Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

L'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) ha programat i organitzat una variada gamma d'activitats i exhibicions culturals i festives per la celebració de l'Any Nou Xinés 4716.

(Veure Galeria d'imatges a la Confucioteca)

Cartel

Activitats programades:

 

Dilluns, 5 de febrer (Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Salón de Actos. 18:00 h.):

  • Conferència i exhibició de Taiji Quan a càrrec de Ma Xiujie.

 

Taiji Quan

 

Dimarts, 13 de febrer (Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Salón de Actos. 18:30 h.):

  • Conferència "La importancia de las danzas del león en la cultura china" a càrrec de Santi Valls.

Santi Valls, mestre en este tipus de disciplina i verdadera referència nacional i internacional en un art que fon els aspectes acrobàtics i els culturals. Valls ha sigut el pioner en la investigació i origen d'estes danses i ha expandit el seu magisteri a Espanya i el continent americà.

Cartel

 

Dimecres, 14 de febrer (Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Aula 107. 18:30 h.):

  • Taller: “Papel recortado. Decora tu casa para el Año Nuevo Chino” Per a xiquets i adults.

Taller obert al públic infantil i adult de "Paper retallat per a decorar la casa per a l'Any Nou Xinés". Esta activitat rememora una de les tasques que es realitzen tradicionalment a Xina durant les celebracions per la Festa de la Primavera, com també es coneix a la festivitat de l'Any Nou Xinés, i en la que estos retalls són una icona de la seua cultura que s'utilitzen per a decorar portes i finestres.

Paper retallat

 

Dijous, 15 de febrer (Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Sala de Juntas 18:30 h):

  • Conferència "¿Cómo se celebra el Año Nuevo Chino?” a càrrec de Li Yuling.

La professora de l'ICUV Li Yuling realitzarà una xarrada sobre "Com preparar-se per a l'Any Nou Xinés", en la que es repassaran els aspectes més interessants i destacats de la idiosincràsia xinesa aplicats a esta important celebració que a Xina es prolonga durant dos setmanes.

Cartel

 

Dissabte, 17 de febrer:

  • Activitats de l'Any Nou Xinés de 10:30-22:00 h. a la Plaça de l'Ajuntament de València.

Durant el matí i la vesprada en la Plaça de l'Ajuntament de València, hi haurà una mostra de la cultura xinesa representada en les diverses carpes perquè el públic que les visite puga admirar la rica i variada civilització d'eixe país. Entre elles, la de l'ICUV, les de les associacions d'empresaris i comerciants xinesos de la Comunitat Valenciana i altres d'iniciativa institucional i privada. En elles es podrà participar en activitats de cal·ligrafia, elaboració de te, nucs xinesos o paper retallat, entre altres.

 

  • Cavalcada de Año Nuevo Chino a les 18:30 h. des de Pelai fins la Plaça de l'Ajuntament.

A partir de les 18:30, tindrà lloc la Cavalcada de l'Any Nou Xinés que discorrerà des del carrer Pelai fins a l'esmentada Plaça de l'Ajuntament. Esta edició serà la sèptima que se celebre en València. Enguany està organitzada per les associacions d'empresaris i comerciants xinesos amb la col·laboració de l'Ajuntament de València i l'Institut Confuci de la Universitat de València, i en ella desfilaran els diversos grups folklóricos i culturals que tenen presència en la societat valenciana. Durant el recorregut, el públic podrà admirar exhibicions de taiji i wushu, que és un esport de contacte complet derivat de les disciplines tradicionals, i que inclou nombroses acrobàcies. Per descomptat, les danses del lleó i el dragó amenitzaran una cercavila cívica que omplirà de llum i color els carrers d'un dels barris amb més presència de la comunitat xinesa en València. A l'arribar esta original comitiva a la Plaça de l'Ajuntament serà rebuda per les autoritats municipals.

Cavalgada

 

Dimarts, 20 de febrer (El Corte Inglés del carrer Pintor Sorolla, planta baixa):

  • Presentació del calendari Institut Confuci 2018 / 4716 a les 19:00 h. Exhibició de cal·ligrafia xinesa a les 19:30 h. Emportat un calendari personalitzat amb el teu nom en xinés!

Per mitjà d'una exhibició de cal·ligrafia xinesa a càrrec del professor col·laborador de l'ICUV, Adan Liu, el propi ICUV regalarà, de manera personalitzada als que ho desitgen, un calendari amb el seu nom cal·ligrafiat en xinés. És a dir, cada persona interessada es portarà a sa casa un almanac amb el seu nom transcrit fonèticament al xinés i cal·ligrafiat en eixa llengua.

 

Dijous, 1 de març (Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Aula S-04. 18:30 h.):

  • Taller: “Fanalets xinesos” per a xiquets i adults.

Finalment, el pròxim 1 de març, i en la seu de Blasco Ibáñez, tindrà lloc un taller de "Farolillos chinos"; per a tots els públics, en el que els assistents podran conéixer totes les històries sobre la seua elaboració i la tradició cultural que els acompanya. La coneguda com a Festa dels Fanalets se celebra quinze dies després de l'inici de l'any nou i suposa la fi de les celebracions commemoratives de l'Any Nou Xinés o Festa de la Primavera.

Farolets