BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

Les biblioteques de la Universitat de València celebren el 8 de març

  • 8 de març de 2024
 

Aquest 8 de març, les biblioteques de la Universitat de València han volgut celebrar el Dia de la Dona d'una manera especial, destacant el talent i la tasca de les professores i investigadores que formen part de la institució.

Amb una selecció de llibres escrits per aquestes dones, es busca valorar el seu treball i la seua contribució al món acadèmic i científic. La diversitat de temes abordats en les publicacions reflecteix l'àmplia gamma de disciplines en les quals les dones de la Universitat de València destaquen i aporten el seu coneixement. Podeu consultar el llistat de llibres en aquest enllaç.

Des d'estudis de gènere fins a investigacions en ciències, passant per obres literàries i filosòfiques, la varietat de llibres disponibles a les biblioteques de la universitat és una mostra del talent i la creativitat de les professores i investigadores.

A més, la Biblioteca de Ciències Socials ha preparat una exposició física al hall de la biblioteca amb molts dels llibres de les nostres professores, que es podrà visitar tot el mes de març. D’altra banda, des del grup ODS de les biblioteques s’ha actualitzat la guia ODS-8 de març.

La Biblioteca d’Humanitats Joan Reglà ha elaborat l’exposició virtual i la bibliografia d'ESCRIPTORES RESCATADES, TEXTOS LLIURES amb l’objectiu de donar visibilitat i promoure la lectura d'autores que van escriure durant el franquisme o els primers anys de democràcia. La iniciativa ha estat coordinada per la professora del Departament de Filologia Espanyola Luz C. Souto i Xelo Candel Vila, i estudiants de l'assignatura Lectures Espanyoles Contemporànies del Grau en Estudis Hispànics: Llengua Espanyola i les seues Literatures han gravat els vídeos.

Altres biblioteques, com la Biblioteca del Jardí Botànic o la Biblioteca de Psicologia i Esports, han preparat un Racó 8M violeta amb una selecció de llibres dels seus fons relacionats amb les dones.

Aquestes iniciatives formen part del compromís de la Universitat de València amb la igualtat de gènere i la visibilització de la tasca de les dones en l'acadèmia. Reconeixent el seu talent i la seua dedicació, es busca inspirar noves generacions de dones a seguir els seus passos i continuar enriquint el coneixement i la recerca.