Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

Atenció i Prevenció

Què és l’Espai Violeta?

L’Espai Violeta és un recurs creat per la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València per a previndre la violència masclista en la comunitat universitària i actuar davant de les situacions que ho requerisquen. Aquestes accions de prevenció i intervenció estan previstes en el III Pla d’Igualtat i són realitzades per un equip tècnic, que formen una psicòloga i una jurista, amb el suport del Departament de Seguretat de la UV, i sempre coordinades per la Unitat d’Igualtat. Es compta també amb la col·laboració d’una xarxa de voluntariat (estudiantat, PAS i PDI), especialment important per a sensibilitzar la població universitària, així com informar i acompanyar possibles persones afectades per la violència masclista als diferents campus.

    

Als edificis dels centres i serveis s’han instal·lat panells informatius en què figura un telèfon, un correu de contacte de l’Espai Violeta i un codi QR per a enllaçar amb la nostra web. Amb aquests panells complim un doble objectiu: informar a qui necessite fer ús del recurs i visibilitzar el compromís de la institució per a construir una universitat lliure de violències, un espai de convivència i respecte.

 

Telèfon de contacte: 96 162 55 55 

Correu electrònic: espaivioleta@uv.es

Quins serveis ofereix l’Espai Violeta?

  • Acollida i informació sobre drets i recursos per a les víctimes de violència de gènere.
  • Assessorament psicològic.
  • Assessorament jurídic.
  • Activació del protocol de seguretat, si és el cas.
  • Grups de suport mutu.
  • Mediació acadèmica (beques, ajudes, exempcions, mobilitat, mediació amb professorat)
  • Coordinació i derivació a recursos externs especialitzats: municipals (Espai Dones i Igualtat), autonòmics (Oficina d’Assistència a la Víctima del Delicte i Centre Dona 24 hores) o altres.


En què consisteix l’atenció grupal?

El grup de suport es planteja com a punt on trobar-se, de manera respectuosa, amb intimitat, acollida i escolta mútua. Un espai segur per a compartir experiències i buscar juntes maneres d’identificar i desconstruir les violències viscudes. S’exploren eines que ens ajuden a la reparació emocional i a la incorporació d’estratègies relacionals d’apoderament. 

Oferim la possibilitat de participar en un grup reduït i estable, organitzat en cicles de 10 sessions, amb freqüència setmanal. Per a incorporar-se al grup, s’ha de fer una entrevista personal inicial i esperar que s’inicie un dels cicles de 10 sessions, preservant, d’aquesta manera, l’estabilitat i la construcció del clima de confiança grupal. També organitzem tallers puntuals oberts a participants de diferents cicles grupals i d’altres que s’hi vulguen incorporar.

DOCUMENTS ASSOCIATS A L’ESPAI VIOLETA:

 DOCUMENTS ASSOCIATS A LES POLÍTIQUES D´IGUALTAT DE LA UV: