Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

Per celebrar l'Any Nou xinés, l'Institut Confuci en la Universitat de València convoca cada any la tradicional cavalcada, encapçalada pel Drac xinés, amb diversos grups de taiji, wushu, arts marcials, vestits tradicionals i el ball del drac i del lleó.

 

Any nou xinès València

 

L'Any Nou xinés, més conegut a Xina com la Festa de la Primavera (春节, 春節, chūnjíe), és la festivitat tradicional més important de l'any del calendari xinés. La data de començament de l'Any Nou Xinés ve determinada pel calendari lunisolar utilitzat tradicionalment a Xina .Segons el calendari xinés, la celebració d'un nou any cau en general, a la segona lluna nova després del solstici d'hivern boreal (21 de desembre).

 

Any nou xinès València

 

Els calendaris solars tenen com a unitat de mesura el dia, mentre que a causa del seu caràcter lunar, els calendaris lunisolares utilitzen el mes, per tant l'Any Nou Xinés no pot ser convertit a una data exacta del calendari gregorià, pot ocórrer entre el 21 de gener o el 21 de febrer. Hem de trobar el dia de lluna nova més proper al lichun (立春, lìchūn, “començament de la primavera”).

Les celebracions comencen el primer dia del primer mes lunar (正月, zhēng yuè) i acaben el dia quinze, quan se celebra el Festival dels fanals (元宵节, 元宵節, yuánxiā ojié).

 

Any nou xinès València

 

Any nou xinès a valència

 

Any nou xinès a valència