El perfil d'ingrés recomanat per a cursar el Màster Universitari en Ciència de Dades per la Universitat de València és el de titulados/as (graduado/ a, licenciado/a, ingeniero/a) amb competències bàsiques en matemàtiques (àlgebra i càlcul) i estadística (probabilitat) tant a nivell de coneixements teòrics com en la utilització de ferramentes informàtiques per a la resolució de casos pràctics. Els perfils més adequats corresponen als següents titulados/as de Grau (o afí) així com superior (antics llicenciats) :
- Enginyeria Informàtica, Enginyeria Electrònica, Enginyeria de Telecomunicació i Enginyeria (en qualsevol de les seues especialitats)
- Matemàtiques, Física.
-Economia, Administració i Direcció d'Empreses.
Quant a aptituds personals es recomana que l'alumno/a que opte a este màster tinga interés pel tractament de la informació a distints nivells: recopilació i emmagatzemament, visualització, anàlisi, i desenrotllament de models de predicció per a establir comportaments futurs. La capacitat per a identificar problemes d'anàlisi de dades en aplicacions reals (en àrees industrials, de negoci, de gestió, administració, salut, etc.) , i altres aptituds personals com la creativitat, la capacitat d'innovació i l'interés per un aprenentatge continu són altament recomanables per a la formació d'un/a científico/a de dades amb projecció professional en àmbits caracteritzats hui en dia pel seu elevat dinamisme.
Si en el procés d'admissió, i a la vista de la documentació aportada pel sol·licitant, la Comissió Acadèmica del Màster valora que no són suficients les competències adquirides en matemàtiques i estadística, en ferramentes de programació així com en fonaments de programació i bases de dades, llavors l'alumne haurà de cursar els complements formatius que, a continuació, es descriuen. Concretament haurà de cursar durant el primer semestre, fins a 12 crèdits de les següents assignatures dels plans d'estudi d'algun dels Graus en Enginyeria de la Universitat de València pròxims a l'entorn acadèmic en què s'impartirà el Màster, com són les titulacions de Grau en Enginyeria Informàtica (GII) , Grau en Enginyeria Multimèdia (GIM) , Grau en Enginyeria Telemàtica (GIT) , Grau en Enginyeria Química (GIQ) , Grau en Enginyeria Electrònica de Telecomunicacions (GIET) o Grau en Enginyeria Electrònica Industrial (GIEI) . Les assignatures plantejades es cursen en el primer quadrimestre del primer curs amb una duració de 6 ECTS cada una:
- Matemàtiques I
- Informàtica
Es requerix que el/l'alumne/a que ingresse en este títol oficial haja cursat estudis de nivell de grau o superior (graduado/a, ingeniero/a o licenciado/a) preferentment en Matemàtiques, Física, Enginyeries (Informàtica, Electrònica, Telecomunicació i Industrials) , Economia, i Administració i Direcció d'Empreses. La Comissió Acadèmica del Màster valorarà, d'acord al procés d'admissió descrit a continuació, que els estudiants que sol·liciten l'ingrés hagen adquirit competència suficient en matemàtiques i estadística, hagen utilitzat, en alguna assignatura de la seua formació, ferramentes de programació (com per exemple R, C, Matlab, Python o semblants) i coneguen, de forma bàsica, els fonaments de la programació i les bases de dades.
En cas que els dits coneixements foren insuficients l'alumne haurà de cursar els complements formatius establits en l'apartat 4.6 d'esta memòria. Per a estudiants de països de parla no hispana es requerix Acreditació B2 d'espanyol (a través d'un Diploma d'Español com a Llengua Estrangera en un nivell de B2, o en el seu cas , prova oral i escrita) .
Les sol·licituds d'admissió seran valorades per la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster d'acord amb els següents criteris i ponderacions: adequació al perfil d'ingrés (50%) , expedient acadèmic (40%) , experiència professional relacionada amb l'anàlisi de dades: anys d'experiència professional, entrevista personal amb membres de la Comissió Acadèmica, cartes de recomanació dels llocs exercits, etc. (5%) i altres mèrits acadèmics i de formació: títols addicionals de grau o postgrau afins al camp de coneixement del Màster, idiomes comunitaris amb nivell B1 o superior, assistència a cursos i seminaris, etc. (5%) .
El màster en Enginyeria Ambiental està dirigit preferentment a les titulacions següents: Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, en Enginyeria Forestal i del Medi Natural, en Enginyeria Civil, en Enginyeria d’Obres Públiques, en Enginyeria Química, y en Enginyeria en Tecnologies Industrials.
Grau en Ciències Ambientals, Química i Biotecnologia.
També estan entre els perfils recomanats les titulacions que s’exposen a continuació: Llicenciat/ada en Ciències Ambientals i en Química, Enginyer/a tècnica Industrial, en Obres Públiques, en Agrícoles i Forestal i de Mines, Enginyer/a Química, en Camins, Canals i Ports, Industrial, Agrònom/a, de Forestals i de Mines.
A l’hora de baremar les sol•licituds d’admissió que es reben, s’estableixen tres criteris bàsics:
El grau en Enginyeria Biomèdica és el títol universitari oficial que s’ha usat com a referent per al disseny del pla d’estudis del Màster Universitari en Enginyeria Biomèdica. Per tant, aquest es considera el grau de referència i els seus graduats i graduades, d’acord amb els criteris de valoració de mèrits establerts, seran admesos, si escau, sense complements formatius en aquest màster.
Igualment, d’acord amb els criteris de valoració de mèrits establerts en l’apartat següent, hi seran admesos, si escau, sense complements formatius, els graduats i graduades en Enginyeria Biomèdica provinents de qualsevol universitat espanyola.
Per a la resta de sol·licitants que complisquen els requisits d’accés, s’han establert complements formatius que han de completar i que, en tot cas, es consideraran prerequisits per a l’admissió.
Per a alumnes procedents del grau en Enginyeria Biomèdica, no hi haurà complements de formació per a realitzar fora del màster.
La resta d’alumnes amb graus relacionats amb l’àrea industrial, informàtica, telecomunicació i les ciències físiques (itinerari II), han de realitzar complements formatius fora del màster. Aquests complements formatius consisteixen en 60 ECTS de les matèries següents:
Primer quadrimestre | ECTS | Segon quadrimestre | ECTS |
Morfologia i funció I | 4,5 | Fonaments mèdics | 4,5 |
Morfologia i funció II | 4,5 | Models sanitaris | 4,5 |
Introducció a la Patologia | 4,5 | Biomaterials i biomecànica | 4,5 |
Instrumentació Mèdica | 4,5 | Sistemes informàtics i xarxes | 4,5 |
Senyals mèdics | 4,5 | Sistemes d'informació i telemedicina | 4,5 |
Tècniques d'imatges biomèdiques | 4,5 | Processament d'imatges mèdiques | 4,5 |
Mecanismes bàsics de control i regulació | 3 | Biolectricitat | 3 |
TOTAL | 30 | TOTAL | 30 |
Les sol·licituds d’admissió al Màster en Enginyeria Biomèdica que complisquen les condicions d’accés i els requisits específics d’admissió, les avaluarà la comissió acadèmica del màster de conformitat amb els criteris de valoració de mèrits i selecció que es descriuen seguidament.
a) Expedient. La valoració de l’expedient s’expressa en una puntuació en escala de 0 a 10 i s’obté de la qualificació mitjana de l’expedient del grau amb què la persona sol·licitant accedeix al màster, d’acord amb el que disposa l’article 5.3 del Reial decret 1125/2003, pel qual s’estableix el sistema europeu de crèdits i el sistema de qualificacions en les titulacions universitàries de caràcter oficial i validesa a tot el territori nacional. A l’efecte de l’obtenció de la qualificació mitjana citada, no s’hi comptabilitzen els crèdits reconeguts sense qualificació.
En cas d’expedients qualificats en escales diferents de les que estableix l’RD 1125/2003, la comissió acadèmica del Consell de Govern estableix les equivalències corresponents.
Per fer comparables les qualificacions de diferents universitats, centres, graus i promocions, la qualificació mitjana de cada expedient es normalitza d’acord amb les condicions que regulen ambdues universitats.
b) Correspondència de les competències de la titulació d’accés amb les del grau de referència. Es valora l’adequació dels continguts del currículum acadèmic del grau amb què la persona sol·licitant accedeix al màster a les competències adquirides en el grau de referència. Aquesta valoració, la realitza la comissió acadèmica del màster.
La valoració s’expressa en una puntuació en escala de 0 a 10.
c) Currículum. El currículum de la persona sol·licitant es valora especialment en aquells aspectes que tinguen a veure amb l’experiència laboral en l’àmbit del màster, la formació contínua i el coneixement d’idiomes estrangers. Els criteris de valoració, els proposa la comissió acadèmica del màster.
La valoració s’expressa amb una puntuació en escala de 0 a 10.
Es recomana considerar en la valoració final els tres criteris ressenyats. Els pesos relatius a cada criteri seran fixats pel centre responsable del màster (ERT) sempre dins dels marges següents:
a) Expedient acadèmic: 40-60%
b) Correspondència de les competències de la titulació d’accés amb les del grau de referència: 40-60%
c) Currículum: 0-10%
Totes les sol·licituds rebudes seran ordenades d’acord amb la puntuació ponderada obtinguda i tenint en compte el criteri de preferència indicat en l’apartat de requisits específics en relació amb les notes d’accés a la universitat i l’acreditació del nivell B2 en llengua estrangera.
Els perfils d’ingrés recomanats corresponen als perfils formatius dels següents plans d’estudis (segons el catàleg de titulacions universitàries oficials RD 1497/1987): enginyeria tècnica (industrial, telecomunicació), enginyeria industrial (enginyers mecànics, enginyers elèctrics i enginyers en automàtica i electrònica industrial), llicenciatura en Física, enginyeria Informàtica, enginyeria de Telecomunicació.
També hi poden tenir accés els estudiants de grau dels títols que es configuren en el marc del nou Decret, amb un perfil acadèmic semblant al dels títols esmentats més amunt.
En tot cas, el perfil d’ingrés ha de contenir coneixements fonamentals en anàlisi de circuits i sistemes lineals, electrònica analògica i electrònica digital.
Quant al perfil personal dels estudiants, s’hi adapten millor les persones que desitgen aprofundir amb rigor els coneixements i les habilitats que es requereixen per a especialitzar-se en les àrees descrites, tant per a l’orientació professional com per a la iniciació a les tasques d’investigació. Així, haurien de tenir una afinitat amb l’electrònica com a motor en amplis sectors socioeconòmics, i en especial com a contribució essencial en sectors estratègics industrials.
La comissió acadèmica del màster indicarà per a cada estudiant quines assignatures (corresponents als futurs graus o actuals llicenciatures/enginyeries) haurà de cursar com a mòduls d’anivellació fins a un màxim de 30 ECTS. En cas que l’estudiant haja de cursar aquests crèdits d’anivellació, no seran comptabilitzats en el nombre de crèdits exigits per a l’obtenció de la titulació.
Com a criteris generals, la comissió acadèmica del màster utilitzarà aquests aspectes per a valorar les sol•licituds dels alumnes:
- Titulació (tenint en compte l’afinitat amb els continguts del màster).
- Expedient acadèmic.
- Currículum (valoració dels cursos rebuts, els mèrits d’investigació i l’experiència professional, relacionats amb els continguts del màster).
En el cas de que la demanda d'estudiants siga superior a l'oferta i siga necessària una selecció d'estudiants, aquesta serà realitzada per la CCA del Màster d'acord amb criteris científics i acadèmics basats en la següent taula de ponderació:
Formació de partida i títol amb el que s'accedix al Màster (els graduats i les graduades en Enginyeria Electrònica de Telecomunicació i els graduats i les graduades en Enginyeria Electrònica Industrial obtenen la màxima puntuació) |
40 % |
Qualificació mitjana de l'expedient de la titulació d'accés |
20 % |
Currículum vitae presentat (amb justificació documental de mèrits al·legats). Si es considera convenient es podrà realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats i la prioritat del MOIE enfront d'altres masters |
40 % |
A títol orientatiu, el Màster en Tecnologies Web, Computació en el Núvol i Aplicacions Mòbils està dirigit principalment a alumnes que hagen cursat alguna de les titulacions següents:
Les sol·licituds d'ingrés seran analitzades per la Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) que serà l'òrgan responsable de fixar els complements de formació requerits en el cas que els continguts/llenguatges de programació impartits en la titulació d'origen no permeten abordar el Màster amb garanties.
S’estableixen complements de formació per a aquells/es alumnes que presenten deficiències en aspectes rellevants per a la realització del màster. La Comissió de Coordinació Acadèmica determinarà quins d’aquests complements, si és el cas, s’han de cursar després d’examinar la documentació aportada en la fase de preinscripció.
Assignatura: Programació
Titulació: Grau en Enginyeria Telemàtica
Curs: 3º
Quadrimestre: 1
Crèdits: 6 ECTS
Assignatura: Bases de dades i sistemes d’informació
Titulació: Grau en Enginyeria Telemàtica
Curs: 3º
Quadrimestre: 1
Crèdits: 6 ECTS
Els horaris d’aquestes assignatures són compatibles amb la realització simultània del màster.
La Comissió de Coordinació Acadèmica del màster avaluarà les sol·licituds de preinscripció segons els criteris següents:
Per a aquells/as alumnes/as que provinguen de fora de l’àmbit educatiu iberoamericà, la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster podrà exigir com a requisit el nivell B2 de castellà.
El perfil de l’estudiant del màster en Teledetecció correspon a persones que han acabat les titulacions prèvies de grau (o llicenciatura) amb una bona base en física i matemàtiques.
Així, es recomana com a perfil estar en possessió d’algun dels títols següents: grau (o llicenciatura) en Física, Química, Matemàtiques, Biologia, Ciències Ambientals, Enginyeria en Telecomunicacions, Agrònoma, en Geodèsia, Enginyeria Tècnica en Topografia, Forestal o títols corresponents a altres ciències i tecnologies afins.
Es realitza la selecció dels estudiants a partir de raons científiques i acadèmiques basades en:
En el cas que es considere convenient, la CA del màster podrà realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats en el currículum.
El perfil recomanat per a l’accés a aquest màster és la llicenciatura o grau en Història, o aquelles equivalents en l’àmbit estatal (títols anteriors a la reforma de 1973) o internacional. L’experiència en camps relacionats amb l’arqueologia serà valorada positivament.
Tots els sol·licitants han d’emplenar el formulari de preinscripció, acompanyat d’un currílum i de les certificacions acreditatives dels mèrits al·legats (certificació acadèmica, certificats de participació en treballs arqueològics, certificats de coneixement de llengües, còpies de treballs publicats).
Els estudiants que procedisquen de titulacions d’Història, Història de l’Art, Geografia i Humanitats hauran de lliurar una carta de presentació d’un professor o una professora d’universitat de les àrees de coneixement de Prehistòria o Arqueologia, o si no hauran de fer una entrevista personal o per correu electrònic.
Els sol·licitants que procedisquen de titulacions diferents de les que s’han assenyalat adés, a més de lliurar una carta de presentació o un aval d’un professor o una professora d’universitat de les àrees de coneixement de Prehistòria o Arqueologia, hauran de realitzar necessàriament una entrevista davant la comissió acadèmica del màster, que avaluarà la idoneïtat de la seua formació i podrà, si cal, establir els requisits de formació prèvia necessaris, que poden suposar fins a 24 ECTS, entre els oferts en el grau en Història de la Universitat de València, a saber:
En tot cas, aquest mòdul no es considera requisit previ per a l’admissió, i les seues matèries es podran cursar de forma simultània al màster.
El Màster en Arqueologia té un nombre limitat de places. La selecció es realitzarà atenent els criteris següents:
La comissió acadèmica del màster s’encarregarà d’avaluar el compliment dels requisits.
El màster en Estudis Anglesos Avançats va destinat a persones diplomades que hagen acabat titulacions prèvies de grau (o llicenciatura), preferentment en Estudis Anglesos/Filologia Anglesa, i que acrediten coneixements de llengua anglesa a nivell avançat (almenys C1 del Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües).
El coneixement de la llengua anglesa a nivell avançat (almenys C1 del Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües) es pot acreditar mitjançant certificació oficial o mitjançant la realització d'una prova de nivell. S'accepta qualsevol dels certificats oficials acreditatius següents del nivell requerit per a accedir al màster: University of Cambridge: Certificate in Advanced English (CAU), University of Cambridge: BEC Higher (Business English Certificate), Trinity College: Integrated Skills in English III (ISE III) (Grades 10, 11), Educational Testing Service (MTS): -TOEFL iBT de 110 a 120 punts (Test of English as a Foreign Language – Internet Based Test), Educational Testing Service (MTS): -TOEIC de 945 a 990 punts (Test of English for International Communication), Pearson Test of English (PTE): PTE General Level 4, certificats europeus d'idiomes (telc): telcEnglish C1, certificats oficials de nivell C1 i C2 atorgats per les escoles oficials d'idiomes, titulacions de grau o equivalents, expedides per universitats estrangeres, per a estudis realitzats en anglès com a llengua vehicular.
L’admissió es farà d’acord amb l’ordre de prioritat següent:
1. Llicenciats i graduats en Filologia Anglesa / Estudis Anglesos.
2. Llicenciats i graduats en Traducció i Interpretació.
3. Llicenciats i graduats en altres Filologies.
4. Llicenciats i graduats procedents d’altres titulacions.
Els aspirants seran seleccionats d’acord amb el barem següent:
1. Nota mitjana de l’expedient acadèmic: 70%
2. Nivell C2 de llengua anglesa del marc comú europeu de referència: 10%
3. Altres mèrits: 10%
4. Carta de motivació (en què s’han d’exposar les raons per les quals es vol accedir al màster): 10%
Aquells sol·licitants que no posseïsquen el títol de llicenciat/graduat en Filologia Inglesa/Estudios Anglesos hauran d'ACREDITAR DOCUMENTALMENT el seu coneixement d'ANGLÉS a nivell C1 en el moment de la PREINSCRIPCIÓ.
El màster està dirigit a titulats i titulades universitàries amb interès a perfeccionar la seua formació en la llengua espanyola i les seues literatures, dins de diferents perfils (coneixements acadèmics avançats, formació per a la recerca i aplicacions específiques en el camp laboral).
El perfil d'ingrés recomanat en el màster és d’estudiants provinents d'àrees de coneixement d'Humanitats i Ciències Socials que hagen realitzat estudis superiors de grau, llicenciatura o un màster oficial. És d'especial interès per als titulats i titulades superiors amb els perfils següents: filologia, humanitats, comunicació audiovisual, ciències de la informació, història, belles arts, antropologia, sociologia i filosofia.
També podran cursar aquest màster professionals procedents del món de la cultura, del món editorial, de l'administració pública o del sector turístic, independentment de la seua especialització universitària prèvia, quan hi haja, segons el parer de la comissió de coordinació acadèmica del màster, una relació d'afinitat curricular, professional o investigadora amb els continguts i objectius del màster, i sempre que estiguen en possessió d'un títol universitari superior.
La selecció de l'alumnat es farà sobre la base dels criteris següents:
• Titulació, tenint en compte l'afinitat del perfil formatiu de l'alumne o l'alumna d'ingrés amb l'especialitat del màster.
• Nota mitjana de l'expedient acadèmic.
• Beques de col·laboració.
• Currículum.
• Coneixement d'idiomes.
• Cartes de presentació.
• Experiència laboral prèvia.
• Formació complementària en l'àrea d'estudi del màster.
Es farà la ponderació següent:
50%: títol i expedient acadèmic.
15%: experiència investigadora.
15%: experiència professional.
20%: altres mèrits (beques, col·laboracions, altres títols, cartes de presentació).
El màster es dirigix a un ampli palmito de titulats en filosofia, humanitats, economia, empresarials, ciències polítiques, sociologia, comunicació, ciències de l'educació, psicologia, medicina, infermeria i ciències de la salut, però també a professionals i agents socials, perquè puguen completar la seua formació en l'àmbit de l'Ètica i la Filosofia Política, i desenrotllar la investigació en el programa de doctorat. Este caràcter interdisciplinari ha sigut molt positiu per als propòsits formatius i d'investigació de l'alumnat, així com per a la seua incorporació en el món laboral.
Els criteris de selecció són els següents:
- Currículum, que tindrà un pes total del 80% de la nota final.
Se’n tindran en compte els aspectes següents:
- Expedient acadèmic, fins a 40 punts.
- Experiència professional, fins a 20 punts.
- Tallers i seminaris realitzats, assistència a congressos, cursos de formació, publicacions, estades en altres universitats (programa Erasmus), etc., fins a 30 punts.
- Coneixement de llengües d'interès científic, fins a 10 punts.
- Entrevista personal, que tindrà un pes total d'un 20% de la nota final.
1. Estar en possessió d’un títol universitari de llicenciat, arquitecte o enginyer o títol equivalent de grau. Hi tenen preferència els procedents de les titulacions de Geografia i Història, Història de l’Art, Administració i Direcció d’Empreses, Psicologia, Sociologia, Filosofia, Filologia, Ciències Econòmiques, Dret, Antropologia, Arqueologia, Belles Arts, Comunicació Audiovisual, Periodisme, Humanitats, Documentació, Informàtica i Arquitectura.
2. Es considerarà també la candidatura de les persones que, amb mèrits adequats i tenint una titulació de diplomatura universitària, acrediten un mínim de 180 crèdits de formació en estudis relacionats amb la gestió cultural, en un sentit ampli. Aquest és el cas dels candidats procedents de les diplomatures en Turisme i Ciències Empresarials.
La baremació dels candidats es realitzarà d’acord amb els criteris següents:
I) Currículum acadèmic:
1. Nota mitjana obtinguda en els expedients acadèmics: de 0 a 5 punts.
2. Nombre de crèdits cursats en carreres oficials (s’hi inclouen els crèdits cursats en tercer cicle i postgrau oficial): 1 punt per cada 100 crèdits (màxim 5 punts).
3. Tesis doctorals llegides: d’1 a 3 punts en funció de la seua qualificació i la seua relació amb l’àrea de la gestió cultural.
4. Nombre de màsters no oficials cursats (màxim 1,5 punts):
- Un punt per cada títol de màster no oficial obtingut, relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
- Mig punt per cada títol de màster no oficial obtingut, no relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
5. Publicacions:
- Un punt per cada llibre publicat (amb ISBN), relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
- Mig punt per cada llibre publicat (sense ISBN), relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
- Mig punt per cada capítol de llibre publicat (amb ISBN), relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
- Mig punt per cada article d’investigació publicat, relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
- 0,25 punt per cada capítol de llibre publicat (sense ISBN), relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
II) Currículum professional (màxim 5 punts):
- 0,1 punts per cada mes treballat en l’àrea de gestió cultural.
III) Altres mèrits (màxim 2 punts):
- Mig punt per cada llibre publicat (amb ISBN), no relacionat amb l’àrea de la gestió cultural.
- Altres publicacions d’investigació: 0,25 punts per cada publicació.
- Publicacions d’opinió: 0,01 punt per publicació.
- 0,01 punt per cada 100 hores de cursos i seminaris rebuts, relacionats amb l’àrea de la gestió cultural.
- 0,01 punt per cada mes treballat en àrees professionals no relacionades amb la gestió cultural.
Es tracta d’un màster indicat especialment per a estudiants que tinguen el títol de llicenciat/ada o graduat/ada: en Història, Filosofia i Lletres (especialitat Història), Geografia i Història (especialitat Història). No obstant això, també està orientat als/a les llicenciats/ades o graduats/ades en altres titulacions d’Humanitats i Ciències Socials que estiguen interessats en el coneixement, els mètodes i les tècniques d’investigació de la història contemporània.
Els criteris d’admissió al Màster Universitari en Història Contemporània són els següents:
- Títol previ amb què s’accedeix, amb prioritat de la llicenciatura o el grau en Història.
- Expedient acadèmic, per a les persones que hagen obtingut el títol previ en els últims cinc anys.
De forma complementària, també es tindran en compte els criteris següents:
- Experiència investigadora
- Experiència professional
- Publicacions
- Estades acadèmiques a l’estranger i coneixement d’idiomes
- Obtenció d’ajudes o beques d’investigació
El programa del màster va adreçat a estudiants provinents d’àrees de coneixement d’humanitats i ciències socials que hagen cursat estudis superiors de grau, llicenciatura o màster oficial; i té un interès especial per als titulats i titulades superiors amb els perfils següents: Història de l’Art, Història i Patrimoni, Història, Belles Arts, Comunicació Audiovisual, Humanitats, Filosofia, Filologia, Antropologia, Sociologia, Ciències de la Informació i Arquitectura. Igualment, pot ser d’interès per als diplomats i diplomades en Conservació i Restauració, Turisme i Biblioteconomia i Documentació.
També poden cursar aquest programa de màster altres titulats, especialment si es tracta de professionals autònoms del món de la cultura i de l’art, personal de les diferents administracions públiques (central, autonòmica o local), empresaris del sector turístic i personal ocupat en institucions privades que demostren experiència laboral en l’àmbit d’estudi, segons l’opinió de la comissió acadèmica del màster, i es troben en possessió d’un títol superior universitari.
Els estudiants procedents d’estudis de diplomatura han de cursar un mínim de 60 crèdits compensadors de matèries troncals del grau d’Història de l’Art per obtenir un total dels 240 ECTS (180 + 60 ECTS) exigits per a cursar estudis de postgraus oficials. Atesa l’especialització del màster i el seu clar perfil investigador, el tutor o la tutora assignat a cada estudiant, d’acord amb la comissió de coordinació acadèmica, li pot recomanar la realització de determinades assignatures del grau d’Història de l’Art per compensar les deficiències en certes matèries relaciones amb l’àrea de coneixement.
L’òrgan d’admissió és la comissió acadèmica de màster, que s’encarrega d’establir un barem de selecció de l’alumnat que tindrà en compte els criteris següents:
-Titulació, considerant l’afinitat del perfil formatiu dels esstudiants d’ingrés amb l’especialitat del màster. Es tindrà en consideració, especialment, la procedència del grau o la llicenciatura en Història de l’Art, Història i Patrimoni, Història, Comunicació Audiovisual i Belles Arts, així com d’altres llicenciatures o graus afins.
- Nota mitjana de l’expedient acadèmic.
- Beques de col•laboració.
- Currículum (valoració dels cursos rebuts, els mèrits d’investigació i l’experiència professional relacionada amb els continguts del màster).
- Coneixement d’idiomes.
- Cartes de presentació.
- Experiència laboral prèvia.
- Formació complementària en l’àrea d’estudi del màster o doctorat.
- Superació d’una prova d’accés. En aquest sentit, els estudiants han de passar una entrevista personal o presentar una carta de motivació en què justifiquen el seu interès o motivació per inscriure’s en el màster.
El perfil recomanat per a ingressar en aquest màster correspon al d’una persona amb formació en ciències humanes, ciències socials, ciències experimentals, ciències de la salut o tecnologia, amb actitud oberta al coneixement humà en general i científic en particular, amb interès per la dimensió sociocultural de la ciència des de la perspectiva històrica i actual, i amb capacitat per a la reflexió i l’anàlisi crítica.
Les persones que aspiren a ingressar en el màster han de posseir un cert coneixement d’idiomes i, particularment, un bon domini de la comprensió de l’anglès escrit i altres llengües de cultura, per a la lectura de la bibliografia especialitzada.
Per a poder ser admès en aquest màster, a més d'estar en possessió d'un títol universitari que permeta l'accés als ensenyaments de màster els estudiants han d'acreditar els nivells de coneixement següents de llengua espanyola.
Nivell d'espanyol. Per a poder ser admès en aquest màster els estudiants amb nacionalitat de països no hispanoparlants o que procedisquen de sistemes educatius estrangers on la llengua de docència no siga l'espanyol, han d'acreditar el nivell B2 de coneixement d'espanyol, definit en la classificació del Marc Europeu Comú de Referència.
No es requereixen requisits de formació prèvia específica en cap disciplina. En tot cas, es valoraran prioritàriament els mèrits relacionats amb els continguts del màster en Història de la Ciència i Comunicació Científica.
La baremació dels candidats es realitzarà d'acord amb els criteris següents:
1. Nota mitjana de l'expedient acadèmic de la titulació d'accés: fins a 10 punts.
2. Currículum presentat: fins a 10 punts. Dins d'aquest criteri es valoren els mèrits amb l’assignació d’una puntuació de fins a 10 punts en cadascun dels ítems següents:
a. Assignatures i cursos relacionats amb les matèries impartides en el màster (fins a 5 punts, tenint en compte la qualificació obtinguda). Títols propis o altres titulacions oficials addicionals diferents a la titulació d'accés al màster, relacionats amb els continguts del màster (fins a 5 punts, tenint en compte la qualificació obtinguda).
b. Mèrits d'investigació: publicacions (fins a 5 punts), assistència i participació en congressos i reunions científiques (fins a 3 punts) i participació en projectes d'investigació (fins a 2 punts), inscrits en l'àrea de coneixement d'història de la ciència i comunicació científica.
c. Beques de col·laboració, d'investigació i altres similars obtingudes en convocatòries obertes i competitives, sempre que tinguen relació amb matèries relacionades amb el màster.
d. Experiència laboral: pràctiques curriculars o extracurriculars (fins a 7 punts) i relacions laborals prestades en empreses o institucions (fins a 3 punts) d'àrees i àmbits afins als continguts del màster.
3. Coneixement de llengües (fins a 10 punts). Es valora especialment el coneixement de la llengua anglesa (B2, 2 punts, B1, 5 punts; C2, 8 punts; i C1, 10 punts). Només es tenen en compte els certificats oficials expedits per escoles oficials d'idiomes o institucions acreditades.
4. Defensa dels mèrits i motivació en l'elecció del màster: fins a 10 punts. La comissió pot realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats, fonamentalment per a avaluar el nivell de coneixement de llengües imprescindibles per al seguiment dels ensenyaments, anglès i castellà, i els mèrits inclosos en el currículum presentat (justificació de prioritat respecte a altres màsters; justificació de les matèries cursades en la titulació d'accés en relació amb l'orientació del màster; justificació de l'exercici professional amb el màster que se sol·licita; justificació de continuïtat d'estudis de doctorat...).De la mateixa manera, aquesta entrevista serveix per a avaluar l'adequació de les motivacions i expectatives personals respecte a l'oferta formativa del programa.
Está dirigido a estudiantes provenientes de áreas de conocimiento de Humanidades y Ciencias Sociales que hayan realizado estudios superiores de grado, licenciatura o máster oficial; siendo de especial interés para los titulados/as superiores con los siguientes perfiles: Historia, Historia del Arte, Historia y Patrimonio, Humanidades, y otras áreas de conocimiento de Humanidades y Ciencias Sociales.
También podrán cursar este programa de máster otros titulados/as, especialmente si se trata de profesionales autónomos del mundo de la cultura, personal de las diferentes administraciones públicas (central, autonómica o local), y personas que demuestren su experiencia laboral en el ámbito de estudio, a juicio de la Comisión Académica del Máster, y estén en posesión de un título superior universitario.
Los alumnos/as procedentes de estudios de diplomatura deberán cursar un mínimo de 60 créditos compensadores de materias troncales del grado de Historia, para obtener un total de los 240 ECTS (180 + 60 ECTS) exigidos para cursar estudios de postgrados oficiales.
Criterios que se tendrán en cuenta:
• Titulación, teniendo en cuenta la afinidad del perfil formativo del alumno/a de ingreso con la especialidad del Máster. Se tendrá en consideración, especialmente, la proveniencia del Grado o Licenciatura en Historia, Historia del Arte, Patrimonio, Geografía e Historia o Filosofía y Letras (en alguna de las especialidades de Historia), o bien en alguna otra titulación oficial afín, como la de Humanidades o Ciencias Sociales.
• Nota media del expediente académico.
• Becas de colaboración.
• Currículum vitae (valorando los cursos recibidos, los méritos de investigación y la experiencia profesional relacionada con los contenidos del máster).
• Conocimiento de idiomas.
• Experiencia laboral previa.
• Formación complementaria en el área de estudio del Máster.
• Superación de una prueba de acceso. En ese sentido el alumno/a habrá de pasar una entrevista personal o presentar una carta de motivación en la que justifique su interés o motivación por inscribirse en el Máster.
La formació prèvia més adequada és la que proporcionen els estudis de Grau en Història, Història i Patrimoni i Humanitats: Estudis Interculturals, i altres en què la Història Moderna tinga una presència notable en el pla d'estudis. La mateixa consideració tenen els llicenciats en Humanitats, en Història, en Geografia i Història (secció d'Història) i en Filosofia i Lletres (secció d'Història) dels plans anteriors a la implantació dels estudis de Grau. Per als titulats d'altres estudis, la Comissió Acadèmica del Màster, després d'analitzar el curriculum vitae del candidat (incloent si és el cas la realització d'una entrevista personal) , determinarà els complements formatius que haurà de superar amb caràcter previ.
Per als titulats d'altres estudis, la Comissió Acadèmica del Màster, després d'analitzar el curriculum vitae del candidat (incloent si és el cas la realització d'una entrevista personal) , determinarà els complements formatius que haurà de superar amb caràcter previ. Així mateix, i d'acord amb el Reial Decret 1892/2008, de 14 de novembre, pel qual es regulen les condicions d'accés als ensenyaments universitaris oficials de grau i els procediments d'admissió a les universitats públiques espanyoles es reservarà un 5 per cent de les places disponibles per a estudiants que tinguen reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent, així com per a aquells estudiants amb necessitats educatives especials permanents associades a circumstàncies personals de discapacitat, que durant la seua escolarització anterior hagen precisat de recursos i suports per a la seua plena normalització educativa.
La Comissió Acadèmica del Màster decidirà l'admissió dels estudiants preinscrits en el màster aplicant el barem següent: " 60%: currículum vitae (els alumnes se seleccionaran segons el seu expedient acadèmic i en la seua valoració es tindrà especialment en compte l'haver cursat matèries que relacionades amb contingut del màster); " 40%: valoració, per l'esmentada comissió, dels motius i objectius formatius que han portat a sol·licitar l'admissió en el màster, en relació amb el seu currículum acadèmic o trajectòria professional, expressats en una memòria escrita.
Esta memòria ha d'articular-se en dos apartats:
1.- Motius d'elecció del Màster en relació al currículum presentat (justificació de prioritat respecte a altres Màsters; justificació de les matèries cursades en la titulació d'ingrés en relació a l'orientació del Màster; justificació de l'exercici professional amb el Màster que se solicita;...) Fins a un 30 % de la valoració total reservada a la Memòria
2.- Objectius formatius que es pretenen aconseguir o Formació per a la Investigació (en este cas indicar tema o temes d'especial interés) o Formació contínua per a l'activitat professional o Altres objectius de formació.
Fins a un 70 % de la valoració total reservada a la Memòria
Les persones que desitgen iniciar els estudis en aquest màster haurien de tenir idealment una formació filològica, en particular, i humanística, en general. És a dir, uns coneixements gramaticals i competències en les llengües pròpies i almenys en una llengua estrangera; coneixements generals de literatura i de la literatura relacionada amb una llengua en particular, i capacitat d’anàlisi i interpretació de textos a diversos nivells; com també l’interès pels fenòmens socials i culturals relacionats amb la llengua i la cultura. Igualment, seran molt útils els coneixements en altres àrees afins d’humanitats. No obstant això, també hi poden ser candidats aquelles persones que sense tenir cap preparació específica, mostren interès pels àmbits esmentats.
Tenint en compte que es tracta d’un màster d’investigació, és molt important tenir un esperit crític i una capacitat per a la reflexió analítica. Els candidats que vulguen cursar aquest màster han de tenir una gran capacitat de treball autònom i una capacitat bàsica per a la utilització de recerca de dades, material bibliogràfic i maneig d’eines informàtiques.
Finalment, han de ser persones compromeses amb la societat i que practiquen els valors propis d’una cultura basada en el pau, la tolerància i els valors democràtics, així com la igualtat de gèneres, el desenvolupament sostenible i els drets fonamentals.
És requisit específic per accedir al màster en Investigació en Llengües i Literatures tenir un nivell B2 de coneixement en, almenys, una de les dues llengües pròpies de la UV. Aquest nivell s'ha d’acreditar mitjançant la presentació d'una certificació oficial o una entrevista personal amb la direcció del màster.
Pel que fa als criteris específics d'admissió al màster en Investigació en Llengües i Literatures, la baremació que se seguirà és la següent:
- Punts equivalents a la seua nota de l'expedient calculada sobre 10.
- 5 punts per tenir una titulació filològica o en traducció.
- 3 punts per tenir una titulació en un altre àmbit.
- 3 punts per tenir un títol de màster de caràcter filològic o de traducció.
Aquest màster està dirigit a titulats universitaris interessats a orientar o perfeccionar la seua formació acadèmica i investigadora en la identificació, anàlisi i gestió del patrimoni cultural, Es preveu fonamentalment la formació professionalitzadora de titulats superiors en el camp de les humanitats i les ciències socials, així com de professionals de l’art, la cultura, la documentació, la geografia, etc., en actiu, independentment de la seua formació universitària, sempre que existisca una relació d’afinitat curricular, professional o investigadora amb les matèries que componen el màster. Es pot ampliar l’oferta amb personal de les diferents administracions públiques (central, autonòmica o local), empresaris del sector turístic i personal d’institucions privades que demostre experiència laboral en l’àmbit de l’estudi i posseïsca un títol superior universitari.
Està dirigit a estudiants de les àrees de coneixement d’humanitats i ciències socials que hagen cursat estudis superiors de grau, llicenciatura o màster oficial. És d’especial interès per als titulats superiors amb els següents perfils: història de l’art, geografia i medi ambient, història i patrimoni, història, informació i documentació, belles arts, comunicació audiovisual, humanitats, filosofia, filologia, antropologia, sociologia, ciències de la informació i arquitectura. Igualment pot ser d’interès per als diplomats en conservació i restauració, turisme i biblioteconomia i documentació.
La selecció es realitzarà d’acord amb els criteris següents:
- Expedient acadèmic.
- Adequació del perfil acadèmic als continguts del màster.
- Experiència en treballs relacionats amb el patrimoni cultural.
- Coneixement de llengües antigues i modernes.
- Informació derivada de les entrevistes que es puguen fer
El màster Pensament filosòfic contemporani està obert a dos tipus d’estudiants:
1.- Llicenciats i graduats en filosofia.
2.- Altres titulacions (fonamentalment en ciències humanes, socials i amb formació artística) interessats en la reflexió sobre els fonaments teorico-conceptuals dels seus camps d'especialització.
La Comissió valorarà el curriculum vitae dels estudiants (la qual cosa determinarà el 100% de l'avaluació de cada sol·licitud d'admissió), aplicant els criteris següents:
- Expedient acadèmic: fins a 40 punts.
- Llicenciatura o Grau en Filosofia: 20 punts.
- Experiència professional (docència o investigació en Filosofia o Humanitats), estades internacionals d'investigació, participació en congressos, cursos o altres titulacions, publicacions i semblants: fins a 20 punts.
- Coneixement d'idiomes filosòficament rellevants: francés, alemany i italià (certificat oficial del nivell B1 o superior del MCER o homologable); anglés (certificat oficial de nivells superiors a què s'hagen fet valdre en compliment dels requisits d'accés, o homologable) : fins a 20 punts.
Per a poder ser admés en este Màster, a més d'estar en possessió d'un títol universitari que permeta l'accés a les ensenyances de màster, els estudiants amb nacionalitat de països no angloparlants que a més procedisquen del sistema educatiu d'un país la llengua dels quals no siga l'anglés, hauran d'acreditar el nivell B1 de coneixement d'anglés, definit en la classificació del Marco Comú Europeu de Referència. D'altra banda, per a poder ser admés en este Màster, a més d'estar en possessió d'un títol universitari que permeta l'accés a les ensenyances de màster els estudiants amb nacionalitat de països no castellanoparlants que a més procedisquen del sistema educatiu d'un país la llengua dels quals no siga l'espanyol, hauran d'acreditar el nivell C1 de coneixement d'espanyol, definit en la classificació del Marco Comú Europeu de Referència, o, alternativament, el nivell B2 de coneixement d'espanyol i el nivell C1 de coneixement d'anglés, anàlogament definits. Ara bé, del requeriment del nivell C1 d'anglés en este últim cas seran exclosos estudiants que procedisquen de sistemes educatius la llengua de docència del qual siga l'anglés.
El màster està especialment adreçat a titulats universitaris en Traducció i Interpretació, Filologia o altres àrees afins, i també a professionals acreditats de la traducció que posseïsquen una titulació universitària.
El programa formatiu del màster requereix un coneixement avançat (nivell C1 o superior) de les dues llengües implicades en el procés de traducció: l’espanyol i la llengua estrangera elegida com a font de traducció (anglès o francès).
El màster està especialment adreçat a titulats universitaris en Traducció i Interpretació, Filologia o altres àrees afins, així com a professionals acreditats de la traducció que desitgen reciclar-se i tinguen una titulació universitària.
Per a ser admès, es considerarà requisit sine qua non el coneixement avançat (nivell C1 o superior) de les dues llengües implicades en el procés traductològic (l’espanyol i la llengua estrangera elegida com a font de traducció), i també tenir un perfil acadèmic o professional adequat per al màster. Ambdós aspectes –igual que tots els mèrits que el candidat al•legue en el currículum– s’han d’acreditar de forma documental i, si la Comissió d’Admissió ho considera convenient, mitjançant una entrevista personal.
Per a valorar la idoneïtat dels candidats es considerarà especialment l’expedient acadèmic en relació amb el perfil del màster, l’experiència professional, així com haver superat altres cursos de postgrau rellevants.
Poden ser admesos en el màster en Aqüicultura estudiants procedents d’universitats espanyoles o pertanyents a l’espai europeu d’educació superior que acrediten estar en possessió d’una llicenciatura, enginyeria o grau en estudis afins com ara Biologia, Ciències Ambientals, Ciències del Mar, Farmàcia, Enginyeria Agronòmica, Enginyeria Tècnica Agrícola, Enginyeria Tècnica Forestal i Veterinària. Així mateix, hi poden ser admesos estudiants estrangers, després d’acreditar l’adequació del seu títol si no pertanyen a l’espai europeu d’educació superior.
L’admissió es farà de manera personalitzada, tenint en compte el currículum i l’expedient de la persona sol·licitant.
En relació amb el de grau d’afinitat al títol de màster de la titulació de procedència. Es consideren titulacions afins al títol proposat: la llicenciatura en Ciències Biològiques, Veterinària, Ciències Ambientals, Ciències del Mar, Farmàcia, Enginyeria Agronòmica, Tècnica Agrícola, Forestal i Tècnica Forestal, i tots aquells nous graus que substitueixen les anteriors llicenciatures.
S’adjunta baremació de les distintes sol•licituds rebudes utilitzada per les comissions de coordinació acadèmica del títol a cada universitat.
Formació de partida (títol amb què s’ingressa i d’altres): fins a 5 punts.
Qualificació mitjana de l’expedient de la titulació d’accés: fins a 4 punts (1-aprovat, 2-notable, 3-excel·lent i 4-excel·lent MH).
Experiència professional acreditada en aqüicultura: fins a 3 punts.
Recerca acreditada: fins a 4 punts.
Idiomes acreditats: fins a 0,5.
Carta de motivació/entrevista: fins a 2 punts.
El perfil de l'estudiant del màster en Biodiversitat: Conservació i Evolució correspon a persones que han acabat titulacions prèvies de grau (o llicenciatura) en l'àmbit de les ciències experimentals i les tecnologies afins, i que desitgen completar la seua formació mitjançant la realització d'un màster amb orientació professional o investigadora en aquests àmbits, amb elevat nivell d'experimentalitat.
Així, es recomana com a perfil estar en possessió d'algun dels títols següents: grau (o llicenciatura) en Biologia, o en altres títols com Ciències Ambientals, Enginyeria Forestal, Agronomia, Veterinària o títols corresponents a altres ciències experimentals i tecnologies afins.
La selecció dels estudiants es farà sobre la base de raons científiques i acadèmiques basades en:
- L'adequació de la formació de l'estudiant al perfil recomanat (40-50 %).
- L'expedient acadèmic (30-40 %).
- El currículum presentat (amb justificació documental dels mèrits al·legats) (10-20 %).
En cas que es considere convenient, es podrà realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats en el currículum.
La formació prèvia més adequada és la que proporcionen els estudis de llicenciatura/grau en l'àrea de Ciències de la Salut i de la Vida (Medicina, Biologia, Farmàcia, Medi Ambient, Enginyeria Agrícola, etc.) i de llicenciatura/enginyeria superior/grau en les àrees de Ciències Bàsiques i Tècniques. També tindran un perfil adequat els titulats en altres àrees que tinguen experiència professional en l'àmbit d'aquest màster.
L'admissió es fa de manera personalitzada, tenint en compte la formació i l’experiència prèvia del sol·licitant en relació amb els continguts de les diferents matèries del màster, i també el seu expedient acadèmic.
Per a l'admissió s'aplicarà el barem següent:
• 50%: expedient acadèmic
• 20%: experiència professional
• 10%: experiència investigadora
• 20%: altres mèrits (beques, col·laboracions, altres títols, nivell d'idiomes, etc.)
Es consideren perfils més adequats les llicenciatures, enginyeries o graus en estudis afins com: Biologia, Ciències del Mar, Ciències Ambientals, Biotecnologia, Farmàcia, Bioquímica i Ciències Biomèdiques, Enginyeria Agronòmica, Enginyeria Tècnica Agrícola, Enginyeria Tècnica Forestal.
Els alumnes seran admesos sobre la base de l'avaluació dels seus currículums.
Es considerarà el barem següent:
• Trajectòria acadèmica (60%) (qualificacions de grau, llicenciatura o enginyeria).
• Exercici de la professió (10%), si s’escau.
• Altres cursos d'especialització que haja realitzat (10%).
• Escrit en què expose els motius pels quals desitja cursar aquests estudis (10%).
• Entrevista personal (10%).
Tot això, ho valorarà la comissió corresponent.
Del total de les places:
Se’n reserva el 30% per curs acadèmic per a titulats en Ciències Biològiques.
Se’n reserva el 30% per curs acadèmic per a titulats en Ciències Ambientals, Ciències del Mar, Bioquímica i C. Biomèdiques, Farmàcia, Veterinària, Enginyeria Agronòmica, Enginyeria Forestal.
Està dirigit a estudiants que han obtingut el grau (o la llicenciatura) en Física i desitgen completar la seua formació mitjançant la realització d’estudis de postgrau amb orientació fonamentalment investigadora, encara que també professional, en l’àmbit de la física i tecnologies afins.
També és d’especial interès per a graduats o llicenciats en Matemàtiques, Química i enginyeries tècniques i superiors amb interès a especialitzar-se en algun camp de la física.
Els llicenciats o graduats en Física per una universitat espanyola o d’un país de l’EEES s’incorporaran automàticament al màster.
Els titulats, tant d’altres branques de coneixement del sistema universitari espanyol o d’altres països de l’EEES, com aquells procedents de fora de l’EEES, s’hauran de sotmetre a un procés de selecció davant la comissió pertinent. La selecció es realitzarà, si escau, atenent l’expedient acadèmic, el currículum de l’estudiant i l’afinitat dels estudis prèviament cursats en la branca de coneixement en què s’enquadra aquest màster. Els titulats amb càrrega docent inferior a 240 ECTS també seran sotmesos a aquest mateix procés de selecció.
Està adreçat a estudiants que han finalitzat titulacions de grau (o llicenciatura) en l'àmbit de les ciències experimentals i tecnologies afins i que desitgen completar la seua formació mitjançant la realització d'un màster amb un marcat perfil investigador.
Com a perfil es recomana estar en possessió d'un grau (o llicenciatura) en Biologia, Biotecnologia, Bioquímica o Farmàcia, o títols corresponents a altres ciències experimentals i tecnologies afins.
El màster no es planteja complements formatius generals. No obstant això, una de les matèries optatives oferides: Fonaments en expressió gènica (3 crèdits) ha de ser cursada obligatòriament per aquells estudiants que, segons el parer de la Comissió de Coordinació Acadèmica, i després d'examinar el seu expedient, necessiten formació addicional en Biologia Molecular.
La selecció dels estudiants es realitzarà sobre la base de criteris científics i acadèmics basats en:
- L'adequació de la formació de l'estudiant al perfil recomanat (40-50%)
- L'expedient acadèmic (30-40%)
- El currículum vitae presentat (amb justificació documental dels mèrits al·legats) (10-20%). En el cas que es considere convenient, es podrà realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats en el currículum.
El perfil de l’estudiant del Màster en Recerca i Desenvolupament en Biotecnologia i Biomedicina correspon a titulats i titulades que han finalitzat titulacions prèvies de grau (o llicenciatura) en l’àmbit de la biotecnologia, la biomedicina, la bioquímica o la biologia molecular i que desitgen completar la seua formació mitjançant la realització d’un màster amb orientació professional o investigadora en aquests àmbits, amb un elevat contingut experimental.
Per això es recomana com a perfil estar en possessió d’algun dels títols següents: grau (o llicenciatura) en Biotecnologia, Bioquímica, Biomedicina o títols afins corresponents a altres ciències biològiques o mèdiques afins, sota valoració de la comissió acadèmica de màster.
Es tenen en compte els criteris següents:
1. Mitjana de l’expedient acadèmic i adequació de la formació de l’estudiant al perfil recomanat (titulació). Fins a 50 punts. Es pot aplicar un coeficient d’afinitat entre 0,6 i 1 en funció de la titulació:
Coeficient | 1 | 0.8 | 0.6 |
Titulació | Bioquímica Biomedicina Biotecnologia i afins | Biologia Farmàcia Medicina i afins | Tecnologia d'Aliments Nutrició i Dietètica CC. Ambientals Infermeria Odontologia Química Enginyeria Química i afins |
2. Coneixements d’idioma anglès (nivell B2), experiència pràctica prèvia, formació complementària en l’àrea d’estudi del màster, etc. (30 punts). Adjuntar documentació acreditativa.
3. En cas necessari, es farà una entrevista personal o per videoconferència a un màxim de 10 candidats, en cada fase d’admissió, que no hagen quedat entre els 25 primers per a la selecció de les 7 vacants. La valoració d’aquesta entrevista és de 20 punts que se sumaran als obtinguts en els apartats anteriors per a la selecció de 7 admesos (els 25 primers sumaran aquests 20 punts de forma automàtica). Els aspectes que s'avaluaran en l'entrevista seran:
- Objectius professionals futurs (33%)
- Motivació en l'àrees temàtiques del màster (33%)
- Claredat en l'expressió d'idees (33%)
Acreditació de B2 d’espanyol per a nacionals de països de parla no hispana (a través d’un Diploma d’Espanyol com a Llengua Estrangera en un nivell de B2, o, si escau, prova oral i escrita).
L’accés als estudis oficials de postgrau es pot realitzar des de diferents perfils formatius.
Els alumnes que acrediten estar en possessió del títol de llicenciat o llicenciada en Matemàtiques, Estadística, Física, Química, Informàtica o del títol d’Enginyeria, cursaran directament els 60 crèdits del màster. Hi accedeixen també de manera directa els alumnes que acrediten posseir el títol de grau que de manera natural substituïsca els esmentats anteriorment.
Per als alumnes que posseïsquen una titulació diferent amb les anteriors, la comissió acadèmica del màster demanarà la informació necessària de l’estudiant sobre els seus coneixements i realitzarà una proposta sobre les seues condicions d’admissió, i establirà, si escau, la tutela que considere acadèmicament adequada.
S’han de seleccionar els alumnes utilitzant criteris d’excel·lència acadèmica i acords entre les universitats receptores i les emissores. Es realitzaran entrevistes personals.
Haver cursat estudis previs de grau en titulacions d’ensenyaments tècnics o experimentals relacionades amb els objectius del màster, entre les quals: Química, Física, Bioquímica, Biotecnologia, Farmàcia, Medicina, Enginyeria Química, Enginyeria Electrònica, o àrees de coneixement afins.
Es recomana així mateix un nivell B2 d'anglés que garantisca que l'estudiant pot seguir les classes teòriques, ja que estes s'impartixen en anglés.
Per accedir a aquest màster, els estudiants han de tenir els requisits d'admissió específics següents:
- Requisits d'admissió específics: haver cursat estudis previs de grau en titulacions d'ensenyaments tècnics o experimentals relacionats amb els objectius del màster, entre els quals hi ha Química, Física, Bioquímica, Biotecnologia, Farmàcia, Medicina, Enginyeria Química, Enginyeria Electrònica o àrees de coneixement afins. En el cas d'alumnes estrangers, aquests han d'estar en possessió d'un títol oficial homologable a alguna de les titulacions anteriors, o acreditar un nivell de formació equivalent als títols espanyols indicats anteriorment.
Criteris de valoració de mèrits:
- Expedient acadèmic (80%).
- Coneixements d'anglès superiors al mínim exigit (10%).
- Altres mèrits del currículum (10%).
L’estudiant del màster Optometria avançada i ciències de la visió ha de ser un professional de l’àrea de les ciències de l’optometria i ciències de la visió, amb interès a ampliar els coneixements científics i pràctics en un curs de vocació clínica aplicada, però amb una formació que li permeta eventualment iniciar una carrera d’investigació.
Al màster en Optometria Avançada i Ciències de la Visió de la UVEG tindran accés preferent els que estiguen en possessió del títol de Grau en Òptica i Optometria. Es consideraran també com a preferents les titulacions de l'àrea de Ciències de la Salut. També es consideraran com a preferents les titulacions d'educació superior estrangera relacionades amb la formació en l'àrea d'Òptica i Optometria i altres dins de l'àrea de Ciències de la Salut, prèvia homologació d'acord amb la normativa vigent a este efecte.
En el cas d'estudiants amb necessitats educatives específiques derivades de discapacitat, la Comissió de Coordinació Acadèmica del màster s'encarregarà de buscar els servicis de suport i assessorament adequats, que avaluaran la necessitat de possibles adaptacions curriculars.
En l’admissió dels estudiants es tindran en compte els criteris de selecció següents:
- Afinitat dels estudis cursats amb el màster (fins al 20%)
- Mitjana de l’expedient acadèmic (70%)
- Formació complementària en l’àrea del màster (5%)
- Experiència laboral (5%)
Titulació afí: al Màster en Paleontologia Aplicada tindran accés preferent els qui ostenten el títol de Grau en Geologia, Biologia o titulacions afins. En segon ordre aquells titulats en la branca de Ciències.
- Acreditació de B2 d'espanyol per a nacionals de països de parla no hispana. A través d'un Diploma d'Espanyol com a Llengua Estrangera en un nivell de B2, o en el seu cas, prova oral i escrita.
- Acreditació de B2 de llengua anglesa, segons el marc comú europeu de referència per a les llengües, o en el seu cas, prova oral i escrita.
Es tindran en compte els següent criteris:
1.- Afinitat dels estudis de grau cursats amb el Màster (entre el 40% i 50%).
2.- Mitjana de l'expedient acadèmic (entre el 30% i 40%).
3.- Motivació del/l'estudiant (fins al 10% de la nota d'admissió).
4.- Altres: Coneixements d'idiomes, experiència laboral prèvia, formació complementària en l'àrea d'estudi del Màster, etc. (fins al 10% de la nota d'admissió).
El perfil de l’estudiant del Màster Universitari en Química correspon a persones que han finalitzat titulacions prèvies de grau en l’àmbit de la química i/o ciències i tecnologies afins, que desitgen completar la formació mitjançant la realització d’un màster amb orientació acadèmica o de recerca o bé orientació d’especialització professional cap a la indústria química i/o empresa química.
Així, es recomana com a perfil estar en possessió d’algun d’aquests títols: grau en Química, grau en Farmàcia, graduat en Enginyeria Química, grau en Bioquímica, grau en Ciències Ambientals (branca de Ciències) o títols afins a la química.
La selecció dels estudiants, la realitza la comissió de coordinació acadèmica atenent raons científiques i acadèmiques basades en:
El màster va adreçat a un perfil d’estudiants amb una formació prèvia en matèries relacionades amb els continguts que s’hi imparteixen. D’acord amb això, la comissió acadèmica valorarà favorablement les sol•licituds d’admissió en el màster dels estudiants que procedisquen de les titulacions de química i farmàcia. En el cas d’estudiants que procedisquen d’altres titulacions, la comissió acadèmica estudiarà cada sol•licitud de manera individualitzada.
Coneixement de castellà a nivell C1. Recomanat coneixement d’anglès a nivell B1.
La selecció dels estudiants, la du a terme la comissió acadèmica sobre les bases següents:
La valoració de l’expedient acadèmic dels candidats i candidates és ponderada, és a dir, es té en compte la puntuació mitjana de la titulació de la universitat de procedència. Es consideren mèrits addicionals el coneixement d’idiomes, estar en possessió de titulacions addicionals, la realització de cursos especialitzats rebuts, i altres mèrits rellevants.
El perfil de l’estudiant del màster TEQ correspon a persones que han finalitzat titulacions prèvies de grau (o llicenciatura) en l’àmbit de les ciències experimentals i tecnologies afins i que desitgen completar la formació mitjançant la realització d’un màster amb orientació professional en aquests àmbits, amb un nivell d’experimentalitat elevat i dotat també de formació investigadora.
Així, es recomana com a perfil estar en possessió d’algun dels títols següents: grau (o llicenciatura) en Química, o en d’altres com Farmàcia, Ciència i Tecnologia d’Aliments, Nutrició Humana i Dietètica, Bioquímica, Ciències Ambientals, Enginyeria Química, Tecnologia Química, o títols corresponents a altres ciències experimentals i tecnologies afins.
La selecció dels estudiants és a càrrec de la comissió de coordinació acadèmica sobre la base d’aquestes raons científiques i acadèmiques:
S'acceptaran estudiants que hagen cursat carreres de caràcter tecnic-científic amb assignatures de física i matemàtiques (com són els graus de física, química, matemàtiques, enginyeries o similars) .
Es valorarà i prioritzarà les sol·licituds en funció dels següents criteris d'admissió:
Criteri | Ponderació |
Expedient acadèmic | 5 |
Qualificacions en assignatures d'interés per al màster Adequació de coneixements previs al màster | 3 |
Experiència investigadora (treballs de grau, estades i col·laboracions amb grups d'investigació, o similar) | 1 |
Motivació, interés i cartes de recomanació | 1 |
Els requisits específics d'admissió al màster són els següents:
- Titulació de Grau en l'àrea de ciències de la vida, incloent Ciències Biològiques, Biotecnologia, Bioquímica, Biomedicina, Medicina, Farmàcia, o titulacions de similar denominació.
- Per a poder ser admés en aquest Màster, a més d'estar en possessió d'un títol universitari que permeta l'accés als ensenyaments de màster, els estudiants amb nacionalitat de països no hispanoparlants o que procedisquen de sistemes educatius estrangers on la llengua de docència no siga l'espanyol, hauran d'acreditar el nivell B2 de coneixement d'espanyol, definit en la classificació del Marc europeu comú de referència.
1. Expedient acadèmic (40 punts). En aquest apartat es valorarà la mitjana de l'expedient acadèmic del grau i adequació de la formació de l'estudiant al perfil recomanat. S'aplicarà el següent coeficient de *atingencia (d'entre 0.6 i 1.0 en funció de la titulació):
a. Grau en bioquímica, biomedicina, biologia, biotecnologia i ciències afins, 1
b. Grau en farmàcia, medicina, veterinària i ciències afins, 1
c. Grau en tecnologia d'aliments, nutrició i dietètica, CC. ambientals, 0,8
d. Grau en enginyeria forestal, agronomia, i enginyeries afins, 0,7
e. Grau en química, enginyeria química i afins, 0,6
f. Grau en infermeria, fisioteràpia i ciències afins, 0,6
2. Formació complementària en l'àrea d'estudi del Màster (20 punts)
3. Coneixement d'idioma anglés-Nivell B2 (10 punts)
4. En el cas necessari, se sol·licitarà una carta motivacional o es realitzarà una entrevista personal o per vídeo-conferencia a un màxim de 10 candidats, en fase d'admissió, que no hagen quedat entre els 25 primers (30 punts). La valoració d'aquest apartat se sumarà als obtinguts en els apartats anteriors (els 25 primers sumaren la màxima puntuació de manera automàtica). Els aspectes que s'avaluaran en aquest apartat seran:
· Motivació en les àrees temàtiques del màster (33%)
· Objectius professionals futurs (33%)
· Claredat en l'exposició i estructuració d'idees (33%)
El perfil de l’estudiant del màster en Aproximacions Moleculars en Ciències de la Salut correspon a estudiants que han finalitzat titulacions de grau (o llicenciatura) en l’àmbit de les ciències de la salut, experimentals i tecnologies afins, i que desitgen completar la seua formació mitjançant la realització d’un màster amb un marcat perfil investigador.
Com a perfil es recomana estar en possessió d’un grau (o llicenciatura) en Biologia, Biotecnologia, Bioquímica, Medicina o Farmàcia, o títols afins de la Universitat de València o d’altres universitats espanyoles, europees o de la resta del món.
Si fóra el cas que calguera una selecció d’estudiants, la Comissió de Coordinació Acadèmica és l’òrgan encarregat de realitzar-la a partir de raons científiques i acadèmiques:
- Adequació de la formació de l’estudiant al perfil recomanat (40-50 %).
- Expedient acadèmic (30-40 %).
- Currículum presentat (amb justificació documental dels mèrits al·legats) (10-20 %).
Si es considera convenient, es podrà realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats en el currículum.
El perfil d’ingrés recomanat és de persones graduades o titulades en Enginyeria Informàtica, Medicina, Farmàcia, Biologia, Biotecnologia, Bioquímica i Ciències Biomèdiques o en altres graus, enginyeries, llicenciatures i màsters amb formació relacionada amb les titulacions anteriors.
Podran accedir al màster les persones graduades o titulades en Enginyeria Informàtica, Medicina, Farmàcia, Biologia, Biotecnologia, Bioquímica i Ciències Biomèdiques o en altres graus, enginyeries, llicenciatures i màsters amb formació relacionada amb les titulacions anteriors.
La Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster establirà els complements de formació que l’estudiant haurà de cursar en cada cas per poder afrontar adequadament les assignatures comunes del màster. Aquests complements podran tenir una càrrega màxima de 30 ECTS i es fixaran en funció del perfil i l’historial del candidat.
Els complements formatius que formen part del màster són:
Assignatura
Computadors i sistemes operatius 6 ECTS
Programació 9 ECTS
Estructures de dades i bases de dades 9 ECTS
Medicina i experimentació clínica 6 ECTS
Evolució 6 ECTS
Bioquímica i biologia molecular 9 ECTS
Genètica 9 ECTS
De manera orientativa, encara que en cada cas es farà en funció del perfil del candidat, l’estudiant haurà de cursar:
• Persones titulades en Enginyeria Informàtica o afins:
- Medicina i experimentació clínica
- Evolució
- Bioquímica i biologia molecular
- Genètica
• Persones titulades en Medicina o afins:
- Computadors i sistemes operatius
- Programació
- Estructures de dades i bases de dades
- Evolució
• Persones titulades en Biologia, Biotecnologia o Bioquímica i ciències biomèdiques o afins:
- Computadors i sistemes operatius
- Programació
- Estructures de dades i bases de dades
- Medicina i experimentació clínica
Els criteris de selecció són els següents:
• Expedient acadèmic (40-50 %), calculat d’acord amb la normativa aprovada de valoració d’expedients acadèmics de la UV.
• L’adequació de la formació de l’estudiant al perfil recomanat (30-40 %).
• El currículum presentat (amb justificació documental dels mèrits al·legats) (10-20 %). Si cal, es podrà realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats en el currículum.
Està adreçat a persones que han finalitzat titulacions prèvies de grau (o llicenciatura) en l'àmbit de les ciències amb perfil biomèdic, en aquest ordre:
• Biologia
• Farmàcia
• Bioquímica
• Medicina
• Veterinària
• Altres afins
Es valora, a més, l'experiència demostrada en laboratoris de reproducció assistida, l'assistència a cursos, congressos i activitats científiques acreditades i l'experiència demostrada en laboratoris d’investigació bàsica en biomedicina, en aquest ordre.
Les classes del curs 2023/2024 començaran el 11 de setembre. Les classes s'imparteixen en el Centre de Formació del IVI.
La selecció es realitzarà sobre la base de l'experiència i la formació prèvia, científiques i acadèmiques, en l'àrea de la reproducció humana assistida:
- L'adequació de la formació de l'estudiant al perfil recomanat (50%). Per a això, la CCA valora l'estada en règim de contractació o de pràctiques voluntàries en laboratoris de reproducció assistida, l'assistència a congressos internacionals i nacionals, cursos acreditats per les diferents comunitats autònomes i, dins d'aquests últims, segons la proximitat de la seua temàtica als continguts del màster i la seua durada.
- L'expedient acadèmic en el grau d'origen (40%).
- El currículum vitae presentat (amb justificació documental dels mèrits al·legats) (10-20%). En el cas que es considere convenient, es podrà realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats en el currículum.
El perfil d’ingrés recomanat és la llicenciatura o el grau en Odontologia, la llicenciatura o el grau en Medicina i metges especialistes en Estomatologia.
- Acreditació de B2 d'una de les dues llengües pròpies de la Universitat de València que no les tenen com a llengua materna. L’acreditació s’ha de fer mitjançant certificat oficial o la realització una prova oral i escrita.
Es tindrà en compte la formació i l’experiència de l’estudiant, l’expedient acadèmic i el currículum. En igualtat de mèrits es tindrà en compte la relació del sol·licitant amb el Departament d’Estomatologia. En la baremació dels mèrits de l’aspirant es tindrà en compte la valoració següent:
- Expedient acadèmic: 50%
- Beques i activitats organitzades pel Departament d’Estomatologia: 30%
- Publicacions i comunicacions en congressos: 10%
- Altres mèrits: 10%
S'establix per a admissió els següents nivells de prioritat:
Nivell de prioritat 1: Grau i/o diplomatura en logopèdia.
Nivell de prioritat 2: Titulacions relacionades amb educació que incloguen mencions amb assignatures especialitzades en l'atenció a necessitats derivades de dificultats en comunicació, llenguatge i/o parla; només en el cas que l'oferta siga superior a la demanda existent de sol·licituds de nivell de prioritat 1.
Nivell de prioritat 3: Titulacions en psicologia, medicina, fisioteràpia o psicopedagogia que acrediten formació prèvia en trastorns de comunicació, llenguatge i/o parla; només en el cas que l'oferta siga superior a la demanda existent de sol·licituds de nivell de prioritat 1 i 2.
D'altra banda, per a poder ser admés en este Màster, a més d'estar en possessió d'un títol universitari que permeta l'accés a les ensenyances de màster, els estudiants amb nacionalitat de països no castellanoparlants o que procedisquen de sistemes educatius estrangers on la llengua de docència no siga l'espanyol, hauran d'acreditar el nivell B2 de coneixement d'espanyol, definit en la classificació del Marco Comú Europeu de Referència.
Les sol·licituds s'ordenaran d'acord amb la prioritat de la titulació d'accés i, dins de cada nivell de prioritat, segons expedient acadèmic de la titulació d'accés que figure en la sol·licitud.
Els perfils més adequats per a obtenir un màxim aprofitament d’aquests estudis correspon a estudiants que procedisquen de llicenciatures i graus en física, química i enginyeries, i tots aquells nous graus o altres titulacions en què la persona candidata haja cursat matèries de física atòmica i nuclear. Així mateix, es considera un perfil adequat el que correspon a graduats o llicenciats en medicina amb especialitat en radiologia, radioteràpia o medicina nuclear, o que estiguen realitzant la residència en aquestes especialitats.
Els criteris de selecció són aquests:
- L’adequació de la formació de l’estudiant al perfil recomanat (50 %).
- L’expedient acadèmic (30%).
- El currículum presentat (20%) (amb justificació documental dels mèrits al·legats). Si es considera convenient, es podrà realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats en el currículum.
Els perfils més adequats per a obtenir un màxim aprofitament d’aquests estudis corresponen a estudiants que procedisquen de graus i llicenciatures en Medicina, Farmàcia, Biologia, Bioquímica, Biotecnologia, Física, Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Nutrició i Dietètica, Infermeria, Fisioteràpia, Podologia o Veterinària, així com altres graus afins i llicenciatures equivalents.
Els criteris de selecció són els que segueixen:
- Nota de l’expedient acadèmic de la llicenciatura o grau: 50%
- Beques i col·laboració al Dep. de Fisiologia de la Universitat de València: 30%
- Publicacions i comunicacions en congressos: 10%
- Altres mèrits: 10%
Quan es considere convenient, es podrà realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats en el currículum.
Graduats i graduades en Infermeria o equivalent.
1. FORMACIÓ
1.1. EXPEDIENT ACADÈMIC: màxim 15 punts.
1.2. Expedient acadèmic de grau o diplomatura en Infermeria (nota mitjana sobre 10).
Altres titulacions (1 punt per cada titulació de nivell MECES 2 i 2 punts per titulació MECES 3).
2. RECERCA: màxim 15 punts.
2.1. PUBLICACIONS INDEXADES: màxim 3 punts.
Articles en revistes especialitzades nacionals/internacionals, llibres, capítols de llibre amb ISBN (fins a 0,5 punts per publicació).
2.2. PROJECTES DE RECERCA: màxim 2 punts.
Participació en projectes R+D obtinguts en convocatòries públiques competitives universitàries, autonòmiques/nacionals/internacionals, fins a 0,5 punts per any).
2.3. PARTICIPACIÓ EN CONGRESSOS: màxim 2,5 punts
Aportacions a congressos nacionals/internacionals (fins a 0,5 per aportació).
2.4. ALTRES MÈRITS: màxim 2,5 punts.
Altres publicacions, transferència de resultats de la recerca, estades de recerca (fins a 0,5 per aportació),
3. EXPERIÈNCIA LABORAL: màxim 5 punts.
0,1 punts per mes complet treballat*.
*L’experiència laboral en l’àmbit de la infermeria oncològica es valora amb 0,3 punts per mes complet treballat.
4. MOTIVACIÓ (CARTA): màxim 2 punts.
5. ENTREVISTA (només en cas d’empat): màxim 1 punt.
L’entrevista personal només es realitzarà davant la situació d’empat de dos o més aspirants a una plaça i té un valor discriminatori. No obstant això, si l’admissió de les persones que es troben en situació d’empat no supera el 10% del total de places, la CCA del màster pot decidir l’admissió de totes elles.
El perfil d’ingrés recomanat es correspon al d’un llicenciat/ada o graduat/ada en Psicologia, Medicina, Farmàcia, Treball Social o Magisteri.
Podran ser admesos al Màster en Investigació, Tractament i Patologies Associades en Drogodependències els/les llicenciats/ades i graduats/ades en Psicologia, Medicina, Farmàcia, Treball Social i Magisteri.
Els criteris per considerar en la selecció dels futurs estudiants seran:
- La qualificació de l’expedient acadèmic, fins a un 60%.
- Experiència laboral relacionada amb les temàtiques del màster, d'una duració mínima de sis mesos, fins a un 20%.
- Cursat optatives relacionades amb el Màster, fins a un 20%.
En cas que la demanda supere a l’oferta, s’efectuara una ponderació dels requisits de la manera següent:
1. Nota mitjana de l’expedient acadèmic (matricula 5 punts, notable 4 punts, aprovat 3 punts).
2. Nota en les assignatures optatives relacionades amb els continguts del màster (matricula 1 punt, notable 0.5 punts, aprovat 0.2 punts).
3. Experiència laboral relacionada amb la temàtica del màster: 1 punt per cada any treballat.
4. Vinculació en forma de beques de col·laboració: 1 punt per beca i any de gaudi.
5. Títol d’anglès: B1 3 punts.
Per a poder ser admés en el màster, els candidats/ les candidates, hauran de ser Llicenciats o Llicenciades o Graduats o Graduades en Medicina, Llicenciats/Llicenciades o Graduats/Graduades en titulacions de l'àrea de ciències de la salut.
Per a poder ser admés en este Màster, a més d'estar en possessió d'un títol universitari que permeta l'accés a les ensenyances de màster els estudiants amb nacionalitat de països no castellanoparlants que a més procedisquen del sistema educatiu d'un país la llengua dels quals no siga l'espanyol, hauran d'acreditar el nivell B2 de coneixement d'espanyol, definit en la classificació del Marco Comú Europeu de Referència.
En cas d’haver-hi més sol·licituds que places ofertes, la selecció d’admesos es farà segons la valoració dels mèrits següents:
50% expedient acadèmic.
30% beques i col·laboració amb els departaments implicats.
10% publicacions i comunicacions en congressos.
10% altres mèrits.
Tots els mèrits al·legats en la preinscripció al Màster han d'acreditar-se documentalment
El perfil de l’estudiant del màster és el titulats en estudis de grau (o llicenciatura) en l’àmbit de les ciències de la salut i que desitgen completar la seua formació mitjançant la realització d’un màster sobre el medicament, bé per a la investigació i el desenvolupament de nous medicaments, bé per a promocionar l’ús racional dels que ja estan autoritzats.
Així, es recomana com a perfil d’accés al màster estar en possessió d’algun dels títols següents: grau (o llicenciatura) de farmàcia, medicina, infermeria o altres estudis com ara química, ciència i tecnologia d’aliments, nutrició humana i dietètica, bioquímica, ciències ambientals, enginyeria química, tecnologia química o títols corresponents a altres ciències experimentals i tecnologies afins.
La selecció es farà d’acord amb es criteris següents:
- Expedient acadèmic 40%
- Coneixements en matèries relacionades amb el màster 20%
- Beques o treballs de col·laboració amb els departaments i organismes participants 15%
- Publicacions 10%
- Experiència professional 10%
- Altres mèrits 5%
El màster va adreçat a un perfil d’estudiants amb una formació prèvia en matèries relacionades amb els continguts que s’hi imparteixen. Cal esmentar com a perfil d’ingrés recomanat les llicenciatures i/o els graus següents: Medicina, Farmàcia, Veterinària, Infermeria, Ciències Biològiques, Química, Bioquímica; Ciència i Tecnologia dels Aliments; Nutrició Humana i Dietètica; equivalents a l’estranger.
La selecció dels estudiants es realitzarà exclusivament sobre la base de raons científiques i acadèmiques:
- Expedient acadèmic: 40%
- CV, referències i, si és el cas, entrevista personal: 60%
Es recomana haver cursat un grau en una titulació de ciències (biologia, bioquímica, química, física, farmàcia, veterinària o similars), un grau de psicologia o les titulacions de medicina.
A l'inici del primer quadrimestre tots els estudiants realitzaran un curs 0 per a anivellar coneixements. Els/les estudiants procedents de les titulacions en Biologia, Bioquímica i Ciències Biomèdiques, Biotecnologia, Física, Farmàcia, Medicina, Veterinària, Química i afins cursaran les Tutories de Fonaments de Psicobiologia. Els/les estudiants procedents de la titulació de Psicologia i afins cursaran les Tutories De Fonaments de Biologia Cel·lular. Aquestes tutories estan emmarcades dins de les assignatures obligatòries del primer quadrimestre.
CRITERIS ADMISSIÓ
1. EXPEDIENT ACADÈMIC (40 punts)
En aquest apartat es valorarà la mitjana de l'expedient acadèmic del títol. També es considerarà l'adequació de la formació de l'estudiant al perfil recomanat; per a això s’aplicaran els següents coeficients d'atingencia ponderats d'acord amb l'afinitat de la titulació.
Titulació |
Factor de ponderació |
Llicenciatura o Grau en: Biologia, Bioquímica i Ciències Biomèdiques, Biotecnologia, Psicologia, Física, Farmàcia, Medicina, Veterinària i afins |
X 4 |
Llicenciatura o Grau en: Química, Educació Física i Esport i afins. Diplomatura o Grau en: Logopèdia, Fisioteràpia, Infermeria, Òptica i Optometria i afins. |
X 2 |
L'admissió d'estudiants que hagen realitzat altres títols de diplomats/des universitaris/es serà valorada per la Comissió Acadèmica del Màster en cada cas.
2. CARTA DE MOTIVACIÓ QUE JUSTIFIQUE L'INTERÈS EN CURSAR EL MÀSTER (30 punts)
Es tindran en compte aspectes relatius a la motivació en les àrees temàtiques del màster així com objectius professionals futurs.
3. CURRÍCULUM (30 punts)
Es valoraran les publicacions, cursos, congressos, Doctorats, Masters afins, MIR en neurologia o similars i l'experiència pràctica en Neurociències.
Cada ítem, sempre que estiga justificat documentalment, será ponderat per la seua afinitat amb els continguts del Màster amb un factor de ponderació de 0.2, 0.5 o 1.
1. Grau o diplomatura en Nutrició Humana i Dietètica.
2. Llicenciatura o grau en Farmàcia.
3. Llicenciatura o grau en Medicina.
4. Diplomatura o grau en Infermeria.
5. Qualsevol altra titulació relacionada amb l'àrea de salut.
Criteris i valoració de mèrits per a l'admissió:
Atesos el perfil i els requisits d'admissió específics, l'ordre de preferència s'estableix en funció de les titulacions, i dins de cadascuna s'ordenaran en funció dels seus respectius expedients acadèmics:
1. Grau o diplomatura en Nutrició Humana i Dietètica.
2. Llicenciatura o grau en Farmàcia.
3. Llicenciatura o grau en Medicina.
4. Diplomatura o grau en Infermeria.
5. Qualsevol altra titulació relacionada amb l'àrea de salut.
La selecció de candidats entre els que complisquen els requisits anteriorment indicats es farà mitjançant la valoració dels apartats següents:
a. Expedient acadèmic: 70%.
b. Memòria explicativa i raonada de l'interès de la persona candidata pel perfil del màster: 10%.
c. Experiència professional: 15%.
d. Coneixement d'idiomes 5%.
Barem segons la titulació:
1. Grau o diplomatura en Nutrició Humana i Dietètica. (x1)
2. Llicenciatura o grau en Farmàcia. (x1)
3. Llicenciatura o grau en Medicina. (x0.7)
4. Diplomatura o grau en Infermeria. (x0.7)
5. Qualsevol altra titulació relacionada amb l'àrea de salut. (x0.6)
El perfil més adequat d’estudiant en aquest màster és llicenciat o llicenciada, graduat o graduada en Psicologia, capaç de llegir textos científics en anglès i amb la motivació, les actituds i les habilitats interpersonals necessàries per a rebre aquest tipus de formació. El màster està adreçat tant a llicenciats o graduats recents com a persones que ja tenen un cert grau d’experiència professional en algun àmbit de la intervenció psicogerontològica.
Com que el programa està dirigit fonamentalment a l'especialització professional de psicòlegs/as, s'estableix com a criteri d'admissió estar en possessió del títol de Llicenciat o Graduat en Psicologia, o titulació estrangera equivalent.
Com que el programa està dirigit fonamentalment a l'especialització professional de psicòlegs/as, s'estableix com a criteri d'admissió estar en possessió del títol de Llicenciat o Graduat en Psicologia, o titulació estrangera equivalent.
En totes les Universitats, i per a garantir la igualtat de condicions per a tots els estudiants, independentment de la Universitat on es curse, els criteris d'admissió seran els següents:
a) Adequació de la titulació al·legada per a l'ingrés.
b) Mitjana de l'expedient acadèmic en el títol de llicenciatura o grau.
Segons es preveu en l'apartat Tercer. Requisits i duració, de la Resolució de 3 de juny de 2013, de la Secretaria General d'Universitats, per la qual es publica l'Acord de Consell de Ministres de 31 de maig de 2013, pel qual s'estableixen les condicions a les quals hauran d'adequar-se els plans d'estudi conduents a l'obtenció del títol oficial de Màster en Psicologia General Sanitària que habilite per a l'exercici de la professió sanitària titulada i regulada de Psicòleg General Sanitari, per a accedir al Màster de Psicologia General Sanitària, és necessari estar en possessió d'un títol de Llicenciat/Graduat en Psicologia unit, en el seu cas, a una formació complementària que garantisca que l'interessat ha obtingut almenys 90 crèdits ECTS de caràcter específicament sanitari. Els Graduats en Psicologia que hagen superat plans d'estudi amb esment en Psicologia de la Salut adaptats a l'Ordre CNU/1309/2018, de 5 de desembre, per la qual es regulen les condicions generals a les quals s'ajustaran els plans d'estudi del Grau en Psicologia, compleixen aquest requisit d'accés en tindre en el seu títol universitari oficial de grau un esment en Psicologia de la Salut. No obstant això, els posseïdors de títols de Llicenciat/Graduat en Psicologia verificats amb anterioritat a l'entrada en vigor de la citada Ordre CNU/1309/2018 ha obtingut, almenys, 90 crèdits ECTS de caràcter específicament sanitari i, per tant, els posseïdors dels mateixos no requereixen complements de formació.
S'exigirà l'aportació de documentació que garantisca que s'han obtingut 90 crèdits ECTS de caràcter específicament sanitari, segons s'arreplega en l'Apartat 4.2 de l'Annex I del Reial Decret 1393/2007, de 29 d'octubre. Els complements formatius podran obtindre's cursant assignatures del Grau en Psicologia per la UVEG que tinguen vinculació amb les àrees de coneixement de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològics y/o de Psicobiología. També es consideraran altres assignatures d'este Grau de contingut específicament sanitari. Les assignatures considerades complements formatius per a este màster són les que vénen especificades en l'apartat 4.6 de la memòria de verificació del títol.
L'adjudicació de places es farà d'acord amb l'únic criteri de prelació de la nota mitjana de l'expedient acadèmic del grau o llicenciatura en psicologia.
Segons es preveu en l'apartat Tercer. Requisits i duració, de la Resolució de 3 de juny de 2013, de la Secretaria General d'Universitats, per la qual es publica l'Acord de Consell de Ministres de 31 de maig de 2013, pel qual s'estableixen les condicions a les quals hauran d'adequar-se els plans d'estudi conduents a l'obtenció del títol oficial de Màster en Psicologia General Sanitària que habilite per a l'exercici de la professió sanitària titulada i regulada de Psicòleg General Sanitari, per a accedir al Màster de Psicologia General Sanitària, és necessari estar en possessió d'un títol de Llicenciat/Graduat en Psicologia unit, en el seu cas, a una formació complementària que garantisca que l'interessat ha obtingut almenys 90 crèdits ECTS de caràcter específicament sanitari. Els Graduats en Psicologia que hagen superat plans d'estudi amb esment en Psicologia de la Salut adaptats a l'Ordre CNU/1309/2018, de 5 de desembre, per la qual es regulen les condicions generals a les quals s'ajustaran els plans d'estudi del Grau en Psicologia, compleixen aquest requisit d'accés en tindre en el seu títol universitari oficial de grau un esment en Psicologia de la Salut. No obstant això, els posseïdors de títols de Llicenciat/Graduat en Psicologia verificats amb anterioritat a l'entrada en vigor de la citada Ordre CNU/1309/2018 ha obtingut, almenys, 90 crèdits ECTS de caràcter específicament sanitari i, per tant, els posseïdors dels mateixos no requereixen complements de formació.
S'exigirà l'aportació de documentació que garantisca que s'han obtingut 90 crèdits ECTS de caràcter específicament sanitari, segons s'arreplega en l'Apartat 4.2 de l'Annex I del Reial Decret 1393/2007, de 29 d'octubre.
Podran considerar-se els crèdits de formació complementària obtinguts en formació de postgrau que complisca els requisits establits en la Llei 5/2011, de 29 de març, d'Economia Social.
Els complements formatius podran obtindre's cursant assignatures del Grau en Psicologia per la UVEG que tinguen vinculació amb les àrees de coneixement de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològics y/o de Psicobiología. També es consideraran altres assignatures d'este Grau de contingut específicament sanitari. Les assignatures considerades complements formatius per a este màster són les que vénen especificades en l'apartat 4.6 de la memòria de verificació del títol.
L'adjudicació de places es farà d'acord amb l'únic criteri de prelació de la nota mitjana de l'expedient acadèmic del grau o llicenciatura en psicologia.
Els estudiants en possessió d’alguna llicenciatura amb contingut en matèries relacionades amb les ciències dels aliments poden traure el màxim profit del programa. Per això se situen en primer lloc els estudiants de les llicenciatures en Farmàcia, Ciència i Tecnologia dels Aliments i Veterinària, i les diplomatures en Nutrició Humana i Dietètica, però també els estudiants de les llicenciatures en Medicina i Cirurgia, Biologia, Química, Bioquímica i Ciències Mediambientals disposen de coneixements per seguir-lo amb aprofitament, ja que tenen en els seus estudis universitaris una càrrega important de tècniques experimentals. Finalment, estudiants procedents d’altres titulacions de caràcter científic (Ciències del Mar) o d’aspectes bàsicament tècnics (Enginyeria Química o Enginyeria Agrònoma) poden aprofitar la formació oferta per a complementar el seu perfil científic o professional.
En el cas d’estudiants de titulacions que no disposen dels coneixements bàsics per a cursar el màster, la comissió acadèmica del màster determinarà la possibilitat de realitzar prèviament fins a 30 crèdits de formació complementària.
Atenent el perfil i els requisits d’admissió específics, l’ordre de preferència s’estableix en funció de les titulacions, i dins de cada una s’ordenaran segons els expedients acadèmics respectius:
1. Llicenciatures en Farmàcia, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Veterinària i diplomatura en Nutrició Humana i Dietètica.
2. Llicenciatures en Biologia, Química, Bioquímica, Ciències Mediambientals, Medicina i Cirurgia i diplomatura en Infermeria.
3. Llicenciatura en Ciències del Mar.
4. Enginyeria Química i Agrònoma.
5. Qualsevol altra titulació relacionada amb l’àrea.
Així mateix, es consideraran altres mèrits com ara titulacions addicionals, coneixement d’idiomes, publicacions científiques i participació en congressos, i qualsevol tipus d’experiència acadèmica i/o professional.
Les persones destinatàries d’aquest màster només poden ser:
- Graduats/ades en Fisioteràpia o diplomats/ades en Fisioteràpia o títols afins (aquelles titulacions que es corresponguen almenys en un 75-80% al contingut d'estes titulacions i tindre un creditaje suficient, com perquè en el mateix país d'origen li done accés a estudis de màster)
La comissió de coordinació acadèmica realitza la selecció dels estudiants atenent raons científiques i acadèmiques basades en:
Per a ser-hi admès és un requisit indispensable ser diplomat/ada o graduat/ada en Fisioteràpia.
Per la baremació dels alumnes s’assigna una puntuació a cada un dels criteris que s’especifiquen a continuació:
En l’apartat 1 es valora l’expedient acadèmic sobre 10, tenint en compte la puntuació mitjana com a criteri de valoració.
Respecte al criteri 2, els diplomes universitaris presentats es valoren en funció del nombre d’hores, de la manera següent:
En l’apartat 3 es tenen en consideració els anys treballats en serveis i/o unitats de fisioteràpia de les especialitats ofertes en el màster, acreditades mitjançant certificat expedit a aquest efecte, de manera que es comptabilitzarà un punt per cada semestre o fracció treballat.
Si cal, es realitzarà una entrevista personal opcional que determinarà la comissió de coordinació acadèmica, en la qual es consideraran aspectes com les seues inquietuds i valoració de l’exercici com a eina terapèutica en l’àmbit de la fisioteràpia, interès específic per cursar el màster, i perspectives professionals de futur.
Els estudiants estrangers que vulguen accedir al màster han d’estar en possessió del nivell C1 de qualsevol de les dues llengües cooficials de la Comunitat Valenciana.
El màster seleccionarà candidats atenent els criteris següents:
(Article 16 of Royal Decree 1393/2007, as amended by the Royal Decree 861/2010):
In order to access the official Master’s Degree, it is necessary to hold an official Spanish university degree or another one from a higher education institution of the European Higher Education Area which give access to Master’s Degree courses in the country that grants the degree.
Likewise, graduates from educational systems outside the European Higher Education Area may have access without having their degrees validated, after verification by the University that they accredit a level of training equivalent to the corresponding official Spanish university degrees. As well as they qualify in the country that grants the degree for access to postgraduate education. Access by this means does not imply, in any case, the homologation of the previous degree in possession of the interested party, nor its recognition for other purposes than that of studying the Master’s Degree.
Candidates must hold this qualification before the start date of the Master’s Degree.
In both cases, it is recommended to have studied some curricular intensification, formative itinerary, specialty or mention related to Work Psychology, Organisations and Human Resources.
All information on the web www.maastrichtuniversity.nl/fpn/jointmaster
The recruitment and admission of candidates will be carried out by the Admission Committee, consisting of representatives of the three universities. The 30 places will be assigned to candidates in order of their scores according to the aforementioned criteria. It will be established a waiting list of 10 students.
Candidates must have obtained a university degree in Psychology, or a similar degree that, in the opinion of the Admission Commission, meets similar levels (at least 70 ECTS credits in Psychology and 30 ECTS in Research Methods and Statistics), prior to the start date of the Master’s Degree.
In addition, candidates must certify and advanced knowledge of the English language, according to the C1 Level of the Common European Framework or Reference for Languages (CEFR). In particular, the following certifications at that level will be considered:
· International English Language Testing System (IELTS): with a minimum score of 6.5.
· TOEFL Paper-delivered Test: with a minimum score of 575.
· TOEFL iBT; with a minimum score of 90.
· TOEIC: 720 minimum score for listening and reading, 310 minimum score for speaking and writing.
· Cambridge: Advanced (CAE) Grade C (scale180-184), First Certificate in English (FCE) Grade A (scale 180-184), First Certificate in English (FCE) Grade B (scale 176-179)
· or similar certification
Exempted from this requirement are those who have completed a Bachelor’s or Master’s Degree in English at a university in the European Economic Area, those who have obtained a high school diploma or degree in Australia, Canada, Ireland, New Zealand, Singapore, UK, USA or South Africa, or those who have obtained the International Baccalaureate Diploma or the European Baccalaureate Diploma in English.
Candidates who meet these two requirements will be chosen by the Admission Committee, on the basis of their curriculum vitae, letter of motivation, academic results, letters of recommendation, and evidence of their level of proficiency in the English language.
Two members of the Admission Committee will hold an interview with the candidate. On the basis of the information gathered at the interview, the admission tests, and all the information collected, the Admission Committee will assess the level of knowledge and skills, attitudes and motivation of the candidates, and will apply the following selection criteria:
-Academic record of the Degree in Psychology.
-Motivation and willingness to acquire knowledge in the field of Psychology of Work and Organisations, based on the Motivation Letter of the candidate.
-Motivation and capability to critically analyse the basis for research in the specific field of Psychology of Work and Organisations, based on the structured admission Interview.
-Required communication attitudes and skills for the future career in areas of importance, based on the structured admission Interview.
-motivation and ability to carry out scientific developments in Occupational and Organisational Psychology; based on the structured admission Interview.
-openness and willingness to learn in different international environments; based on the structured admission Interview.
-excellent performance in the English language; based on the linguistic certifications provided.
All information on the web www.maastrichtuniversity.nl/fpn/jointmaster
L'alumnat que vulga cursar aquest màster ha d'acreditar formació prèvia a nivell de grau en qualsevol dels diferents títols de l'àmbit de l'acció social i educativa, i/o experiència professional en aquesta àrea. L'anàlisi i la reflexió sobre la societat en què vivim, i l'interès per l'educació com a element per facilitar l'emancipació i el desenvolupament integral de les persones i dels grups, són fonamentals per a l'adequat seguiment del màster.
L'admissió es fa de manera personalitzada, tenint en compte el currículum i l'expedient de la persona sol·licitant i d'acord amb els paràmetres globals que estableixen les normes vigents. Dins dels criteris d'admissió, cal assenyalar que aquelles persones interessades a accedir a aquest màster, la llengua materna del qual no siga alguna de les llengües oficials de la Comunitat, han de justificar un nivell de coneixement d’alguna d’aquestes llengües que els permeta seguir de manera òptima les classes, bé mitjançant un document acreditatiu, bé posant-se en contacte amb els directors amb la finalitat d'establir-ne un procediment alternatiu.
Criteris de selecció:
a) Currículum, que es jutjarà d’acord amb aquests criteris:
• Titulació. Es donarà preferència als titulats en Educació Social, Pedagogia, Psicopedagogia, Magisteri o Treball Social, en les seues diferents especialitats (o els seus equivalents estrangers), i entre aquests, els titulats per la Universitat de València.
• Expedient acadèmic.
• Experiència professional.
• Implicació en organismes i/o moviments socials (associacions, ONG…).
• Col·laboració en equips i línies de treball pròpies de les problemàtiques de què tracta el màster.
• Realització de cursos, assistència a congressos, estades a altres universitats o institucions, implicació en equips de treball i xarxes professionals, etc.
b) Entrevista personal, si s’escau, realitzada per la comissió del màster, en els casos en què aquesta comissió determine que és necessària. El resultat d'aquesta entrevista és determinant per a la decisió de selecció. Els criteris utilitzats en l'entrevista són:
• Ajust al perfil.
• Motivació i interès pel màster.
• Formació i experiència prèvia.
Estar en possessió del títol de Llicenciat en Dret, Graduat en Dret o d'un altre títol universitari de Grau equivalent sempre acredite l'adquisició de les competències jurídiques previstes en el Reial decret 775/2011, de 3 de juny.
Ja que el màster en Advocacia s'ofereix per cobrir els requisits de formació i pràctica professional que estableix la Llei d'accés, s'estableix com a requisit d'admissió el que preveu l'article 2.1.a) del Reial Decret 775/2011, de 3 de juny, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 34/2006, de 30 d'octubre, sobre l'accés a les professions d'advocat i procurador dels tribunals:
“Estar en possessió del títol de llicenciat en Dret, graduat en Dret o qualsevol altre títol universitari de grau equivalent que reunisca els requisits que estableix l'article 3 d'aquest reglament”.
Segons l'article 3 del Reial Decret 775/2011, de 3 de juny, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 34/2006, de 30 d'octubre, sobre l'accés a les professions d'advocat i procurador dels tribunals, aquests requisits són els següents:
1. Els titulats universitaris de grau, pel que fa a allò a què es refereix la lletra a) de l'article 2, han d'acreditar l'adquisició de les competències jurídiques següents:
a) Conèixer i comprendre els elements, l’estructura, els recursos, la interpretació i l’aplicació de l'ordenament jurídic i saber interpretar les fonts i els conceptes jurídics fonamentals de cadascun dels diferents ordres jurídics.
b) Conèixer i comprendre els mecanismes i procediments de resolució dels conflictes jurídics, així com la posició jurídica de les persones en les seues relacions amb l'administració i en general amb els poders públics.
c) Conèixer i saber aplicar els criteris de prelació de les fonts per determinar les normes aplicables en cada cas, i especialment el de conformitat amb les regles, els principis i els valors constitucionals.
En el cas d'estudiants estrangers, la Comissió de Coordinació Acadèmic podrà exigir l'acreditació de coneixement de l'idioma castellà suficient (nivell B2), realitzant-se, en el seu cas, una prova de nivell específica.
En cas que el nombre de sol·licituds excedisca de les places oferides l'ordenació de les mateixes a l'efecte d'admissió es realitzarà atenent la nota mitjana de l'expedient de la llicenciatura o el grau en Dret. En tal cas, la Comissió de Coordinació del Màster també podrà donar preferència als sol·licitants que necessiten cursar el Màster enfront d'aquells que estiguen o puguen estar col·legiats sense necessitat d'obtindre el títol professional d'advocat o advocada d'acord amb la Llei d'Accés.
A l'efecte de la baremació de l'expedient de l'estudiant, les qualificacions i la nota mitjana haurà d'estar calculada en base 10. En aquells casos en què no siga així, el/la estudiant haurà de sol·licitar a l'ANECA l'equivalència de notes mitges. Per a més informació sobre com sol·licitar la dita equivalència en l'ANECA, consultar l'enllace següent:
http://www.aneca.es/Equivalencia-de-notas-medias
La nota mitjana s'incrementarà en un punt per als estudiants amb dobles titulacions, sempre que estes siguen de Ciències Jurídiques complementades amb disciplines de Ciències Socials. A més, la Comissió de Coordinació del Màster donarà preferència als sol·licitants que necessiten cursar el Màster enfront d'aquells que estiguen o puguen estar col·legiats sense necessitat d'obtindre el títol professional d'advocat o advocada d'acord amb la Llei d'Accés. La preferència s'establix de la manera següent: aquells sol·licitants que necessiten cursar el Màster per a l'obtenció del títol professional d'advocat veuran multiplicada la seua nota mitjana per dos; i aquells sol·licitants que no necessiten cursar el Màster per a l'obtenció del títol professional d'advocat veuran multiplicada la seua nota mitjana per u. La Comissió de Coordinació del Màster podrà incorporar entre els criteris d'admissió una entrevista personal. En l'entrevista personal es valoraran les seues competències jurídiques i formatives, l'adequació del seu perfil a les característiques del Màster en Advocacia i la seua motivació. L'entrevista personal es durà a terme si es considera oportú per a la valoració de determinats casos i serà efectuada pel Director del Màster o persona en qui delegue.