Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

 

L’Institut Confuci de la Universitat de València és l’únic centre examinador de les proves oficials de xinés (HSK- YCT) , per a xiquets i adults, a la Comunitat Valenciana.

A fi d’avaluar i certificar els nivells de xinés de parlants no natius d’aquest idioma a escala mundial, Hanban ha desenvolupat tres exàmens: HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi, o Examen de Nivell de l’Idioma xinés), YCT (Youth Chinese Test, o Examen Jovenil de l’Idioma Xinés per a alumnes de primària i secundària) i BCT (Business Chinese Test, o Examen del xinés Comercial). 

 

La principal finalitat és implementar i perfeccionar un sistema d’avaluació del xinés que siga pràctic, estimulant i efectiu, per tal d’incrementar la qualitat de l’ensenyament i l’aprenentatge d’aquesta llengua a l’estranger. A més, el propòsit és sempre aquell de proporcionar un servei òptim i que puga transmetre confiança. A més a més, per incentivar l’ús d’aquest sistema de valoració, es faciliten oportunitats perquè tots els participants puguen assistir a campaments d’estiu i d’hivern, i beques dirigides als que han obtingut una qualificació alta a les proves oficials.

 

Taula d'equivalències

Taula de exàmens dels nivells HSK i YCT, similars a alguns dels nivells de les escales de suficiència de l'idioma xinés per a parlants d'altres llengües (CLPS, sigles en anglès) i del Marc de Referència de la Unió Europea (CEF, sigles en anglès); els detalls són els següents: 

Nou HSK Nou YCT Vocabulari CLPS CEF
HSK (Nivell VI)   De 5.000 a més Nivell VI C2
HSK (Nivell V)   2.500 Nivell V C1
HSK (Nivell IV)   1.200 Nivell IV B2
HSK (Nivell III) YCT (Nivell IV) 600 Nivell III B1
HSK (Nivell II) YCT (Nivell III) 300 Nivell II A2
HSK (Nivell I) YCT (Nivell II) 150 Nivell I A1
  YCT (Nivell I) 80    

 

Estructura i nivells dels exàmens

Nou HSK Nou YCT HSKK
Veure estructura i nivell de l'examen Veure estructura i nivell de l'examen Veure estructura i nivell de l'examen

 

 

Amb la finalitat de què l’Examen de Nivell de Llengua Xina (HSK) puga ser de millor utilitat per als estudiants de llengua xinesa, Hanban va reunir un grup d’experts nacionals i estrangers en l’ensenyament de la llengua xinesa: filòlegs, psicòlegs, supervisors pedagògics i experts en àrees afins per elaborar un nou model. El nou examen de Nivell de Llengua Xina (HSK) està basat en una completa recerca i coneixement de la situació real de l’ensenyament d’aquesta llengua a l’estranger i pren en consideració les novetats més recents de control i examinació de llengües estrangeres dels últims anys.

 

L’Examen de Nivell de xinés Oral (HSKK) avalua principalment la capacitat d’expressió oral en llengua xinesa del candidat; inclou tres nivells, HSKK (nivell bàsic), HSKK (nivell intermedi) i el HSKK (nivell avançat). L’examen fa ús d’un format registrat.

 

El nou examen YCT es va posar en marxa gràcies a la iniciativa de Hanban, en un esforç per encoratjar els joves estudiants estrangers a aprendre xinés i millorar la seua suficiència en aquest idioma. Com a part d’aquest esforç, des de l’any 2004, Hanban ha convocat a experts de diferents disciplines com l’ensenyament de l’idioma xinés, la lingüística, la psicologia i la mesura educativa per tal de realitzar estudis i conéixer les últimes tendències en l’ensenyament i l’aprenentatge de l’idioma xinés a l’estranger.