Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

L'Institut Confuci i El Corte Inglés entreguen els premis del concurs de fotografia de cuina xinesa

  • 20 de maig de 2021
Image de la noticia
D'esquerra a dreta Adan Liu (cuiner), l'especialista en cultura xinesa Fina Doménech, V. Andreu (Director ICUV), Magdalena Zaragozá (2on premi), Francisca Casares (1er premi), Pau Pérez Rico (Director de comunicació ECI), i Gao Hongbo (Directora ICUV)

L'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) i El Corte Inglés (ECI) han entregat els premis del concurs de fotografia de cuina xinesa que es va celebrar durant el mes d'abril. El jurat del concurs, reunit la setmana passada, després d'una profunda deliberació va assignar a la fotografia de Francisca Rivera el primer premi, una targeta regal de 100€; i a Magdalena Zaragozá, el segon, consistent en una altra targeta regal dels grans magatzems per valor de 75€. El jurat ha hagut de seleccionar d'entre mig centenar de fotografies rebudes i ha destacat l'alt valor simbòlic de les imatges rebudes. En totes elles, en paraules del director del ICUV, Vicente Andreu, “es percep clarament el coneixement de la cultura xinesa que hi ha a València així com les similituds culinàries de totes dues societats, que tenen a l'arròs com el seu ingredient gastronòmic fonamental”. Per a Pau Pérez Rico, director regional de Comunicació de ECI, “aquest concurs és una mostra més de la col·laboració entre totes dues institucions, en un any en què celebrem el cinquanta aniversari de l'obertura de ECI a València”.


El concurs va consistir a fotografiar un arròs fregit tres delícies, després del visionat d'un vídeo explicatiu a càrrec d'un cuiner xinés. La gastronomia de la Xina, una de les més refinades i antigues, està present en quasi tots els llocs del món encara que els seus mètodes d'elaboració continuen sent, en molts casos, desconeguts. Amb aquest concurs, el ICUV i ECI han posat en valor l'aportació culinària d'aquest país a la cultura, la societat i l'economia, amb un dels seus plats més coneguts i famosos.

 

Fotografies guanyadores

 

Fotografia de Francisca Casares, guanyadora del primer premi del concurs.

 

Fotografia de Magdalena Zaragozá, guanyadora del segon premi del concurs.

Imatges: