BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

La Biblioteca Historicomèdica col·labora a l'exposició Arxiu Ecologista a La Nau

  • 13 de març de 2024
Arxiu ecologista
Arxiu ecologista

La Biblioteca Historicomèdica col·labora a l'exposició "Arxiu ecologista. Memòria y cultura visual de l'ecologisme a València des dels anys 70", que es podrà visitar del 13 de març al 9 de juny de 2024 a la Sala Oberta del Centre Cultural La Nau. La Biblioteca ha prestat més de 20 cartells a la mostra, que planteja un recorregut a través de la memòria audiovisual i material del moviment ecologista al País Valencià, amb un triple objectiu:

  • Pal·liar l’escàs pes de l’ecologisme (particularment en la seua dimensió visual) en els discursos històrics sobre l’Espanya contemporània, en concret aquells que giren al voltant del període de la Transició.
  • Rellegir la història recent de les mobilitzacions socials al nostre país a la llum d’una selecció de materials produïts des de l’activisme i la crítica ecosocials; i sumar els materials de l’ecologisme.
  • Les reflexions que se’n deriven, a aquelles propostes que en les últimes dècades s’han plantejant des de les institucions per a la revisió de les tecnologies d’arxiu i l’estatus material i epistemològic del document. 

El material documental, gràfic i audiovisual provinent de diversos arxius produïts i ubicats a la Comunitat Valenciana des dels anys setanta fins avui dia s’ordenen en cinc nodes: “Agents de l’ecologisme”, “Nuclears? No, gràcies”, “De l’Albufera a l’Horta”, “Salvem”, i “Ecologisme urbà i alternatives energètiques”.