Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Anàlisi i Planificació Logo del portal

  • SAP

La Universitat de València, entre les cent millors del món en sis matèries, segons dos rànquings

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 1 de juliol de 2020
Edifici de Rectorat de la Universitat de València.
Edifici de Rectorat de la Universitat de València.

El Global Ranking of Academic Subjects (GRAS), o Rànquing de Xangai per matèries, ha confirmat la Universitat de València (UV) entre les 100 millors del món en quatre àrees: Teledetecció (11), Ciència i Tecnologia dels aliments (23), Salut Pública (rang 51-75) i Turisme (51-75). A més, l’University Ranking by Academic Performance (URAP) confirma la institució en el grup de les cent més influents en Enginyeria d’Aliments (35) i Negocis (84).

El GRAS, actualitzat aquesta setmana, classifica les 500 millors institucions del món (TOP500) en 54 matèries distribuïdes en 5 àrees: ciències naturals, enginyeria, ciències de la vida, ciències mèdiques i ciències socials. És publicat per ShanghaiRanking Consultancy (que també publica l’Academic Rànquing of World Universities (ARWU) per matèries.

En aquesta classificació, la Universitat de València destaca especialment en l’onzena posició mundial en Teledetecció (àrea de José A. Sobrino, premi Rei Jaume I de Protecció del Medi Ambient en 2019) i en Ciència i Tecnologia dels Aliments, on és la vint-i-tresena mundial.

En l’àmbit estatal, la institució és primera en les dues matèries esmentades, i ocupa el rang 1-4 en Dret. A més, és segona en Medicina Clínica i en Salut Pública, i ocupa posicions destacades en Física (2-4), Geografia (2-7), Administració d’Empreses (3-4), Ciències i Enginyeria de Materials (3-6), Biotecnologia (4), Enginyeria Elèctrica i Electrònica (4), Turisme (4). En el conjunt d’Espanya, la UV també està en les posicions capdavanteres en Química (4-5), Tecnologia Mèdica (4-5), Nanociència i Tecnologia (4-6), Enginyeria Biomèdica (4-7) i en Ciències Biològiques (4-8).

L’University Ranking by Academic Performance (URAP) desenvolupa un sistema de classificació d’universitats mundial basat en els resultats acadèmics segons la qualitat i la quantitat de les publicacions acadèmiques. En ell la Universitat de València es troba entre les cent millors del món en Enginyeria d’Aliments (35) i en Negocis (84), i és la millor d’Espanya en cinc matèries: Enginyeria d’Aliments, Negocis, Economia, Educació, així com també en Comerç, Gestió, Turisme i Serveis. A escala estatal, també és segona en Zoologia, i tercera en Ciències Ambientals i Ciències Mèdiques i de la Salut.

També s’ha actualitzat recentment el Round University Ranking (RUR), una classificació que mesura el rendiment de 818 universitats de 80 països a través de 20 indicadors. En ell, la Universitat de València ha millorat en Ciències Naturals i s’ha situat en les posicions número 139 del món i 4 d’Espanya.

 

Més informació:

Rànquing GRAS:

Web: https://ir.uv.es/FBjl7i0

Web Servei d’Anàlisi i Planificació UV: https://ir.uv.es/fn4dgTB

 

Rànquing URAP:

Web: https://www.urapcenter.org/

Web Servei d’Anàlisi i Planificació UV: https://ir.uv.es/4OI7Vkl

 

Rànquing RUR:

Web: https://roundranking.com/ranking/rankings-overview.html

Web Servei d’Anàlisi i Planificació UV: https://ir.uv.es/VszLGw7