Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

L'Institut Confuci és una institució creada amb la finalitat de promoure el desenvolupament de l'ensenyament i la cultura xinesa. Amb seu central a Pequín, aquest organisme està present en els cinc continents amb més de 500 centres, i compta a Espanya amb huit seus situades a Madrid, Universitat de València, Universitat de Granada, Barcelona, Universidad de Castilla-La Mancha, Universidad de Zaragoza, Universitat de León i Universitat de Las Palmas de Gran Canaria.

L'Institut Confuci a València es va establir l'any 2007, sota la direcció de Vicente Andreu i la col·laboració entre l'Oficina Nacional d'Ensenyament del Xinés com a Llengua estrangera (Hanban) i la Universitat de València, vinculada amb la contrapart Universitat Normal del Nord-est de Xina. Triat per Hanban en 2008 i 2009 com un dels vint millors Instituts Confuci del món i en el 2010 com un dels trenta millors per la qualitat i iniciativa del seu equip directiu.

Amb el sisé aniversari l'any 2013, va ser inaugurada una nova seu moderna en el Campus de Tarongers (C/Serpis 29) complementària a la situada en la Facultat de Filologia (Av. Blasco Ibáñez 32), amb equipament complet per a albergar noves classes i una àmplia biblioteca de llibres de xinés i de material didàctic, la més completa de la Comunitat Valenciana.

L'any 2015, l'Institut Confuci de la Universitat de València es converteix en "Institut Confuci Model", en el 10º Congrés Mundial d'Instituts Confuci celebrat en Shanghái el 6 de desembre de 2015.

En l'any 2017, l'Institut Confuci de la Universitat de València va rebre tres premis. El premi Portada del Mes diari Levante-EMV per ser un "Pont cultural entre València i la Xina", el premi 9 d'octubre al Mèrit Cultural i el premi al millor centre Confuci de l'any 2017.

 

Centre oficial de llengua i cultura xinesa

Presentació director

 

Oferta acadèmica

L'Institut Confuci de la UV, cobreix la creixent demanda de coneixements sobre la llengua i cultura xinesa que reclama avui dia la nostra societat. Realitza classes de xinés per a tots els nivells, des de bàsic fins a avançat. 

A més, ofereix beques per a estudiar a Xina des d'un mes, un quadrimestre, un any o la possibilitat d'estudiar un màster o doctorat en la contrapart Universitat Normal del Nord-est de Xina.

És l'únic centre, de la Comunitat Valenciana, examinador oficial dels exàmens de xinés HSK (adults) i YCT (xiquets i joves), a més dels nivells d'oral (HSKK).

Des de la seua fundació l'Institut Confuci de la Universitat de València ha col·laborat i organitzat nombroses exposicions, entre les quals destaquen El Llibre i el Maó, així com les dedicades als artistes Maleonn, Luís Baylón, Judes Arrieta, Marta Soul, Amy Chang, Adan Liu, He Chong Yue, Marisa Casalduero, Cai Yinlong, Aurelia Villalba o Rafa Tanaka Monzó, entre altres. Entre les seues col·laboracions caldria esmentar Cal·ligrafies de la malaltia organitzada per l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero o Cal·ligrafia xinesa moderna: Obres de Gu Gan i Pu Lieping en el IVAM.

També desenvolupa diferents activitats culturals relacionades amb la cultura xinesa: celebracions com l'Any Nou Xinés, la Festa de la Mitja Tardor; Trobades amb escriptors, dramaturgs, científics, cicles de cinema, recitals, danses tradicionals xineses, concerts, conferències, lectures poètiques, demostracions de cal·ligrafia Xina, Wushu, Tai Ji Quan o activitats enfocades al públic infantil.

 

Activitats gratuïtes i per a tots els públics:

Celebració de l'Any Nou Xinés 2015

 

 Cerimònia del te i elaboració dels pastissos de la lluna

 

Revista Instituto Confucio 

Una de les grans propostes, és la Revista Institut Confuci, bimestral i bilingüe espanyol-xinés, guardonada en el 2014 amb el premi Cultura de la III Edició Cope València. L'Institut Confuci de la Universitat de València edita i publica l'única revista de la Institució per al món hispanoparlant amb continguts culturals, reportatges sobre diferents regions a Xina, mètodes per a l'aprenentatge del xinés, etc. Aquesta publicació i, la seua versió en altres idiomes, estan disponibles en format electrònic i, per a mòbils, en suport Apple (Iphone-Ipad) i Android gràcies a l'aplicació dissenyada per l'Institut Confuci de la Universitat de València. Aquesta revista mostra com la cultura xinesa compta amb plena capacitat de créixer, transformar-se i renovar-se constantment sobre la base de l'autoreflexió i el diàleg intercultural.