El perfil d'ingrés recomanat per a cursar el Màster Universitari en Ciència de Dades per la Universitat de València és el de titulados/as (graduado/ a, licenciado/a, ingeniero/a) amb competències bàsiques en matemàtiques (àlgebra i càlcul) i estadística (probabilitat) tant a nivell de coneixements teòrics com en la utilització de ferramentes informàtiques per a la resolució de casos pràctics. Els perfils més adequats corresponen als següents titulados/as de Grau (o afí) així com superior (antics llicenciats) :
- Enginyeria Informàtica, Enginyeria Electrònica, Enginyeria de Telecomunicació i Enginyeria (en qualsevol de les seues especialitats)
- Matemàtiques, Física.
-Economia, Administració i Direcció d'Empreses.
Quant a aptituds personals es recomana que l'alumno/a que opte a este màster tinga interés pel tractament de la informació a distints nivells: recopilació i emmagatzemament, visualització, anàlisi, i desenrotllament de models de predicció per a establir comportaments futurs. La capacitat per a identificar problemes d'anàlisi de dades en aplicacions reals (en àrees industrials, de negoci, de gestió, administració, salut, etc.) , i altres aptituds personals com la creativitat, la capacitat d'innovació i l'interés per un aprenentatge continu són altament recomanables per a la formació d'un/a científico/a de dades amb projecció professional en àmbits caracteritzats hui en dia pel seu elevat dinamisme.
Si en el procés d'admissió, i a la vista de la documentació aportada pel sol·licitant, la Comissió Acadèmica del Màster valora que no són suficients les competències adquirides en matemàtiques i estadística, en ferramentes de programació així com en fonaments de programació i bases de dades, llavors l'alumne haurà de cursar els complements formatius que, a continuació, es descriuen. Concretament haurà de cursar durant el primer semestre, fins a 12 crèdits de les següents assignatures dels plans d'estudi d'algun dels Graus en Enginyeria de la Universitat de València pròxims a l'entorn acadèmic en què s'impartirà el Màster, com són les titulacions de Grau en Enginyeria Informàtica (GII) , Grau en Enginyeria Multimèdia (GIM) , Grau en Enginyeria Telemàtica (GIT) , Grau en Enginyeria Química (GIQ) , Grau en Enginyeria Electrònica de Telecomunicacions (GIET) o Grau en Enginyeria Electrònica Industrial (GIEI) . Les assignatures plantejades es cursen en el primer quadrimestre del primer curs amb una duració de 6 ECTS cada una:
- Matemàtiques I
- Informàtica
Es requerix que el/l'alumne/a que ingresse en este títol oficial haja cursat estudis de nivell de grau o superior (graduado/a, ingeniero/a o licenciado/a) preferentment en Matemàtiques, Física, Enginyeries (Informàtica, Electrònica, Telecomunicació i Industrials) , Economia, i Administració i Direcció d'Empreses. La Comissió Acadèmica del Màster valorarà, d'acord al procés d'admissió descrit a continuació, que els estudiants que sol·liciten l'ingrés hagen adquirit competència suficient en matemàtiques i estadística, hagen utilitzat, en alguna assignatura de la seua formació, ferramentes de programació (com per exemple R, C, Matlab, Python o semblants) i coneguen, de forma bàsica, els fonaments de la programació i les bases de dades.
En cas que els dits coneixements foren insuficients l'alumne haurà de cursar els complements formatius establits en l'apartat 4.6 d'esta memòria. Per a estudiants de països de parla no hispana es requerix Acreditació B2 d'espanyol (a través d'un Diploma d'Español com a Llengua Estrangera en un nivell de B2, o en el seu cas , prova oral i escrita) .
Les sol·licituds d'admissió seran valorades per la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster d'acord amb els següents criteris i ponderacions: adequació al perfil d'ingrés (50%) , expedient acadèmic (40%) , experiència professional relacionada amb l'anàlisi de dades: anys d'experiència professional, entrevista personal amb membres de la Comissió Acadèmica, cartes de recomanació dels llocs exercits, etc. (5%) i altres mèrits acadèmics i de formació: títols addicionals de grau o postgrau afins al camp de coneixement del Màster, idiomes comunitaris amb nivell B1 o superior, assistència a cursos i seminaris, etc. (5%) .
El màster en Enginyeria Ambiental està dirigit preferentment a les titulacions següents: Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, en Enginyeria Forestal i del Medi Natural, en Enginyeria Civil, en Enginyeria d’Obres Públiques, en Enginyeria Química, y en Enginyeria en Tecnologies Industrials.
Grau en Ciències Ambientals, Química i Biotecnologia.
També estan entre els perfils recomanats les titulacions que s’exposen a continuació: Llicenciat/ada en Ciències Ambientals i en Química, Enginyer/a tècnica Industrial, en Obres Públiques, en Agrícoles i Forestal i de Mines, Enginyer/a Química, en Camins, Canals i Ports, Industrial, Agrònom/a, de Forestals i de Mines.
A l’hora de baremar les sol•licituds d’admissió que es reben, s’estableixen tres criteris bàsics:
Per a cursar el *MIB, el grau de referència és el Grau en Enginyeria Biomèdica, o graus similars. Els graus afins són graus que es llisten a continuació, o graus similars:
Grau en Enginyeria de Tecnologies Industrials
Grau en Enginyeria Mecànica
Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica
Grau en Enginyeria Química
Grau en Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes
Grau en Enginyeria de Telecomunicació
Grau en Enginyeria Informàtica
Grau en Enginyeria d'Organització Industrial
Grau en Enginyeria de l'Energia
Grau en Física
Per a l'admissió en aquest màster s'estableixen els següents complements formatius:
· Adquisició i processament de senyals mèdics 6 ECTS
· Adquisició i processament d'imatges mèdiques 6 ECTS
Aquests complements formatius són establits per la CAT per a cada estudiant segons el seu grau d'origen i no es consideraran prerequisit per a l'admissió i matrícula del màster, sinó que es podran cursar simultàniament. L'estudiantat al qual li hagen sigut assignats complements formatius formalitzarà la matrícula en aquests complements en el mateix curs acadèmic en què accedeix al màster universitari. Les assignatures optatives, per a les quals són necessaris els resultats d'aprenentatge que s'obtindran amb les dues assignatures de complements formatius, seran oferides a aquests alumnes en el tercer semestre del Màster. En cap cas es podrà obtindre el títol de màster sense haver superat prèviament els complements formatius.
Les sol·licituds d'admissió al Màster en Enginyeria Biomèdica que complisquen les condicions d'accés i els requisits específics d'admissió, seran avaluades per la Comissió Acadèmica del Màster de conformitat amb els criteris de valoració de mèrits i selecció que es descriuen seguidament.
a) Valoració de l'expedient acadèmic.
En el cas d'expedients qualificats en escales diferents a les indicades en l'RD 1125/2003, es requerirà que la persona interessada aporte una declaració d'equivalència de notes mitjanes d'estudis universitaris realitzats en centres estrangers obtinguda del Ministeri competent en matèria d'Universitats. A aquelles persones que no aporten aquest document se'ls assignarà un 5 com a nota mitjana d'accés.
70%
b) Correspondència de les competències de la titulació d'accés amb les del Grau de Referència.
20%
c) Curriculum vitae.
10%
Requisit Lingüístic: s'utilitzarà el castellà i l'anglés com a llengua vehicular per al procés formatiu de la titulació. L'estudiantat haurà d'acreditar un grau de competència i domini del castellà o de l'anglés. En concret serà necessari que acredite el nivell B2 de castellà i anglés mitjançant qualsevol dels certificats oficials reconeguts per la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (*CRUE) o per l'Associació de Centres de Llengües en l'Ensenyament Superior (*ACLES) .
El primer perfil es refereix a graduats que hagen cursat assignatures d'electrònica; p.e. "Graduat en Enginyeria Electrònica de Telecomunicació, Graduat en Enginyeria Electrònica Industrial".
El segon perfil d'ingrés es refereix a alumnes que hagen cursat enginyeries o llicenciatures amb un contingut d'electrònica suficient. Dins de les titulacions ja extingides podem esmentar les següents:
Enginyers Tècnics (industrials, telecomunicacions)
Enginyers Industrials (enginyers mecànics, enginyers elèctrics i enginyers en automàtica i electrònica industrial) .
Llicenciats en Físiques.
Enginyers Informàtics.
Enginyers de Telecomunicació.
En qualsevol cas, el perfil d'ingrés haurà de contindre coneixements fonamentals en Anàlisis de circuits i sistemes lineals, electrònica analògica i electrònica digital.
La comissió acadèmica del màster indicarà per a cada estudiant quines assignatures (corresponents als futurs graus o actuals llicenciatures/enginyeries) haurà de cursar com a mòduls d’anivellació fins a un màxim de 12 ECTS. En cas que l’estudiant haja de cursar aquests crèdits d’anivellació, no seran comptabilitzats en el nombre de crèdits exigits per a l’obtenció de la titulació.
Per als alumnes que no hagen cursat assignatures amb coneixements bàsics d'anàlisis de circuits i sistemes lineals, electrònica analògica o electrònica digital, es preveuen que cursen fins a 12 ECTS d'entre les següents assignatures que s'imparteixen a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria.
Coneixements a adquirir | Assignatures que es poden cursar | Grau/Curs /Quadrimestre |
Anàlisi de circuits i sistemes lineals | Teoria de xarxes elèctriques Tecnologia electrònica Circuits electrònics | GIEI/1/2 GIEI/2/2 GIEIT/1/2 |
Electrònica analògica | Sistemes electrònics analògics Electrònica analògica I Electrònica analògica II Instrumentació i equips electrònics | GIEI/3/1 GIET/2/2 GIET/3/1 GIET/3/2 |
Electrònica digital | Sistemes electrònics digitals Sistemes electrònics digitals I Sistemes electrònics digitals II Sistemes electrònics de telecomunicació Tractament digital de senyals | GIEI/3/1 GIET/2/1 GIET/2/2 GIET/3/2 GIET/3/1 |
GIEI (Grau en Enginyeria Electrònica Industrial) .
GIET (Grau en Enginyeria Electrònica de Telecomunicació) .
Totes les assignatures dels cursos de grau són de 6 ECTS, i els alumnes cursaran fins a un màxim de 12 ECTS, depenent dels coneixements que hagen adquirit en la titulació d'origen. El número de ECTS d'anivellament que haja de cursar un alumne dependrà del seu nivell de de coneixements (fins a un màxim de 12 ECTS) .
Com a criteris generals, la comissió acadèmica del màster utilitzarà aquests aspectes per a valorar les sol•licituds dels alumnes:
- Titulació (tenint en compte l’afinitat amb els continguts del màster).
- Expedient acadèmic.
- Currículum (valoració dels cursos rebuts, els mèrits d’investigació i l’experiència professional, relacionats amb els continguts del màster).
Per a poder ser admés en aquest Màster, a més d'estar en possessió d'un títol universitari que permeta l'accés als ensenyaments de màster els estudiants amb nacionalitat de països no hispanoparlants que a més procedisquen del sistema educatiu d'un país la llengua del qual no siga el castellà, hauran d'acreditar el nivell B2 de coneixement del castellà o valencià, definit en la classificació del Marc europeu comú de referència.
El perfil d'ingrés recomanat per al present Màster és de l'alumne Graduat en Enginyeria Química que haja adquirit prèviament les competències que s'arrepleguen en l'apartat 3 de l'Orde Ministerial pel qual s'establixen els requisits per a la verificació dels títols universitaris oficials vinculats amb l'exercici de la professió d'Enginyer Tècnic Industrial (Orde CIN/351/2009), i la seua formació estar d'acord amb què s'establix en l'apartat 5 de l'orde abans citada, referit tot això al mòdul de Tecnologia Específica de Química Industrial. Per consegüent, estos graduats, d'acord amb els criteris de valoració de mèrits establits en el següent apartat, seran admesos, si és el cas, sense complements formatius a l'esmentat Màster. Com referent d'ingrés per a l'accés al present Màster es considera el Grau en Enginyeria Química de la UVEG. Pels requisits establits en la mencionada orde, es desaconsella l'accés al Màster per a alumnes que no estiguen Graduats en disciplines de caràcter científic/tècnic relacionades amb l'àmbit d'estudis.
Respecte al perfil lingüístic, es recomana un nivell d'Anglés B2 o superior, necessari per a poder seguir textos científics, i per a estudiants estrangers es recomana posseir almenys un nivell d'Espanyol C1.
Addicionalment, l'accés al Màster Universitari en Enginyeria Química per la Universitat de València es proposa seguint les recomanacions establides en la resolució de la secretaria d'universitats respecte al Màster oficial vinculat a la professió d'Enginyer Químic (BOE num 187, sec III pàg. 66699 de 4 d'Agost de 2009, en el seu apartat 4.2: Condicions d'accés al Màster:
- Podrà accedir al Màster vinculat amb l'exercici de la professió d'Enginyer Químic, qui haja adquirit prèviament les competències que es recullen en l'apartat 3 de l'Ordre Ministerial pel qual s'estableixen els requisits per a la verificació dels títols universitaris oficials vinculats amb l'exercici de la professió d'Enginyer Tècnic Industrial (Ordre CIN/351/2009), i la seua formació estar d'acord amb la que s'estableix en l'apartat 5 de l'ordre abans citada, referit tot això al mòdul de Tecnologia Específica de Química Industrial.
- Així mateix, es permetrà l'accés al Màster quan el títol de grau de l'interessat cobrisca les competències que es recullen en els mòduls de formació bàsica i comuna a la branca industrial de l'apartat 5 de l'Ordre Ministerial per la qual s'estableixen els requisits per a la verificació dels títols universitaris oficials vinculat amb l'exercici de la professió d'Enginyer Tècnic Industrial. En aquest cas s'hauran de cursar els complements necessaris per a garantir les competències recollides en el bloc de química industrial de la referida ordre.
- Igualment, podran accedir a aquest Màster els qui estiguen en possessió de qualsevol altre títol de grau sense perjudici que en aquest cas s'establisquen els complements de formació prèvia que s'estimen necessaris.
Quan l'accés es referisca a altres títols de grau diferents als citats, s'exigiran els complements formatius necessaris per a complir les competències del grau en Enginyeria Química. Aquestes competències corresponen a les competències bàsiques definides en l'RD 1393/2007 i les que estableix l'Ordre CIN/351/2009, publicada en el BOE del 20 de Febrer de 2009, que habiliten per a l'exercici de la professió d'Enginyer Tècnic Industrial. Els complements formatius exigits consistiran a cursar les assignatures necessàries del grau d'Enginyeria Química, sent el nombre de crèdits necessaris dependent del currículum del candidat/a.
La Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster en funció de la formació i de les competències adquirides en les titulacions d'origen i considerant les recomanacions de la Secretaria General d'Universitats, configurarà la dita formació complementària utilitzant assignatures presents en el pla d'estudis de la titulació de Graduat en Enginyeria Química de la Universitat de València.
Si el nombre de sol·licituds és superior al nombre de places ofertes, se’n farà una selecció, que realitzarà la Comissió de Coordinació Acadèmica del màster, que ha de seguir el criteri següent: adequació al perfil (50-70%), expedient acadèmic (20-40%), experiència professional (5-10%) i altres mèrits acadèmics i de formació: títols addicionals de grau o postgrau, idiomes comunitaris amb nivell B-1 o superior, seminaris, etc. (5-10%).
A títol orientatiu, el Màster en Tecnologies Web, Computació en el Núvol i Aplicacions Mòbils està dirigit principalment a alumnes que hagen cursat alguna de les titulacions següents:
Les sol·licituds d'ingrés seran analitzades per la Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) que serà l'òrgan responsable de fixar els complements de formació requerits en el cas que els continguts/llenguatges de programació impartits en la titulació d'origen no permeten abordar el Màster amb garanties.
S’estableixen complements de formació per a aquells/es alumnes que presenten deficiències en aspectes rellevants per a la realització del màster. La Comissió de Coordinació Acadèmica determinarà quins d’aquests complements, si és el cas, s’han de cursar després d’examinar la documentació aportada en la fase de preinscripció.
Assignatura: Programació
Titulació: Grau en Enginyeria Telemàtica
Curs: 3º
Quadrimestre: 1
Crèdits: 6 ECTS
Assignatura: Bases de dades i sistemes d’informació
Titulació: Grau en Enginyeria Telemàtica
Curs: 3º
Quadrimestre: 1
Crèdits: 6 ECTS
Els horaris d’aquestes assignatures són compatibles amb la realització simultània del màster.
La Comissió de Coordinació Acadèmica del màster avaluarà les sol·licituds de preinscripció segons els criteris següents:
Per a aquells/as alumnes/as que provinguen de fora de l’àmbit educatiu iberoamericà, la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster podrà exigir com a requisit el nivell B2 de castellà.
El perfil de l’estudiant del màster en Teledetecció correspon a persones que han acabat les titulacions prèvies de grau (o llicenciatura) amb una bona base en física i matemàtiques.
Així, es recomana com a perfil estar en possessió d’algun dels títols següents: grau (o llicenciatura) en Física, Química, Matemàtiques, Biologia, Ciències Ambientals, Enginyeria en Telecomunicacions, Agrònoma, en Geodèsia, Enginyeria Tècnica en Topografia, Forestal o títols corresponents a altres ciències i tecnologies afins.
Es realitza la selecció dels estudiants a partir de raons científiques i acadèmiques basades en:
En el cas que es considere convenient, la CA del màster podrà realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats en el currículum.
El perfil recomanat per a l’accés a aquest màster és la llicenciatura o grau en Història, o aquelles equivalents en l’àmbit estatal (títols anteriors a la reforma de 1973) o internacional. L’experiència en camps relacionats amb l’arqueologia serà valorada positivament.
El barem aplicable als mèrits de les persones preinscrites s'agrupa en:
2. Expedient Acadèmic..... La nota mitjana que corresponga
3. Curriculum
El màster en Estudis Anglesos Avançats va destinat a persones diplomades que hagen acabat titulacions prèvies de grau (o llicenciatura), preferentment en Estudis Anglesos/Filologia Anglesa, i que acrediten coneixements de llengua anglesa a nivell avançat (almenys C1 del Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües).
El coneixement de la llengua anglesa a nivell avançat (almenys C1 del Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües) es pot acreditar mitjançant certificació oficial o mitjançant la realització d'una prova de nivell. S'accepta qualsevol dels certificats oficials acreditatius següents del nivell requerit per a accedir al màster: University of Cambridge: Certificate in Advanced English (CAU), University of Cambridge: BEC Higher (Business English Certificate), Trinity College: Integrated Skills in English III (ISE III) (Grades 10, 11), Educational Testing Service (MTS): -TOEFL iBT de 110 a 120 punts (Test of English as a Foreign Language – Internet Based Test), Educational Testing Service (MTS): -TOEIC de 945 a 990 punts (Test of English for International Communication), Pearson Test of English (PTE): PTE General Level 4, certificats europeus d'idiomes (telc): telcEnglish C1, certificats oficials de nivell C1 i C2 atorgats per les escoles oficials d'idiomes, titulacions de grau o equivalents, expedides per universitats estrangeres, per a estudis realitzats en anglès com a llengua vehicular.
L’admissió es farà d’acord amb l’ordre de prioritat següent:
1. Llicenciats i graduats en Filologia Anglesa / Estudis Anglesos.
2. Llicenciats i graduats en Traducció i Interpretació.
3. Llicenciats i graduats en altres Filologies.
4. Llicenciats i graduats procedents d’altres titulacions.
Els aspirants seran seleccionats d’acord amb el barem següent:
1. Nota mitjana de l’expedient acadèmic: 70%
2. Nivell C2 de llengua anglesa del marc comú europeu de referència: 10%
3. Altres mèrits: 10%
4. Carta de motivació (en què s’han d’exposar les raons per les quals es vol accedir al màster): 10%
Aquells sol·licitants que no posseïsquen el títol de llicenciat/graduat en Filologia Inglesa/Estudios Anglesos hauran d'ACREDITAR DOCUMENTALMENT el seu coneixement d'ANGLÉS a nivell C1 en el moment de la PREINSCRIPCIÓ. En tot cas, la Comissió Acadèmica del Màster podrà efectuar entrevistes en llengua anglesa, presencials o mitjançant videoconferència.
El màster està dirigit a titulats i titulades universitàries amb interès a perfeccionar la seua formació en la llengua espanyola i les seues literatures, dins de diferents perfils (coneixements acadèmics avançats, formació per a la recerca i aplicacions específiques en el camp laboral).
El perfil d'ingrés recomanat en el màster és d’estudiants provinents d'àrees de coneixement d'Humanitats i Ciències Socials que hagen realitzat estudis superiors de grau, llicenciatura o un màster oficial. És d'especial interès per als titulats i titulades superiors amb els perfils següents: filologia, humanitats, comunicació audiovisual, ciències de la informació, història, belles arts, antropologia, sociologia i filosofia.
També podran cursar aquest màster professionals procedents del món de la cultura, del món editorial, de l'administració pública o del sector turístic, independentment de la seua especialització universitària prèvia, quan hi haja, segons el parer de la comissió de coordinació acadèmica del màster, una relació d'afinitat curricular, professional o investigadora amb els continguts i objectius del màster, i sempre que estiguen en possessió d'un títol universitari superior.
La selecció de l'alumnat es farà sobre la base dels criteris següents:
• Titulació, tenint en compte l'afinitat del perfil formatiu de l'alumne o l'alumna d'ingrés amb l'especialitat del màster.
• Nota mitjana de l'expedient acadèmic.
• Beques de col·laboració.
• Currículum.
• Coneixement d'idiomes.
• Cartes de presentació.
• Experiència laboral prèvia.
• Formació complementària en l'àrea d'estudi del màster.
Així mateix, per a accedir al Màster serà requisit específic tindre un nivell B2 de coneixement d'espanyol (MECR) , que s'acreditarà mitjançant la presentació d'una certificació oficial, preferentment de les proves de DELE o SIELE de l'Institut Cervantes. Addicionalment, es podrà realitzar una entrevista per a constatar la idoneïtat del perfil i/o comprovar el seu nivell lingüístic-comunicatiu. Aquesta entrevista seria realitzada per la direcció del Màster; en ella s'abordarien temes com els estudis universitaris previs, l'aprenentatge de l'espanyol i els interessos acadèmics i/o professionals. Per a la seua avaluació, es tindran en compte els indicadors sobre les competències i habilitats comunicatives concernents a una interacció formal d'un nivell B2 segons els criteris del MECR.
En el cas que l'oferta siga inferior a la demanda, es farà la ponderació següent:
50%: títol i expedient acadèmic.
15%: experiència investigadora.
15%: experiència professional.
20%: altres mèrits (beques, col·laboracions, altres títols, cartes de presentació).
El màster es dirigix a un ampli palmito de titulats en filosofia, humanitats, economia, empresarials, ciències polítiques, sociologia, comunicació, ciències de l'educació, psicologia, medicina, infermeria i ciències de la salut, però també a professionals i agents socials, perquè puguen completar la seua formació en l'àmbit de l'Ètica i la Filosofia Política, i desenrotllar la investigació en el programa de doctorat. Este caràcter interdisciplinari ha sigut molt positiu per als propòsits formatius i d'investigació de l'alumnat, així com per a la seua incorporació en el món laboral.
Els criteris de selecció són els següents:
- Currículum, que tindrà un pes total del 80% de la nota final.
Se’n tindran en compte els aspectes següents:
- Expedient acadèmic, fins a 40 punts.
- Experiència professional, fins a 20 punts.
- Tallers i seminaris realitzats, assistència a congressos, cursos de formació, publicacions, estades en altres universitats (programa Erasmus), etc., fins a 30 punts.
- Coneixement de llengües d'interès científic, fins a 10 punts.
- Entrevista personal, que tindrà un pes total d'un 20% de la nota final.
Va dirigit, en primer lloc, a professionals que ja exerceixen una activitat professional en aqueix camp. La seua formació precedent és molt diversa, per la qual cosa les titulacions prèvies d'accés són la major part de titulacions de llicenciatura o grau o equivalents de les àrees de Ciències Humanitats i Ciències Socials. Amb tot, atés que són les que ofereixen una major formació en el camp de la Gestió Cultural, es valora preferentment l'accés amb les titulacions de Geografia i Història, Història de l'Art, Administració i Direcció d'Empreses, Psicologia, Sociologia, Filosofia, Filologia, Ciències Econòmiques, Dret, Antropologia, Arqueologia, Belles arts , Comunicació Audiovisual, Periodisme, Humanitats, Belles arts, Documentació, Informàtica. S'admeten també les titulacions d'arquitectura i enginyeries, sempre que s'acredite una trajectòria formativa o professional en el camp de la Gestió Cultural. A més, es considerarà també la candidatura de les persones que amb mèrits adequats i tenint una titulació de diplomatura universitària, acrediten un mínim de 180 crèdits de formació en estudis relacionats amb la Gestió Cultural, en un sentit ampli. Aquest és el cas dels candidats procedents de les Diplomatures en Turisme i Ciències Empresarials.
La baremació dels candidats es realitzarà d’acord amb els criteris següents:
I) Currículum acadèmic:
1. Nota mitjana obtinguda en els expedients acadèmics: de 0 a 5 punts.
2. Nombre de crèdits cursats en carreres oficials (s’hi inclouen els crèdits cursats en tercer cicle i postgrau oficial): 1 punt per cada 100 crèdits (màxim 5 punts).
3. Tesis doctorals llegides: d’1 a 3 punts en funció de la seua qualificació i la seua relació amb l’àrea de la gestió cultural.
4. Nombre de màsters no oficials cursats (màxim 1,5 punts):
- Un punt per cada títol de màster no oficial obtingut, relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
- Mig punt per cada títol de màster no oficial obtingut, no relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
5. Publicacions:
- Un punt per cada llibre publicat (amb ISBN), relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
- Mig punt per cada llibre publicat (sense ISBN), relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
- Mig punt per cada capítol de llibre publicat (amb ISBN), relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
- Mig punt per cada article d’investigació publicat, relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
- 0,25 punt per cada capítol de llibre publicat (sense ISBN), relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
II) Currículum professional (màxim 5 punts):
- 0,1 punts per cada mes treballat en l’àrea de gestió cultural.
III) Altres mèrits (màxim 2 punts):
- 0.25 per cada llibre publicat (amb ISBN), no relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
- Altres publicacions d’investigació: 0,25 punts per cada publicació, no relacionades amb l'àrea de la Gestió Cultural.
- 0,10 punt per cada 100 hores de cursos i seminaris rebuts, relacionats amb l’àrea de la gestió cultural.
Titulaciones de acceso:
- Grau/Llicenciatura en Antropologia Social
- Grau/Llicenciatura en Comunicació Audiovisual
- Grau/Llicenciatura en Ciència Política i Gestió Pública
- Grau/Llicenciatura en Dret
- Grau/Llicenciatura en Economia
- Grau/Llicenciatura en Filologia
- Grau/Llicenciatura en Filosofia
- Grau/Llicenciatura en Història
- Grau/Llicenciatura en Història de l'Art
- Grau en Geografia i Ordenació del Territori
- Grau/Llicenciatura en Periodisme
- Grau/Llicenciatura en Publicitat i Relacions Públiques
- Grau/Llicenciatura en Sociologia
- Grau/Llicenciatura en Administració i Direcció d'Empreses
- Grau/Llicenciatura en Belles arts
- Grau/Llicenciatura en Humanitats
- Altres graus a decisió de la Comissió Acadèmica del Màster
Per a l'alumnat estranger l'acreditació del domini del castellà.
Altres - Adequació temàtica al programa formatiu. Per a això es tindrà en compte el títol previ amb el qual s'accedeix, prevalent la titulació en Història, oficial a Espanya o una altra expedida per una institució d'educació superior pertanyent a un altre Estat integrant de l'Espai Europeu d'Educació Superior que faculte en el mateix per a l'accés a ensenyaments de Màster. Es realitzarà una entrevista personal a tots els aspirants. 50%
Expedient - Qualificació mitjana obtinguda en la titulació que dóna accés al Màster 30%
Currículum - En el currículum es valorarà l'experiència professional, experiència investigadora, estades formatives a l'estranger, beques, coneixement acreditat d'idiomes 20%
El programa del màster va adreçat a estudiants provinents d’àrees de coneixement d’humanitats i ciències socials que hagen cursat estudis superiors de grau, llicenciatura o màster oficial; i té un interès especial per als titulats i titulades superiors amb els perfils següents: Història de l’Art, Història i Patrimoni, Història, Belles Arts, Comunicació Audiovisual, Humanitats, Filosofia, Filologia, Antropologia, Sociologia, Ciències de la Informació i Arquitectura. Igualment, pot ser d’interès per als diplomats i diplomades en Conservació i Restauració, Turisme i Biblioteconomia i Documentació.
També poden cursar aquest programa de màster altres titulats, especialment si es tracta de professionals autònoms del món de la cultura i de l’art, personal de les diferents administracions públiques (central, autonòmica o local), empresaris del sector turístic i personal ocupat en institucions privades que demostren experiència laboral en l’àmbit d’estudi, segons l’opinió de la comissió acadèmica del màster, i es troben en possessió d’un títol superior universitari.
Els estudiants procedents d’estudis de diplomatura han de cursar un mínim de 60 crèdits compensadors de matèries troncals del grau d’Història de l’Art per obtenir un total dels 240 ECTS (180 + 60 ECTS) exigits per a cursar estudis de postgraus oficials. Atesa l’especialització del màster i el seu clar perfil investigador, el tutor o la tutora assignat a cada estudiant, d’acord amb la comissió de coordinació acadèmica, li pot recomanar la realització de determinades assignatures del grau d’Història de l’Art per compensar les deficiències en certes matèries relaciones amb l’àrea de coneixement.
L’òrgan d’admissió és la comissió acadèmica de màster, que s’encarrega d’establir un barem de selecció de l’alumnat que tindrà en compte els criteris següents:
El perfil recomanat per a ingressar en aquest màster correspon al d’una persona amb formació en ciències humanes, ciències socials, ciències experimentals, ciències de la salut o tecnologia, amb actitud oberta al coneixement humà en general i científic en particular, amb interès per la dimensió sociocultural de la ciència des de la perspectiva històrica i actual, i amb capacitat per a la reflexió i l’anàlisi crítica.
Les persones que aspiren a ingressar en el màster han de posseir un cert coneixement d’idiomes i, particularment, un bon domini de la comprensió de l’anglès escrit i altres llengües de cultura, per a la lectura de la bibliografia especialitzada.
Per a poder ser admès en aquest màster, a més d'estar en possessió d'un títol universitari que permeta l'accés als ensenyaments de màster els estudiants han d'acreditar els nivells de coneixement següents de llengua espanyola.
Nivell d'espanyol. Per a poder ser admès en aquest màster els estudiants amb nacionalitat de països no hispanoparlants o que procedisquen de sistemes educatius estrangers on la llengua de docència no siga l'espanyol, han d'acreditar el nivell B2 de coneixement d'espanyol, definit en la classificació del Marc Europeu Comú de Referència.
No es requereixen requisits de formació prèvia específica en cap disciplina. En tot cas, es valoraran prioritàriament els mèrits relacionats amb els continguts del màster en Història de la Ciència i Comunicació Científica.
La baremació dels candidats es realitzarà d'acord amb els criteris següents:
1. Nota mitjana de l'expedient acadèmic de la titulació d'accés: fins a 10 punts.
2. Currículum presentat: fins a 10 punts. Dins d'aquest criteri es valoren els mèrits amb l’assignació d’una puntuació de fins a 10 punts en cadascun dels ítems següents:
a. Assignatures i cursos relacionats amb les matèries impartides en el màster (fins a 5 punts, tenint en compte la qualificació obtinguda). Títols propis o altres titulacions oficials addicionals diferents a la titulació d'accés al màster, relacionats amb els continguts del màster (fins a 5 punts, tenint en compte la qualificació obtinguda).
b. Mèrits d'investigació: publicacions (fins a 5 punts), assistència i participació en congressos i reunions científiques (fins a 3 punts) i participació en projectes d'investigació (fins a 2 punts), inscrits en l'àrea de coneixement d'història de la ciència i comunicació científica.
c. Beques de col·laboració, d'investigació i altres similars obtingudes en convocatòries obertes i competitives, sempre que tinguen relació amb matèries relacionades amb el màster.
d. Experiència laboral: pràctiques curriculars o extracurriculars (fins a 7 punts) i relacions laborals prestades en empreses o institucions (fins a 3 punts) d'àrees i àmbits afins als continguts del màster.
3. Coneixement de llengües (fins a 10 punts). Es valora especialment el coneixement de la llengua anglesa (B2, 2 punts, B1, 5 punts; C2, 8 punts; i C1, 10 punts). Només es tenen en compte els certificats oficials expedits per escoles oficials d'idiomes o institucions acreditades.
4. Defensa dels mèrits i motivació en l'elecció del màster: fins a 10 punts. La comissió pot realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats, fonamentalment per a avaluar el nivell de coneixement de llengües imprescindibles per al seguiment dels ensenyaments, anglès i castellà, i els mèrits inclosos en el currículum presentat (justificació de prioritat respecte a altres màsters; justificació de les matèries cursades en la titulació d'accés en relació amb l'orientació del màster; justificació de l'exercici professional amb el màster que se sol·licita; justificació de continuïtat d'estudis de doctorat...).De la mateixa manera, aquesta entrevista serveix per a avaluar l'adequació de les motivacions i expectatives personals respecte a l'oferta formativa del programa.
Les persones que desitgen iniciar els estudis en aquest màster haurien de tenir idealment una formació filològica, en particular, i humanística, en general. És a dir, uns coneixements gramaticals i competències en les llengües pròpies i almenys en una llengua estrangera; coneixements generals de literatura i de la literatura relacionada amb una llengua en particular, i capacitat d’anàlisi i interpretació de textos a diversos nivells; com també l’interès pels fenòmens socials i culturals relacionats amb la llengua i la cultura. Igualment, seran molt útils els coneixements en altres àrees afins d’humanitats. No obstant això, també hi poden ser candidats aquelles persones que sense tenir cap preparació específica, mostren interès pels àmbits esmentats.
Tenint en compte que es tracta d’un màster d’investigació, és molt important tenir un esperit crític i una capacitat per a la reflexió analítica. Els candidats que vulguen cursar aquest màster han de tenir una gran capacitat de treball autònom i una capacitat bàsica per a la utilització de recerca de dades, material bibliogràfic i maneig d’eines informàtiques.
Finalment, han de ser persones compromeses amb la societat i que practiquen els valors propis d’una cultura basada en el pau, la tolerància i els valors democràtics, així com la igualtat de gèneres, el desenvolupament sostenible i els drets fonamentals.
És requisit específic per accedir al màster en Investigació en Llengües i Literatures tenir un nivell B2 de coneixement en, almenys, una de les dues llengües pròpies de la UV. Aquest nivell s'ha d’acreditar mitjançant la presentació d'una certificació oficial o una entrevista personal amb la direcció del màster.
Pel que fa als criteris específics d'admissió al màster en Investigació en Llengües i Literatures, la baremació que se seguirà és la següent:
- Punts equivalents a la seua nota de l'expedient calculada sobre 10.
- 5 punts per tenir una titulació filològica o en traducció.
- 3 punts per tenir una titulació en un altre àmbit.
- 3 punts per tenir un títol de màster de caràcter filològic o de traducció.
Aquest màster està dirigit a titulats universitaris interessats a orientar o perfeccionar la seua formació acadèmica i investigadora en la identificació, anàlisi i gestió del patrimoni cultural, Es preveu fonamentalment la formació professionalitzadora de titulats superiors en el camp de les humanitats i les ciències socials, així com de professionals de l’art, la cultura, la documentació, la geografia, etc., en actiu, independentment de la seua formació universitària, sempre que existisca una relació d’afinitat curricular, professional o investigadora amb les matèries que componen el màster. Es pot ampliar l’oferta amb personal de les diferents administracions públiques (central, autonòmica o local), empresaris del sector turístic i personal d’institucions privades que demostre experiència laboral en l’àmbit de l’estudi i posseïsca un títol superior universitari.
Està dirigit a estudiants de les àrees de coneixement d’humanitats i ciències socials que hagen cursat estudis superiors de grau, llicenciatura o màster oficial. És d’especial interès per als titulats superiors amb els següents perfils: història de l’art, geografia i medi ambient, història i patrimoni, història, informació i documentació, belles arts, comunicació audiovisual, humanitats, filosofia, filologia, antropologia, sociologia, ciències de la informació i arquitectura. Igualment pot ser d’interès per als diplomats en conservació i restauració, turisme i biblioteconomia i documentació.
La selecció es realitzarà d’acord amb els criteris següents:
- Expedient acadèmic.
- Adequació del perfil acadèmic als continguts del màster.
- Experiència en treballs relacionats amb el patrimoni cultural.
- Coneixement de llengües antigues i modernes.
- Informació derivada de les entrevistes que es puguen fer
El màster Pensament filosòfic contemporani està obert a dos tipus d’estudiants:
1.- Llicenciats i graduats en filosofia.
2.- Altres titulacions (fonamentalment en ciències humanes, socials i amb formació artística) interessats en la reflexió sobre els fonaments teorico-conceptuals dels seus camps d'especialització.
La Comissió valorarà el curriculum vitae dels estudiants (la qual cosa determinarà el 100% de l'avaluació de cada sol·licitud d'admissió), aplicant els criteris següents:
- Expedient acadèmic: fins a 40 punts.
- Llicenciatura o Grau en Filosofia: 20 punts.
- Experiència professional (docència o investigació en Filosofia o Humanitats), estades internacionals d'investigació, participació en congressos, cursos o altres titulacions, publicacions i semblants: fins a 20 punts.
- Coneixement d'idiomes filosòficament rellevants: francés, alemany i italià (certificat oficial del nivell B1 o superior del MCER o homologable); anglés (certificat oficial de nivells superiors a què s'hagen fet valdre en compliment dels requisits d'accés, o homologable) : fins a 20 punts.
Per a poder ser admés en este Màster, a més d'estar en possessió d'un títol universitari que permeta l'accés a les ensenyances de màster, els estudiants amb nacionalitat de països no angloparlants que a més procedisquen del sistema educatiu d'un país la llengua dels quals no siga l'anglés, hauran d'acreditar el nivell B1 de coneixement d'anglés, definit en la classificació del Marco Comú Europeu de Referència. D'altra banda, per a poder ser admés en este Màster, a més d'estar en possessió d'un títol universitari que permeta l'accés a les ensenyances de màster els estudiants amb nacionalitat de països no castellanoparlants que a més procedisquen del sistema educatiu d'un país la llengua dels quals no siga l'espanyol, hauran d'acreditar el nivell C1 de coneixement d'espanyol, definit en la classificació del Marco Comú Europeu de Referència, o, alternativament, el nivell B2 de coneixement d'espanyol i el nivell C1 de coneixement d'anglés, anàlogament definits. Ara bé, del requeriment del nivell C1 d'anglés en este últim cas seran exclosos estudiants que procedisquen de sistemes educatius la llengua de docència del qual siga l'anglés.
El màster està especialment adreçat a titulats universitaris en Traducció i Interpretació, Filologia o altres àrees afins, i també a professionals acreditats de la traducció que posseïsquen una titulació universitària.
El programa formatiu del màster requereix un coneixement avançat (nivell C1 o superior) de les dues llengües implicades en el procés de traducció: l’espanyol i la llengua estrangera elegida com a font de traducció (anglès o francès).
El màster està especialment adreçat a titulats universitaris en Traducció i Interpretació, Filologia o altres àrees afins, així com a professionals acreditats de la traducció que desitgen reciclar-se i tinguen una titulació universitària.
Per a ser admès, es considerarà requisit sine qua non el coneixement avançat (nivell C1 o superior) de les dues llengües implicades en el procés traductològic (l’espanyol i la llengua estrangera elegida com a font de traducció), i també tenir un perfil acadèmic o professional adequat per al màster. Ambdós aspectes –igual que tots els mèrits que el candidat al•legue en el currículum– s’han d’acreditar de forma documental i, si la Comissió d’Admissió ho considera convenient, mitjançant una entrevista personal.
Per a valorar la idoneïtat dels candidats es considerarà especialment l’expedient acadèmic en relació amb el perfil del màster, l’experiència professional, així com haver superat altres cursos de postgrau rellevants.
Poden ser admesos en el màster en Aqüicultura estudiants procedents d’universitats espanyoles o pertanyents a l’espai europeu d’educació superior que acrediten estar en possessió d’una llicenciatura, enginyeria o grau en estudis afins com ara Biologia, Ciències Ambientals, Ciències del Mar, Farmàcia, Enginyeria Agronòmica, Enginyeria Tècnica Agrícola, Enginyeria Tècnica Forestal i Veterinària. Així mateix, hi poden ser admesos estudiants estrangers, després d’acreditar l’adequació del seu títol si no pertanyen a l’espai europeu d’educació superior.
L’admissió es farà de manera personalitzada, tenint en compte el currículum i l’expedient de la persona sol·licitant.
En relació amb el de grau d’afinitat al títol de màster de la titulació de procedència. Es consideren titulacions afins al títol proposat: la llicenciatura en Ciències Biològiques, Veterinària, Ciències Ambientals, Ciències del Mar, Farmàcia, Enginyeria Agronòmica, Tècnica Agrícola, Forestal i Tècnica Forestal, i tots aquells nous graus que substitueixen les anteriors llicenciatures.
S’adjunta baremació de les distintes sol•licituds rebudes utilitzada per les comissions de coordinació acadèmica del títol a cada universitat.
Formació de partida (títol amb què s’ingressa i d’altres): fins a 5 punts.
Qualificació mitjana de l’expedient de la titulació d’accés: fins a 4 punts (1-aprovat, 2-notable, 3-excel·lent i 4-excel·lent MH).
Experiència professional acreditada en aqüicultura: fins a 3 punts.
Recerca acreditada: fins a 4 punts.
Idiomes acreditats: fins a 0,5.
Carta de motivació/entrevista: fins a 2 punts.
El perfil de l'estudiant del màster en Biodiversitat: Conservació i Evolució correspon a persones que han acabat titulacions prèvies de grau (o llicenciatura) en l'àmbit de les ciències experimentals i les tecnologies afins, i que desitgen completar la seua formació mitjançant la realització d'un màster amb orientació professional o investigadora en aquests àmbits, amb elevat nivell d'experimentalitat.
Així, es recomana com a perfil estar en possessió d'algun dels títols següents: grau (o llicenciatura) en Biologia, o en altres títols com Ciències Ambientals, Enginyeria Forestal, Agronomia, Veterinària o títols corresponents a altres ciències experimentals i tecnologies afins.
La selecció dels estudiants es farà sobre la base de raons científiques i acadèmiques basades en:
- L'adequació de la formació de l'estudiant al perfil recomanat (40-50 %).
- L'expedient acadèmic (30-40 %).
- El currículum presentat (amb justificació documental dels mèrits al·legats) (10-20 %).
En cas que es considere convenient, es podrà realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats en el currículum.
La formació prèvia més adequada és la que proporcionen els estudis de llicenciatura/grau en l'àrea de Ciències de la Salut i de la Vida (Medicina, Biologia, Farmàcia, Medi Ambient, Enginyeria Agrícola, etc.) i de llicenciatura/enginyeria superior/grau en les àrees de Ciències Bàsiques i Tècniques. També tindran un perfil adequat els titulats en altres àrees que tinguen experiència professional en l'àmbit d'aquest màster.
L'admissió es fa de manera personalitzada, tenint en compte la formació i l’experiència prèvia del sol·licitant en relació amb els continguts de les diferents matèries del màster, i també el seu expedient acadèmic.
Per a l'admissió s'aplicarà el barem següent:
• 50%: expedient acadèmic
• 20%: experiència professional
• 10%: experiència investigadora
• 20%: altres mèrits (beques, col·laboracions, altres títols, nivell d'idiomes, etc.)
Es consideren perfils més adequats les llicenciatures, enginyeries o graus en estudis afins com: Biologia, Ciències del Mar, Ciències Ambientals, Biotecnologia, Farmàcia, Bioquímica i Ciències Biomèdiques, Enginyeria Agronòmica, Enginyeria Tècnica Agrícola, Enginyeria Tècnica Forestal.
L'admissió es fa de manera personalitzada, tenint en compte el currículum i l'expedient acadèmic de la persona que sol·licita l'admissió al màster.
Els estudiants d'altres països les llengües natives dels quals no siguen l'espanyola hauran d'acreditar el C1 d'Español.
Els criteris de selecció que s'aplicaran són els següents:
Està dirigit a estudiants que han obtingut el grau (o la llicenciatura) en Física i desitgen completar la seua formació mitjançant la realització d’estudis de postgrau amb orientació fonamentalment investigadora, encara que també professional, en l’àmbit de la física i tecnologies afins.
També és d’especial interès per a graduats o llicenciats en Matemàtiques, Química i enginyeries tècniques i superiors amb interès a especialitzar-se en algun camp de la física.
Els llicenciats o graduats en Física per una universitat espanyola o d’un país de l’EEES s’incorporaran automàticament al màster.
Els titulats, tant d’altres branques de coneixement del sistema universitari espanyol o d’altres països de l’EEES, com aquells procedents de fora de l’EEES, s’hauran de sotmetre a un procés de selecció davant la comissió pertinent. La selecció es realitzarà, si escau, atenent l’expedient acadèmic, el currículum de l’estudiant i l’afinitat dels estudis prèviament cursats en la branca de coneixement en què s’enquadra aquest màster. Els titulats amb càrrega docent inferior a 240 ECTS també seran sotmesos a aquest mateix procés de selecció.
En el cas que la demanda d'estudiants siga superior a l'oferta i siga necessària una selecció dels estudiants, aquesta serà realitzada per la CCA del Màster d'acord amb criteris científics i acadèmics basats en la següent taula de ponderació:
Formació de partida i títol amb el qual s'accedeix al Màster (els graduats i/o llicenciats en Física tindran la màxima puntuació)
|
40 % |
Qualificació mitjana de l'expedient de la titulació d'accés.
|
40 % |
Curriculum vitae presentat (amb justificació documental de mèrits al·legats). Si es considera convenient es podrà realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats
|
20 % |
Està adreçat a estudiants que han finalitzat titulacions de grau (o llicenciatura) en l'àmbit de les ciències experimentals i tecnologies afins i que desitgen completar la seua formació mitjançant la realització d'un màster amb un marcat perfil investigador.
Com a perfil es recomana estar en possessió d'un grau (o llicenciatura) en Biologia, Biotecnologia, Bioquímica o Farmàcia, o títols corresponents a altres ciències experimentals i tecnologies afins.
El màster no es planteja complements formatius generals. No obstant això, una de les matèries optatives oferides: Fonaments en expressió gènica (3 crèdits) ha de ser cursada obligatòriament per aquells estudiants que, segons el parer de la Comissió de Coordinació Acadèmica, i després d'examinar el seu expedient, necessiten formació addicional en Biologia Molecular.
La selecció dels estudiants es realitzarà sobre la base de criteris científics i acadèmics basats en:
- L'adequació de la formació de l'estudiant al perfil recomanat (40-50%)
- L'expedient acadèmic (30-40%)
- El currículum vitae presentat (amb justificació documental dels mèrits al·legats) (10-20%). En el cas que es considere convenient, es podrà realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats en el currículum.
El perfil de l’estudiant del Màster en Recerca i Desenvolupament en Biotecnologia i Biomedicina correspon a titulats i titulades que han finalitzat titulacions prèvies de grau (o llicenciatura) en l’àmbit de la biotecnologia, la biomedicina, la bioquímica o la biologia molecular i que desitgen completar la seua formació mitjançant la realització d’un màster amb orientació professional o investigadora en aquests àmbits, amb un elevat contingut experimental.
Per això es recomana com a perfil estar en possessió d’algun dels títols següents: grau (o llicenciatura) en Biotecnologia, Bioquímica, Biomedicina o títols afins corresponents a altres ciències biològiques o mèdiques afins, sota valoració de la comissió acadèmica de màster.
Es tenen en compte els criteris següents:
1. Mitjana de l’expedient acadèmic i adequació de la formació de l’estudiant al perfil recomanat (titulació). Fins a 50 punts. Es pot aplicar un coeficient d’afinitat entre 0,6 i 1 en funció de la titulació:
Coeficient | 1 | 0.8 | 0.6 |
Titulació | Bioquímica Biomedicina Biotecnologia i afins | Biologia Farmàcia Medicina i afins | Tecnologia d'Aliments Nutrició i Dietètica CC. Ambientals Infermeria Odontologia Química Enginyeria Química i afins |
2. Coneixements d’idioma anglès (nivell B2), experiència pràctica prèvia, formació complementària en l’àrea d’estudi del màster, etc. (30 punts). Adjuntar documentació acreditativa.
3. En cas necessari, es farà una entrevista personal o per videoconferència a un màxim de 10 candidats, en cada fase d’admissió, que no hagen quedat entre els 25 primers per a la selecció de les 7 vacants. La valoració d’aquesta entrevista és de 20 punts que se sumaran als obtinguts en els apartats anteriors per a la selecció de 7 admesos (els 25 primers sumaran aquests 20 punts de forma automàtica). Els aspectes que s'avaluaran en l'entrevista seran:
- Objectius professionals futurs (33%)
- Motivació en l'àrees temàtiques del màster (33%)
- Claredat en l'expressió d'idees (33%)
Acreditació de B2 d’espanyol per a nacionals de països de parla no hispana (a través d’un Diploma d’Espanyol com a Llengua Estrangera en un nivell de B2, o, si escau, prova oral i escrita).
L’accés als estudis oficials de postgrau es pot realitzar des de diferents perfils formatius.
Els alumnes que acrediten estar en possessió del títol de llicenciat o llicenciada en Matemàtiques, Estadística, Física, Química, Informàtica o del títol d’Enginyeria, cursaran directament els 60 crèdits del màster. Hi accedeixen també de manera directa els alumnes que acrediten posseir el títol de grau que de manera natural substituïsca els esmentats anteriorment.
Per als alumnes que posseïsquen una titulació diferent amb les anteriors, la comissió acadèmica del màster demanarà la informació necessària de l’estudiant sobre els seus coneixements i realitzarà una proposta sobre les seues condicions d’admissió, i establirà, si escau, la tutela que considere acadèmicament adequada.
Se seleccionaran els estudiants usant criteris d'excel·lència acadèmica en els quals es valorarà fonamentalment l'expedient acadèmic. Es tindran també en compte, si existeixen, els convenis d'intercanvi d'estudiants entre les dues universitats responsables del màster i les universitats emissores dels possibles sol·licitants d'admissió. Els criteris específics ponderats que s'aplicaran, si la demanda supera l'oferta, seran els següents:
-L'expedient acadèmic en les titulacions de grau o equivalents prèvies al màster (70%) .
-Valoració de la carta d'interessos i motivació presentada per l'alumne i la seua adequació al perfil recomanat del màster (20%)
-Altres mèrits (10%)
Si la Comissió ho considera oportú es realitzaran entrevistes personals. Aquells estudiants rebutjats podran sol·licitar la revisió d'expedient en la universitat coordinadora seguint les normes de dret administratiu. A causa del caràcter internacional que es pretén, s'usarà la pàgina web pròpia i les pàgines web del servei d'estudiants i de l'Oficina de Convergència Europea per a la difusió dels criteris d'admissió, estudiants acceptats i resultat final de la revisió de les reclamacions.
Haver cursat estudis previs de grau en titulacions d'ensenyaments tècnics o experimentals relacionades amb els objectius del Màster; entre elles: Química, Física, Ciència de Materials, Biologia, Bioquímica i Ciències Biomèdiques, Biotecnologia, Farmàcia, Medicina, Enginyeries (incloent Materials, Química, Electrònica, Mecànica, Energia, Tecnologies Industrials, Tecnologies de la Informació i les Comunicacions) i afins. En el cas d'alumnes estrangers aquests hauran d'estar en possessió d'un títol oficial homologable a alguna de les titulacions anteriors, o acreditar un nivell de formació equivalent als títols espanyols indicats anteriorment.
Demostrar un coneixement d'anglés de nivell B2, que garantisca que poden seguir les classes teòriques.
Haver cursat estudis previs de grau en titulacions d’ensenyaments tècnics o experimentals relacionades amb els objectius del màster, entre les quals: Química, Física, Bioquímica, Biotecnologia, Farmàcia, Medicina, Enginyeria Química, Enginyeria Electrònica, o àrees de coneixement afins.
Es recomana així mateix un nivell B2 d'anglés que garantisca que l'estudiant pot seguir les classes teòriques, ja que estes s'impartixen en anglés.
Per accedir a aquest màster, els estudiants han de tenir els requisits d'admissió específics següents:
- Requisits d'admissió específics: haver cursat estudis previs de grau en titulacions d'ensenyaments tècnics o experimentals relacionats amb els objectius del màster, entre els quals hi ha Química, Física, Bioquímica, Biotecnologia, Farmàcia, Medicina, Enginyeria Química, Enginyeria Electrònica o àrees de coneixement afins. En el cas d'alumnes estrangers, aquests han d'estar en possessió d'un títol oficial homologable a alguna de les titulacions anteriors, o acreditar un nivell de formació equivalent als títols espanyols indicats anteriorment.
Criteris de valoració de mèrits:
- Expedient acadèmic (80%).
- Coneixements d'anglès superiors al mínim exigit (10%).
- Altres mèrits del currículum (10%).
Titulació afí: al Màster en Paleontologia Aplicada tindran accés preferent els qui ostenten el títol de Grau en Geologia, Biologia o titulacions afins. En segon ordre aquells titulats en la branca de Ciències.
- Acreditació de B2 d'espanyol per a nacionals de països de parla no hispana. A través d'un Diploma d'Espanyol com a Llengua Estrangera en un nivell de B2, o en el seu cas, prova oral i escrita.
- Acreditació de B2 de llengua anglesa, segons el marc comú europeu de referència per a les llengües, o en el seu cas, prova oral i escrita.
Es tindran en compte els següent criteris:
1.- Afinitat dels estudis de grau cursats amb el Màster (entre el 40% i 50%).
2.- Mitjana de l'expedient acadèmic (entre el 30% i 40%).
3.- Motivació del/l'estudiant (fins al 10% de la nota d'admissió).
4.- Altres: Coneixements d'idiomes, experiència laboral prèvia, formació complementària en l'àrea d'estudi del Màster, etc. (fins al 10% de la nota d'admissió).
Per a una millor adaptació de l'alumnat de nou ingrés al pla d'estudis proposat i amb la finalitat d'assegurar el seu adequat desenvolupament, el perfil recomanat d'ingrés és, en general, el de graduats (o títols equivalents en els ensenyaments universitaris anteriors) i titulats estrangers equivalents en Ciències i Enginyeries. Específicament, configuren un perfil d'ingrés idoni de l'alumnat, donat les característiques personals i acadèmiques, aquells que posseïsquen la formació com a físics, químics, enginyers, biòlegs, bioquímicos, farmacèutics, en Ciències Ambientals, i Ciències de la Mar.
Es consideren els següents criteris per a la valoració de mèrits dels sol·licitants que vulguen ser admesos en el màster:
1. Nota mitjana de l'expedient acadèmic dels estudis que donen accés al màster.
2. Experiència professional en l'àmbit de protecció radiològica ambiental (per exemple , organismes públics i privats d'investigació, d'enginyeria, de prestació de serveis i UTPRs) obtenint-se el màxim de puntuació amb dos anys d'experiència.
Els mèrits dels sol·licitants es valoraran de manera ponderada de la següent forma:
S'ha indicat que l'idioma d'impartició del màster és el castellà. En aquest sentit, i per al bon desenvolupament de l'activitat acadèmica, els alumnes no natius hauran d'acreditar estar en possessió d'un nivell de coneixement de castellà equivalent al B2 segons el marc comú europeu de referència (MECR) per a les llengües: aprenentatge, ensenyament, avaluació (Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, 2002) . Aquest nivell es considera acreditat si el candidat compleix alguna de les següents condicions:
1. Haver obtingut un Grau (o estudi universitari equivalent de l'anterior regulació) en alguna universitat espanyola o estrangera l'idioma de la qual vehicular siga el castellà.
2. Haver cursat estudis bàsics o universitaris en la llengua castellana.
3. Aportar certificat o diploma que siguen equivalents al nivell B2, segons el marc.
El perfil de l’estudiant del Màster Universitari en Química correspon a persones que han finalitzat titulacions prèvies de grau en l’àmbit de la química i/o ciències i tecnologies afins, que desitgen completar la formació mitjançant la realització d’un màster amb orientació acadèmica o de recerca o bé orientació d’especialització professional cap a la indústria química i/o empresa química.
Així, es recomana com a perfil estar en possessió d’algun d’aquests títols: grau en Química, grau en Farmàcia, graduat en Enginyeria Química, grau en Bioquímica, grau en Ciències Ambientals (branca de Ciències) o títols afins a la química.
La selecció dels estudiants, la realitza la comissió de coordinació acadèmica atenent raons científiques i acadèmiques basades en:
Es requerirà estar en possessió d'alguna de les següents titulacions universitàries:
1) Títol oficial espanyol de Grau en Química, Biologia, Bioquímica, Ciències Biomèdiques, Biotecnologia, o altres titulacions afins amb formació equivalent que la Comissió Coordinadora del Màster valorarà tenint en compte els continguts del pla d'estudis corresponent.
2) Títol universitari oficial expedit per una institució d'educació superior de l'Espai Europeu d'Educació Superior homologable als títols descrits en el punt 1, sempre que faculte al país expedidor del títol per a l'accés a ensenyaments de Màster.
3) Títol estranger no homologat que acredite un nivell de formació equivalent als corresponents títols universitaris oficials espanyols indicats i que faculten al país expedidor del títol per a l'accés als ensenyaments de Màster.
Les titulacions indicades al perfil d'ingrés suposen l'admissió directa a la titulació sempre que no se superi el nombre de places ofertades. Si el nombre de sol·licituds el supera, s'establirà un ordre de prelació segons els criteris següents:
1. Itinerari curricular de l'alumnat (20%) . Serà imprescindible haver cursat les assignatures de Química, Biologia i Bioquímica. també es valorarà haver cursat assignatures dels àmbits de coneixement de Química, Biologia, Bioquímica i Ciències Biomèdiques.
2. Qualificacions de l'expedient acadèmic (60%) .
3. Interés de l'estudiant per cursar el Màster (carta de motivació de l'alumne) (10%)
4. Altres mèrits: experiència laboral, participació en altres programes formatius, mobilitat durant els seus estudis de grau, etc. (10%)
S'exigirà per a l'admissió l'acreditació d'un nivell equivalent a A2 de castellà i de català per a aquells estudiants que no hagen estudiat en sistemes universitaris que empren el castellà i el català com a llengua d'ensenyament. Si no es pot certificar el nivell de castellà/català requerit, es realitzarà una entrevista per a assegurar que es tenen els coneixements necessaris de l'idioma per a poder seguir correctament el màster.
El màster va adreçat a un perfil d’estudiants amb una formació prèvia en matèries relacionades amb els continguts que s’hi imparteixen. D’acord amb això, la comissió acadèmica valorarà favorablement les sol•licituds d’admissió en el màster dels estudiants que procedisquen de les titulacions de química i farmàcia. En el cas d’estudiants que procedisquen d’altres titulacions, la comissió acadèmica estudiarà cada sol•licitud de manera individualitzada.
Coneixement de castellà a nivell C1. Recomanat coneixement d’anglès a nivell B1.
La selecció dels estudiants, la du a terme la comissió acadèmica sobre les bases següents:
La valoració de l’expedient acadèmic dels candidats i candidates és ponderada, és a dir, es té en compte la puntuació mitjana de la titulació de la universitat de procedència. Es consideren mèrits addicionals el coneixement d’idiomes, estar en possessió de titulacions addicionals, la realització de cursos especialitzats rebuts, i altres mèrits rellevants.
El perfil de l’estudiant del màster TEQ correspon a persones que han finalitzat titulacions prèvies de grau (o llicenciatura) en l’àmbit de les ciències experimentals i tecnologies afins i que desitgen completar la formació mitjançant la realització d’un màster amb orientació professional en aquests àmbits, amb un nivell d’experimentalitat elevat i dotat també de formació investigadora.
Així, es recomana com a perfil estar en possessió d’algun dels títols següents: grau (o llicenciatura) en Química, o en d’altres com Farmàcia, Ciència i Tecnologia d’Aliments, Nutrició Humana i Dietètica, Bioquímica, Ciències Ambientals, Enginyeria Química, Tecnologia Química, o títols corresponents a altres ciències experimentals i tecnologies afins.
La selecció dels estudiants és a càrrec de la comissió de coordinació acadèmica sobre la base d’aquestes raons científiques i acadèmiques:
S'acceptaran estudiants que hagen cursat carreres de caràcter tecnic-científic amb assignatures de física i matemàtiques (com són els graus de física, química, matemàtiques, enginyeries o similars) .
Es valorarà i prioritzarà les sol·licituds en funció dels següents criteris d'admissió:
Criteri | Ponderació |
Expedient acadèmic | 5 |
Qualificacions en assignatures d'interés per al màster Adequació de coneixements previs al màster | 3 |
Experiència investigadora (treballs de grau, estades i col·laboracions amb grups d'investigació, o similar) | 1 |
Motivació, interés i cartes de recomanació | 1 |
Els requisits específics d'admissió al màster són els següents:
- Titulació de Grau en l'àrea de ciències de la vida, incloent Ciències Biològiques, Biotecnologia, Bioquímica, Biomedicina, Medicina, Farmàcia, o titulacions de similar denominació.
- Per a poder ser admés en aquest Màster, a més d'estar en possessió d'un títol universitari que permeta l'accés als ensenyaments de màster, els estudiants amb nacionalitat de països no hispanoparlants o que procedisquen de sistemes educatius estrangers on la llengua de docència no siga l'espanyol, hauran d'acreditar el nivell B2 de coneixement d'espanyol, definit en la classificació del Marc europeu comú de referència.
1. Expedient acadèmic (40 punts). En aquest apartat es valorarà la mitjana de l'expedient acadèmic del grau i adequació de la formació de l'estudiant al perfil recomanat. S'aplicarà el següent coeficient de *atingencia (d'entre 0.6 i 1.0 en funció de la titulació):
a. Grau en bioquímica, biomedicina, biologia, biotecnologia i ciències afins, 1
b. Grau en farmàcia, medicina, veterinària i ciències afins, 1
c. Grau en tecnologia d'aliments, nutrició i dietètica, CC. ambientals, 0,8
d. Grau en enginyeria forestal, agronomia, i enginyeries afins, 0,7
e. Grau en química, enginyeria química i afins, 0,6
f. Grau en infermeria, fisioteràpia i ciències afins, 0,6
2. Formació complementària en l'àrea d'estudi del Màster (20 punts)
3. Coneixement d'idioma anglés-Nivell B2 (10 punts)
4. En el cas necessari, se sol·licitarà una carta motivacional o es realitzarà una entrevista personal o per vídeo-conferencia a un màxim de 10 candidats, en fase d'admissió, que no hagen quedat entre els 25 primers (30 punts). La valoració d'aquest apartat se sumarà als obtinguts en els apartats anteriors (els 25 primers sumaren la màxima puntuació de manera automàtica). Els aspectes que s'avaluaran en aquest apartat seran:
· Motivació en les àrees temàtiques del màster (33%)
· Objectius professionals futurs (33%)
· Claredat en l'exposició i estructuració d'idees (33%)
El perfil de l’estudiant del màster en Aproximacions Moleculars en Ciències de la Salut correspon a estudiants que han finalitzat titulacions de grau (o llicenciatura) en l’àmbit de les ciències de la salut, experimentals i tecnologies afins, i que desitgen completar la seua formació mitjançant la realització d’un màster amb un marcat perfil investigador.
Com a perfil es recomana estar en possessió d’un grau (o llicenciatura) en Biologia, Biotecnologia, Bioquímica, Medicina o Farmàcia, o títols afins de la Universitat de València o d’altres universitats espanyoles, europees o de la resta del món.
Si fóra el cas que calguera una selecció d’estudiants, la Comissió de Coordinació Acadèmica és l’òrgan encarregat de realitzar-la a partir de raons científiques i acadèmiques:
- Adequació de la formació de l’estudiant al perfil recomanat (40-50 %).
- Expedient acadèmic (30-40 %).
- Currículum presentat (amb justificació documental dels mèrits al·legats) (10-20 %).
Si es considera convenient, es podrà realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats en el currículum.
El perfil d’ingrés recomanat és de persones graduades o titulades en Enginyeria Informàtica, Medicina, Farmàcia, Biologia, Biotecnologia, Bioquímica i Ciències Biomèdiques o en altres graus, enginyeries, llicenciatures i màsters amb formació relacionada amb les titulacions anteriors.
Podran accedir al màster les persones graduades o titulades en Enginyeria Informàtica, Medicina, Farmàcia, Biologia, Biotecnologia, Bioquímica i Ciències Biomèdiques o en altres graus, enginyeries, llicenciatures i màsters amb formació relacionada amb les titulacions anteriors.
La Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster establirà els complements de formació que l’estudiant haurà de cursar en cada cas per poder afrontar adequadament les assignatures comunes del màster. Aquests complements podran tenir una càrrega màxima de 30 ECTS i es fixaran en funció del perfil i l’historial del candidat.
Els complements formatius que formen part del màster són:
Assignatura
Computadors i sistemes operatius 6 ECTS
Programació 9 ECTS
Estructures de dades i bases de dades 9 ECTS
Medicina i experimentació clínica 6 ECTS
Evolució 6 ECTS
Bioquímica i biologia molecular 9 ECTS
Genètica 9 ECTS
De manera orientativa, encara que en cada cas es farà en funció del perfil del candidat, l’estudiant haurà de cursar:
• Persones titulades en Enginyeria Informàtica o afins:
- Medicina i experimentació clínica
- Evolució
- Bioquímica i biologia molecular
- Genètica
• Persones titulades en Medicina o afins:
- Computadors i sistemes operatius
- Programació
- Estructures de dades i bases de dades
- Evolució
• Persones titulades en Biologia, Biotecnologia o Bioquímica i ciències biomèdiques o afins:
- Computadors i sistemes operatius
- Programació
- Estructures de dades i bases de dades
- Medicina i experimentació clínica
Els criteris de selecció són els següents:
• Expedient acadèmic (40-50 %), calculat d’acord amb la normativa aprovada de valoració d’expedients acadèmics de la UV.
• L’adequació de la formació de l’estudiant al perfil recomanat (30-40 %).
• El currículum presentat (amb justificació documental dels mèrits al·legats) (10-20 %). Si cal, es podrà realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats en el currículum.
Està adreçat a persones que han finalitzat titulacions prèvies de grau (o llicenciatura) en l'àmbit de les ciències amb perfil biomèdic, en aquest ordre:
• Biologia
• Farmàcia
• Bioquímica
• Medicina
• Veterinària
• Altres afins
Es valora, a més, l'experiència demostrada en laboratoris de reproducció assistida, l'assistència a cursos, congressos i activitats científiques acreditades i l'experiència demostrada en laboratoris d’investigació bàsica en biomedicina, en aquest ordre.
Les classes del curs 2024/2025 començaran el 16 de setembre. Les classes s'imparteixen en el Centre de Formació del IVI.
La selecció es realitzarà sobre la base de l'experiència i la formació prèvia, científiques i acadèmiques, en l'àrea de la reproducció humana assistida:
- L'adequació de la formació de l'estudiant al perfil recomanat (50%). Per a això, la CCA valora l'estada en règim de contractació o de pràctiques voluntàries en laboratoris de reproducció assistida, l'assistència a congressos internacionals i nacionals, cursos acreditats per les diferents comunitats autònomes i, dins d'aquests últims, segons la proximitat de la seua temàtica als continguts del màster i la seua durada.
- L'expedient acadèmic en el grau d'origen (40%).
- El currículum vitae presentat (amb justificació documental dels mèrits al·legats) (10-20%). En el cas que es considere convenient, es podrà realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats en el currículum.
El perfil d’ingrés recomanat és la llicenciatura o el grau en Odontologia, la llicenciatura o el grau en Medicina i metges especialistes en Estomatologia.
- Acreditació de B2 d'una de les dues llengües pròpies de la Universitat de València que no les tenen com a llengua materna. L’acreditació s’ha de fer mitjançant certificat oficial o la realització una prova oral i escrita.
Es tindrà en compte la formació i l’experiència de l’estudiant, l’expedient acadèmic i el currículum. En igualtat de mèrits es tindrà en compte la relació del sol·licitant amb el Departament d’Estomatologia. En la baremació dels mèrits de l’aspirant es tindrà en compte la valoració següent:
- Expedient acadèmic: 50%
- Beques i activitats organitzades pel Departament d’Estomatologia: 30%
- Publicacions i comunicacions en congressos: 10%
- Altres mèrits: 10%
S'establix per a admissió els següents nivells de prioritat:
Nivell de prioritat 1: Grau i/o diplomatura en logopèdia.
Nivell de prioritat 2: Titulacions relacionades amb educació que incloguen mencions amb assignatures especialitzades en l'atenció a necessitats derivades de dificultats en comunicació, llenguatge i/o parla; només en el cas que l'oferta siga superior a la demanda existent de sol·licituds de nivell de prioritat 1.
Nivell de prioritat 3: Titulacions en psicologia, medicina, fisioteràpia o psicopedagogia que acrediten formació prèvia en trastorns de comunicació, llenguatge i/o parla; només en el cas que l'oferta siga superior a la demanda existent de sol·licituds de nivell de prioritat 1 i 2.
D'altra banda, per a poder ser admés en este Màster, a més d'estar en possessió d'un títol universitari que permeta l'accés a les ensenyances de màster, els estudiants amb nacionalitat de països no castellanoparlants o que procedisquen de sistemes educatius estrangers on la llengua de docència no siga l'espanyol, hauran d'acreditar el nivell B2 de coneixement d'espanyol, definit en la classificació del Marco Comú Europeu de Referència.
Les sol·licituds s'ordenaran d'acord amb la prioritat de la titulació d'accés i, dins de cada nivell de prioritat, segons expedient acadèmic de la titulació d'accés que figure en la sol·licitud.
Els perfils més adequats per a obtenir un màxim aprofitament d’aquests estudis correspon a estudiants que procedisquen de llicenciatures i graus en física, química i enginyeries, i tots aquells nous graus o altres titulacions en què la persona candidata haja cursat matèries de física atòmica i nuclear. Així mateix, es considera un perfil adequat el que correspon a graduats o llicenciats en medicina amb especialitat en radiologia, radioteràpia o medicina nuclear, o que estiguen realitzant la residència en aquestes especialitats.
Els criteris de selecció són aquests:
- L’adequació de la formació de l’estudiant al perfil recomanat (50 %).
- L’expedient acadèmic (30%).
- El currículum presentat (20%) (amb justificació documental dels mèrits al·legats). Si es considera convenient, es podrà realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats en el currículum.
Els perfils més adequats per a obtenir un màxim aprofitament d’aquests estudis corresponen a estudiants que procedisquen de graus i llicenciatures en Medicina, Farmàcia, Biologia, Bioquímica, Biotecnologia, Física, Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Nutrició i Dietètica, Infermeria, Fisioteràpia, Podologia o Veterinària, així com altres graus afins i llicenciatures equivalents.
Els criteris de selecció són els que segueixen:
- Nota de l’expedient acadèmic de la llicenciatura o grau: 50%
- Beques i col·laboració al Dep. de Fisiologia de la Universitat de València: 30%
- Publicacions i comunicacions en congressos: 10%
- Altres mèrits: 10%
Quan es considere convenient, es podrà realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats en el currículum.
Graduats i graduades en Infermeria o equivalent.
1. FORMACIÓ
1.1. EXPEDIENT ACADÈMIC: màxim 15 punts.
1.2. Expedient acadèmic de grau o diplomatura en Infermeria (nota mitjana sobre 10).
Altres titulacions (1 punt per cada titulació de nivell MECES 2 i 2 punts per titulació MECES 3).
2. RECERCA: màxim 15 punts.
2.1. PUBLICACIONS INDEXADES: màxim 3 punts.
Articles en revistes especialitzades nacionals/internacionals, llibres, capítols de llibre amb ISBN (fins a 0,5 punts per publicació).
2.2. PROJECTES DE RECERCA: màxim 2 punts.
Participació en projectes R+D obtinguts en convocatòries públiques competitives universitàries, autonòmiques/nacionals/internacionals, fins a 0,5 punts per any).
2.3. PARTICIPACIÓ EN CONGRESSOS: màxim 2,5 punts
Aportacions a congressos nacionals/internacionals (fins a 0,5 per aportació).
2.4. ALTRES MÈRITS: màxim 2,5 punts.
Altres publicacions, transferència de resultats de la recerca, estades de recerca (fins a 0,5 per aportació),
3. EXPERIÈNCIA LABORAL: màxim 5 punts.
0,1 punts per mes complet treballat*.
*L’experiència laboral en l’àmbit de la infermeria oncològica es valora amb 0,3 punts per mes complet treballat.
4. MOTIVACIÓ (CARTA): màxim 2 punts.
5. ENTREVISTA (només en cas d’empat): màxim 1 punt.
L’entrevista personal només es realitzarà davant la situació d’empat de dos o més aspirants a una plaça i té un valor discriminatori. No obstant això, si l’admissió de les persones que es troben en situació d’empat no supera el 10% del total de places, la CCA del màster pot decidir l’admissió de totes elles.
El perfil d’ingrés recomanat es correspon al d’un llicenciat/ada o graduat/ada en Psicologia, Medicina, Farmàcia, Treball Social o Magisteri.
Podran ser admesos al Màster en Investigació, Tractament i Patologies Associades en Drogodependències els/les llicenciats/ades i graduats/ades en Psicologia, Medicina, Farmàcia, Treball Social i Magisteri.
Els criteris per considerar en la selecció dels futurs estudiants seran:
- La qualificació de l’expedient acadèmic, fins a un 60%.
- Experiència laboral relacionada amb les temàtiques del màster, d'una duració mínima de sis mesos, fins a un 20%.
- Cursat optatives relacionades amb el Màster, fins a un 20%.
En cas que la demanda supere a l’oferta, s’efectuara una ponderació dels requisits de la manera següent:
1. Nota mitjana de l’expedient acadèmic (matricula 5 punts, notable 4 punts, aprovat 3 punts).
2. Nota en les assignatures optatives relacionades amb els continguts del màster (matricula 1 punt, notable 0.5 punts, aprovat 0.2 punts).
3. Experiència laboral relacionada amb la temàtica del màster: 1 punt per cada any treballat.
4. Vinculació en forma de beques de col·laboració: 1 punt per beca i any de gaudi.
5. Títol d’anglès: B1 3 punts.
Per a poder ser admés en el màster, els candidats/ les candidates, hauran de ser Llicenciats o Llicenciades o Graduats o Graduades en Medicina, Llicenciats/Llicenciades o Graduats/Graduades en titulacions de l'àrea de ciències de la salut.
Per a poder ser admés en este Màster, a més d'estar en possessió d'un títol universitari que permeta l'accés a les ensenyances de màster els estudiants amb nacionalitat de països no castellanoparlants que a més procedisquen del sistema educatiu d'un país la llengua dels quals no siga l'espanyol, hauran d'acreditar el nivell B2 de coneixement d'espanyol, definit en la classificació del Marco Comú Europeu de Referència.
En cas d’haver-hi més sol·licituds que places ofertes, la selecció d’admesos es farà segons la valoració dels mèrits següents:
50% expedient acadèmic.
30% beques i col·laboració amb els departaments implicats.
10% publicacions i comunicacions en congressos.
10% altres mèrits.
Tots els mèrits al·legats en la preinscripció al Màster han d'acreditar-se documentalment
El perfil de l’estudiant del màster és el titulats en estudis de grau (o llicenciatura) en l’àmbit de les ciències de la salut i que desitgen completar la seua formació mitjançant la realització d’un màster sobre el medicament, bé per a la investigació i el desenvolupament de nous medicaments, bé per a promocionar l’ús racional dels que ja estan autoritzats.
Així, es recomana com a perfil d’accés al màster estar en possessió d’algun dels títols següents: grau (o llicenciatura) de farmàcia, medicina, infermeria o altres estudis com ara química, ciència i tecnologia d’aliments, nutrició humana i dietètica, bioquímica, ciències ambientals, enginyeria química, tecnologia química o títols corresponents a altres ciències experimentals i tecnologies afins.
La selecció es farà d’acord amb es criteris següents:
- Expedient acadèmic 40%
- Coneixements en matèries relacionades amb el màster 20%
- Beques o treballs de col·laboració amb els departaments i organismes participants 15%
- Publicacions 10%
- Experiència professional 10%
- Altres mèrits 5%
El màster va adreçat a un perfil d’estudiants amb una formació prèvia en matèries relacionades amb els continguts que s’hi imparteixen. Cal esmentar com a perfil d’ingrés recomanat les llicenciatures i/o els graus següents: Medicina, Farmàcia, Veterinària, Infermeria, Ciències Biològiques, Química, Bioquímica; Ciència i Tecnologia dels Aliments; Nutrició Humana i Dietètica; equivalents a l’estranger.
La selecció dels estudiants es realitzarà exclusivament sobre la base de raons científiques i acadèmiques:
- Expedient acadèmic: 40%
- CV, referències i, si és el cas, entrevista personal: 60%
Es recomana haver cursat un grau en una titulació de ciències (biologia, bioquímica, química, física, farmàcia, veterinària o similars), un grau de psicologia o les titulacions de medicina.
A l'inici del primer quadrimestre tots els estudiants realitzaran un curs 0 per a anivellar coneixements. Els/les estudiants procedents de les titulacions en Biologia, Bioquímica i Ciències Biomèdiques, Biotecnologia, Física, Farmàcia, Medicina, Veterinària, Química i afins cursaran les Tutories de Fonaments de Psicobiologia. Els/les estudiants procedents de la titulació de Psicologia i afins cursaran les Tutories De Fonaments de Biologia Cel·lular. Aquestes tutories estan emmarcades dins de les assignatures obligatòries del primer quadrimestre.
CRITERIS ADMISSIÓ
1. EXPEDIENT ACADÈMIC (40 punts)
En aquest apartat es valorarà la mitjana de l'expedient acadèmic del títol. També es considerarà l'adequació de la formació de l'estudiant al perfil recomanat; per a això s’aplicaran els següents coeficients d'atingencia ponderats d'acord amb l'afinitat de la titulació.
Titulació |
Factor de ponderació |
Llicenciatura o Grau en: Biologia, Bioquímica i Ciències Biomèdiques, Biotecnologia, Psicologia, Física, Farmàcia, Medicina, Veterinària i afins |
X 4 |
Llicenciatura o Grau en: Química, Educació Física i Esport i afins. Diplomatura o Grau en: Logopèdia, Fisioteràpia, Infermeria, Òptica i Optometria i afins. |
X 2 |
L'admissió d'estudiants que hagen realitzat altres títols de diplomats/des universitaris/es serà valorada per la Comissió Acadèmica del Màster en cada cas.
2. CARTA DE MOTIVACIÓ QUE JUSTIFIQUE L'INTERÈS EN CURSAR EL MÀSTER (30 punts)
Es tindran en compte aspectes relatius a la motivació en les àrees temàtiques del màster així com objectius professionals futurs.
3. CURRÍCULUM (30 punts)
Es valoraran les publicacions, cursos, congressos, Doctorats, Masters afins, MIR en neurologia o similars i l'experiència pràctica en Neurociències.
Cada ítem, sempre que estiga justificat documentalment, será ponderat per la seua afinitat amb els continguts del Màster amb un factor de ponderació de 0.2, 0.5 o 1.
1. Grau o diplomatura en Nutrició Humana i Dietètica.
2. Llicenciatura o grau en Farmàcia.
3. Llicenciatura o grau en Medicina.
4. Diplomatura o grau en Infermeria.
5. Qualsevol altra titulació relacionada amb l'àrea de salut.
Criteris i valoració de mèrits per a l'admissió:
Atesos el perfil i els requisits d'admissió específics, l'ordre de preferència s'estableix en funció de les titulacions, i dins de cadascuna s'ordenaran en funció dels seus respectius expedients acadèmics:
1. Grau o diplomatura en Nutrició Humana i Dietètica.
2. Llicenciatura o grau en Farmàcia.
3. Llicenciatura o grau en Medicina.
4. Diplomatura o grau en Infermeria.
5. Qualsevol altra titulació relacionada amb l'àrea de salut.
La selecció de candidats entre els que complisquen els requisits anteriorment indicats es farà mitjançant la valoració dels apartats següents:
a. Expedient acadèmic: 70%.
b. Memòria explicativa i raonada de l'interès de la persona candidata pel perfil del màster: 10%.
c. Experiència professional: 15%.
d. Coneixement d'idiomes 5%.
Barem segons la titulació:
1. Grau o diplomatura en Nutrició Humana i Dietètica. (x1)
2. Llicenciatura o grau en Farmàcia. (x1)
3. Llicenciatura o grau en Medicina. (x0.7)
4. Diplomatura o grau en Infermeria. (x0.7)
5. Qualsevol altra titulació relacionada amb l'àrea de salut. (x0.6)
El perfil més adequat d’estudiant en aquest màster és llicenciat o llicenciada, graduat o graduada en Psicologia, capaç de llegir textos científics en anglès i amb la motivació, les actituds i les habilitats interpersonals necessàries per a rebre aquest tipus de formació. El màster està adreçat tant a llicenciats o graduats recents com a persones que ja tenen un cert grau d’experiència professional en algun àmbit de la intervenció psicogerontològica.
Com que el programa està dirigit fonamentalment a l'especialització professional de psicòlegs/as, s'estableix com a criteri d'admissió estar en possessió del títol de Llicenciat o Graduat en Psicologia, o titulació estrangera equivalent.
Com que el programa està dirigit fonamentalment a l'especialització professional de psicòlegs/as, s'estableix com a criteri d'admissió estar en possessió del títol de Llicenciat o Graduat en Psicologia, o titulació estrangera equivalent.
En totes les Universitats, i per a garantir la igualtat de condicions per a tots els estudiants, independentment de la Universitat on es curse, els criteris d'admissió seran els següents:
a) Adequació de la titulació al·legada per a l'ingrés.
b) Mitjana de l'expedient acadèmic en el títol de llicenciatura o grau.
Segons es preveu en l'apartat Tercer. Requisits i duració, de la Resolució de 3 de juny de 2013, de la Secretaria General d'Universitats, per la qual es publica l'Acord de Consell de Ministres de 31 de maig de 2013, pel qual s'estableixen les condicions a les quals hauran d'adequar-se els plans d'estudi conduents a l'obtenció del títol oficial de Màster en Psicologia General Sanitària que habilite per a l'exercici de la professió sanitària titulada i regulada de Psicòleg General Sanitari, per a accedir al Màster de Psicologia General Sanitària, és necessari estar en possessió d'un títol de Llicenciat/Graduat en Psicologia unit, en el seu cas, a una formació complementària que garantisca que l'interessat ha obtingut almenys 90 crèdits ECTS de caràcter específicament sanitari. Els Graduats en Psicologia que hagen superat plans d'estudi amb esment en Psicologia de la Salut adaptats a l'Ordre CNU/1309/2018, de 5 de desembre, per la qual es regulen les condicions generals a les quals s'ajustaran els plans d'estudi del Grau en Psicologia, compleixen aquest requisit d'accés en tindre en el seu títol universitari oficial de grau un esment en Psicologia de la Salut. No obstant això, els posseïdors de títols de Llicenciat/Graduat en Psicologia verificats amb anterioritat a l'entrada en vigor de la citada Ordre CNU/1309/2018 ha obtingut, almenys, 90 crèdits ECTS de caràcter específicament sanitari i, per tant, els posseïdors dels mateixos no requereixen complements de formació.
Accés amb un títol universitari estranger
Després de l'entrada en vigor de la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, la disposició addicional sèptima de la Llei 33/2011, de 4 d'octubre, General de Salut Pública, paràgraf a) del seu apartat 3 establix que: «El títol de Grau en Psicologia, que no habilitarà, per si mateix, per a l'exercici de la psicologia en el sector sanitari, constituirà un requisit necessari per a l'accés al Màster de Psicologia General Sanitària, així com qualsevol altre títol universitari oficial estranger de Psicologia que complisca amb els requisits establits en l'Orde CNU/1309/2018, de 5 de desembre, per la qual es regulen les condicions generals a les quals s'ajustaran els plans d'estudi del Grau en Psicologia, en particular pel que fa a les matèries obligatòries vinculades a la Psicologia de la Salut».
L'aplicació del precepte anterior al cas de títols universitaris oficials estrangers ve a establir la via a partir de la qual les persones titulades en Psicologia en sistemes educatius estrangers poden accedir al Màster en Psicologia General Sanitària. Estes persones necessiten acreditar que la seua formació complix amb els requisits establits en l'Orde CNU/1309/2018, de 5 de desembre, la qual cosa en particular inclou almenys, 90 crèdits ECTS de matèries obligatòries vinculades a la Psicologia de la Salut.
Normativa aplicable:
Orde CNU/1309/2018, de 5 de desembre, per la qual es regulen les condicions generals a les quals s'ajustaran els plans d'estudi del Grau en Psicologia
Resolució de 16 de novembre de 2023, de la Secretaria General d'Universitats, per la qual es publica l'Acord del Consell d'Universitats, pel qual s'establixen recomanacions per a l'acreditació del compliment dels requisits establits en l'Orde CNU/1309/2018, de 5 de desembre, per a l'accés al Màster en Psicologia General Sanitària en els títols universitaris oficials estrangers de Psicologia
Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del Sistema Universitari
La sol·licitud d'acreditació que la formació adquirida amb un títol oficial estranger de Psicologia complix amb els requisits establits en l'Orde CNU/1309/2018 ha de realitzar-se a través del següent enllaç:
Termini de presentació de sol·licituds: del 17 de febrer al 15 d'abril de 2025 a les 14.00 hores.
L'estudi de la sol·licitud porta associat el pagament d'una taxa de 155,22 euros, que s'abonaran per la persona interessada després de la presentació d'esta.
Documentació que ha d'annexar-se a la sol·licitud:
Haurà d'aportar-se en un únic arxiu comprimit la següent documentació:
El títol i la certificació acadèmica hauran de presentar-se legalitzats per via diplomàtica o, si és el cas, mitjançant la postil·la del Conveni de la Haia. Este requisit no s'exigirà als documents expedits per les autoritats dels Estats membres de la Unió Europea o signataris de l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu i Suïssa.
En el cas que els documents no estiguen expedits en castellà, hauran de presentar-se acompanyats de la traducció oficial corresponent al castellà. En estos supòsits, el segell del traductor/a haurà de constar en la traducció.
La traducció oficial ha de realitzar-se una vegada s'ha conclòs el tràmit de legalització del mateix i, per tant, la traducció oficial ha d'incloure el procediment de legalització de firmes. En qualsevol cas, la presentació de la traducció oficial no eximix de presentar el document original.
Tramitació de les sol·licituds
El procediment s'adaptarà al que s'establix en la resolució de 16 de novembre de 2023 de la Secretaria General d'Universitats.
Resolució
Instruït el procediment, la Universitat de València emetrà una resolució d'acord amb la proposta formulada per la Comissió d'Acreditació dels Estudis de Psicologia (CAEP), dependent de la Conferència de Deganes i Degans de Psicologia de les Universitats Espanyoles.
La resolució podrà ser:
La resolució favorable permetrà participar en els processos d'admissió propis del Màster Universitari en Psicologia General Sanitària en qualsevol de les universitats del sistema universitari espanyol.
La resolució favorable condicionada permetrà sol·licitar la realització dels crèdits que queden per cursar en qualsevol de les universitats del sistema universitari espanyol que impartisca els estudis oficials del Grau en Psicologia.
Les persones que hagen obtingut una resolució favorable, per a participar en el procediment de preinscripció de la Universitat de València, hauran de realitzar la corresponent sol·licitud de preinscripció d'acord amb les instruccions establides en la web.
S'exigirà l'aportació de documentació que garantisca que s'han obtingut 90 crèdits ECTS de caràcter específicament sanitari, segons s'arreplega en l'Apartat 4.2 de l'Annex I del Reial Decret 1393/2007, de 29 d'octubre.
Podran considerar-se els crèdits de formació complementària obtinguts en formació de postgrau que complisca els requisits establits en la Llei 5/2011, de 29 de març, d'Economia Social.
Els complements formatius podran obtindre's cursant assignatures del Grau en Psicologia per la UVEG que tinguen vinculació amb les àrees de coneixement de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològics y/o de Psicobiología. També es consideraran altres assignatures d'este Grau de contingut específicament sanitari. Les assignatures considerades complements formatius per a este màster són les que vénen especificades en l'apartat 4.6 de la memòria de verificació del títol.
L'adjudicació de places es farà d'acord amb l'únic criteri de prelació de la nota mitjana de l'expedient acadèmic del grau o llicenciatura en psicologia.
Els estudiants en possessió d’alguna llicenciatura amb contingut en matèries relacionades amb les ciències dels aliments poden traure el màxim profit del programa. Per això se situen en primer lloc els estudiants de les llicenciatures en Farmàcia, Ciència i Tecnologia dels Aliments i Veterinària, i les diplomatures en Nutrició Humana i Dietètica, però també els estudiants de les llicenciatures en Medicina i Cirurgia, Biologia, Química, Bioquímica i Ciències Mediambientals disposen de coneixements per seguir-lo amb aprofitament, ja que tenen en els seus estudis universitaris una càrrega important de tècniques experimentals. Finalment, estudiants procedents d’altres titulacions de caràcter científic (Ciències del Mar) o d’aspectes bàsicament tècnics (Enginyeria Química o Enginyeria Agrònoma) poden aprofitar la formació oferta per a complementar el seu perfil científic o professional.
En el cas d’estudiants de titulacions que no disposen dels coneixements bàsics per a cursar el màster, la comissió acadèmica del màster determinarà la possibilitat de realitzar prèviament fins a 30 crèdits de formació complementària.
Atenent el perfil i els requisits d’admissió específics, l’ordre de preferència s’estableix en funció de les titulacions, i dins de cada una s’ordenaran segons els expedients acadèmics respectius:
1. Llicenciatures en Farmàcia, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Veterinària i diplomatura en Nutrició Humana i Dietètica.
2. Llicenciatures en Biologia, Química, Bioquímica, Ciències Mediambientals, Medicina i Cirurgia i diplomatura en Infermeria.
3. Llicenciatura en Ciències del Mar.
4. Enginyeria Química i Agrònoma.
5. Qualsevol altra titulació relacionada amb l’àrea.
Així mateix, es consideraran altres mèrits com ara titulacions addicionals, coneixement d’idiomes, publicacions científiques i participació en congressos, i qualsevol tipus d’experiència acadèmica i/o professional.
Les persones destinatàries d’aquest màster només poden ser:
- Graduats/ades en Fisioteràpia o diplomats/ades en Fisioteràpia o títols afins (aquelles titulacions que es corresponguen almenys en un 75-80% al contingut d'estes titulacions i tindre un creditaje suficient, com perquè en el mateix país d'origen li done accés a estudis de màster)
La comissió de coordinació acadèmica realitza la selecció dels estudiants atenent raons científiques i acadèmiques basades en:
Per a ser-hi admès és un requisit indispensable ser diplomat/ada o graduat/ada en Fisioteràpia.
Per la baremació dels alumnes s’assigna una puntuació a cada un dels criteris que s’especifiquen a continuació:
En l’apartat 1 es valora l’expedient acadèmic sobre 10, tenint en compte la puntuació mitjana com a criteri de valoració.
Respecte al criteri 2, els diplomes universitaris presentats es valoren en funció del nombre d’hores, de la manera següent:
En l’apartat 3 es tenen en consideració els anys treballats en serveis i/o unitats de fisioteràpia de les especialitats ofertes en el màster, acreditades mitjançant certificat expedit a aquest efecte, de manera que es comptabilitzarà un punt per cada semestre o fracció treballat.
Si cal, es realitzarà una entrevista personal opcional que determinarà la comissió de coordinació acadèmica, en la qual es consideraran aspectes com les seues inquietuds i valoració de l’exercici com a eina terapèutica en l’àmbit de la fisioteràpia, interès específic per cursar el màster, i perspectives professionals de futur.
Els estudiants estrangers que vulguen accedir al màster han d’estar en possessió del nivell C1 de qualsevol de les dues llengües cooficials de la Comunitat Valenciana.
El màster seleccionarà candidats atenent els criteris següents:
(Article 16 of Royal Decree 1393/2007, as amended by the Royal Decree 861/2010):
In order to access the official Master’s Degree, it is necessary to hold an official Spanish university degree or another one from a higher education institution of the European Higher Education Area which give access to Master’s Degree courses in the country that grants the degree.
Likewise, graduates from educational systems outside the European Higher Education Area may have access without having their degrees validated, after verification by the University that they accredit a level of training equivalent to the corresponding official Spanish university degrees. As well as they qualify in the country that grants the degree for access to postgraduate education. Access by this means does not imply, in any case, the homologation of the previous degree in possession of the interested party, nor its recognition for other purposes than that of studying the Master’s Degree.
Candidates must hold this qualification before the start date of the Master’s Degree.
In both cases, it is recommended to have studied some curricular intensification, formative itinerary, specialty or mention related to Work Psychology, Organisations and Human Resources.
All information on the web www.maastrichtuniversity.nl/fpn/jointmaster
The recruitment and admission of candidates will be carried out by the Admission Committee, consisting of representatives of the three universities. The 30 places will be assigned to candidates in order of their scores according to the aforementioned criteria. It will be established a waiting list of 10 students.
Candidates must have obtained a university degree in Psychology, or a similar degree that, in the opinion of the Admission Commission, meets similar levels (at least 70 ECTS credits in Psychology and 30 ECTS in Research Methods and Statistics), prior to the start date of the Master’s Degree.
In addition, candidates must certify and advanced knowledge of the English language, according to the C1 Level of the Common European Framework or Reference for Languages (CEFR). In particular, the following certifications at that level will be considered:
· International English Language Testing System (IELTS): with a minimum score of 6.5.
· TOEFL Paper-delivered Test: with a minimum score of 575.
· TOEFL iBT; with a minimum score of 90.
· TOEIC: 720 minimum score for listening and reading, 310 minimum score for speaking and writing.
· Cambridge: Advanced (CAE) Grade C (scale180-184), First Certificate in English (FCE) Grade A (scale 180-184), First Certificate in English (FCE) Grade B (scale 176-179)
· or similar certification
Exempted from this requirement are those who have completed a Bachelor’s or Master’s Degree in English at a university in the European Economic Area, those who have obtained a high school diploma or degree in Australia, Canada, Ireland, New Zealand, Singapore, UK, USA or South Africa, or those who have obtained the International Baccalaureate Diploma or the European Baccalaureate Diploma in English.
Candidates who meet these two requirements will be chosen by the Admission Committee, on the basis of their curriculum vitae, letter of motivation, academic results, letters of recommendation, and evidence of their level of proficiency in the English language.
Two members of the Admission Committee will hold an interview with the candidate. On the basis of the information gathered at the interview, the admission tests, and all the information collected, the Admission Committee will assess the level of knowledge and skills, attitudes and motivation of the candidates, and will apply the following selection criteria:
-Academic record of the Degree in Psychology.
-Motivation and willingness to acquire knowledge in the field of Psychology of Work and Organisations, based on the Motivation Letter of the candidate.
-Motivation and capability to critically analyse the basis for research in the specific field of Psychology of Work and Organisations, based on the structured admission Interview.
-Required communication attitudes and skills for the future career in areas of importance, based on the structured admission Interview.
-motivation and ability to carry out scientific developments in Occupational and Organisational Psychology; based on the structured admission Interview.
-openness and willingness to learn in different international environments; based on the structured admission Interview.
-excellent performance in the English language; based on the linguistic certifications provided.
All information on the web www.maastrichtuniversity.nl/fpn/jointmaster
L'alumnat que vulga cursar aquest màster ha d'acreditar formació prèvia a nivell de grau en qualsevol dels diferents títols de l'àmbit de l'acció social i educativa, i/o experiència professional en aquesta àrea. L'anàlisi i la reflexió sobre la societat en què vivim, i l'interès per l'educació com a element per facilitar l'emancipació i el desenvolupament integral de les persones i dels grups, són fonamentals per a l'adequat seguiment del màster.
L'admissió es fa de manera personalitzada, tenint en compte el currículum i l'expedient de la persona sol·licitant i d'acord amb els paràmetres globals que estableixen les normes vigents. Dins dels criteris d'admissió, cal assenyalar que aquelles persones interessades a accedir a aquest màster, la llengua materna del qual no siga alguna de les llengües oficials de la Comunitat, han de justificar un nivell de coneixement d’alguna d’aquestes llengües que els permeta seguir de manera òptima les classes, bé mitjançant un document acreditatiu, bé posant-se en contacte amb els directors amb la finalitat d'establir-ne un procediment alternatiu.
Criteris de selecció:
a) Currículum, que es jutjarà d’acord amb aquests criteris:
• Titulació. Es donarà preferència als titulats en Educació Social, Pedagogia, Psicopedagogia, Magisteri o Treball Social, en les seues diferents especialitats (o els seus equivalents estrangers), i entre aquests, els titulats per la Universitat de València.
• Expedient acadèmic.
• Experiència professional.
• Implicació en organismes i/o moviments socials (associacions, ONG…).
• Col·laboració en equips i línies de treball pròpies de les problemàtiques de què tracta el màster.
• Realització de cursos, assistència a congressos, estades a altres universitats o institucions, implicació en equips de treball i xarxes professionals, etc.
b) Entrevista personal, si s’escau, realitzada per la comissió del màster, en els casos en què aquesta comissió determine que és necessària. El resultat d'aquesta entrevista és determinant per a la decisió de selecció. Els criteris utilitzats en l'entrevista són:
• Ajust al perfil.
• Motivació i interès pel màster.
• Formació i experiència prèvia.
Estar en possessió del títol de Llicenciat en Dret, Graduat en Dret o d'un altre títol universitari de Grau equivalent sempre acredite l'adquisició de les competències jurídiques previstes en el Reial decret 775/2011, de 3 de juny.
Ja que el màster en Advocacia s'ofereix per cobrir els requisits de formació i pràctica professional que estableix la Llei d'accés, s'estableix com a requisit d'admissió el que preveu l'article 2.1.a) del Reglament de la Llei 34/2006, de 30 d’octubre, sobre l'accés a les professions d'advocat i procurador aprovat per el Real Decret 64/2023, de 8 de febrero:
1. L'obtenció del títol professional per a l'exercici de l'advocacia i de la procura requereix el compliment dels següents requisits:
a) Estar en possessió del títol universitari oficial de Llicenciatura o de Grau en Dret.
b) Acreditar la superació del curs de formació especialitzada comprensiu del conjunt de competències necessàries per a l'exercici de l'advocacia i la procura. Aquest curs inclourà la realització de pràctiques en despatxos, institucions o altres entitats relacionats amb l'exercici d'aquestes professions en els termes previstos en aquest reglament.
c) Superar la prova d'avaluació final acreditativa de la capacitació professional per a l'exercici de l'advocacia i la procura.
Segons l'article 3 del Reglament de la Llei 34/2006, de 30 d'octubre, sobre l'accés a les professions de l'advocacia i la procura aprovat pel Reial decret 64/2023, de 8 de febrer, els títols universitaris oficials de Llicenciatura o de Grau en Dret a què es refereix l'article 2.1.a) hauran d'acreditar l'adquisició de les següents competències jurídiques:
a) Conèixer i comprendre els elements, l’estructura, els recursos, la interpretació i l’aplicació de l'ordenament jurídic i saber interpretar les fonts i els conceptes jurídics fonamentals de cadascun dels diferents ordres jurídics.<
b) Conèixer i comprendre els mecanismes i procediments de resolució dels conflictes jurídics, així com la posició jurídica de les persones en les seues relacions amb l'administració i en general amb els poders públics.
c) Conèixer i saber aplicar els criteris de prelació de les fonts per determinar les normes aplicables en cada cas, i especialment el de conformitat amb les regles, els principis i els valors constitucionals.
d) Interpretar textos jurídics des d'una perspectiva interdisciplinària utilitzant els principis jurídics i els valors i principis socials, ètics i deontològics com a eines d'anàlisis.
e) Pronunciar-se amb una argumentació jurídica convincent sobre una qüestió teòrica relativa a les diverses matèries jurídiques.
f) Resoldre casos pràctics conforme al Dret positiu vigent, la qual cosa implica l'elaboració prèvia de material, la identificació de qüestions problemàtiques, la selecció i interpretació de la dada de Dret positiu aplicable i l'exposició argumentada de la subsunció.
g) Manejar amb destresa i precisió el llenguatge jurídic i la terminologia pròpia de les diferents branques del dret. Redactar de forma ordenada i comprensible documents jurídics. Comunicar oralment i per escrit idees, argumentacions i raonaments jurídics usant els registres adequats en cada context.
h) Utilitzar les tecnologies de la informació i les comunicacions per a la cerca i obtenció d'informació jurídica (bases de dades de legislació, jurisprudència, bibliografia, etc.), així com eines de treball i comunicació.
La possessió del títol universitari oficial de Llicenciatura o de Grau en Dret és requisit previ per a accedir al curs de formació especialitzada, sense perjudici de la possibilitat prevista en l'article 18.4 del Reial decret 822/2021, de 28 de setembre.
En el cas d'estudiants estrangers, la Comissió de Coordinació Acadèmic podrà exigir l'acreditació de coneixement de l'idioma castellà suficient (nivell B2), realitzant-se, en el seu cas, una prova de nivell específica.
En cas que el nombre de sol·licituds excedisca de les places oferides l'ordenació de les mateixes a l'efecte d'admissió es realitzarà atenent la nota mitjana de l'expedient de la llicenciatura o el grau en Dret. La nota mitjana s'incrementarà en un punt per als estudiants amb dobles titulacions, sempre que estes siguen de Ciències Jurídiques complementades amb disciplines de Ciències Socials.
A l'efecte de la baremació de l'expedient de l'estudiant, les qualificacions i la nota mitjana haurà d'estar calculada en base 10. En aquells casos en què no siga així, el/la estudiant haurà de sol·licitar a l'ANECA l'equivalència de notes mitges. Per a més informació sobre com sol·licitar la dita equivalència en l'ANECA, consultar l'enllace següent:
http://www.aneca.es/Equivalencia-de-notas-medias
A més, la Comissió de Coordinació del Màster també donarà preferència als sol·licitants que necessiten cursar el Màster enfront d'aquells que estiguen o puguen estar col·legiats sense necessitat d'obtindre el títol professional d'advocat o advocada d'acord amb la Llei d'Accés. La preferència s'establix de la manera següent: aquells sol·licitants que necessiten cursar el Màster per a l'obtenció del títol professional d'advocat veuran multiplicada la seua nota mitjana per dos; i aquells sol·licitants que no necessiten cursar el Màster per a l'obtenció del títol professional d'advocat veuran multiplicada la seua nota mitjana per u.
La Comissió de Coordinació del Màster podrà incorporar entre els criteris d'admissió una entrevista personal. En l'entrevista personal es valoraran les seues competències jurídiques i formatives, l'adequació del seu perfil a les característiques del Màster en Advocacia i la seua motivació. L'entrevista personal es durà a terme si es considera oportú per a la valoració de determinats casos i serà efectuada pel Director del Màster o persona en qui delegue.
Els perfils d'ingressos recomanats es corresponen amb els estudis següents:
• Llicenciat en Medicina i Cirurgia
• Llicenciat en Psicologia
• Llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació
• Diplomat en Infermeria
• Diplomat en Treball Social
• Diplomat en Educació Social
També hi tindran accés els alumnes de grau dels títols que es configuren en el marc del nou decret, amb semblant perfil acadèmic que el dels títols adés esmentats: grau en Treball Social, grau en Psicologia, etc.
En qualsevol cas, el perfil d'ingrés ha de contenir coneixements fonamentals en ciències socials o de la salut.
El perfil personal de l'estudiant o estudianta que millor s'hi adapta correspon a persones que vulguen aprofundir amb rigor els coneixements i les habilitats que es requereixen per especialitzar-se en les àrees descrites, tant per a l'orientació professional, com per a la iniciació a les tasques de recerca. Així, hauran de tenir una afinitat amb l'atenció sociosanitària a les persones amb dependència.
Com a criteris generals, s'utilitzaran els aspectes següents en el procés de selecció per valorar les sol·licituds dels alumnes:
- Titulació (tenint en compte l’afinitat amb els continguts del màster). Nota mitjana de l'expedient acadèmic del títol de llicenciatura/grau.
- Currículum (experiència acadèmica i professional). Es valorà també els cursos rebuts, els mèrits de recerca (participació en projectes de recerca, publicacions científiques, estades acadèmiques o de recerca a centres estrangers, experiència investigadora, beques, ajudes o premis rebuts) i l'experiència professional, sempre que estiguen relacionats amb els continguts del màster: l'atenció sociosanitària a la dependència.
- Si la CCA ho considera oportú, sol·licitarà una carta de motivació i de presentació i realitzarà una entrevista de selecció a les persones candidates, en la qual es valoraran les motivacions, les actituds i les habilitats interpersonals.
Està dirigit a titulats superiors, preferentment llicenciats en Economia, Administració i Direcció d'Empreses, Ciències Actuarials i Financeres, Ciències (Matemàtiques, Física, Química, etc.), Informàtica, Enginyers i Arquitectes amb una sòlida formació en mètodes quantitatius.
La selecció es farà tenint en compte criteris acadèmics, i és imprescindible que la persona interessada presenta els seu expedient acadèmic i currículum. Es recomana als estudiants, a més, que aporten dues cartes de presentació signades per professors de les seues respectives llicenciatures o qualsevol altre programa acadèmic.
Serà considerat com a mèrit acreditar un nivell suficient d'anglès escrit i parlat (recomanable una puntuació per sobre de 550 en el TOEFL, del nivell A en el Cambridge First Certificate, o del nivell 6 en el IELTS del British Council). Serà considerat com a mèrit preferent ser beneficiari d'una beca d'estudis per cursar el programa. Addicionalment, es considerarà mèrit preferent haver realitzat el Graduate Management Administration Test (GMAT) o el Graduate Record Examination.
L'estudiant ha d'aportar:
- Expedient acadèmic.
- Currículum.
- Carta breu en què indique les raons per les quals desitja realitzar aquest màster.
- Dues cartes de recomanació de professors de la llicenciatura.
- Justificant del nivell d'anglès.
- Justificant de finançament (si s’escau).
El perfil que es considera idoni per a accedir al màster és el d'un alumnat que haja cursat estudis superiors relacionats amb l'economia, especialment en el camp de les finances i les assegurances, com per exemple les titulacions de llicenciatura en Economia o Administració i Direcció d'Empreses, diplomatura en Ciències Empresarials o l'anterior llicenciatura en Ciències Econòmiques i Empresarials. També els títols equivalents de grau o possibles nous títols de grau en Finances, Assegurances, Finances i Comptabilitat, Finances i Assegurances, etc.
Un altre dels perfils que es considera adequat és el d'aquelles titulacions que proporcionen una formació sòlida en tècniques matemàtiques i/o estadístiques, ja que el màster conté un component elevat d'aquestes matèries. En conseqüència, les titulacions d’origen podrien ser les de llicenciatura, diplomatura o grau en Física, Matemàtiques o Estadística i també algunes enginyeries.
Sense limitar les possibilitats d'accés a una o diverses titulacions, es recomana una formació quantitativa i/o econòmica, ja que els objectius formatius del màster consisteixen en la capacitació per a la correcta valoració i gestió de tot tipus de riscos. En conseqüència, l'alumnat que hi accedisca haurà de sentir interès tant pels temes financers en el seu sentit més ampli com per les tècniques matemàtiques i estadístiques que fan possible el seu tractament.
No s'establixen complements formatius reglats. No obstant això, en funció de la titulació de procedència i de la formació de l'estudiant, la CCA del Màster podrà exigir que l'estudiant demostre tindre competències i coneixements suficients d'Economia, Comptabilitat, Finances, Estadística i Matemàtiques, de nivell equivalent als estàndards exigits en les matèries bàsiques de les titulacions que donen accés al Màster amb el perfil idoni (estudis superiors relacionats amb l'Economia) .
La CCA, junt el tutor o tutora, acordarà les formes i períodes en què estos coneixements podran adquirir-se, sense que la seua consecució prèvia siga un requisit per a l'admissió. Les dites exigències es materialitzaran en el requeriment d'un esforç complementari en determinades assignatures del Màster.
L'admissió dels estudiants es realitzarà segons els següents criteris específics: o Adequació del perfil de l'estudiant. o Expedient acadèmic. o Entrevista personal En la consideració del perfil de l'estudiant es tindran en compte preferentment tots aquells aspectes del seu currículum que es troben relacionats amb els continguts del Màster. Entre altres: procedir d'estudis superiors relacionats amb l'Economia o de titulacions amb un elevat component en tècniques matemàtiques y/o estadístiques, haver realitzat estudis en matèries afins al títol, comptar amb experiència professional en alguna de les àrees d'activitat professional, posseir altres titulacions o estudis de postgrau, acreditar el coneixement d'idiomas.. Amb l'entrevista personal, discrecional des del punt de vista de la CCA del Màster, es pretén garantir l'adequada valoració del currículum de l'estudiant i aclarir qualsevol dubte sobre la idoneïtat del candidat per a cursar la titulació.
En el supòsit que la demanda supere a les places oferides s'admetrà de forma preferent aquells aspirants que presenten el perfil d'ingrés recomanat d'acord al següent barem.
• Expedient Acadèmic (fins a 10 punts) . Es tindrà en compte la nota mitjana de l'expedient acadèmic convertit a base 10. La sol·licitud es documentarà amb l'expedient de notes degudament certificat.
• Adequació de l'expedient (fins a 3 punts) . Es determinarà a partir de la mitjana ponderada de les qualificacions de les matèries més relacionades amb els continguts del Màster.
• Experiència professional (fins a 5 punts) . Es considerarà l'activitat professional, degudament justificada, que estiga relacionada amb el perfil del Màster.
• Altres estudis i formació de postgrau (fins a 1,5 punts) . Es valoraran els estudis oficials (graus, màsters, diplomatures i licenciaturas...) , així com els cursos o màsters no oficials, del menys 200 hores d'ensenyança reglada, amb continguts afí al Màster
• Idiomes (fins a 0,5 punts) . Es valorarà especialment el coneixement d'anglés que estiga degudament justificat.
S'admeten, de manera preferent, aquells aspirants que tinguen un títol universitari assimilable a la llicenciatura en Administració i Direcció d'Empreses, als graus en Administració i Direcció d'Empreses o Finances i Comptabilitat o la diplomatura en Ciències Empresarials. Si no en tenen, es valorarà que els aspirants hagen cursat, en els estudis universitaris previs, matèries afins al títol, com ara matèries de comptabilitat general, anàlisi comptable, costos o auditoria amb una càrrega lectiva semblant a la prevista en els títols abans esmentats.
En el cas d'estudiants amb necessitats educatives específiques derivades de discapacitat, els serveis de suport i assessorament de la Universitat de València n’avaluaran la necessitat de possibles adaptacions curriculars, d’itinerari o d’estudis alternatius.
Els aspirants de llengua materna diferent a les pròpies de la Universitat de València, n’han de justificar un nivell de coneixement igual o superior al B2, d'acord amb els paràmetres europeus establerts a aquest efecte. La justificació s’ha de fer a través d'un document acreditatiu o posant-se en contacte amb els directors del màster per tal d'establir un procediment alternatiu. Aquest nivell, d'acord amb les qualificacions lingüístiques que s'estableix en el Marc Comú de Referència de Llengües, ha de garantir que l'estudiant pot seguir els ensenyaments amb garanties i que és capaç d'entendre les idees principals de textos complexos que tracten temes tant concrets com abstractes, fins i tot si són de caràcter tècnic, sempre que estiguen dins del seu camp d'especialització, i que pot produir textos clars i detallats sobre temes diversos, així com defensar un punt de vista sobre temes generals i indicar els pros i els contres de les diferents opcions.
Per a establir l'ordenació de les sol·licituds, s'aplicarà el criteri següent: Expedient acadèmic (fins a un màxim de 10 punts), que tindrà en compte la nota mitjana de l'expedient acadèmic convertit a base 10.
En la preinscripció s'haurà d'indicar obligatòriament l'especialitat que es desitja cursar.
A l'efecte de la baremació de l'expedient de l'estudiant, les qualificacions i la nota mitjana haurà d'estar calculada en base 10. En aquells casos en què no siga així, el/la estudiant haurà de sol·licitar a l'ANECA l'equivalència de notes mitges. Per a més informació sobre com sol·licitar la dita equivalència en l'ANECA, consultar l'enllace següent:
http://www.aneca.es/Equivalencia-de-notas-medias”
Com a criteris generals s'estableixen els següents: estudiants amb titulació universitària oficial espanyola o estrangera amb especialitat, currículum acadèmic i currículum professional, coneixements provats mitjançant proves d'accés.
Tindran preferència els que estiguen en possessió d'algun dels títols considerats afins al títol proposat:
1. Titulats en Comunicació Audiovisual, Periodisme, Publicitat i Relacions Públiques
- Requisit: especialitat
- Mèrits: expedient acadèmic, currículum acadèmic i professional relacionat amb l'especialitat del màster.
2. Titulats provinents d'altres especialitats:
- Requisits: superació d'una prova d'accés de caràcter teòric i pràctic.
- Mèrits: expedient acadèmic, currículum acadèmic i professional relacionat amb l'especialitat del màster.
Per a poder ser admès en aquest màser, a més d'estar en possessió d'un títol universitari que permeta l'accés als ensenyaments de màster, els estudiants amb nacionalitat de països no hispanoparlants o que procedisquen d'un sistema educatiu d'un país la llengua del qual no siga l'espanyol, han de justificar un nivell de coneixement de la llengua que els permeta el seguiment òptim de les classes. Atesos els criteris comuns de justificació dins del MECRL (Marc Europeu de Referència per a les Llengües), aquest nivell ha de ser equivalent a un C1 (avançat) o superior. Així mateix, els aspirants han d'haver obtingut aquest títol dins d'un màxim de 2 anys abans de la data de sol·licitud d'inscripció.
L'acreditació del nivell s’ha de fer, bé a través d'un document acreditatiu, bé posant-se en contacte amb els directores amb la finalitat d'establir un procediment alternatiu. Els estudiants preinscrits que no puguen acreditar els coneixements de l'idioma indicats per cap d'aquestes vies, ho han de fer obligatòriament abans de la matrícula per a no quedar exclosos.
L’avaluació dels candidats es realitzarà conformement als criteris següents:
1. Titulació de procedència: Fins a 40 punts per a la titulació de llicenciatura o grau en Comunicació Audiovisual o titulacions equivalents. Fins a 30 punts per a les titulacions de llicenciatura o grau en Periodisme o Publicitat i Relacions Públiques. Fins a 20 punts per a les titulacions en Ciències Socials o Humanitats. Fins a 15 punts per a les altres titulacions
2. Nota mitjana de l'expedient en la titulació de procedència: fins a 10 punts.
3. Carta de motivació o entrevista personal: fins a 10 punts.
4. Experiència laboral en el sector audiovisual: fins a 10 punts. 1 punt per any complet d'experiència laboral.
5. Coneixement d'idiomes: fins a 10 punts. Per idioma: 1 punt per un B2 d'acreditació; 2 punts per un C1 d'acreditació; 3 punts per un C2 d'acreditació. A l'efecte de valoració, no es consideren les acreditacions de nivell de valencià ni la d'espanyol que s'ha establert com a requisit d'accés als estudiants estrangers amb un idioma matern diferent d'aquest. En el cas de l'espanyol, s'exigeix tenir un domini suficient de l'expressió oral i escrita.
6. Formació complementària en el sector audiovisual: fins a 10 punts. 1 punt per curs de formació.
7. Prelació de matrícula proposada per l'alumne: 10 punts (si el màster és l'opció 1), 5 punts (si el màster és l'opció 2) i 3 punts (si el màster és l'opció 3).
Total, màxim possible: 100 punts.
El perfil d'ingrés recomanat és el següent amb la condició, en tot cas, d'ostentar un títol universitari superior:
. Titulats de l'àrea cientificotecnològica de les universitats valencianes, principalment de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València, que es plantegen la possibilitat d'erigir-se en emprenedors de companyies innovadores en un futur proper.
. Emprenedors, fundadors i tècnics d’empreses de base tecnològica ja existents a la Comunitat Valenciana, motivats per la necessitat d'incorporar una base àmplia de coneixements en gestió i organització d'empreses en sectors de tecnologia avançada.
. Llicenciats recents en el camp de la direcció d'empreses i l'economia que busquen idees i possibles socis per a la posada en marxa de futurs projectes empresarials.
. Professionals de la gestió empresarial que busquen una capacitació i especialització en la gestió d'una modalitat empresarial amb grans perspectives de futur, com són les companyies high-tech.
. Professionals de gestió d’empreses valencianes que es plantegen una aposta ferma per la R+D i la innovació en les seues respectives empreses.
. Professionals d'associacions empresarials, consultories i companyies de serveis avançats en cerca d'un coneixement més ampli sobre la realitat que envolta les empreses de base tecnològica, una modalitat empresarial en auge en la societat actual.
El màster admetrà candidats amb formació en diverses titulacions, amb l'ordre de prelació que segueix:
1. Llicenciatura, enginyeria (o grau) en titulacions de l'àrea cientificotècnica.
2. Llicenciatura (o grau) en ADE i en Economia.
3. Finalment, si hi ha places i sempre que superen el procés de selecció, candidats amb altres títols de grau o llicenciatura.
Requisits d'admissió, per ordre de prelació:
1. Titulació superior
2. Expedient acadèmic
3. Experiència laboral
4. Interès demostrable en els continguts i les eixides professionals del màster EBT
El màster està concebut fonamentalment per a graduats en Criminologia.
No obstant això, amb el doble objecte de garantir la riquesa que per al procés formatiu constitueix la interdisciplinarietat dels qui cursen els estudis, d'una banda, i de possibilitar l'especialització professional de graduats en àrees afins que orienten la seua activitat professional o investigadora cap a la criminologia i la seguretat, d’una altra, s'hi admetrà titulats en Dret, Psicologia, Sociologia, Medicina, Treball Social, Educació Social o altres matèries. És totalment recomanable, en aquest cas, que els candidats hagen rebut alguna formació prèvia en criminologia o que hagen desenvolupat tasques professionals o treballs acadèmics de recerca relacionades amb la matèria del màster.
L'òrgan encarregat de realitzar l'admissió i d'avaluar els diferents currículums presentats serà una Comissió específicament designada a aquest efecte per la Comissió de Coordinació Acadèmica, que estarà composta per tres membres del professorat.
Els criteris als quals haurà d'atendre la Comissió per a decidir l'admissió dels candidats, condicionada sempre al coneixement d'almenys una de les llengües cooficials de la Universitat de València (en cas d'alumnes procedents de sistemes educatius que no garantisquen aquesta circumstància es podrà requerir als candidats acreditació de nivell B2) seran els següents:
1. Adequació de la formació prèvia al perfil d'ingrés recomanat (màxim 20 punts)
· Títol Oficial o Equivalent de Llicenciatura o Grau en Criminologia (20 punts)
· Títol Oficial o Equivalent de Llicenciatura o Grau en Psicologia, Dret, Sociologia, Treball Social o Educació Social (15 punts).
· Títol Oficial o Equivalent de Llicenciatura o Grau en altres estudis universitaris de perfil social o amb connexió amb continguts del màster (10 punts)
1. Expedient acadèmic de la titulació al·legada per a l'accés, que podrà ponderar-se en atenció a la nota mitjana de la titulació de procedència, una única nota mitjana (fins a 10 punts).
2. Formació complementària relacionada amb la Criminologia i Seguretat: cursos de postgrau o d'especialització, altres titulacions diferents de l'al·legada per a l'accés, etc. (fins a 5 punts)
3. Experiència professional (prevalent la valoració d'aquella que implique la superació de proves selectives en l'àmbit de la funció pública o de processos selectius de personal amb concurrència competitiva), dedicació docent o activitat investigadora en la matèria del Màster (fins a 5 punts)
4. Coneixements d'idiomes d'interés científic, particularment de l'anglés (fins a 5 punts).
5. Interés mostrat en els estudis: s'assignaran 5 punts addicionals als qui hagen sol·licitat aquest màster com a primera opció en la seua sol·licitud de preinscripció.
· Titulat universitari de les àrees de les ciències, les enginyeries, les ciències de la salut, i també de les humanitats i de les ciències socials com ara economia o dret. A aquests, se'ls exigirà que cursen els complements formatius, que estan fora del pla d'estudis, i que es configuren com un requisit específic d'admissió.
· Llicenciat o graduat que procedisca de l'àmbit d'empresa / direcció d'empreses.
Es recomana als estudiants admesos en el MBA que no procedisquen de titulacions de l'àmbit de l'empresa o de la direcció d'empreses, per poder aconseguir els resultats d'aprenentatge adients, uns complements de formació, que han de suposar un màxim de 12 crèdits ECTS, i que no formen part del programa del màster.
Els complements de formació cobreixen els aspectes següents: Direcció d'Empreses (2 crèdits), Comptabilitat Financera i de Gestió (2 crèdits), Economia (3 crèdits), Tècniques Quantitatives (4 crèdits) i Dret (1 crèdit).
La Comissió de Coordinació Acadèmica ha d’indicar a cada estudiant admès al programa, en funció dels seus coneixements previs per formació o experiència laboral, després d’analitzar el seu currículum, i, si s’escau, a través d'una entrevista personal, quins dels complements de formació han de realitzar.
Aquesta formació s'obté mitjançant el treball autònom de l'estudiant i l’elaboració de treballs o exercicis individuals o grupals, guiats en tutories dirigides pels professors responsables de les matèries vinculades.
Els criteris de selecció són :
Criteri d'exclusió: Estudiant estranger de parla estranger de parla diferent a una de les pròpies de la Universitat de València que no aporta certificat oficial de coneixement d’espanyol o català de nivell B2.
El perfil general d’ingrés recomanat es correspon al d’una persona titulada en la llicenciatura o en el grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport o graus equivalents. Ha de tenir inquietuds sobre la gestió de l’esport. Ha de tenir la capacitat de treball i el temps suficient per a adquirir les competències necessàries per a ser un gestor esportiu o gestora esportiva i un investigador o investigadora en aquest camp.
L’admissió preferent al màster és per als aspirants que acrediten la titulació de llicenciatura en Educació Física, llicenciatura o grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, i també la de diplomatura en Mestre/a d’Educació Primària en l’especialitat d’Educació Física o grau en Mestre/a d’Educació Primària en l’especialitat d’Educació Física.
En el cas que siga necessari prioritzar les sol·licituds, la selecció dels estudiants es realitzarà tenint en compte els criteris següents:
– Expedient acadèmic.
– Experiència en gestió esportiva.
– Experiència investigadora i publicacions.
– Coneixement d’anglès de nivell B1.
– Altres criteris o proves que considere necessària la Comissió d’Admissió i Selecció.
L’acreditació d’altres llicenciatures o graus afins (Psicologia, Psicopedagogia, Sociologia, Econòmiques, etc.) també són objecte d’admissió no preferent, igual que per als sol·licitants amb altres titulacions de grau o llicenciatura. La Comissió d’Admissió i Selecció pot valorar la necessitat que demostren una formació disciplinar abans de cursar el màster.
El màster va adreçat preferentment als estudiants que hagen cursat les diplomatures en Relacions Laborals o Graduat Social, el grau en Relacions Laborals i Recursos Humans, les llicenciatures en Ciències del Treball, Administració i Direcció d’Empreses, Psicologia (perfil Psicologia del Treball i de les Organitzacions) i Sociologia, que sobre la base dels continguts cursats acrediten capacitats, coneixements i interès en l’especialització i la capacitació pròpia dels estudis de màster en l’àmbit de la direcció i la gestió de recursos humans. Però també s’adreça a altres titulats i titulades universitaris de l’àrea de ciències socials (Dret, Empresarials, Economia, Treball Social, Sociologia, etc.).
Aquest màster va adreçat sobretot a estudiants que hagen cursat les diplomatures en Relacions Laborals o Graduat Social, el grau en Relacions Laborals i Recursos Humans, les llicenciatures en Ciències del Treball, Administració i Direcció d’Empreses, Psicologia (perfil Psicologia del Treball i de les Organitzacions) i Sociologia. Per a la resta de titulats i titulades de l’àrea de ciències socials (Dret, Empresarials, Economia, Treball Social, Sociologia, etc.) i d’altres àrees, s’inclou en el pla d’estudis un mòdul de formació complementària els continguts del qual aporten els coneixements d’anivellació necessaris per a accedir al màster. Els estudiants que acrediten haver superat prèviament els continguts d’aquest mòdul no els hauran de tornar a cursar.
- Titulació afí: Tenen accés preferent al màster en Direcció i Planificació del Turisme de la UVEG els estudiants que tinguen el títol de grau en Turisme (o anteriors titulacions oficials universitàries en l'àmbit del Turisme que han estat substituïdes pels nous títols de grau). Atesa l'heterogeneïtat de les disciplines implicades en els estudis turístics, en segon lloc en l’ordre de preferència aquells titulats de la branca de Ciències Socials i Jurídiques (ADE, Economia, Dret, etc.) i de la branca d'Arts i Humanitats (Geografia, Filologies, etc.).
- Acreditació de B2 d'espanyol per a nacionals de països de parla no hispana. L’acreditació s’ha de fer mitjançant certificat oficial (DELE) o la realització una prova oral i escrita.
Es farà de manera personalitzada, tenint en compte el currículum i l'expedient de la persona sol·licitant i d'acord amb els paràmetres globals que estableixen les normes vigents.
Pel que fa als criteris específics, com a exemple se’n podria citar:
• Afinitat dels estudis cursats amb el màster (40%).
• Mitjana de l'expedient acadèmic (40%).
• Motivació de l'estudiant (10%).
• Altres: coneixements d'idiomes, experiència laboral prèvia, formació complementària en l'àrea d'estudi del màster, (10%) etc.
Cal estar en possessió d'un títol universitari reconegut oficialment per l'estat espanyol en Ciències Jurídiques.
La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) del Màster acordarà la selecció de possibles candidats d'acord amb el criteri següent:
1. EXPEDIENT ACADÈMIC: Només s'explicarà el que corresponga a la titulació amb què s'accedeix. A l’hora de baremar es prendrà en consideració la nota mitjana de l'expedient i les notes obtingudes en les assignatures directament relacionades amb la matèria del màster. Fins un màxim 10 punts.
2. TITULOS AFINS: Es computaran altres diplomatures, llicenciatures i doctorats en altres disciplines diferents a la que s'utilitza per accedir al màster, i també altres màsters. Fins un màxim 5 punts.
3. PERFIL: Cursos d'especialització diferents als anteriors (es tracta d'assistència a congressos, seminaris, cursos de títol propi, d'extensió, etc., realitzats durant o després de la llicenciatura, i relacionats amb el màster). Fins un màxim de 5 punts.
4. BEQUES FPU o assimilades: Fins un màxim de 5 punts.
5. TREBALLS D'INVESTIGACIÓ: Tesi, tesines en altres titulacions afins; treballs de fi de carrera, publicacions relacionades amb el Màster o la llicenciatura d'accés al mateix, tasques desenvolupades en contractes i projectes I+D relacionats amb el Màster, etc. Fins a un màxim 5 punts.
6. IDIOMES ACREDITATS: Fins a un màxim de 5 punts.
7. HAVER FINALITZAT LA LLICENCIATURA D'ACCÉS AL MÀSTER EN ELS CINC ANYS ANTERIORS A LA INSCRIPCIÓ EN EL MÀSTER: L'objectiu últim d'este criteri és facilitar, buscant el lògic equilibri entre joventut i experiència i sempre atenent a la capacitat professional, l'accés al títol de Doctor dels jóvens professionals que, per tal condició, compten objectivament amb un currículum més reduït que el que puga tindre persones amb més temps en l'exercici professional. Fins a un màxim de 5 punts.
8. EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL EN MATÈRIA AFÍ. Fins a un màxim de 5 punts
9. ALTRES MÉRITS: premi extraordinari de llicenciatura (per la qual s'accedix) o assimilats; altres premis de reconegut prestigi afins al Màster o a les titulacions computades, etc. Màxim de 5 punts.
10. ENTREVISTA PERSONAL. Màxim de 5 punts.
Total: 50 punts màxim.
Tenint en compte que es tracta d'un màster amb orientació investigadora, amb vista a la possibilitat de realitzar un posterior doctorat, resulta imprescindible posseir un nivell alt de coneixements jurídics i, per això, el títol universitari a què es referix l'apartat anterior ha de ser necessàriament el títol de Llicenciat o Graduat en Dret o, si és el cas, un altre que contemple en el seu pla d'estudis una formació equivalent en matèries de Dret públic (particularment en l'àrea de Dret constitucional) . S'exigix el coneixement de la llengua castellana (nivell oral i escrit) , que serà la llengua vehicular utilitzada al llarg del procés formatiu de les ensenyances d'este Màster.
Los criterios de valoración de méritos para la admisión de estudiantes en el presente Máster son los siguientes:
1. EXPEDIENTE ACADÉMICO: Sólo se contará el que corresponda a la titulación con la que se accede; para baremar se tomará en consideración la nota media del expediente y las obtenidas en las asignaturas directamente relacionadas con la materia del Máster. Hasta un máximo 10 puntos.
2. TÍTULOS AFINES: Se computarán otras diplomaturas, licenciaturas, doctorados en otras disciplinas diferentes a la que se utiliza para acceder al Máster y otros Másters. Hasta un máximo 5 puntos.
3. PERFIL: Cursos de especialización distintos a los anteriores (se trata de asistencia a congresos, seminarios, cursos de título propio, de extensión, etc. Realizados durante o después de la licenciatura, relacionados con el Máster). Hasta un máximo de 5 puntos.
4. BECAS FPU o asimiladas: Hasta un máximo de 5 puntos.
5. TRABAJOS DE INVESTIGACIÓN: Tesis, tesinas en otras titulaciones afines; trabajos
6. IDIOMES ACREDITATS: Fins a un màxim de 5 punts.
7. HAVER FINALITZAT LA LLICENCIATURA D'ACCÉS AL MÀSTER EN ELS CINC ANYS ANTERIORS A LA INSCRIPCIÓ EN EL MÀSTER: L'objectiu últim d'este criteri és facilitar, buscant el lògic equilibri entre joventut i experiència, l'accés al títol de Doctor dels jóvens que, per tal condició, compten objectivament amb un currículum més reduït que el que puga tindre persones amb més trajectòria acadèmica i professional. Fins a un màxim de 5 punts.
8. EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL EN MATÈRIA AFÍ. Fins a un màxim de 5 punts.
9. ALTRES MÈRITS: premi extraordinari de llicenciatura (per la qual s'accedix) o assimilats; altres premis de reconegut prestigi afins al Màster o a les titulacions computades, etc. Máximo de 5 punts. Total: 50 punts màxim.
El màster va adreçat a un perfil d’estudiants amb una formació prèvia en matèries relacionades amb els continguts que s’hi imparteixen. En resum, com a titulacions de procedència cal citar: àrees jurídica i econòmica, i altres que estan relacionades amb l’empresa, com ciències del treball, sociologia, ciències de l’administració, enginyeries, psicologia.
És prioritari l’expedient acadèmic de la titulació al·legada per a accedir-hi i l’ordre dels aspirants respondrà a la nota mitjana. En segon lloc, hi ha punts addicionals per altres titulacions diferents d’aquella (dos punts), per un altre màster oficial relacionat amb la matèria (tres punts), per màsters no oficials (fins a dos punts) i per cursos de postgrau i especialització, en proporció a la durada (fins a dos punts). En tercer lloc, es valora l’experiència professional en àrees del màster i la superació de proves selectives en l’àmbit de la funció pública o en processos selectius de personal amb concurrència (fins a tres punts més els derivats d’anys d’activitat). En quart lloc, es valoren els mèrits investigadors, com publicacions, beques obtingudes i gaudides, estades en centres de formació o investigació, col·laboració en equips i activitats investigadores, etc. (fins a tres punts més els derivats d’anys d’activitat). Finalment, en cinquè lloc, s’hi apliquen uns coeficients correctors per als qui no sol•liciten el màster com a primera opció, i per als qui procedeixen de titulacions diferents de les jurídiques i dels estudis empresarials.
En general, el màster va adreçat a persones que vulguen iniciar o prosseguir la carrera professional treballant, tant a la Universitat com en institucions públiques o privades involucrades en l’àrea de justícia, dona o igualtat que requerisquen un nivell formatiu orientat a la investigació en aquesta àrea. Aquest objectiu ha de tenir una incidència directa i palpable en el perfil d’aquells que opten a cursar-lo. S’apunta, així, a dos grans col•lectius de futurs alumnes: en primer lloc, llicenciats/ades nacionals o estrangers en el grau en Dret o Criminologia, siguen acadèmics o professionals del Dret –advocats, procuradors, jutges, secretaris judicials, empleats públics, ...– que vulguen aprofundir els seus coneixements en aquest sector podent estar pensant a optar en un futur al grau de doctor/a. En segon lloc, podran optar a l’accés dels estudis del màster aquells altres professionals relacionats amb la violència de gènere, com ara agents d’igualtat, tècnics penitenciaris, metges forenses professionals del camp de les ciències socials i el treball social amb necessitat d’ampliar formació.
Els criteris de selecció de possibles candidats i candidates són els següents:
1. EXPEDIENT ACADÈMIC: només es comptarà el que corresponga a la titulació amb què s’hi accedeix. Per baremar, es prendrà en consideració la nota mitjana de l’expedient i les obtingudes en les assignatures directament relacionades amb la matèria del Màster. Fins a un màxim 10 punts.
2. TÍTOLS AFINS: es computaran altres diplomatures, llicenciatures, doctorats en altres disciplines diferents de les que s’utilitzen per accedir al màster i altres màsters. Fins a un màxim 5 punts.
3. PERFIL: cursos d’especialització distints dels anteriors (es tracta d’assistència a congressos, seminaris, cursos de títol propi, d’extensió, etc. Realitzats durant o després de la llicenciatura, relacionats amb el màster). Fins a un màxim de 5 punts.
4. BEQUES FPU o assimilades: fins a un màxim de 5 punts.
5. TREBALLS D’INVESTIGACIÓ: tesis, tesines en altres titulacions afins; treballs de fi de carrera, publicacions relacionades amb el màster o la llicenciatura d’accés a aquest, tasques desenvolupades en contractes i projectes R+D relacionats amb el màster, etc. Fins a un màxim 5 punts.
6. IDIOMES ACREDITATS: fins a un màxim de 5 punts.
7. HAVER ACABAT LA LLICENCIATURA D’ACCÉS AL MÀSTER EN ELS CINC ANYS ANTERIORS A LA INSCRIPCIÓ EN EL MÀSTER: l’objectiu últim d’aquest criteri és facilitar –buscant el lògic equilibri entre joventut i experiència i sempre atenent la capacitat professional– l’accés al títol de doctor dels joves professionals que, per tal condició, tinguen objectivament un currículum més reduït que el que puguen tenir persones amb més temps en l’exercici professional. Fins a un màxim de 5 punts.
8. EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL EN MATÈRIA AFÍ: fins a un màxim de 5 punts.
9. ALTRES MÈRITS: premi extraordinari de llicenciatura (per la qual s’accedeix) o assimilats; altres premis de prestigi reconegut afins al màster o a les titulacions computades, etc. Màxim de 5 punts.
10. ENTREVISTA PERSONAL: màxim de 5 punts.
Per accedir al màster, cal acreditar una de les titulacions universitàries de grau següents: llicenciatura o diplomatura en Filosofia, Humanitats, Dret, Ciències Polítiques i de l’Administració, Medicina, Infermeria, Sociologia, Antropologia Social i Cultural, Història, Periodisme, Educació Social i Treball Social.
Així mateix, s’hi poden matricular els graduats en altres àrees o disciplines, després d’obtenir el corresponent curs d’anivellació.
Per a l’admissió en el màster, es valorarà positivament el coneixement d’idiomes i l’experiència laboral prèvia en qualsevol dels camps que hi estan relacionats.
Per a l’admissió, la Comissió, o persona que aquesta delegue, realitzarà una entrevista personal a cada un dels candidats.
Els criteris a què s’ha d’atendre la Comissió per decidir l’admissió dels candidats són els següents:
-Expedient acadèmic.
-Experiència professional en el camp dels drets humans.
-Col·laboració en projectes d’investigació.
-Gaudi de beques en qualsevol de les àrees de coneixement que participen en el màster.
-Orientació curricular coherent amb les línies d’investigació derivades del programa.
El perfil d’ingrés recomanat per als i els estudiants que desitgen matricular-se en aquest màster, atès el seu contingut i metodologia, és preferentment el de llicenciat/ada o graduat/ada en qualsevol de les branques de l’Àrea de Ciències Socials i Jurídiques. No obstant això, l’accés al màster està obert també a qualsevol altre tipus de llicenciat/ada o graduat/ada, en particular, de les àrees d’Humanitats (Filologia, Geografia, Història, Filosofia…), que tinga un interès específic en les matèries que conformen el màster.
El sistema d’admissió és el següent:
a) El 80% de les places ofertes cada curs acadèmic es reserva a estudiants que tinguen un títol universitari oficial espanyol, o un altre d’expedit per una institució d’ensenyament superior de l’espai europeu d’educació superior, que faculte al país expedidor del títol per a l’accés a ensenyaments de màster.
b) El 20% de les places ofertes cada curs acadèmic es reserva als titulats de sistemes educatius aliens a l’espai europeu d’educació superior.
c) Si en un curs acadèmic concret no es cobreix algunes de les quotes de places ofertes d’acord amb els criteris anteriors, el nombre de places no cobertes es podrà compensar amb estudiants pertanyents a la quota que sí que haja cobert les places ofertes.
Quant als criteris de valoració de mèrits i proves d’admissió específiques que s’apliquen en el sistema de selecció, cal indicar el següent:
1. Els criteris de valoració de mèrits per a l’admissió d’estudiants en aquest màster es basen en el currículum de l’estudiant. Per ser tinguts en compte, tant el currículum, com tots els mèrits que l’estudiant al•legue:
a) Han d’estar degudament justificats.
b) Han d’estar redactats en espanyol o en valencià. Si es presenten en un altra llengua, cal presentar la documentació original acompanyada d’una traducció oficial a l’espanyol o al valencià.
S’exigeix el coneixement de la llengua espanyola (nivell oral i escrit), que és la llengua vehicular utilitzada al llarg del procés formatiu dels ensenyaments d’aquest màster. Es recomana el coneixement d’altres llengües de treball (anglès, francès, italià…) i de les llengües en què es pot redactar el treball de fi de màster (espanyol i valencià).
En el cas que un o una estudiant no acredite degudament el coneixement (oral i escrit) de la llengua espanyola, la Comissió de Coordinació Acadèmica del màster podrà acordar que l’estudiant en qüestió realitze una prova d’admissió específica sobre aquest particular. Si no se supera la prova, si n’hi ha, aquest fet serà determinant per no admetre l’estudiant en qüestió.
• Llicenciats/diplomats/graduats en Economia, Administració d'Empreses, Negocis Internacionals o titulacions semblants.
• Llicenciats/diplomats/graduats en altres titulacions, que hagen realitzat estudis rellevants vinculats a l'àmbit de l'economia i els negocis, preferentment amb perfil internacional.
• Llicenciats/diplomats/graduats en altres titulacions, amb experiència professional significativa en l'àmbit de l'economia i els negocis, preferentment amb perfil internacional.
• Llicenciats/diplomats/graduats en altres titulacions tècniques o quantitatives, com enginyers, matemàtics, físics, etc.
Criteris d'admissió específics. En el cas de llicenciats o graduats, es demana dues cartes de presentació signades per professors de les seues respectives llicenciatures o títols previs, o de qualsevol altre programa acadèmic. En el cas dels diplomats es requereix la superació de 30 crèdits de complements a la formació. La Comissió de Coordinació Acadèmica, o ens que delegue, decidirà quines assignatures cal cursar en el grau d'Economia entre les assignatures de la intensificació curricular Empresa i Economia.
Requisit de coneixement de l'anglés.
L'estudiant haurà d'acreditar almenys una de les opcions següents: +
· Nivell B2, o equivalent.
· Acreditació d'haver cursat estudis reglats previs (batxiller, grau o postgrau) en anglés.
La Comissió Acadèmica del màster podrà contemplar la possibilitat de realitzar una entrevista amb l'estudiant per a determinar si efectivament el seu coneixement d'anglés s'adequa a les necessitats del màster.
Criteris d'admissió i ponderacions.
Es consideren els següents criteris d'admissió, amb el pes en el total de la baremació indicat en parèntesi:
· Qualificació mitjana de l'expedient acadèmic: 80 %
· Afinitat curricular (haver cursat amb anterioritat assignatures afins al màster, incloent assignatures analític matemàtiques i estadístiques): 20%
El màster va adreçat a titulats i titulades universitaris (estudis de grau). Els estudis més adequats per a superar amb èxit el programa són els que estan relacionats directament amb l’estudi de l’empresa: Administració i Direcció d’Empreses, Economia, Dret i Psicologia, sobretot. Igualment, és recomanable tenir experiència i coneixements en el funcionament de les entitats sense ànim de lucre (associacions, fundacions i empreses d’inserció sociolaboral).
S’estableix com a complement formatiu per als estudiants que no procedisquen de les titulacions d’Economia o Administració i Direcció d’Empreses, l’assignatura de «Comptabilitat Financera» de 6 crèdits del grau en Administració i Direcció d’Empreses. Quedaran exempts de realitzar aquest complement formatiu els estudiants que, no procedint de les titulacions indicades (ADE o Economia), acrediten coneixements suficients en un mínim de 6 crèdits en Fonaments de Comptabilitat o Comptabilitat Financera.
La comissió de coordinació acadèmica (CCA), com a òrgan encarregat de realitzar l’admissió dels alumnes al màster, considerarà els criteris específics següents:
- Adequació al perfil d’ingrés valorat a partir de:
1) Titulacions anteriors més afins al programa del màster.
2) Currículum dels candidats.
3) Interessos i perfil dels candidats: carta d’interessos i cartes de recomanació.
4) Expedient acadèmic: es considerarà la nota mitjana de la titulació anterior per la qual s’accedeix al màster, i també la nota mitjana obtinguda en els mòduls més afins al màster.
5) Experiència professional, sobretot en relació amb empreses i entitats pertanyents a l’economia social.
- Domini de les llengües en què s’imparteix el màster: certificat de domini de l’espanyol (per a candidats de parla no hispana):
1) Possessió del nivell mitjà o superior de domini de l’espanyol segons els estàndards del Diploma d’espanyol com a llengua estrangera (DELE).
2) Si no s’aporta cap certificat, la comissió podrà realitzar una prova de nivell als candidats.
- Entrevista personal amb els candidats. Per establir la prelació en la llista d’admesos, la comissió podrà fer entrevistes als candidats, en què els preguntarà pel seu projecte de treball en l’àmbit de l’economia social.
En cas que la demanda d’estudiants siga superior a l’oferta de places del màster, la comissió acadèmica del màster durà a terme un procés de selecció considerant o valorant preferentment els criteris següents:
1. Que l’estudiant tinga alguna experiència i/ o vinculació amb les entitats de l’economia social o amb institucions públiques i privades relacionades amb l’economia social (administracions públiques, centres de formació, etc.).
2. Que l’estudiant pretenga tenir un projecte de treball en l’àmbit de l’economia social.
El perfil d’ingrés recomanat és, per aquest ordre, estudiants que hagen finalitzat estudis reglats de grau en especialitats relacionades amb: direcció d’empreses (p. ex., graus en ADE, Empresarials; Gestió de Pimes; International Business, etc. ), àrees relacionades amb la direcció d’empreses i amb l’economia de l’empresa (graus en Finances i Comptabilitat, Turisme, Relacions Laborals i Recursos Humans, etc.) o afins a aquestes (grau en Economia, Enginyeria Industrial, etc.).
En general és recomanable que els estudis universitaris realitzats anteriorment hagen proporcionat a l’estudiant coneixements bàsics sobre les temàtiques següents: direcció general i organització d’empreses, direcció estratègica. gestió de recursos humans. Màrqueting, finances, comptabilitat, gestió d’operacions, estadística, economia.
- Acreditació de B2 d'una de les dues llengües pròpies de la Universitat de València que no les tenen com a llengua materna. L’acreditació s’ha de fer mitjançant certificat oficial o la realització una prova oral i escrita.
-Certificacions de domini de l'anglès (per a candidats de parla no anglesa): Possessió d'un nivell B2 o superior de domini de l'anglès, d’acord amb els estàndards del CEFR (Common European Framework of Reference for Languages: Learning, Teaching, Assessment). Si no s'aporta certificació, la comissió pot realitzar una prova de nivell al candidat.
La baremació que durà a terme la Comissió Acadèmica del màster tindrà en compte els criteris següents:
1. Afinitat dels estudis cursats amb el màster (fins al 40% de la nota d'admissió).
2. Mitjana de l'expedient acadèmic (fins al 40% de la nota d'admissió).
3. Motivació de l'estudiant (fins al 10% de la nota d'admissió).
4. Altres: Coneixements d'idiomes (anglès i espanyol o català), experiència laboral prèvia (en tasques relacionades amb la gestió i direcció d'empreses per períodes de temps superior a tres mesos), formació complementària a l'àrea d'estudi del màster, etc. (fins al 10% de la nota d'admissió).
CRITERIS |
PUNTUACIÓ |
|
1º La qualificació mitjana del/a candidato/a obtinguda en el títol universitari previ de la branca de ciències socials i jurídiques |
Titulacions vinculades a les ciències jurídiques, ciències polítiques i criminològiques |
7 PUNTS MÀXIM |
2n El coneixement d'idiomes diferents del castellà; preferentment Idioma: anglés. Tots els idiomes requeriran un nivell mínim B2 del Marc Comú de Referència Europeu. |
Idioma: Inglés (fins a 2 punts) |
2 PUNTS MÀXIM |
Idiomes: Uns altres (fins a 1 punt cadascun) |
||
3r L'acreditació d'altres titulacions |
Màster Oficial (1 punt) |
1 PUNT MÀXIM |
Màster Propi (0,5 punts) |
||
Altres Graus (0,5 punts) |
El màster està dirigit a llicenciats, graduats, diplomats universitaris, enginyers superiors o tècnics i titulacions equivalents.
Aquest màster és la continuïtat natural dels graus en Finances i Comptabilitat (FiC) i en Administració i Direcció d'Empreses (ADE). Es consideren titulacions afins tots aquells graus o altres titulacions en què el candidat haja cursat matèries de finances. Amb caràcter general, aquestes solen ser: grau en Finances i Comptabilitat, llicenciatura o grau en Administració i Direcció d'Empreses, diplomatura en Ciències Empresarials i grau o llicenciatura en Economia.
Tot i amb això, també pot ser d'interès per a alumnes provinents d'altres titulacions pertanyents a ciències socials i a enginyeries.
Per a accedir a les ensenyances oficials de màster serà necessari estar en possessió d'un títol universitari oficial espanyol o un altre expedit per una institució d'educació superior de l'Espai Europeu d'Educació Superior que faculten en el país expedidor del títol per a l'accés a ensenyances de màster.
Així mateix, podran accedir els titulats d'acord amb sistemes educatius aliens a l'Espai Europeu d'Educació Superior sense necessitat de l'homologació dels seus títols, prèvia comprovació per la Universitat que aquells acrediten un nivell de formació equivalent als corresponents títols universitaris oficials espanyols i que faculten en el país expedidor del títol per a l'accés a ensenyances de postgrau. L'accés per esta via no implicarà, en cap cas, l'homologació del títol previ de què estiga en possessió l'interessat, ni el seu reconeixement a altres efectes que el de cursar les ensenyances de màster.
L'òrgan encarregat de realitzar l'admissió serà la Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) del Màster. La composició concreta de la mateixa es publica en la web específica del màster.
L'admissió es fa de manera personalitzada, tenint en compte el currículum i l'expedient de la persona sol·licitant i d'acord amb els paràmetres globals que estableixen les normes vigents. També es tindran en compte els criteris específics determinats per la Comissió de Coordinació Acadèmica del màster. Aquests criteris se centren en cinc aspectes o àrees bàsiques:
1. La titulació amb què l'estudiant accedeix al màster.
2. L'expedient acadèmic de l'estudiant.
3. El nivell de formació de l'estudiant en algun contingut relacionat amb l'àrea financera.
4. El nivell d'idiomes que l'aspirant posseeix.
5. L’activitat professional prèvia de l'aspirant en àrees financeres d'empreses o organismes.
Respecte a les ponderacions de les àrees bàsiques, les valoracions han de representar els percentatges següents: 40%, 30%, 7,5%, 15% i 7,5%, respectivament. Cal assenyalar que aquelles persones interessades a accedir a aquest màster que no tinguen com a llengua materna el castellà, n’han de justificar un nivell de coneixement que els permeta el seguiment òptim de les classes. En aquest sentit, es requereix que aquells estudiants que es troben en aquesta situació acrediten un nivell de castellà B2. Aquells estudiants que en el moment de la matrícula no puguen acreditar aquest nivell, hauran de passar una entrevista personal i aportar el certificat acreditatiu al llarg del curs acadèmic.
Pel que fa al criteri de grau d'afinitat al títol de màster de la titulació de procedència, es consideren titulacions afins tots aquells graus o altres titulacions en què el candidat haja cursat matèries de finances. Amb caràcter general, aquests solen ser: grau en Finances i Comptabilitat, llicenciatura o grau en Administració i Direcció d'Empreses, diplomatura en Ciències Empresarials i grau o llicenciatura en Economia.
El màster s’adreça a estudiants amb una formació prèvia específica en dret penal. Per tant, per matricular-se en el títol cal ser llicenciat/ada o graduat/ada en Dret o en Criminologia.
El criteri prioritari és l’expedient acadèmic de la titulació de procedència presentat per a l’accés. L’ordre s’estableix segons la nota mitjana.
En segon lloc, es reconeixen punts addicionals per altres titulacions diferents de l’anterior (dos punts), per un altre màster oficial relacionat amb la matèria (tres punts), per màsters no oficials i per cursos de postgrau i especialització, en proporció a la durada (fins a dos punts).
En tercer lloc, es valora l’experiència professional en matèria penal i la superació de proves selectives en l’àmbit de la funció pública o en processos selectius de personal amb concurrència (fins a tres punts).
En quart lloc, es valoren els mèrits investigadors, com ara publicacions, beques obtingudes i gaudides, estades en centres de formació o investigació, col·laboració en equips i activitats investigadores, etc. (fins a tres punts).
En cinquè lloc, s’apliquen uns coeficients correctors per als que no sol·liciten el màster com a primera opció.
Els estudiants que procedeixen de països que no incloguen com a llengua oficial el castellà, han de realitzar una prova per a acreditar el coneixement de l’idioma.
Persones amb titulacions de grau o equivalent en qualsevol àrea de coneixement, preferentment en Ciències Socials i Jurídiques, Humanitats i Ciències de la Salut, amb algunes de les capacitats o interessos següents:
- Detectar els biaixos de gènere tant en els diversos àmbits del coneixement científic com en les praxis polítiques i socials.
- Contribuir a aconseguir l’equitat de gènere mitjançant el coneixement de les possibles causes i dimensions de les desigualtats.
-Interès davant nous camps del coneixement en l’estudi de les relacions de gènere i l’eliminació de qualsevol tipus de discriminació des d’una perspectiva interdisciplinària.
-Interès en l’aplicació de polítiques d’igualtat.
-Sensibilitat per detectar i prevenir la violència de gènere i els efectes de l’exclusió social.
a) Valoració de l’expedient acadèmic: 40%
b) Coneixements i pràctiques previs en estudis de gènere: 20%
c) Motivació i orientació professional per a realitzar els estudis del màster: 20%
d) Coneixement d’idiomes: 20%
Este máster está orientado hacia la preparación para el ejercicio profesional en actividades relacionadas con la gestión de la calidad, el manejo de instrumentos y metodologías, y el desarrollo y afianzamiento de habilidades para llevar a cabo de manera eficaz las funciones y tareas propias de un técnico responsable del área de calidad de cualquier organización, ya sea del ámbito productivo o del sector servicios.
Así pues, de forma concreta el máster está dirigido a:
• Licenciados, graduados universitarios, ingenieros superiores o técnicos, y titulaciones equivalentes.
Tendrían preferencia aquellos alumnos provenientes de las ciencias sociales, ingenierías y otras ciencias como matemáticas, física, etc.
Los criterios se centran en cuatro aspectos o áreas básicas, tal y como queda reflejado en la tabla de baremación que más abajo se incluye:
1. La titulación con la que el estudiante accede al máster.
2. El expediente académico del estudiante.
3. El nivel de formación del estudiante en algún contenido relacionado con la gestión de la calidad.
4. El nivel de idiomas que el aspirante posee.
La admisión se hace de manera personalizada, teniendo en cuenta el currículum y el expediente de la persona solicitante y de acuerdo con los parámetros globales que establecen las normas vigentes. También se tienen en cuenta los criterios específicos determinados por la Comisión de Coordinación Académica. Dentro de los criterios de admisión cabe señalar que aquellas personas interesadas en acceder a este máster, cuya lengua materna no sea el castellano, deben justificar un nivel de conocimiento de la lengua que les permita el seguimiento óptimo de las clases. En este sentido, requerimos que aquellos estudiantes que se encuentren en esta situación acrediten un nivel de castellano C1.
Con respecto al criterio de grado de afinidad al título de máster de la titulación de procedencia, se consideran como titulaciones afines todos aquellos grados u otras titulaciones en las que el candidato haya cursado materias de calidad. Con carácter general, éstas suelen ser: Licenciatura y/o Grado en Administración y Dirección de Empresas, Grado en International Busines, Grado en Inteligencia y Analítica de Negocios, Grado en Economía, Grado en Fi-nan afinidad al título de máster de la titulación de procedencia, se consideran como titulaciones afines todos aquellos grados u otras titulaciones en las que el candidato haya cursado materias de cali-dad. Con carácter general, éstas suelen ser: Licenciatura y/o Grado en Administración y Dirección de Empresas, Grado en International Busines, Grado en Inteligencia y Analítica de Negocios, Grado en Economía, Grado en Finanzas y Contabilidad, Grado en Turismo, Diplomatura en Ciencias Empresariales, Grado en Relaciones Laborales y RRHH, Ingenierías Superiores y Grado en Administración Pública.
A tenor de lo expuesto y atendiendo a los distintos criterios establecidos se adjunta la baremación es la siguiente:
Formación de partida (título con el que se ingresa y otros) Hasta 5 puntos
Calificación media del expediente de la titulación de acceso (1-aprobado, 2- Notable, 3- Sobresaliente y 4 Sobresaliente MH) Hasta 4 puntos
Experiencia profesional acreditada en calidad Hasta 0,2 puntos
Idiomas acreditados (valenciano, inglés, francés o alemán) Hasta 0,8 puntos
Es recomana als estudiants tenir una base d’estudis universitaris en les àrees d’economia i empresa. En el supòsit que la titulació amb què es vol accedir al màster siga considerada no afí, la persona interessada a accedir al màster haurà d’acreditar coneixements bàsics en direcció d’empreses, màrqueting i finances.
L’admissió es fa de manera personalitzada, tenint en compte el currículum i l’expedient de la persona sol·licitant i d’acord amb els paràmetres globals que estableixen les normes vigents.
1. Els estudiants hauran d’haver cursat estudis universitaris de llicenciatura/ diplomatura/grau en les àrees d’economia i empresa. En el supòsit que la titulació amb què es vol accedir al màster siga considerada no afí, la persona interessada a accedir al màster haurà d’acreditar coneixements bàsics en direcció d’empreses, màrqueting i finances. Aquests coneixements podran acreditar-se per qualsevol de les vies següents:
a) Certificat de notes de la seua universitat de procedència d’haver cursat i superat les matèries indicades.
b) Experiència professional provada en l’àmbit de la gestió de negocis que serà valorada per la comissió.
c) Seminaris, cursos o altres màster.
2. S’exigirà que els alumnes posseïsquen un elevat nivell d’anglès. Això es constatarà comprovant que els sol•licitants la llengua materna dels quals no siga l’anglès siguen capaços de justificar, almenys, 6,5 punts IELTS o 550 TOEFL (213 en el TOEFL per ordinador; 79 en el TOEFL per Internet). No caldrà l’acreditació anterior si l’alumne prova haver realitzat una part significativa dels estudis universitaris en anglès.
3. Es recomana carta de motivació en què l’estudiant puga reflectir el seu interès pel màster.
Baremació
Afinitat dels estudis cursats amb el màster (25%)
Mitjana de l’expedient acadèmic (35%)
Coneixements d’idiomes (20%)
Experiència laboral prèvia (10%)
Formació complementària en l’àrea d’estudi del màster (5%)
Exposició de motius o entrevista (5%)
Per a poder ser admés en este Màster, a més d'estar en possessió d'un títol universitari que permeta l'accés a les ensenyances de màster els estudiants hauran d'acreditar els següents nivells de coneixement d'espanyol i d'anglés.
El procés d'admissió està subjecte als criteris següents:
1. Títol Universitari
2.Requisits d'idoneïtat: per a determinar si hi ha motius que facen la candidatura incompatible amb l'aprofitament del Màster.
Criteris de valoració de la sol·licitud: aplicables exclusivament als sol·licitants que hagen verificat els Requisits d'Accés i els Requisits d'Idoneïtat (vegeu apartat perfil d'ingrés recomanat)
Poden accedir al Màster d’Intervenció Psicològica en àmbits socials els llicenciats i graduats en Psicologia, sense necessitat de formació complementària.
Els criteris que cal considerar en la selecció dels futurs estudiants són:
- La qualificació de l’expedient acadèmic i el currículum.
- Coneixements bàsics en les àrees que es treballen en aquest màster.
Per això, entre els graduats i graduades es prendrà en consideració el fet que hagen cursat les optatives incloses en l’itinerari “Introducció a la psicologia de la intervenció social i comunitària” i entre els llicenciats i llicenciades, haver cursat optatives relacionades amb aquests continguts.
- Experiència laboral relacionada amb les temàtiques del màster.
- Vinculació/col·laboració en línies d’investigació presents en el màster.
5 places de les proposades en el màster queden reservades als estudiants que desitgen cursar els estudis a temps parcial.
El perfil d'ingrés recomanat als estudiants és el d'un titulat universitari de grau o equivalent en qualsevol de les especialitats i disciplines que tenen relació directa amb les assignatures dels plans d'estudis dels diferents nivells educatius espanyols, que tinguen inquietuds sobre com donar solució científica als problemes detectats en l'ensenyament i aprenentatge de les disciplines acadèmiques, amb coneixement acreditable de l'idioma anglès (almenys comprensió lectora equivalent al nivell B1) i amb capacitat de treball i temps suficients per adquirir les competències necessàries per ser un investigador que proporcionen les assignatures del màster.
La Comissió de Coordinació Acadèmica del màster:
- Tindrà en compte el que estableix l'article 17 del Reial Decret 1393/2007. En particular, en el cas de sol·licitants amb necessitats educatives específiques derivades de discapacitat, la Comissió de Coordinació Acadèmica en demanarà el suport i l’assessorament adequats dels serveis competents de la Universitat de València, que avaluaran la necessitat de possibles adaptacions curriculars, itineraris o estudis alternatius.
- Tindrà en compte la normativa de la Universitat de València vigent, així com els procediments i requisits d'admissió fixats per aquesta i pel pla d'estudis del màster, entre els quals podrà haver-hi requisits de formació prèvia específica en algunes disciplines.
- Valorarà els mèrits de cada sol·licitant atenent als criteris exposats a continuació, i podrà realitzar entrevistes personals i/o totes aquelles proves que estime convenient per valorar i prioritzar, si cal, les sol·licituds.
En funció de la situació de cada estudiant sol·licitant, la Comissió de Coordinació Acadèmica del màster en Recerca en Didàctiques Específiques aplicarà els criteris següents:
Criteri general d'admissió al màster:
1. Tots els sol·licitants han d'acreditar, per qualsevol dels procediments previstos, un domini de comprensió lectora de l'idioma anglès equivalent al nivell B1.
Criteris particulars d'admissió al màster:
1. L’acreditació de tenir el títol del màster en Professor/a d’Educació Secundària de la Universitat de València, del certificat del Curs d'Aptitud Pedagògica (CAP) o d'un altre títol equivalent és suficient per poder cursar l'itinerari de la didàctica específica corresponent a l'especialitat cursada en aquest títol.
2. L'acreditació de tenir el títol de grau o un altre d’equivalent en alguna de les especialitats reconegudes en el Reial Decret d'especialitats per a professors d'educació secundària obligatòria i batxillerat (RD 1834/2008) és suficient per poder cursar l'itinerari de la didàctica específica corresponent a l'especialitat cursada en aquest títol. Aquests títols de grau són, almenys, els següents: Belles Arts, Biologia, Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (o INEF/IVEF), Ciències de la Vida i del Medi Ambient, Conservatori Superior de Música, Estadística, Farmàcia, Filologia, Física, Geografia, Història, Enginyeries (Agrícola, Industrial, etc.), Matemàtiques, Medicina, Química, Veterinària o altres d’equivalents.
3. A) Els sol·licitants que acrediten estar en possessió d'un títol de diplomat o graduat en Mestre en Educació Infantil poden ser admesos en les especialitats de Didàctica de l'Educació Física, Didàctica de la Música, Didàctica de les Arts Visuals i Didàctica de la Llengua i la Literatura.
B) Els sol·licitants que acrediten estar en possessió d'un títol de diplomat o graduat en Magisteri poden ser admesos si acrediten haver cursat un itinerari d'especialització, relacionat amb l'especialitat del màster triada, entre els que defineix el pla d'estudis del grau en Mestre d'Educació Primària de la Universitat de València, o una altra formació equivalent. Els itineraris actuals són:
- Especialista en Arts i Humanitats. Dóna accés a les especialitats de Didàctica de les Arts Visuals i Didàctica de les Ciències Socials.
- Especialista en Ciències i Matemàtiques. Dóna accés a les especialitats de Didàctica de la Matemàtica i de Didàctica de les Ciències Experimentals.
- Especialista en Educació Musical. Dóna accés a l'especialitat de Didàctica de la Música.
- Especialista en Educació Física. Dóna accés a l'especialitat de Didàctica de l'Educació Física.
- Especialista en Llengua Estrangera. Dóna accés a l'especialitat de Didàctica de la Llengua i la Literatura.
4. Els sol·licitants que acrediten estar en possessió del títol de graduat en Magisteri, Ciències de l'Educació o Psicologia o del títol de diplomat en Magisteri poden ser admesos si acrediten haver cursat en la seua etapa de formació prèvia un màster en estudis equivalents amb un mínim de 18 crèdits de continguts en algun dels títols de grau esmentats en el punt 2 relacionats amb l'especialitat triada.
5. Els sol·licitants que acrediten estar en possessió d'un títol de grau o equivalent diferent dels esmentats en els punts 2, 3a, 3b i 4 poden ser admesos si, a més de la titulació, acrediten oficialment posseir experiència docent d'almenys 3 anys impartint assignatures relacionades amb l'especialitat triada a centres d'ensenyament de primària i/o de secundària amb ensenyaments reglats.
6. Els sol·licitants titulats en música per un conservatori superior de música o en dansa per una escola superior de dansa, han d'acreditar posseir el títol superior en qualsevol especialitat.
7. Quan els sol·licitants acrediten estar en possessió d'un títol de diplomatura, grau o equivalents no esmentats en els apartats 1 a 6 anteriors i complir els requisits d'accés de la Universitat de València (vegeu secció 4.2.1), la Comissió de Coordinació Acadèmica del màster estudiarà de manera individualitzada les sol·licituds i valorarà la necessitat de demostrar una experiència docent o una formació disciplinària prèvies a l'admissió al màster.
8. Quan els sol·licitants acrediten estar en possessió d'un títol universitari emès a països no pertanyents a l'espai europeu d'educació superior i haver superat el tràmit d'accés, la Comissió de Coordinació Acadèmica del màster estudiarà de manera individualitzada les sol·licituds i valorarà la necessitat de demostrar una experiència docent o una formació disciplinària prèvies a l'admissió al màster.
La Comissió de Coordinació Acadèmica del màster podrà indicar a cada aspirant que no complisca cap d'aquests requisits els estudis mínims que hauria de cursar.
Selecció d'estudiants.
La selecció d'estudiants es farà entre les sol·licituds que complisquen els criteris d'admissió indicats en els apartats 4.2.1 i 4.2.2. En cas que la demanda d'una especialitat siga superior a l’oferta de places, es prioritzaran les sol·licituds seguint els criteris següents, ordenats de major a menor importància i sempre referits a l'especialitat:
a) Criteris generals:
1. Acreditació de títol de màster en Professor/a d’Educació Secundària, Certificat d'Aptitud Pedagògica (CAP) o un altre títol equivalent.
2. Titulació i expedient acadèmic.
3. Experiència professional com a professor a centres amb ensenyaments reglats d'educació primària, secundària o d’universitat.
4. Experiència investigadora i publicacions.
5. Coneixement addicional de l'anglès o d'altres idiomes.
6. Participació en cursos, seminaris, congressos, etc.
7. Entrevista personal.
8. Manifestació argumentada d'interès.
b) Criteris articulars:
Si la Comissió de Coordinació Acadèmica ho estima convenient, proposarà proves de nivell als sol·licitants en aquells aspectes formatius que suposen un prerequisit per a aquest màster. Els sol·licitants hauran de superar el nivell mínim exigit per la comissió en aquestes proves. Els resultats d'aquestes proves seran valorats per a la selecció dels estudiants.
El perfil d’ingrés recomanat és el de llicenciats en educació física, llicenciats o graduats en ciències de l’activitat física i de l’esport o estudis equivalents. Cal disposar de la curiositat i les inquietuds investigadores per a solucionar els problemes socials relacionats amb l’exercici físic en els seus diversos contextos d’aplicació. Així mateix, cal comptar amb la capacitat de treball i el temps suficient per a adquirir les competències necessàries per a ser un investigador.
L’admissió en el màster serà preferent per als sol3licitants que acrediten la titulació de llicenciat o graduat en ciències de l’activitat física i l’esport. En segon lloc, els sol·licitants que acrediten la titulació de diplomat en els estudis de mestre (especialitat d’educació física) o de graduat en els estudis de mestre d’educació primària amb esment en educació física. L’acreditació d’altres llicenciatures o graus afins (psicologia, psicopedagogia, medicina, pedagogia, etc.) també tindran admissió no preferent.
Per als sol·licitants amb altres titulacions de grau o llicenciatura, la CCA valorarà la necessitat de demostrar una formació disciplinar prèvia al màster.
En el cas que calga prioritzar les sol·licituds, la selecció dels estudiants s’atendrà als criteris següents:
- Expedient acadèmic (70%)
- Experiència investigadora i publicacions (10%)
- Coneixement de l’anglès (10%)
- Altres criteris o proves que la CCA considere necessàries (10%).
El perfil recomanat és qualsevol persona que posseïsca els requisits d’accés establerts i mostre interès pel màrqueting.
Hi tenen preferència els candidats que estiguen en possessió d’algun dels títols considerats afins al títol proposat, és a dir, llicenciatures en Administració i Direcció d’Empreses, Investigació i Tècniques de Mercat, Publicitat i Relacions Públiques, Diplomatura en Empresarials i tots aquells nous graus o altres titulacions en què s’hagen cursat matèries de màrqueting que representen almenys el 10% dels crèdits totals de la titulació.
Els estudiants la formació de partida dels quals siga considerada no afí i que no puguen demostrar, per mitjà de les vies proposades, els coneixements que es consideren fonamentals per al correcte seguiment del màster, s’han de comprometre, per poder matricular-se en el màster, a cursar i aprofitar els continguts del curs que amb el títol “Complements formatius per al Màster en Màrqueting i Investigació de Mercats” oferiran les universitats implicades prèviament al començament del curs.
REQUISITS ESPECÍFICS, CRITERIS DE VALORACIÓ I DOCUMENTACIÓ REQUISITS ESPECÍFICS
Els REQUISITS ESPECÍFICS per a accedir al Màster en Màrqueting i Investigació de Mercats són els següents:
1 Aquells/lles estudiants que desitgen cursar el Màster de Màrqueting i Investigació de Mercats, l'idioma dels quals no siga l'espanyol, hauran d'acreditar el coneixement de l'espanyol a nivell B2 presentant justificació COM A MÍNIM d'algun dels següents títols expedits pels centres que es relacionen a continuació:
A més, la competència en llengua espanyola podrà ser reconeguda mitjançant certificat de realització i superació d'una prova de nivell B2, en algun dels centres acreditats per a això i reconeguts per la Universitat de València:
|
CRITERIS DE VALORACIÓ:
Els CRITERIS DE VALORACIÓ DE MÈRITS, propis del títol d'aquest Màster, són valorats per la Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) per a atorgar una puntuació total al/la candidata/a i establir l'ordre d'admissió. Aquests criteris són els següents:
Criteris de valoració (taula de baremació):
CRITERIS |
PUNTUACIÓ MÀXIMA |
|
5 punts |
|
4 punts |
|
4 punts |
|
3 punts |
|
2 punts |
|
0,5 punts |
TOTAL |
18,5 punts |
NOTA: Tot mèrit que no estiga acreditat no es tindrà en compte per a la puntuació total del/a candidat/a.
A continuación, se explican los criterios detallando cómo se evalúan los méritos y cómo se deben acreditar:
1. Formació de partida (afinitat al Màrqueting) (fins a 5 punts):
La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà l'afinitat de la formació del/a candidat/a atorgant una puntuació fins a 5 punts donant prioritat a les titulacions de partida relacionades amb el camp del Màrqueting. És a dir, tenen preferència ho/as candidats/as que posseïsquen títols afins a aquest Màster. Es consideren afins els següents títols: Llicenciatura en Administració i Direcció d'Empreses, Llicenciatura en Investigació i Tècniques de Mercat, Llicenciatura en Publicitat i Relacions Públiques, Diplomatura en Empresarials i tots aquells nous graus o altres titulacions en les quals el/a candidat/a faig cursat matèries de Màrqueting que representen almenys el 10% dels crèdits totals de la titulació.
Per a valorar l'afinitat, es tindran en compte els següents coneixements que han de ser acreditats: Fonaments de Màrqueting (funció de màrqueting en l'empresa i màrqueting mix o operatiu) , Investigació Comercial (elements bàsics per al disseny i desenvolupament d'una investigació de mercats) i Estadística (descriptiva i aplicada) . Aquests coneixements han de ser acreditats mitjançant certificats de superació d'aquestes matèries, d'assistència a seminaris o cursos afins, d'obtenció del títol d'altres Màsters relacionats o d'experiència professional en el camp del Màrqueting i/o Investigació de Mercats.
Per a acreditar la titulació, s'ha d'aportar una còpia del títol oficial. Si el títol s'haguera obtingut en una institució d'educació superior estrangera, s'hauran d'aportar les homologacions corresponents: ser un títol oficial, estar expedit per les autoritats competents (d'acord amb l'ordenament jurídic del país d'origen) i complir amb els requisits de Legalització i Traducció Oficial. Consultar en: https://www.uv.es/uvweb/universitat/ca/estudis-postgrau/masters-oficials/preinscripcio-/-admissio/requisits-acces-1285846650476.html
2. Qualificació mitjana de l'expedient de la titulació (fins a 4 punts):
La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà la qualificació mitjana de l'expedient de la titulació amb la qual accedeix el/a candidat/a, atorgant una puntuació fins a 4 punts:
Per a acreditar la nota mitjana, s'ha d'aportar un certificat acadèmic oficial de la titulació on s'especifiquen les assignatures cursades amb les seues corresponents qualificacions, així com la qualificació mitjana obtinguda. Si el títol s'haguera obtingut en una institució d'educació superior estrangera, s'hauran d'aportar les homologacions corresponents: ser un certificat oficial, estar expedit per les autoritats competents (d'acord amb l'ordenament jurídic del país d'origen) i complir amb els requisits de Legalització i Traducció Oficial. Consultar en: https://www.uv.es/uvweb/universitat/ca/estudis-postgrau/masters-oficials/preinscripcio-/-admissio/requisits-acces-1285846650476.html
3. Investigació acreditada (fins a 4 punts):
La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà l'experiència investigadora del/a candidat/a, especialment en el camp del Màrqueting, fins a 4 punts. Per a acreditar aquesta part, s'han d'aportar evidències de publicacions científiques, d'assistència a congressos acadèmics, d'estades d'investigació o del títol de Doctor en àrees relacionades amb el Màrqueting.
4. Experiencia profesional acreditada en Marketing (fins a 3 punts):
La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà l'experiència professional del/a candidat/a en el camp del Màrqueting fins a 3 punts. Per a acreditar aquesta experiència laboral, s'han d'aportar evidències que demostren el càrrec exercit i el període de temps: contracte laboral, certificat expedit per l'empresa, fulla de vida laboral, etc.
5. Carta de motivació/entrevista (fins a 2 punts):
La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà fins a 2 punts l'interés del/a candidat/per cursar aquest Màster. Aquesta valoració es podrà realitzar a través de:
6. Idiomes acreditats (fins a 0,5 punts):
La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà el nivell de coneixements d'idiomes diferents a l'espanyol fins a un màxim de 0,5 punts. Per a acreditar el nivell d'idiomes, s'ha d'aportar un certificat reconegut pels sistemes recollits en la Taula d'Equivalències de Llengües de la Universitat de València (consultar en taula d'equivalències).
DOCUMENTACIÓ:
D'acord amb els requisits específics d'accés al Màster i atesos els criteris de valoració de mèrits (taula de baremació), els documents a aportar en format PDF són els següents:
DOCUMENTS OBLIGATORIS. Perquè una sol·licitud siga valorada per la Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster, és obligatori aportar aquests documents:
DOCUMENTS ADDICIONALS. La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà els documents que acrediten qualsevol altre mèrit del/la candidat/a recollit en la taula de baremació, atorgant la puntuació corresponent, com poden ser:
DOCUMENT COMPLEMENTARI. Un breu Curriculum vitae que continga dades personals, formació acadèmica, experiència professional i habilitats, fent especial referència a la seua vinculació amb els continguts del Màster, pot servir de suport a la Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster en la valoració de la sol·licitud del/la candidat/a, encara que no atorgue puntuació.
El màster va adreçat a un perfil d’estudiants amb una formació prèvia en matèries relacionades amb els continguts que s’hi imparteixen, a més de professionals, especialment advocats i juristes, que volen ampliar la seua activitat jurídica a la mediació o/i a l’arbitratge. En resum, com a titulacions de procedència cal esmentar: àrees jurídica i econòmica, i d’altres de relacionades amb la psicologia.
És prioritari l’expedient acadèmic de la titulació al·legada per a l’accés, ordenant els aspirants per la nota mitjana. En segon lloc, hi ha punts addicionals per altres titulacions distintes d’aquesta (dos punts), per un altre màster oficial relacionat amb la matèria (tres punts), per màsters no oficials (fins a dos punts) i per cursos de postgrau i especialització, en proporció a la durada (fins a dos punts). En tercer lloc, es valora l’experiència professional en àrees del màster i la superació de proves selectives en l’àmbit de la funció pública o en processos selectius de personal amb concurrència (fins a tres punts més els derivats d’anys d’activitat). En quart lloc, es valoren els mèrits investigadors, com ara publicacions, beques obtingudes i gaudides, estades en centres de formació o investigació, col·laboració en equips i activitats investigadores, etc. (fins a tres punts més els derivats d’anys d’activitat). Finalment, en cinquè lloc, s’apliquen uns coeficients correctors per les persones que no sol·liciten el màster com a primera opció, així com per a les persones que procedeixen de titulacions distintes de les jurídiques i dels estudis empresarials.
Està especialment dirigit a persones interessades a ampliar la seua formació acadèmica, a fi de poder aplicar les seues competències a l'estudi, anàlisi i participació activa en processos comunicatius lligats amb les noves formes de fer periodisme, l'espai específic de la comunicació política i la inserció dels dits processos en el context general de la societat del coneixement.
Per a accedir al màster es requerix disposar d'una titulació en Periodisme o Comunicació Audiovisual, o bé d'alguna altra titulació de les branques de Ciències Socials i Jurídiques i d'Humanitats, amb coneixements afins a la Comunicació i el Periodisme. A més, per les pròpies característiques del títol, es requerixen coneixements teòrics i metodològics de nivell de grau de l'àrea de periodisme.
Els i les estudiants procedents de països on el CASTELLANO no és idioma oficial hauran de presentar una acreditació de NIVELL C1 de coneixements d'espanyol, reconeguda en el Marco Comú Europeu de Referència per a les Llengües. En tot cas, és recomanable que es compte amb competències lingüístiques passives (especialment lectores) d'ANGLÉS i de la llengua pròpia de la Universitat de València, el VALENCIÀ.
Si en el procediment d'admissió, i a la vista de la documentació aportada pel sol·licitant, la Comissió Acadèmica del Màster valora que no són suficients les competències adquirides en comunicació i periodisme, l'alumne haurà de cursar els complements formatius que, a continuació, es descriuen. Concretament haurà de cursar, durant el primer semestre, fins a 10,5 crèdits de les següents assignatures dels plans d'estudi del Grau en Periodisme, que condensen els coneixements essencials que hauria de conéixer un estudiant que vaja a estudiar el Màster i que no haja cursat estudis específics de Periodisme, Comunicació o Publicitat i Relacions Públiques:
- Periodisme Digital (6 crèdits)
- Comunicació Política i Opinió Pública (4,5 crèdits)
L'assignació dels complements de formació necessaris per a cada perfil d'estudiant s'establirà de la manera següent:
- Els estudiants graduats o llicenciats en Periodisme, Comunicació Audiovisual o Publicitat i Relacions Públiques no necessiten cursar complements formatius.
- Els estudiants graduats o llicenciats en Sociologia, Ciències Polítiques, Dret o Psicologia necessiten cursar la matèria Periodisme Digital (6 crèdits).
- Els estudiants graduats o llicenciats en altres titulacions necessiten cursar les matèries de Periodisme Digital (6 crèdits) i Comunicació Política i Opinió Pública (4,5 crèdits) .
Criteris i valoracions:
· S'admet en el màster a titulats universitaris.
· S'admet en el màster a estudiants de procedència internacional, que posseïsquen i acrediten almenys el certificat C1 d'espanyol, segons el Marco Comú Europeu de Referència per a les Llengües.
· La CCA aplicarà el següent barem de selecció (màxim 10 punts) :
1) Expedient acadèmic (màxim 6 punts)
a) Graduats/des Licenciats/des en Periodisme (coeficient ponderació 1) .
b) Graduats/des Licenciats/des en Comunicació Audiovisual (coeficient ponderació 0,8)
c) Graduats/des Licenciats/des en Publicitat i Relacions Públiques, Sociologia, Ciències Polítiques i de l'Administració (coeficient ponderació 0,6) .
d) Graduats/des Licenciats/des en Filologia, Història, Història de l'Art, Geografia, Psicologia, Filosofia, Humanitats, Ciències de l'Educació (coeficient ponderació 0,5).
e) Resta de Diplomats/des, Llicenciats/des i Graduats/des (coeficient ponderació 0,3) .
2) Experiència i formació professional o investigadora acreditada en àrees i àmbits afins als continguts del Màster (màxim 3 punts)
3) Altres mèrits: coneixement d'idiomes (no inferior a B1 del Marco Comú Europeu), cartes de presentació, formació complementària, (màxim 1 punt)
Està dirigit fonamentalment a graduats, llicenciats, enginyers superiors i professionals en actiu de l'àrea de Ciències Bàsiques (Matemàtiques, Físicas,...) i Tècniques (Enginyeria Industrial, Química, Telemàtica, Informática,...) i de l'àrea de Ciències Socials (ADIU, Economia, Finances i Comptabilitat, Negocis Internacionals, TADE,...) .
També tindran un perfil adequat aquells titulats en altres àrees que disposen d'experiència professional en la gestió i direcció de diferents àrees empresarials.
L’admissió es fa de manera personalitzada tenint en compte el currículum i l’expedient del sol·licitant. Es tindrà en compte:
Quant als criteris d’admissió cal assenyalar que els interessats a accedir al màster que tinguen una llengua materna diferent del castellà han de justificar un grau de coneixement d’aquesta llengua que els permeta seguir òptimament les classes. Bé a través d’un document acreditatiu bé posant-se en contacte amb els directors amb la finalitat d’establir un procediment alternatiu.
Pel que fa al criteri de grau d’afinitat de la titulació de procedència amb el màster, es consideren com titulacions afins la llicenciatura de l’àrea de ciències bàsiques i tècniques (matemàtiques, física, química, biologia), les enginyeries superiors (industrial, informàtica, química, electrònica, organització industrial...), la llicenciatura de l’àrea d’economia (economia, administració d’empreses, empresarials...), i tots els graus d’aquestes tres àrees.
D’acord amb el que s’ha dit i amb els diferents criteris establerts, la baremació serà la següent:
Formació de partida (títol amb el qual s’ingressa i altres): fins a 5 punts.
Qualificació mitjana de l’expedient de la titulació d’accés: fins a 4 punts (1: aprovat; 2: notable; 3: excel·lent; 4: excel·lent matrícula d’honor.
Experiència professional en àrees del màster: fins a 5 punts.
Altres mèrits: fins a 2 punts.
Considerem que en l’educació participen professionals que tenen titulacions de diferents àrees de coneixement. Per això, aquest màster no estableix cap restricció en les titulacions d’accés al curs. Tanmateix, per a l’admissió prevaldran els candidats que tinguen experiència professional en l’àmbit de l’educació, així com els que provinguen de les titulacions de grau, diplomatura o llicenciatures en magisteri (en les diferents especialitats), educació social, pedagogia o psicopedagogia (o els equivalents de l’estranger).
Es considera interessant, encara que no és un requisit d’entrada, certa experiència professional (o almenys de pràctiques) en els àmbits del màster, per a permetre una assimilació més significativa de les competències d’aquest.
Criteris de selecció:
El màster està dirigit principalment a llicenciats i graduats en Economia i en altres titulacions com Administració i Direcció d'Empreses, Turisme, Màrqueting, International Business i Finances i Comptabilitat. Així mateix, el màster s’orienta perquè puga ser cursat també pels egressats d'altres titulacions de ciències socials i jurídiques, com Dret, Sociologia, Ciències Polítiques, Relacions Laborals, Periodisme, etc. La formació prèvia exigida és la que proporcionen els estudis de grau, llicenciatura o diplomatura esmentats anteriorment. En tot cas, cal que l'alumnat tinga coneixements de fonaments d'economia i mètodes quantitatius.
L'admissió es fa de manera personalitzada, tenint en compte el currículum i l'expedient del sol·licitant, d'acord amb els paràmetres globals que estableixen les normes vigents i els criteris específics determinats per la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster (CCA). Aquests criteris determinaran l'orde de preferència en la matrícula i la nota mínima d'accés, i se centren en els següents aspectes o àrees bàsiques, que es baremen en funció de l'afinitat del currículum als continguts del Màster:
Els aspirants la llengua materna dels quals no siga el castellà han de presentar un certificat oficial, expedit per una entitat pública, justificant un nivell de coneixement igual o superior al B2. En casos excepcionals, podrà establir-se un procediment alternatiu contactant amb la direcció del Màster.
S'haurà de presentar una breu carta de motivació exposant les raons per les quals es vol cursar el Màster i explicant la relació del perfil acadèmic i laboral amb els continguts del mateix.
Se suggerix que s'aportació fins a dos cartes de recomanació de professors o tutors acadèmics de la titulació d'accés al màster (o de màsters universitaris) per a cursar este Màster. La CCA del Màster es reserva la realització d'entrevista personal o el requeriment d'informació complementària a la presentada inicialment en la sol·licitud.
Tenen preferència aquelles persones que estiguen en possessió d'algun dels següents títols universitaris: Grau o Diplomatura en Relacions Laborals; Llicenciatura en Ciències del Treball; Grau o Llicenciatura en Medicina, especialitat Medicina del Treball; Grau o Diplomatura en Infermeria, especialitat Infermeria del Treball; Diplomat en Infermeria d'Empresa; Grau o Llicènciatura en Psicologia, perfil Psicologia del Treball i de les Organitzacions; Grau o Llicenciatura en Química; Grau o Llicenciatura en Enginyeria Química; Grau o Llicenciatura en Biologia; Grau o Llicenciatura en Ciències Ambientals; Grau o Llicenciatura en Arquitectura; Diplomatura en Arquitectura Tècnica; Grau o Llicenciatura en Enginyeria Industrial, així com altres Graus o Llicenciatures afins al camp de coneixement del Màster en Prevenció de Riscos Laborals.
Els qui no tinguen l'espanyol com a llengua materna hauran d'acreditar, com a mínim, un nivell de coneixement B2 segons el Marc europeu comú de referència per a les Llengües, per a ser admés en el Màster. Els qui no acrediten posseir aquest nivell B2 hauran de realitzar una entrevista amb la Direcció del Màster per a avaluar les seues competències lingüístiques en espanyol.
El requisit de l'idioma no s'exigirà als qui hagen completat els seus estudis universitaris de grau en espanyol en un país hispanoparlant, prèvia presentació de la documentació corresponent.
Tal com exigeix l’ordre ECI/3858/2007, de 27 de desembre, és un requisit indispensable per accedir a aquest màster el domini de les competències relatives a l’especialitat que es desitge cursar. Mitjançant la seua titulació universitària o a través d’una prova dissenyada a aquest efecte, les persones interessades han de demostrar que posseeixen els coneixements bàsics del camp disciplinari corresponent.
Així mateix, haurà d'acreditar-se el domini d'una llengua estrangera equivalent al nivell B1 del Marco Comú Europeu de Referència per a les Llengües, d'acord amb la Recomanació N.º R (98) 6 del Comité de Ministres d'Estats Membres de 17 d'octubre de 2000.
Per a l'acreditació del domini d'una llengua estrangera equivalent al nivell B1 del Marco Comú Europeu de Referència per a les Llengües s'aplicarà la Taula d'equivalències que en cada moment haja sigut aprovada pel Consell de Govern i, per tant, en vigor en la Universitat de València.
Taula d'equivalències d'acreditació de llengües L2 de la UV.
Es reconeixerà la competència de nivell B1 als estudiants que hagen cursat i superat batxillerat bilingüe, excepte acreditació oficial que ho modifique.
L'alumnat que no puga acreditar el Nivell B1 del *MCERL (Marc Europeu de Referència per a les Llengües), podrà obtindre-ho, superant les Proves d'Acreditació de Coneixement de Llengües Estrangeres (PACLES), que realitza la Universitat a través del Centre d'Idiomes de la Universitat de València.
La configuració bilingüe del sistema educatiu valencià determina l'exigència que els futurs docents tinguen una adequada capacitació en les nostres dos llengües oficials. Així, per a obtindre el títol de màster es requerix l'acreditació, a la finalització del mateix, de les competències lingüístiques en català/valencià, almenys en el seu nivell C1. Els estudiants procedents de sistemes educatius estrangers la llengua materna dels quals siga diferent del castellà deuran també acreditar per a l'obtenció del títol el nivell C1 de castellà.
Partint del perfil d'ingrés per a l'accés a cadascuna de les especialitats del màster en Professor/a d'Educació Secundària a la Universitat de València, s'estableixen els nivells de priorització de titulacions següent:
Nivell de prioritat 1: Titulacions que permeten l'accés directe i de manera preferent a cada especialitat.
Nivell de prioritat 2: Titulacions que permeten l'accés directe a cada especialitat, només en cas que l'oferta siga superior a la demanda existent de les titulacions preferents.
Nivell de prioritat 3: Titulacions que permeten l'accés a cada especialitat, només en cas que l'oferta siga superior a la demanda existent de les titulacions de les anteriors prioritats i sempre mitjançant prova d'accés.
Les sol·licituds s'ordenaran d'acord amb la prioritat de la titulació d'accés. En el cas que siga major l'oferta que la demanda de titulacions de prioritat 1, es podran completar les places restants amb estudiants de titulacions de prioritat 2. Si, tot i això, encara és major l'oferta que la demanda de titulacions de prioritat 1 i prioritat 2, les places restants es podran completar amb estudiants de titulacions de prioritat 3 que hagen superat la prova d'accés.
La prova d'accés serà única per a cada especialitat. Estarà dissenyada per a acreditar el domini dels coneixements disciplinares propis de l'especialitat de màster que es desitja cursar i versarà sobre els continguts de les matèries pròpies de cadascuna d'aquestes especialitats.
Les titulacions de cada nivell de prioritat per a cada especialitat del màster són les següents:
Prioritat 1 |
Biologia Bioquímica i Ciències Biomèdiques Biotecnologia Ciències Ambientals Geologia Enginyeria Geològica |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Ciències de la Mar Farmàcia Enginyeria Agrònoma Enginyeria forestal Medicina Odontologia Veterinària |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
Qualsevol altra titulació de ciències o ciències de la salut, amb realització de prova d'accés |
Prioritat 1 |
Arquitectura Arquitectura Tècnica Belles arts Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes Disseny i Tecnologies Creatives |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Conservació i Restauració Història de l'Art Enginyeria Industrial Enginyeria Civil Enginyeria d'Obres Públiques Altres títols de disseny equivalents al grau |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
Qualsevol altra titulació, amb realització de prova d'accés |
Prioritat 1 |
Administració i Direcció d'Empreses Economia Finances i Comptabilitat Intel·ligència i Analítica de Negocis Negocis Internacionals Turisme |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Ciències Actuarials Comerç i Màrqueting Ciències Polítiques i de l'Administració Pública Dret Enginyeria d'Organització Industrial Relacions Laborals i Recursos Humans Sociologia |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
Qualsevol altra titulació de ciències socials i jurídiques o enginyeria i arquitectura, amb realització de prova d'accés |
Prioritat 1 |
Ciències de l'Activitat Física i l'Esport |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Mestre/a en Educació Primària, menció en especialista en Educació Física Títol superior de Dansa |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
Altres titulacions amb realització de prova d'accés |
Prioritat 1 |
Filosofia |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Humanitats Història Antropologia Sociologia |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
Qualsevol altra titulació d'humanitats o ciències socials i jurídiques, amb realització de prova d'accés |
Prioritat 1 |
Física Química Enginyeria Química |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Bioquímica i Ciències Biomèdiques Biotecnologia Farmàcia Enginyeries: Elèctrica, Electrònica, Mecànica, de Materials, de l'Energia |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
Qualsevol altra titulació de ciències, ciències de la salut o enginyeria i arquitectura, amb realització de prova d'accés de física, de química, o d'ambdues, depenent de la titulació cursada |
Prioritat 1 |
Administració i Direcció d'Empreses Dret Relacions Laborals i Recursos Humans |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Ciències Polítiques i de l'Administració Pública Criminologia Comerç i Màrqueting Economia Finances i Comptabilitat Gestió i Administració Pública Enginyeria d'Organització Industrial Psicologia Sociologia |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
Qualsevol altra titulació de ciències socials i jurídiques, amb realització de prova d'accés |
Prioritat 1 |
Arqueologia Geografia i Medi Ambient Història Història de l'Art |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Humanitats |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
Qualsevol altra titulació d'humanitats o ciències socials i jurídiques, amb realització de prova d'accés |
Prioritat 1 |
Estudis Hispànics (Filologia Hispànica) |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Llengües Modernes i les seues Literatures, amb minor en Estudis Hispànics Altres filologies, amb minor en Estudis Hispànics |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
Qualsevol altra titulació d'humanitats o ciències socials i jurídiques, amb realització de prova d'accés |
Prioritat 1 |
Filologia Catalana |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Altres filologies, amb minor en Filologia Catalana Llengües Modernes i les seues Literatures, amb minor en Filologia Catalana |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
Qualsevol altra titulació d'humanitats o ciències socials i jurídiques, amb realització de prova d'accés |
Prioritat 1 |
Filologia Corresponent Llengües Modernes i les seues Literatures, amb maior en llengua corresponent Traducció i Mediació Interlingüística, amb llengua B corresponent |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Altres filologies, amb minor en llengua corresponent Llengües Modernes i les seues Literatures, amb minor en llengua corresponent Traducció i Mediació Interlingüística, amb llengua C corresponent Mestre/a en Educació Primària, menció en especialista en la llengua estrangera corresponent |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
No hi ha altres opcions d'accés |
Prioritat 1 |
Filologia Clàssica |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Altres filologies, amb minor en Filologia Clàssica |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
No hi ha altres opcions d'accés |
Prioritat 1 |
Matemàtiques Matemàtica Computacional Estadística Física |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Ciència de Dades Enginyeria Informàtica Enginyeria Multimèdia |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
Qualsevol altra titulació d'arquitectura, enginyeria, ciències o ciències socials, amb realització de prova d'accés |
Prioritat 1 |
Títol Superior de Música Història i Ciències de la Música Musicologia |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Maestre/a en Educació Primària, menció en especialista en Educació Musical Titulacions equivalents al títol Superior de Música |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
Graduat universitari més grau professional de Música |
Prioritat 1 |
Pedagogia Psicologia Psicopedagogia |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Educació Social |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
No hi ha altres opcions d'accés |
Prioritat 1 |
Arquitectura Enginyeria (totes) |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Biotecnologia Ciència i Tecnologia dels Aliments Física |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
Qualsevol altra titulació de ciències, amb realització de prova d'accés |
Prioritat 1 |
Administració i Direcció d'Empreses Comerç i Màrqueting Finances i Comptabilitat Intel·ligència i Analítica de Negocis Negocis Internacionals Turisme |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Dret Economia Geografia i Medi Ambient Enginyeria d'Organització Industrial Relacions Laborals i Recursos Humans |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
Qualsevol altra titulació de ciències socials, amb realització de prova d'accés |
Prioritat 1 |
Biologia Bioquímica i Ciències Biomèdiques Biotecnologia Ciència i Tecnologia dels Aliments Infermeria Farmàcia Fisioteràpia Medicina Nutrició Humana i Dietètica Odontologia Òptica i Optometria Veterinària |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Logopèdia Podologia Psicologia Química |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
Qualsevol altra titulació de ciències o ciències de la salut, amb realització de prova d'accés |
Prioritat 1 |
Enginyeria Informàtica Enginyeria Multimèdia Enginyeria Electrònica Enginyeria de Telecomunicació (totes les seues modalitats) |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Ciència de Dades Qualsevol altra titulació d'enginyeria o arquitectura |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
Qualsevol altra titulació de ciències, amb realització de prova d'accés |
Prioritat 1 |
Antropologia Educació Social Mestre/a en Educació Infantil Mestre/a en Educació Primària Pedagogia Psicologia Psicopedagogia Sociologia Turisme Treball Social |
Prioritat 2 (si hi ha places vacants després de prioritat 1) |
Ciències Polítiques i de l'Administració Pública Criminologia Comunicació Audiovisual Geografia i Medi Ambient Història Història de l'Art Periodisme Publicitat i Relacions Públiques |
Prioritat 3 (si hi ha places vacants després de prioritat 1 i 2) |
Qualsevol altra titulació de ciències socials o humanitats, amb realització de prova d'accés |
La llista anterior es refereix a titulacions de grau, si bé té caràcter extensiu a les llicenciatures, enginyeries, arquitectura, diplomatures, enginyeries tècniques i arquitectura tècnica de les quals, en el seu cas, deriven. D'altra banda, i com que no existeix un catàleg de titulacions que determine la denominació de les titulacions, la llista anterior s'entén aplicable a titulacions amb diferent denominació, però amb contingut equivalent a les de la taula.
Per a l'admissió a cada especialitat s'aplicarà la priorització de titulacions indicada en els requisits d'accés.
Dins de cada nivell de prioritat de titulacions els estudiants s'ordenaran d'acord amb el seu expedient acadèmic (d'1 a 10).
Ja està obert el termini per a la sol·licitud de beques E+ així com Erasmus Mundus Joint master degree in WOP-P (2024-2026 ed).
Més informació: https://www.erasmuswop.org/
Les institucions del consorci posseeixen un protocol compartit d’avaluació i selecció que s’aplica a tots els candidats. D’acord amb el nostre acord, signat per tots els rectors o presidents de les institucions europees del consorci, hi ha tres requisits obligatoris:
- Grau o llicenciatura en Psicologia
- Dedicació a temps complet
- Nivell B2 d’anglès, d’acord amb marc europeu de referència.
Els estudiants han de tenir també un visat vàlid o permís de residència si les lleis nacionals ho requereixen.
Ja està obert el termini per a la sol·licitud de beques E+ així com Erasmus Mundus Joint master degree in WOP-P (2024-2026 ed).
Més informació: https://www.erasmuswop.org/
El màster Psicopedagogia està obert a dos tipus d’estudiants:
1. Llicenciats i graduats de l’àmbit de la psicologia o de l’educació (pedagogia, psicologia, magisteri i educació social).
2. Llicenciats o graduats i diplomats d'altres especialitats. En qualsevol cas, aquests alumnes han d'optar per una de les dues especialitats d'accés al màster: Psicologia o Educació. Per poder-ho fer, han de demostrar haver cursat, almenys, 15 crèdits de matèries específiques d'aquest àmbit. Tot això, sense perjudici d'altres requisits que, per permetre un aprofitament adequat del màster, eventualment puga considerar la comissió que gestiona aquest títol.
Criteris de selecció:
a) Currículum vítae 100 % de l’avaluació total (o 70% en els casos en què es faça una entrevista al candidat), jutjat d’acord amb aquest tenor:
• Expedient acadèmic: fins a 40 punts.
• Coneixement de llengües estrangeres: fins a 10 punts.
• Experiència professional: fins a 30 punts.
• Cursos, congressos, estades en altres universitats, etc.: fins a 20 punts.
b) Entrevista personal, si escau, realitzada per la Comissió del màster, en els casos en què determine que és necessària. El resultat serà un 30% de la puntuació total.
- Els estudiants procedents de països on la llengua oficial no és una de les dues que són pròpies de la Universitat de València, han d’acreditar, mitjançant certificat oficial, un coneixement d’una d’aquestes llengües de nivell B2, d’acord amb el Marc Lingüístic europeu o, supletòriament, realitzar-ne una prova de nivell.
1º) El/la candidat/ta ha d'estar en possessió d'algun dels següents títols de grau o Llicenciatura: Sociologia, Antropologia Social i Cultural, Ciències Polítiques, Recursos Humans i Relacions Laborals, Treball Social, els plans d'estudi del qual preveuen l'adquisició de competències bàsiques relacionades amb l'objecte del programa del màster i amb el seu pla d'estudis, especialment, les relatives a Mètodes i Tècniques d'Investigació (quantitatives i qualitatives) . La Comissió Acadèmica del Màster verificarà que els sol·licitants hagen cursat prèviament almenys 12 crèdits de Mètodes i Tècnica d'Investigació (quantitatives i qualitatives) amb la fi que disposen dels coneixements, competències i habilitats bàsiques per a poder adquirir els i les específiques del Màster.
2º) El/la candidat/ta ha d'acreditar el coneixement de la llengua castellana en un nivell B2 corresponent al Marc Comú de Referència Europeu (Del seu compliment estarà exempt l'estudiantat que haja realitzat els seus estudis universitaris en llengua castellana)
La baremació de les persones candidates es realitzarà d'acord amb els següents criteris:
1. Expedient acadèmic del grau o llicenciatura d'accés (70%)
La valoració de l'expedient es realitzarà segons els següents criteris d'afinitat:
Grau o Llicenciatura de la sociologia: 1
Grau o Llicenciatura d'Antropologia Social i Cultural, Ciències Polítiques, Recursos Humans i Relacions Laborals, Treball Social: 0,7
2. Títols addicionals al de Grau o Llicenciatura d'accés, experiència investigadora i professional, coneixement d'anglés - nivell B1 - (20%) .
3. Motivació (10%)
S'haurà d'aportar un breu curriculum vitae que continga informació sobre la seua formació, experiència investigadora i professional i coneixement d'idiomes (anglés), acreditant els mèrits acadèmics o professionals presentats. Igualment, una carta de presentació en la qual s'expresse l'interés de l'o de la sol·licitant per a matricular-se en el màster.
La temàtica que planteja aquest màster té un caràcter clarament interdisciplinari, que pretén proveir la societat d’un nou perfil d’especialistes en gestió territorial i mediambiental, amb un bagatge teòric i pràctic que els permeta resoldre amb solvència els problemes que se’ls puguen plantejar. Aquesta vocació no solament es planteja en l’àmbit dels coneixements impartits, sinó també en la procedència dels possibles estudiants.
Per això es pretén acollir estudiants de diferents graus universitaris la formació dels quals estiga vinculada a la gestió del medi físic i del territori en l’àmbit públic o privat: Geografia, Ciències Biològiques, Ciències Ambientals, Arquitectura, Enginyeries, Economia, Sociologia, Turisme i d’altres amb un perfil afí.
Més informació envia'ns les teues consultes per e-mail (dep.geografia@uv.es), en les xarxes socials (@depgeouv) o bé consulta el nostre tríptic per al pròxim curs.
La comissió de coordinació acadèmica (CCA), com a òrgan encarregat de realitzar l’admissió dels estudiants al màster, considerarà els criteris específics següents:
Si es considera necessari, la CCA podrà realitzar entrevistes personals als estudiants potencials del màster.
Per a accedir al Màster Universitari de Treball Social en l'àmbit Sanitari s'haurà d'estar en possessió del títol universitari oficial de Graduada o Graduat en Treball Social o de l'anterior títol universitari de Diplomatura en Treball Social, o bé títols que equivalguen al títol espanyol expedits per universitats i institucions d'educació superior d'un país de l'EEES que en aquest país permeta l'accés als estudis de Màster. D'igual manera, podran accedir persones en possessió de títols procedents de sistemes educatius que no formen part de l'EEES, que equivalguen al títol de Grau en Treball Social, sense necessitat d'homologació del títol, però sí de comprovació per part de la universitat del nivell de formació que impliquen, sempre que al país on s'haja expedit aquest títol permeta accedir a estudis de nivell de postgrau universitari. En cap cas l'accés per aquesta via implicarà l'homologació del títol previ del qual disposava la persona interessada ni el seu reconeixement a altres efectes que el de realitzar els estudis de Màster.
La baremació de les sol·licituds presentades es realitzarà d'acord amb els següents criteris:
1. Currículum acadèmic: De 0 a 10 punts
2. Experiència professional: De 0 a 2 punts
3. Experiència investigadora. De 0 a 1 punt
4. Carta de presentació. De 0 a 1 punt
La Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster podrà realitzar una entrevista personal a aquelles persones candidates si es produeix un empat de les puntuacions dels mèrits d'admissió previstos. La puntuació màxima serà d'1 punt. Els estudiants hauran d'acreditar un C1 en castellà com a nivell mínim, que els permeta seguir les classes i accedir amb fluïdesa a continguts, referències bibliogràfiques i serveis d'informació. En el cas que la llengua materna de l'estudiant siga el castellà o la formació d'accés al màster s'haja cursat en castellà no serà necessari acreditar el nivell d'aquesta llengua.
INFORMACIÓ SOBRE ELS GRUPS DE PRÀCTIQUES I EL TREBALL FI DE MÀSTER
La matrícula i adscripció als grups de Pràctiques i TFM del Màster en Treball Social en l’àmbit sanitari funcionaran de la següent manera:
(Article 16 of Royal Decree 1393/2007, as amended by the Royal Decree 861/2010):
In order to access the official Master’s Degree, it is necessary to hold an official Spanish university degree or another one from a higher education institution of the European Higher Education Area which give access to Master’s Degree courses in the country that grants the degree.
Likewise, graduates from educational systems outside the European Higher Education Area may have access without having their degrees validated, after verification by the University that they accredit a level of training equivalent to the corresponding official Spanish university degrees. As well as they qualify in the country that grants the degree for access to postgraduate education. Access by this means does not imply, in any case, the homologation of the previous degree in possession of the interested party, nor its recognition for other purposes than that of studying the Master’s Degree.
Candidates must hold this qualification before the start date of the Master’s Degree.
In both cases, it is recommended to have studied some curricular intensification, formative itinerary, specialty or mention related to Work Psychology, Organisations and Human Resources.
All information on the web www.maastrichtuniversity.nl/fpn/jointmaster
The recruitment and admission of candidates will be carried out by the Admission Committee, consisting of representatives of the three universities. The 30 places will be assigned to candidates in order of their scores according to the aforementioned criteria. It will be established a waiting list of 10 students.
Candidates must have obtained a university degree in Psychology, or a similar degree that, in the opinion of the Admission Commission, meets similar levels (at least 70 ECTS credits in Psychology and 30 ECTS in Research Methods and Statistics), prior to the start date of the Master’s Degree.
In addition, candidates must certify and advanced knowledge of the English language, according to the C1 Level of the Common European Framework or Reference for Languages (CEFR). In particular, the following certifications at that level will be considered:
· International English Language Testing System (IELTS): with a minimum score of 6.5.
· TOEFL Paper-delivered Test: with a minimum score of 575.
· TOEFL iBT; with a minimum score of 90.
· TOEIC: 720 minimum score for listening and reading, 310 minimum score for speaking and writing.
· Cambridge: Advanced (CAE) Grade C (scale180-184), First Certificate in English (FCE) Grade A (scale 180-184), First Certificate in English (FCE) Grade B (scale 176-179)
· or similar certification
Exempted from this requirement are those who have completed a Bachelor’s or Master’s Degree in English at a university in the European Economic Area, those who have obtained a high school diploma or degree in Australia, Canada, Ireland, New Zealand, Singapore, UK, USA or South Africa, or those who have obtained the International Baccalaureate Diploma or the European Baccalaureate Diploma in English.
Candidates who meet these two requirements will be chosen by the Admission Committee, on the basis of their curriculum vitae, letter of motivation, academic results, letters of recommendation, and evidence of their level of proficiency in the English language.
Two members of the Admission Committee will hold an interview with the candidate. On the basis of the information gathered at the interview, the admission tests, and all the information collected, the Admission Committee will assess the level of knowledge and skills, attitudes and motivation of the candidates, and will apply the following selection criteria:
-Academic record of the Degree in Psychology.
-Motivation and willingness to acquire knowledge in the field of Psychology of Work and Organisations, based on the Motivation Letter of the candidate.
-Motivation and capability to critically analyse the basis for research in the specific field of Psychology of Work and Organisations, based on the structured admission Interview.
-Required communication attitudes and skills for the future career in areas of importance, based on the structured admission Interview.
-motivation and ability to carry out scientific developments in Occupational and Organisational Psychology; based on the structured admission Interview.
-openness and willingness to learn in different international environments; based on the structured admission Interview.
-excellent performance in the English language; based on the linguistic certifications provided.
All information on the web www.maastrichtuniversity.nl/fpn/jointmaster
Poden ser admesos en el màster en Aqüicultura estudiants procedents d’universitats espanyoles o pertanyents a l’espai europeu d’educació superior que acrediten estar en possessió d’una llicenciatura, enginyeria o grau en estudis afins com ara Biologia, Ciències Ambientals, Ciències del Mar, Farmàcia, Enginyeria Agronòmica, Enginyeria Tècnica Agrícola, Enginyeria Tècnica Forestal i Veterinària. Així mateix, hi poden ser admesos estudiants estrangers, després d’acreditar l’adequació del seu títol si no pertanyen a l’espai europeu d’educació superior.
L’admissió es farà de manera personalitzada, tenint en compte el currículum i l’expedient de la persona sol·licitant.
En relació amb el de grau d’afinitat al títol de màster de la titulació de procedència. Es consideren titulacions afins al títol proposat: la llicenciatura en Ciències Biològiques, Veterinària, Ciències Ambientals, Ciències del Mar, Farmàcia, Enginyeria Agronòmica, Tècnica Agrícola, Forestal i Tècnica Forestal, i tots aquells nous graus que substitueixen les anteriors llicenciatures.
S’adjunta baremació de les distintes sol•licituds rebudes utilitzada per les comissions de coordinació acadèmica del títol a cada universitat.
Formació de partida (títol amb què s’ingressa i d’altres): fins a 5 punts.
Qualificació mitjana de l’expedient de la titulació d’accés: fins a 4 punts (1-aprovat, 2-notable, 3-excel·lent i 4-excel·lent MH).
Experiència professional acreditada en aqüicultura: fins a 3 punts.
Recerca acreditada: fins a 4 punts.
Idiomes acreditats: fins a 0,5.
Carta de motivació/entrevista: fins a 2 punts.
Està dirigit a titulats superiors, preferentment llicenciats en Economia, Administració i Direcció d'Empreses, Ciències Actuarials i Financeres, Ciències (Matemàtiques, Física, Química, etc.), Informàtica, Enginyers i Arquitectes amb una sòlida formació en mètodes quantitatius.
La selecció es farà tenint en compte criteris acadèmics, i és imprescindible que la persona interessada presenta els seu expedient acadèmic i currículum. Es recomana als estudiants, a més, que aporten dues cartes de presentació signades per professors de les seues respectives llicenciatures o qualsevol altre programa acadèmic.
Serà considerat com a mèrit acreditar un nivell suficient d'anglès escrit i parlat (recomanable una puntuació per sobre de 550 en el TOEFL, del nivell A en el Cambridge First Certificate, o del nivell 6 en el IELTS del British Council). Serà considerat com a mèrit preferent ser beneficiari d'una beca d'estudis per cursar el programa. Addicionalment, es considerarà mèrit preferent haver realitzat el Graduate Management Administration Test (GMAT) o el Graduate Record Examination.
L'estudiant ha d'aportar:
- Expedient acadèmic.
- Currículum.
- Carta breu en què indique les raons per les quals desitja realitzar aquest màster.
- Dues cartes de recomanació de professors de la llicenciatura.
- Justificant del nivell d'anglès.
- Justificant de finançament (si s’escau).
• Llicenciats/diplomats/graduats en Economia, Administració d'Empreses, Negocis Internacionals o titulacions semblants.
• Llicenciats/diplomats/graduats en altres titulacions, que hagen realitzat estudis rellevants vinculats a l'àmbit de l'economia i els negocis, preferentment amb perfil internacional.
• Llicenciats/diplomats/graduats en altres titulacions, amb experiència professional significativa en l'àmbit de l'economia i els negocis, preferentment amb perfil internacional.
• Llicenciats/diplomats/graduats en altres titulacions tècniques o quantitatives, com enginyers, matemàtics, físics, etc.
Criteris d'admissió específics. En el cas de llicenciats o graduats, es demana dues cartes de presentació signades per professors de les seues respectives llicenciatures o títols previs, o de qualsevol altre programa acadèmic. En el cas dels diplomats es requereix la superació de 30 crèdits de complements a la formació. La Comissió de Coordinació Acadèmica, o ens que delegue, decidirà quines assignatures cal cursar en el grau d'Economia entre les assignatures de la intensificació curricular Empresa i Economia.
Requisit de coneixement de l'anglés.
L'estudiant haurà d'acreditar almenys una de les opcions següents: +
· Nivell B2, o equivalent.
· Acreditació d'haver cursat estudis reglats previs (batxiller, grau o postgrau) en anglés.
La Comissió Acadèmica del màster podrà contemplar la possibilitat de realitzar una entrevista amb l'estudiant per a determinar si efectivament el seu coneixement d'anglés s'adequa a les necessitats del màster.
Criteris d'admissió i ponderacions.
Es consideren els següents criteris d'admissió, amb el pes en el total de la baremació indicat en parèntesi:
· Qualificació mitjana de l'expedient acadèmic: 80 %
· Afinitat curricular (haver cursat amb anterioritat assignatures afins al màster, incloent assignatures analític matemàtiques i estadístiques): 20%
El màster en Enginyeria Ambiental està dirigit preferentment a les titulacions següents: Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, en Enginyeria Forestal i del Medi Natural, en Enginyeria Civil, en Enginyeria d’Obres Públiques, en Enginyeria Química, y en Enginyeria en Tecnologies Industrials.
Grau en Ciències Ambientals, Química i Biotecnologia.
També estan entre els perfils recomanats les titulacions que s’exposen a continuació: Llicenciat/ada en Ciències Ambientals i en Química, Enginyer/a tècnica Industrial, en Obres Públiques, en Agrícoles i Forestal i de Mines, Enginyer/a Química, en Camins, Canals i Ports, Industrial, Agrònom/a, de Forestals i de Mines.
A l’hora de baremar les sol•licituds d’admissió que es reben, s’estableixen tres criteris bàsics:
Per a cursar el *MIB, el grau de referència és el Grau en Enginyeria Biomèdica, o graus similars. Els graus afins són graus que es llisten a continuació, o graus similars:
Grau en Enginyeria de Tecnologies Industrials
Grau en Enginyeria Mecànica
Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica
Grau en Enginyeria Química
Grau en Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes
Grau en Enginyeria de Telecomunicació
Grau en Enginyeria Informàtica
Grau en Enginyeria d'Organització Industrial
Grau en Enginyeria de l'Energia
Grau en Física
Per a l'admissió en aquest màster s'estableixen els següents complements formatius:
· Adquisició i processament de senyals mèdics 6 ECTS
· Adquisició i processament d'imatges mèdiques 6 ECTS
Aquests complements formatius són establits per la CAT per a cada estudiant segons el seu grau d'origen i no es consideraran prerequisit per a l'admissió i matrícula del màster, sinó que es podran cursar simultàniament. L'estudiantat al qual li hagen sigut assignats complements formatius formalitzarà la matrícula en aquests complements en el mateix curs acadèmic en què accedeix al màster universitari. Les assignatures optatives, per a les quals són necessaris els resultats d'aprenentatge que s'obtindran amb les dues assignatures de complements formatius, seran oferides a aquests alumnes en el tercer semestre del Màster. En cap cas es podrà obtindre el títol de màster sense haver superat prèviament els complements formatius.
Les sol·licituds d'admissió al Màster en Enginyeria Biomèdica que complisquen les condicions d'accés i els requisits específics d'admissió, seran avaluades per la Comissió Acadèmica del Màster de conformitat amb els criteris de valoració de mèrits i selecció que es descriuen seguidament.
a) Valoració de l'expedient acadèmic.
En el cas d'expedients qualificats en escales diferents a les indicades en l'RD 1125/2003, es requerirà que la persona interessada aporte una declaració d'equivalència de notes mitjanes d'estudis universitaris realitzats en centres estrangers obtinguda del Ministeri competent en matèria d'Universitats. A aquelles persones que no aporten aquest document se'ls assignarà un 5 com a nota mitjana d'accés.
70%
b) Correspondència de les competències de la titulació d'accés amb les del Grau de Referència.
20%
c) Curriculum vitae.
10%
Requisit Lingüístic: s'utilitzarà el castellà i l'anglés com a llengua vehicular per al procés formatiu de la titulació. L'estudiantat haurà d'acreditar un grau de competència i domini del castellà o de l'anglés. En concret serà necessari que acredite el nivell B2 de castellà i anglés mitjançant qualsevol dels certificats oficials reconeguts per la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (*CRUE) o per l'Associació de Centres de Llengües en l'Ensenyament Superior (*ACLES) .
El màster es dirigix a un ampli palmito de titulats en filosofia, humanitats, economia, empresarials, ciències polítiques, sociologia, comunicació, ciències de l'educació, psicologia, medicina, infermeria i ciències de la salut, però també a professionals i agents socials, perquè puguen completar la seua formació en l'àmbit de l'Ètica i la Filosofia Política, i desenrotllar la investigació en el programa de doctorat. Este caràcter interdisciplinari ha sigut molt positiu per als propòsits formatius i d'investigació de l'alumnat, així com per a la seua incorporació en el món laboral.
Els criteris de selecció són els següents:
- Currículum, que tindrà un pes total del 80% de la nota final.
Se’n tindran en compte els aspectes següents:
- Expedient acadèmic, fins a 40 punts.
- Experiència professional, fins a 20 punts.
- Tallers i seminaris realitzats, assistència a congressos, cursos de formació, publicacions, estades en altres universitats (programa Erasmus), etc., fins a 30 punts.
- Coneixement de llengües d'interès científic, fins a 10 punts.
- Entrevista personal, que tindrà un pes total d'un 20% de la nota final.
Va dirigit, en primer lloc, a professionals que ja exerceixen una activitat professional en aqueix camp. La seua formació precedent és molt diversa, per la qual cosa les titulacions prèvies d'accés són la major part de titulacions de llicenciatura o grau o equivalents de les àrees de Ciències Humanitats i Ciències Socials. Amb tot, atés que són les que ofereixen una major formació en el camp de la Gestió Cultural, es valora preferentment l'accés amb les titulacions de Geografia i Història, Història de l'Art, Administració i Direcció d'Empreses, Psicologia, Sociologia, Filosofia, Filologia, Ciències Econòmiques, Dret, Antropologia, Arqueologia, Belles arts , Comunicació Audiovisual, Periodisme, Humanitats, Belles arts, Documentació, Informàtica. S'admeten també les titulacions d'arquitectura i enginyeries, sempre que s'acredite una trajectòria formativa o professional en el camp de la Gestió Cultural. A més, es considerarà també la candidatura de les persones que amb mèrits adequats i tenint una titulació de diplomatura universitària, acrediten un mínim de 180 crèdits de formació en estudis relacionats amb la Gestió Cultural, en un sentit ampli. Aquest és el cas dels candidats procedents de les Diplomatures en Turisme i Ciències Empresarials.
La baremació dels candidats es realitzarà d’acord amb els criteris següents:
I) Currículum acadèmic:
1. Nota mitjana obtinguda en els expedients acadèmics: de 0 a 5 punts.
2. Nombre de crèdits cursats en carreres oficials (s’hi inclouen els crèdits cursats en tercer cicle i postgrau oficial): 1 punt per cada 100 crèdits (màxim 5 punts).
3. Tesis doctorals llegides: d’1 a 3 punts en funció de la seua qualificació i la seua relació amb l’àrea de la gestió cultural.
4. Nombre de màsters no oficials cursats (màxim 1,5 punts):
- Un punt per cada títol de màster no oficial obtingut, relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
- Mig punt per cada títol de màster no oficial obtingut, no relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
5. Publicacions:
- Un punt per cada llibre publicat (amb ISBN), relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
- Mig punt per cada llibre publicat (sense ISBN), relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
- Mig punt per cada capítol de llibre publicat (amb ISBN), relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
- Mig punt per cada article d’investigació publicat, relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
- 0,25 punt per cada capítol de llibre publicat (sense ISBN), relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
II) Currículum professional (màxim 5 punts):
- 0,1 punts per cada mes treballat en l’àrea de gestió cultural.
III) Altres mèrits (màxim 2 punts):
- 0.25 per cada llibre publicat (amb ISBN), no relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
- Altres publicacions d’investigació: 0,25 punts per cada publicació, no relacionades amb l'àrea de la Gestió Cultural.
- 0,10 punt per cada 100 hores de cursos i seminaris rebuts, relacionats amb l’àrea de la gestió cultural.
Titulaciones de acceso:
- Grau/Llicenciatura en Antropologia Social
- Grau/Llicenciatura en Comunicació Audiovisual
- Grau/Llicenciatura en Ciència Política i Gestió Pública
- Grau/Llicenciatura en Dret
- Grau/Llicenciatura en Economia
- Grau/Llicenciatura en Filologia
- Grau/Llicenciatura en Filosofia
- Grau/Llicenciatura en Història
- Grau/Llicenciatura en Història de l'Art
- Grau en Geografia i Ordenació del Territori
- Grau/Llicenciatura en Periodisme
- Grau/Llicenciatura en Publicitat i Relacions Públiques
- Grau/Llicenciatura en Sociologia
- Grau/Llicenciatura en Administració i Direcció d'Empreses
- Grau/Llicenciatura en Belles arts
- Grau/Llicenciatura en Humanitats
- Altres graus a decisió de la Comissió Acadèmica del Màster
Per a l'alumnat estranger l'acreditació del domini del castellà.
Altres - Adequació temàtica al programa formatiu. Per a això es tindrà en compte el títol previ amb el qual s'accedeix, prevalent la titulació en Història, oficial a Espanya o una altra expedida per una institució d'educació superior pertanyent a un altre Estat integrant de l'Espai Europeu d'Educació Superior que faculte en el mateix per a l'accés a ensenyaments de Màster. Es realitzarà una entrevista personal a tots els aspirants. 50%
Expedient - Qualificació mitjana obtinguda en la titulació que dóna accés al Màster 30%
Currículum - En el currículum es valorarà l'experiència professional, experiència investigadora, estades formatives a l'estranger, beques, coneixement acreditat d'idiomes 20%
El programa del màster va adreçat a estudiants provinents d’àrees de coneixement d’humanitats i ciències socials que hagen cursat estudis superiors de grau, llicenciatura o màster oficial; i té un interès especial per als titulats i titulades superiors amb els perfils següents: Història de l’Art, Història i Patrimoni, Història, Belles Arts, Comunicació Audiovisual, Humanitats, Filosofia, Filologia, Antropologia, Sociologia, Ciències de la Informació i Arquitectura. Igualment, pot ser d’interès per als diplomats i diplomades en Conservació i Restauració, Turisme i Biblioteconomia i Documentació.
També poden cursar aquest programa de màster altres titulats, especialment si es tracta de professionals autònoms del món de la cultura i de l’art, personal de les diferents administracions públiques (central, autonòmica o local), empresaris del sector turístic i personal ocupat en institucions privades que demostren experiència laboral en l’àmbit d’estudi, segons l’opinió de la comissió acadèmica del màster, i es troben en possessió d’un títol superior universitari.
Els estudiants procedents d’estudis de diplomatura han de cursar un mínim de 60 crèdits compensadors de matèries troncals del grau d’Història de l’Art per obtenir un total dels 240 ECTS (180 + 60 ECTS) exigits per a cursar estudis de postgraus oficials. Atesa l’especialització del màster i el seu clar perfil investigador, el tutor o la tutora assignat a cada estudiant, d’acord amb la comissió de coordinació acadèmica, li pot recomanar la realització de determinades assignatures del grau d’Història de l’Art per compensar les deficiències en certes matèries relaciones amb l’àrea de coneixement.
L’òrgan d’admissió és la comissió acadèmica de màster, que s’encarrega d’establir un barem de selecció de l’alumnat que tindrà en compte els criteris següents:
El perfil recomanat per a ingressar en aquest màster correspon al d’una persona amb formació en ciències humanes, ciències socials, ciències experimentals, ciències de la salut o tecnologia, amb actitud oberta al coneixement humà en general i científic en particular, amb interès per la dimensió sociocultural de la ciència des de la perspectiva històrica i actual, i amb capacitat per a la reflexió i l’anàlisi crítica.
Les persones que aspiren a ingressar en el màster han de posseir un cert coneixement d’idiomes i, particularment, un bon domini de la comprensió de l’anglès escrit i altres llengües de cultura, per a la lectura de la bibliografia especialitzada.
Per a poder ser admès en aquest màster, a més d'estar en possessió d'un títol universitari que permeta l'accés als ensenyaments de màster els estudiants han d'acreditar els nivells de coneixement següents de llengua espanyola.
Nivell d'espanyol. Per a poder ser admès en aquest màster els estudiants amb nacionalitat de països no hispanoparlants o que procedisquen de sistemes educatius estrangers on la llengua de docència no siga l'espanyol, han d'acreditar el nivell B2 de coneixement d'espanyol, definit en la classificació del Marc Europeu Comú de Referència.
No es requereixen requisits de formació prèvia específica en cap disciplina. En tot cas, es valoraran prioritàriament els mèrits relacionats amb els continguts del màster en Història de la Ciència i Comunicació Científica.
La baremació dels candidats es realitzarà d'acord amb els criteris següents:
1. Nota mitjana de l'expedient acadèmic de la titulació d'accés: fins a 10 punts.
2. Currículum presentat: fins a 10 punts. Dins d'aquest criteri es valoren els mèrits amb l’assignació d’una puntuació de fins a 10 punts en cadascun dels ítems següents:
a. Assignatures i cursos relacionats amb les matèries impartides en el màster (fins a 5 punts, tenint en compte la qualificació obtinguda). Títols propis o altres titulacions oficials addicionals diferents a la titulació d'accés al màster, relacionats amb els continguts del màster (fins a 5 punts, tenint en compte la qualificació obtinguda).
b. Mèrits d'investigació: publicacions (fins a 5 punts), assistència i participació en congressos i reunions científiques (fins a 3 punts) i participació en projectes d'investigació (fins a 2 punts), inscrits en l'àrea de coneixement d'història de la ciència i comunicació científica.
c. Beques de col·laboració, d'investigació i altres similars obtingudes en convocatòries obertes i competitives, sempre que tinguen relació amb matèries relacionades amb el màster.
d. Experiència laboral: pràctiques curriculars o extracurriculars (fins a 7 punts) i relacions laborals prestades en empreses o institucions (fins a 3 punts) d'àrees i àmbits afins als continguts del màster.
3. Coneixement de llengües (fins a 10 punts). Es valora especialment el coneixement de la llengua anglesa (B2, 2 punts, B1, 5 punts; C2, 8 punts; i C1, 10 punts). Només es tenen en compte els certificats oficials expedits per escoles oficials d'idiomes o institucions acreditades.
4. Defensa dels mèrits i motivació en l'elecció del màster: fins a 10 punts. La comissió pot realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats, fonamentalment per a avaluar el nivell de coneixement de llengües imprescindibles per al seguiment dels ensenyaments, anglès i castellà, i els mèrits inclosos en el currículum presentat (justificació de prioritat respecte a altres màsters; justificació de les matèries cursades en la titulació d'accés en relació amb l'orientació del màster; justificació de l'exercici professional amb el màster que se sol·licita; justificació de continuïtat d'estudis de doctorat...).De la mateixa manera, aquesta entrevista serveix per a avaluar l'adequació de les motivacions i expectatives personals respecte a l'oferta formativa del programa.
L’accés als estudis oficials de postgrau es pot realitzar des de diferents perfils formatius.
Els alumnes que acrediten estar en possessió del títol de llicenciat o llicenciada en Matemàtiques, Estadística, Física, Química, Informàtica o del títol d’Enginyeria, cursaran directament els 60 crèdits del màster. Hi accedeixen també de manera directa els alumnes que acrediten posseir el títol de grau que de manera natural substituïsca els esmentats anteriorment.
Per als alumnes que posseïsquen una titulació diferent amb les anteriors, la comissió acadèmica del màster demanarà la informació necessària de l’estudiant sobre els seus coneixements i realitzarà una proposta sobre les seues condicions d’admissió, i establirà, si escau, la tutela que considere acadèmicament adequada.
Se seleccionaran els estudiants usant criteris d'excel·lència acadèmica en els quals es valorarà fonamentalment l'expedient acadèmic. Es tindran també en compte, si existeixen, els convenis d'intercanvi d'estudiants entre les dues universitats responsables del màster i les universitats emissores dels possibles sol·licitants d'admissió. Els criteris específics ponderats que s'aplicaran, si la demanda supera l'oferta, seran els següents:
-L'expedient acadèmic en les titulacions de grau o equivalents prèvies al màster (70%) .
-Valoració de la carta d'interessos i motivació presentada per l'alumne i la seua adequació al perfil recomanat del màster (20%)
-Altres mèrits (10%)
Si la Comissió ho considera oportú es realitzaran entrevistes personals. Aquells estudiants rebutjats podran sol·licitar la revisió d'expedient en la universitat coordinadora seguint les normes de dret administratiu. A causa del caràcter internacional que es pretén, s'usarà la pàgina web pròpia i les pàgines web del servei d'estudiants i de l'Oficina de Convergència Europea per a la difusió dels criteris d'admissió, estudiants acceptats i resultat final de la revisió de les reclamacions.
El perfil recomanat és qualsevol persona que posseïsca els requisits d’accés establerts i mostre interès pel màrqueting.
Hi tenen preferència els candidats que estiguen en possessió d’algun dels títols considerats afins al títol proposat, és a dir, llicenciatures en Administració i Direcció d’Empreses, Investigació i Tècniques de Mercat, Publicitat i Relacions Públiques, Diplomatura en Empresarials i tots aquells nous graus o altres titulacions en què s’hagen cursat matèries de màrqueting que representen almenys el 10% dels crèdits totals de la titulació.
Els estudiants la formació de partida dels quals siga considerada no afí i que no puguen demostrar, per mitjà de les vies proposades, els coneixements que es consideren fonamentals per al correcte seguiment del màster, s’han de comprometre, per poder matricular-se en el màster, a cursar i aprofitar els continguts del curs que amb el títol “Complements formatius per al Màster en Màrqueting i Investigació de Mercats” oferiran les universitats implicades prèviament al començament del curs.
REQUISITS ESPECÍFICS, CRITERIS DE VALORACIÓ I DOCUMENTACIÓ REQUISITS ESPECÍFICS
Els REQUISITS ESPECÍFICS per a accedir al Màster en Màrqueting i Investigació de Mercats són els següents:
1 Aquells/lles estudiants que desitgen cursar el Màster de Màrqueting i Investigació de Mercats, l'idioma dels quals no siga l'espanyol, hauran d'acreditar el coneixement de l'espanyol a nivell B2 presentant justificació COM A MÍNIM d'algun dels següents títols expedits pels centres que es relacionen a continuació:
A més, la competència en llengua espanyola podrà ser reconeguda mitjançant certificat de realització i superació d'una prova de nivell B2, en algun dels centres acreditats per a això i reconeguts per la Universitat de València:
|
CRITERIS DE VALORACIÓ:
Els CRITERIS DE VALORACIÓ DE MÈRITS, propis del títol d'aquest Màster, són valorats per la Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) per a atorgar una puntuació total al/la candidata/a i establir l'ordre d'admissió. Aquests criteris són els següents:
Criteris de valoració (taula de baremació):
CRITERIS |
PUNTUACIÓ MÀXIMA |
|
5 punts |
|
4 punts |
|
4 punts |
|
3 punts |
|
2 punts |
|
0,5 punts |
TOTAL |
18,5 punts |
NOTA: Tot mèrit que no estiga acreditat no es tindrà en compte per a la puntuació total del/a candidat/a.
A continuación, se explican los criterios detallando cómo se evalúan los méritos y cómo se deben acreditar:
1. Formació de partida (afinitat al Màrqueting) (fins a 5 punts):
La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà l'afinitat de la formació del/a candidat/a atorgant una puntuació fins a 5 punts donant prioritat a les titulacions de partida relacionades amb el camp del Màrqueting. És a dir, tenen preferència ho/as candidats/as que posseïsquen títols afins a aquest Màster. Es consideren afins els següents títols: Llicenciatura en Administració i Direcció d'Empreses, Llicenciatura en Investigació i Tècniques de Mercat, Llicenciatura en Publicitat i Relacions Públiques, Diplomatura en Empresarials i tots aquells nous graus o altres titulacions en les quals el/a candidat/a faig cursat matèries de Màrqueting que representen almenys el 10% dels crèdits totals de la titulació.
Per a valorar l'afinitat, es tindran en compte els següents coneixements que han de ser acreditats: Fonaments de Màrqueting (funció de màrqueting en l'empresa i màrqueting mix o operatiu) , Investigació Comercial (elements bàsics per al disseny i desenvolupament d'una investigació de mercats) i Estadística (descriptiva i aplicada) . Aquests coneixements han de ser acreditats mitjançant certificats de superació d'aquestes matèries, d'assistència a seminaris o cursos afins, d'obtenció del títol d'altres Màsters relacionats o d'experiència professional en el camp del Màrqueting i/o Investigació de Mercats.
Per a acreditar la titulació, s'ha d'aportar una còpia del títol oficial. Si el títol s'haguera obtingut en una institució d'educació superior estrangera, s'hauran d'aportar les homologacions corresponents: ser un títol oficial, estar expedit per les autoritats competents (d'acord amb l'ordenament jurídic del país d'origen) i complir amb els requisits de Legalització i Traducció Oficial. Consultar en: https://www.uv.es/uvweb/universitat/ca/estudis-postgrau/masters-oficials/preinscripcio-/-admissio/requisits-acces-1285846650476.html
2. Qualificació mitjana de l'expedient de la titulació (fins a 4 punts):
La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà la qualificació mitjana de l'expedient de la titulació amb la qual accedeix el/a candidat/a, atorgant una puntuació fins a 4 punts:
Per a acreditar la nota mitjana, s'ha d'aportar un certificat acadèmic oficial de la titulació on s'especifiquen les assignatures cursades amb les seues corresponents qualificacions, així com la qualificació mitjana obtinguda. Si el títol s'haguera obtingut en una institució d'educació superior estrangera, s'hauran d'aportar les homologacions corresponents: ser un certificat oficial, estar expedit per les autoritats competents (d'acord amb l'ordenament jurídic del país d'origen) i complir amb els requisits de Legalització i Traducció Oficial. Consultar en: https://www.uv.es/uvweb/universitat/ca/estudis-postgrau/masters-oficials/preinscripcio-/-admissio/requisits-acces-1285846650476.html
3. Investigació acreditada (fins a 4 punts):
La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà l'experiència investigadora del/a candidat/a, especialment en el camp del Màrqueting, fins a 4 punts. Per a acreditar aquesta part, s'han d'aportar evidències de publicacions científiques, d'assistència a congressos acadèmics, d'estades d'investigació o del títol de Doctor en àrees relacionades amb el Màrqueting.
4. Experiencia profesional acreditada en Marketing (fins a 3 punts):
La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà l'experiència professional del/a candidat/a en el camp del Màrqueting fins a 3 punts. Per a acreditar aquesta experiència laboral, s'han d'aportar evidències que demostren el càrrec exercit i el període de temps: contracte laboral, certificat expedit per l'empresa, fulla de vida laboral, etc.
5. Carta de motivació/entrevista (fins a 2 punts):
La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà fins a 2 punts l'interés del/a candidat/per cursar aquest Màster. Aquesta valoració es podrà realitzar a través de:
6. Idiomes acreditats (fins a 0,5 punts):
La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà el nivell de coneixements d'idiomes diferents a l'espanyol fins a un màxim de 0,5 punts. Per a acreditar el nivell d'idiomes, s'ha d'aportar un certificat reconegut pels sistemes recollits en la Taula d'Equivalències de Llengües de la Universitat de València (consultar en taula d'equivalències).
DOCUMENTACIÓ:
D'acord amb els requisits específics d'accés al Màster i atesos els criteris de valoració de mèrits (taula de baremació), els documents a aportar en format PDF són els següents:
DOCUMENTS OBLIGATORIS. Perquè una sol·licitud siga valorada per la Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster, és obligatori aportar aquests documents:
DOCUMENTS ADDICIONALS. La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà els documents que acrediten qualsevol altre mèrit del/la candidat/a recollit en la taula de baremació, atorgant la puntuació corresponent, com poden ser:
DOCUMENT COMPLEMENTARI. Un breu Curriculum vitae que continga dades personals, formació acadèmica, experiència professional i habilitats, fent especial referència a la seua vinculació amb els continguts del Màster, pot servir de suport a la Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster en la valoració de la sol·licitud del/la candidat/a, encara que no atorgue puntuació.
Haver cursat estudis previs de grau en titulacions d'ensenyaments tècnics o experimentals relacionades amb els objectius del Màster; entre elles: Química, Física, Ciència de Materials, Biologia, Bioquímica i Ciències Biomèdiques, Biotecnologia, Farmàcia, Medicina, Enginyeries (incloent Materials, Química, Electrònica, Mecànica, Energia, Tecnologies Industrials, Tecnologies de la Informació i les Comunicacions) i afins. En el cas d'alumnes estrangers aquests hauran d'estar en possessió d'un títol oficial homologable a alguna de les titulacions anteriors, o acreditar un nivell de formació equivalent als títols espanyols indicats anteriorment.
Demostrar un coneixement d'anglés de nivell B2, que garantisca que poden seguir les classes teòriques.
Haver cursat estudis previs de grau en titulacions d’ensenyaments tècnics o experimentals relacionades amb els objectius del màster, entre les quals: Química, Física, Bioquímica, Biotecnologia, Farmàcia, Medicina, Enginyeria Química, Enginyeria Electrònica, o àrees de coneixement afins.
Es recomana així mateix un nivell B2 d'anglés que garantisca que l'estudiant pot seguir les classes teòriques, ja que estes s'impartixen en anglés.
Per accedir a aquest màster, els estudiants han de tenir els requisits d'admissió específics següents:
- Requisits d'admissió específics: haver cursat estudis previs de grau en titulacions d'ensenyaments tècnics o experimentals relacionats amb els objectius del màster, entre els quals hi ha Química, Física, Bioquímica, Biotecnologia, Farmàcia, Medicina, Enginyeria Química, Enginyeria Electrònica o àrees de coneixement afins. En el cas d'alumnes estrangers, aquests han d'estar en possessió d'un títol oficial homologable a alguna de les titulacions anteriors, o acreditar un nivell de formació equivalent als títols espanyols indicats anteriorment.
Criteris de valoració de mèrits:
- Expedient acadèmic (80%).
- Coneixements d'anglès superiors al mínim exigit (10%).
- Altres mèrits del currículum (10%).
Titulació afí: al Màster en Paleontologia Aplicada tindran accés preferent els qui ostenten el títol de Grau en Geologia, Biologia o titulacions afins. En segon ordre aquells titulats en la branca de Ciències.
- Acreditació de B2 d'espanyol per a nacionals de països de parla no hispana. A través d'un Diploma d'Espanyol com a Llengua Estrangera en un nivell de B2, o en el seu cas, prova oral i escrita.
- Acreditació de B2 de llengua anglesa, segons el marc comú europeu de referència per a les llengües, o en el seu cas, prova oral i escrita.
Es tindran en compte els següent criteris:
1.- Afinitat dels estudis de grau cursats amb el Màster (entre el 40% i 50%).
2.- Mitjana de l'expedient acadèmic (entre el 30% i 40%).
3.- Motivació del/l'estudiant (fins al 10% de la nota d'admissió).
4.- Altres: Coneixements d'idiomes, experiència laboral prèvia, formació complementària en l'àrea d'estudi del Màster, etc. (fins al 10% de la nota d'admissió).
El perfil més adequat d’estudiant en aquest màster és llicenciat o llicenciada, graduat o graduada en Psicologia, capaç de llegir textos científics en anglès i amb la motivació, les actituds i les habilitats interpersonals necessàries per a rebre aquest tipus de formació. El màster està adreçat tant a llicenciats o graduats recents com a persones que ja tenen un cert grau d’experiència professional en algun àmbit de la intervenció psicogerontològica.
Com que el programa està dirigit fonamentalment a l'especialització professional de psicòlegs/as, s'estableix com a criteri d'admissió estar en possessió del títol de Llicenciat o Graduat en Psicologia, o titulació estrangera equivalent.
Com que el programa està dirigit fonamentalment a l'especialització professional de psicòlegs/as, s'estableix com a criteri d'admissió estar en possessió del títol de Llicenciat o Graduat en Psicologia, o titulació estrangera equivalent.
En totes les Universitats, i per a garantir la igualtat de condicions per a tots els estudiants, independentment de la Universitat on es curse, els criteris d'admissió seran els següents:
a) Adequació de la titulació al·legada per a l'ingrés.
b) Mitjana de l'expedient acadèmic en el títol de llicenciatura o grau.
S'acceptaran estudiants que hagen cursat carreres de caràcter tecnic-científic amb assignatures de física i matemàtiques (com són els graus de física, química, matemàtiques, enginyeries o similars) .
Es valorarà i prioritzarà les sol·licituds en funció dels següents criteris d'admissió:
Criteri | Ponderació |
Expedient acadèmic | 5 |
Qualificacions en assignatures d'interés per al màster Adequació de coneixements previs al màster | 3 |
Experiència investigadora (treballs de grau, estades i col·laboracions amb grups d'investigació, o similar) | 1 |
Motivació, interés i cartes de recomanació | 1 |
Ja està obert el termini per a la sol·licitud de beques E+ així com Erasmus Mundus Joint master degree in WOP-P (2024-2026 ed).
Més informació: https://www.erasmuswop.org/
Les institucions del consorci posseeixen un protocol compartit d’avaluació i selecció que s’aplica a tots els candidats. D’acord amb el nostre acord, signat per tots els rectors o presidents de les institucions europees del consorci, hi ha tres requisits obligatoris:
- Grau o llicenciatura en Psicologia
- Dedicació a temps complet
- Nivell B2 d’anglès, d’acord amb marc europeu de referència.
Els estudiants han de tenir també un visat vàlid o permís de residència si les lleis nacionals ho requereixen.
Ja està obert el termini per a la sol·licitud de beques E+ així com Erasmus Mundus Joint master degree in WOP-P (2024-2026 ed).
Més informació: https://www.erasmuswop.org/