Els dos principis bàsics del disseny accessible de llocs web són crear pàgines que es presenten correctament i oferir el contingut de manera comprensible per a facilitar la navegació pel lloc web.

Un lloc web accessible és aquell el contingut del qual pot ser correctament usat pel major nombre possible d'usuaris. El més important per a fer un lloc web accessible és comprendre que la gent accedeix a la web de maneres molt diferents.

Per tant, un lloc web accessible ha de presentar la informació de manera que els usuaris puguen accedir a ella independentment del dispositiu empleat i independentment de les capacitats pròpies de cada usuari/a.

A més de facilitar una bona comunicació amb l'usuari, la web de la Universitat de València vetla perquè, al seu torn, l'usuari es puga comunicar de la manera més òptima amb la web.

Les pàgines web d'aquest portal compleixen amb l'establit en el Reial Decret 1494/2007, de 12 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament sobre les condicions bàsiques per a l'accés de les persones amb discapacitat a les tecnologies, productes i serveis relacionats amb la societat de la informació i mitjans de comunicació social.

Concretament aquest portal compleix amb tots els requisits de Prioritat 1 i Prioritat 2 de la Norma UNEIX 139803:2004 i s'ajusta a les pautes definides pel grup de treball permanent Web Accessibility Initiative (WAI) del Consorci per a la World Wide Web (W3C) per al seu nivell AA.

Algunes de les funcionalitats que s'han implementat en el portal web de la Universitat de València per a permetre l'accés a tots els continguts de la web amb major facilitat són:

  • Les característiques visuals del portal (tipus de lletra, color de font i fons, etc.) s'han definit mitjançant la fulla d'estils perquè l'usuari puga ajustar els estils del text a les seues preferències.
  • Les grandàries de les fonts s'han definit amb unitats relatives perquè l'usuari/a puga ampliar o disminuir la grandària de la font des del menú-opcions del navegador.
  • Si un usuari accedeix a www.uv.es amb un navegador que no suporta fulla d'estils o scripts, no suposarà una dificultat, ja que podrà accedir igualment a tots els continguts del portal UV.
  • L'arquitectura d'informació dels portals procura una estructura clara i intuïtiva tant per als usuaris que poden veure tot el contingut com per als que lligen la informació amb un lector de pantalla, i també per a aquells que desactiven la fulla d'estils, etc. Sota aquest objectiu, s'han definit els encapçalats de secció, les llistes i la resta d'elements que ajuden a la comprensió general del lloc web.
  • El codi HTML i CSS de les pàgines s'ajusta a les gramàtiques formals per a garantir la correcta visualització dels continguts en diferents navegadors.

En tot cas, és possible que trobe alguna pàgina que no s'adapte completament a aquests estàndards, ja que algunes de les seccions contingudes en el portal estan en procés d'adaptació i millora. El nostre objectiu és seguir treballant cada dia en la millora de l'accessibilitat i la usabilitat dels portals corporatius web de la Universitat de València. Si desitja enviar qualsevol suggeriment sobre accessibilitat, per favor contacte amb nosaltres a través del correu webmaster@uv.es

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies