BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

Una mica d'història

La Biblioteca de Ciències de la Salut "Pelegrí Casanova" va nàixer com a Biblioteca de la Facultat de Medicina en 1891, en aquells dies en la seu del carrer Guillem de Castro. El nucli inicial dels seus fons va partir de la segregació dels volums mèdics de la Biblioteca General de la Universitat que va dur a terme José Nebot Pérez, el seu primer bibliotecari.

Quan la Facultat es va trasladar a la seua seu actual al campus de Blasco Ibáñez entre 1954 i 1960, la biblioteca també va canviar a aquest nou emplaçament.

En 2009, després de sis anys d'obres de remodelació de la Facultat, va concloure la construcció de la nova Biblioteca de Ciències de la Salut "Pelegrí Casanova" al pati central de l'edifici i es va procedir a la reunificació dels fons de les biblioteques de la Facultat de Medicina i Odontologia i les Escoles d'Infermeria i Fisioteràpia. Va ser en aqueixa mateixa dècada quan la col·lecció històrica es va traslladar al Palau de Cerveró com a nucli originari de la Biblioteca Historicomèdica "Vicent Peset Llorca".

Actualment, la Biblioteca de Ciències de la Salut "Pelegrí Casanova" és la biblioteca d'àrea dels graus de Medicina, Odontologia, Fisioteràpia, Infermeria i Podologia.
 

  Presentació de la biblioteca     Fullet de benvinguda

Full de mà de benvinguda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Fullet informatiu

Fullet informatiu Fullet informatiu