BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

Declaración Nacional sobre Integridad Científica, signada en novembre de 2015 per la Conferencia de Rectores de las Universidades Españolas (CRUE), la Confederación de Sociedades Científicas de España (COCSE) i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).

Código ALLEA de Conducta para la Integridad en Investigación, signat per la Universitat de València en 2023. És un codi d’abast europeu que fa referència a la integritat en la gestió de dades, el treball col·laboratiu, la publicació i difusió de la investigació i la revisió, avaluació i edició.
 

1. Comissió d’ètica de la UV

La Comissió d’Ètica en la Investigació Experimental de la Universitat de València és un òrgan de caràcter consultiu assessor al qual correspon l’avaluació dels problemes ètics que es plantegen en el desenvolupament dels projectes d’investigació que experimenten amb humans o amb mostres biològiques humanes, amb animals, amb agents biològics patògens o organismes modificats genèticament, considerant el seu efecte sobre la vida i el medi ambient.
La pàgina web de la Comissió té enllaç als  formularis i sol·licituds d’autorització que els investigadors interessats deuran emplenar:

2. L’ètica en la fase de publicació: el plagi

Què és el plagi i com podem evitar-lo

Com detectar el plagi

Una de les eines que s’utilitzen per a la detecció de plagi són els programes informàtics que comparen textos i permeten reconéixer el grau de similitud entre ells.
La UV utilitza el programa Strike Plagiarism integrat a la plataforma Aula virtual per a detectar el plagi. Es pot accedir des de l'enllaç https://antiplagio.uv.es

Enllaços a programes lliures

3. Normes dels editors referents a l’ètica de la publicació

4. Enllaços d’interés