Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

Per a entendre la filosofia xinesa sobre la relació entre el cos i la ment, eventualment també oferim cursos d'arts marcials com el  Wushu.

El Wushu, també conegut com Wushu modern o Wushu contemporani, és tant un esport d'exhibició com de contacte (lluita), basat en reinterpretacions de les Arts marcials de Xina tradicionals. Creat en la República Popular de Xina després de 1949, el Wushu ha sigut difós globalment a través de la International Wushu Federation (IWUF), que convoca els Campionats Mundials de Wushu cada dos anys; el primer Campionat Mundial es va realitzar en 1991 a Pequín.

El Wushu es compon de dues disciplines: Taolu (formes) i Sanda (combat).

La formes de Wushu són patrons d'Arts marcials de Xina i maniobres segons les quals es jutja als competidors i se'ls assigna una puntuació segons unes regles específiques. Les formes comprenen moviments bàsics (posicions, puntades, punyades, equilibris,salts i girs) relacionats amb algun estil tradicional d'art marcial xinés i poden ser modificats amb vista a demostrar una major habilitat. Aquestes abasten diverses disciplines, ja siguen armes[pal (gunshu), sabre (daoshu), llança (qiangshu), espasa (jianshu),etc], o formes d'exhibició de mà buida o en grup (chang quan, nan quan, duilian, etc). Les formes de competició poden variar en la seua durada entre 1 minut 20 segons per als estils externs (duros) fins a 5 minuts per als estils interns (suaus).