. La seva universitat contrapart a la Xina és l'esmentada Universitat Normal del Nordest, amb seu a Changchun.

 

A la galeria d'imatges:

1. Detall de la Jornada durant el discurs de l'alcalde de Changchun, Zhao Xian.

2. Vista de la taula de la delegació valenciana en el Centre Cultural La Nau.

3. Aspecte de la taula de la delegació institucional valenciana.

4. La delegació institucional valenciana. D'esquerra a dreta: José Vicente Morata, Francesc Colomer, Mavi Mestre, Joan Ribó, Vicente Andreu, Gao Hongbo, Emiliano García Domene y Carles Padilla.

5. Detall de la Jornada durant el discurs del rector de la Universitat Normal del Nordest (Changchun), Liu Yichun.

 

Imatges: