Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

La Universitat de València lliura el Premi Diversitats que incorpora la perspectiva de la igualtat en la diversitat

  • 21 de desembre de 2023
Image de la noticia

La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, acompanyada pel Director General de Diversitat de la Generalitat Valenciana, Stephane Soriano i de la cap d’iniciatives d’igualtat i diversitat, Sylvia Martínez, ha atorgat els reconeixements de la primera edició del Premi Diversitats, en un acte celebrat el passat dimecres, 20 de desembre, al Saló d’Actes de l’edifici de Rectorat de la Universitat de València.

El Premi Diversitats, projecte impulsat pel servei diversitats adscrit al Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusive, té com a finalitat premiar estudis originals en matèria de diversitat etnicocultural i religiosa, diversitat sexual, de gènere i familiar, LGTBIQ+, igualtat de tracte, no-discriminació i prevenció́ dels delictes d’odi.

L'acte ha estat conduït per la directora de la Unitat d’Igualtat, Rosa Mochales i ha comptat com a madrina amb Rosario Álvarez, antiga directora del Sedi, servei que inicialment va albergar la iniciativa diversitats en el seu naixement al 2017.

En la modalitat de Treball Final de Grau, el Jurat coincideix en la qualitat de dos dels treballs presentats i decideix atorgar el premi Ex Aequo a:

“Retrato de una mujer en llamas: construcción del imaginario lésbico en el cine contemporáneo feminista”, de Clara Gil Fuentes i dirigit per Elena Monzón Pertejo.

“Educació trans inclusiva a Educació Física: l'estudi d'un cas”, de Lucía Sanchis Francés i dirigit per Alexandra Valencia Peris i Daniel Martos García.

En la modalitat de Treball Final de Màster, el Jurat decideix atorgar el premi al treball:

“’Viajeras del Sur’. Diseño de un proyecto de intervención para el empoderamiento de niñas y adolescentes que migran solas”, de Cristina Alós Martínez i dirigit per Rajae El Khamsi.

En la modalitat de Tesi Doctoral, el Jurat decideix atorgar el premi al treball:

“Activitat física i salut a l’alumnat universitari amb discapacitat”, de Miquel Àngel Pans Sancho i dirigit per José Devís Devís i Luís Millan González Moreno.

La primera edició del Premi Diversitats ha sigut impulsada per la iniciativa diversitats de la Universitat de València i ha premiat als millors treballs sobre la temàtica defensats en aquesta universitat en els cursos acadèmics 2020-2021 i 2021-2022. D’aquesta manera, i amb la intenció de consolidar la celebració del Premi Diversitats durant els pròxims cursos, la Universitat de València es reafirma com a referent en el territori nacional i  reforça el seu compromís per continuar impulsant la igualtat en la diversitat.