BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

El Servei de Biblioteques i Documentació (SBD) aglutina totes les biblioteques i arxius de la Universitat de València. Coordina el funcionament dels diferents punts de servei que existeixen en els campus de la Universitat.

 
Algunes dades històriques
L'origen de la Biblioteca es remunta a la donació, en 1785, dels llibres de Francesc Pérez Baier. Es va inaugurar en 1788, sent rector Vicent Blasco. Hui, eixa mateixa biblioteca situada en l'edifici de La Nau (C/ Universitat, 2, 46003 València) és la Biblioteca Històrica, on es conserven manuscrits, incunables i impresos publicats entre els segles XVI al XX.
 
A partir de l'aprovació dels Estatuts de la Universitat de València en 1985, es configura un nou servei anomenat Servei d'Informació Bibliogràfica (SIB), que crea els instruments de cohesió per a les biblioteques existents amb una  normativa comuna. També planteja un nou esquema organitzatiu amb l'estructura dels diferents campus de la Universitat de València amb les primeres biblioteques d'àrea: l'any 1990 s'inaugura la Biblioteca de Ciències "Eduard Boscà", l'any 1999 la Biblioteca de Ciències Socials “Gregori Maians”, l'any 2002 la Biblioteca d'Humanitats “Joan Reglà” i l'any 2009 la Biblioteca de Ciències de la Salut "Pelegrí Casanova".
L'esquema organitzatiu es completa amb les altres biblioteques: la Biblioteca de Psicologia i Esports "Joan Lluis Vives",  la Biblioteca d'Educació "María Moliner", la Biblioteca Historicomèdica "Vicent Peset Llorca" , la Biblioteca del Jardí Botànic "José Pizcueta", la Biblioteca del Campus d'Ontinyent i els Arxius Intermedi i Històric.
També  hi ha una Biblioteca Dipòsit on es troben les llibres que tenen una menor freqüència d'ús. Així mateix, en les instal·lacions de la Biblioteca de Ciències Socials "Gregori Maians" (2ª Planta-Zona Sud), es troba la Biblioteca depositària de les Nacions Unides (ONUBIB)-Universitat de València.
 
L'any 2006, el servei va adoptar el seu nom actual: Servei de Biblioteques i Documentació.