Logo de la Universitat de València Logo Recerca i Transferència Logo del portal

Eurorecerca 1480: Convocatòria 2016 de CHIST-ERA

  • 2 de novembre de 2016
Eurorecerca 1480: Convocatòria 2016 de CHIST-ERA

La xarxa de l'espai europeu de recerca (era-net) en ciència TIC, CHIST-ERA, ha publicat la seua convocatòria de projectes corresponent a l'any 2016.

CHIST-ERA, una xarxa de l'espai europeu de recerca (era-net), té oberta fins al 17 de gener de 2017 la seua convocatòria de propostes de projectes corresponent a l'any 2016. Es tracta d'una cooperació entre agències finançadores de diversos països (el Ministeri d'Economia i Competitivitat en el cas d'Espanya) amb programes de recerca en ciència TIC, i que promou iniciatives que tinguen el potencial de produir fites significatives en aquest camp. Les agències donen suport a projectes de recerca seleccionats en el marc de CHIST-ERA, amb l'objectiu de reforçar les capacitats europees en els temes en qüestió.

 

L'instrument de finançament dels grups de recerca espanyols serà la convocatòria d'Accions de Programació Conjunta Internacional que es publicarà l'any 2017 (APCIN 2017).

 

El consorci de CHIST-ERA ha creat un instrument financer comú per a contribuir a grups de recerca internacionals que s'embarquen en una ichist-eranvestigació a llarg termini en l'àrea TIC. A través d'aquest instrument, les agències finançadores donen suport i s'uneixen al full de ruta de Tecnologies Futures i Emergents (FET) d'Horitzó 2020. D'aquesta manera, al coordinar el seu treball, poden impulsar comunitats investigadores plurals, amb capacitat d'abordar els reptes científics més arriscats i innovadors.

A continuació se n'indiquen les dades bàsiques de la convocatòria. El personal de la Universitat de València amb interès per presentar una proposta, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant l'adreça de correu operuv@uv.es o el telèfon 96-3983621. La informació completa es troba al web següent:

http://www.chistera.eu/call-2016-announcement

Temes convocats

1. Lifelong Learning for Intelligent Systems

2. Visual Analytics for Decision-Making under Uncertainty

Consulteu la descripció de cadascú en el text de la convocatòria.

 

Pressupost

El pressupost total indicatiu de la convocatòria és 7.000.000 euros. El pressupost indicatiu màxim del MINECO és 500.000 euros.

 

Candidats elegibles

Les entitats elegibles per al MINECO són els organismes de recerca sense finalitat lucrativa, segons la convocatòria 2017 d'APCIN. Les empreses poden participar en els consorcis fent ús dels seus propis fons.

Els investigadors només poden sol·licitar finançament en una única proposta d'APCIN 2017, la qual cosa han de tenir en compte a l'hora de participar en més d'una era-net. Així mateix, els investigadors que han resultat finançats en la convocatòria 2016 d'APCIN no es poden presentar a la convocatòria 2017 d'APCIN ni tampoc a la convocatòria 2016 de CHIST-ERA si els seus projectes no han acabat abans de la reunió de posada en marxa dels projectes nous.

 

Consorci i països participants

Les propostes les ha de presentar un consorci compost com a mínim de tres socis pertanyents a tres països diferents de la xarxa CHIST-ERA que participen a la convocatòria: Àustria, Bèlgica, Espanya, França, Irlanda, Letònia, Polònia, Romania, Suïssa i Turquia.

El percentatge màxim del finançament total que es pot sol·licitar entre el conjunt de socis del consorci pertanyents a un mateix país és del 60%.

 

Cofinançament

El finançament màxim del MINECO és 40.000 euros a l'any per soci i per proposta. Si hi participen dos o més socis espanyols a la mateixa proposta, el finançament màxim de la part del MINECO no hauria de sobrepassar els 46.000 euros per any.

Si la proposta està liderada per una entitat espanyola, s'afegirà un màxim de 12.000 euros a l'any.

 

Despeses elegibles

Les categories de despeses que poden ser finançades són: 1) despeses de personal per a contractes temporals (les beques no són elegibles), 2) costos directes (fungible, equipament petit, viatges, altres despeses). Els costos indirectes (overheads) i els assaigs clínics (proves de concepte, proves de principi) no són elegibles.

 

Durada del projecte

Els projectes poden tenir una durada de 24 o de 36 mesos.

 

Cerca de socis

El web de CHIST-ERA té un servei de cerca de socis per a facilitar la formació de consorcis. El formulari de participació està disponible en aquest enllaç.

 

Termini i presentació de sol·licituds

El procediment de  sol·licituds consisteix en la presentació en línia de la proposta completa en una sola fase, el final del termini de la qual és el 17 de gener de 2017 a les 17 h. CET.

Tota la informació d'aquesta convocatòria i l'eina de presentació de propostes en línia es troba en l'adreça web següent:

http://www.chistera.eu/call-2016-announcement