UVSustainability,UVSustainabilityUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

Butlleti ONUBIB 1 2021

  • March 25th, 2021
Image de la noticia

Un trimestre més és un plaer fer-li arribar el Butlletí d'ONUBIB. Vam iniciar el nostre setè any de camí havent estat fidels als nostres subscriptors tots els trimestres al llarg d'aquests 6 anys. Anys en què el món ha canviat substancialment. I un d'aquests canvis substancials es veu clarament reflectit en l'índex del nostre Butlletí. Índex que té ja com a segon apartat destacat les Nacions Unides i la pandèmia de la COVID-19. Apartat que inclou una desena de novetats en aquest últim trimestre.

https://www.uv.es/onubib/Boletines/Boletin_ONUBIB_1_2021.pdf 


Però a l'iniciar aquest Butlletí fa sis anys, es inciaba també el programa més ambiciós que la Comunitat Internacional s'ha plantejat mai: l'Agenda 2030 per a l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. És en aquest marc en el qual desitgem destacar l'informe de l'Secretari General sobre les 10 prioritats per a 2021, que incloem en la primera secció d'aquest Butlletí. En aquestes 10 prioritats es troba, sens dubte, respondre a la pandèmia de COVID-19, però també lluitar conra altres pandèmies, com la pandèmia d epobreza i desigualtat, revertir l'assalt als drets humans, aconseguir la igualtat de gènere, la destrucció de l'entorn i el consegüent canvi climàtic ... Són pandèmies que la Humanitat patia ja abans que arribés el coronavirus COVID-19 i que exigeixen una acció urgent de l'Organització Mundial.
El lector trobarà en les pàgines que segueixen referències a publicacions i llocs web de les Nacions Unides que descriuen l'acció de les Nacions Unides en l'àmbit de la pau i la seguretat internacionals, el desenvolupament econòmic i social, els drets humans, la justícia i el dret internacional, el medi ambient o els ODS entre d'altres.
Com podrà apreciar, l'activitat de les Nacions Unides segueix mantenint-se en tots els àmbits. Li recomanem que llegeixi detingudament totes les seccions. La classificació que fem servir pot fer perdre, de vegades, algunes perspectives. Així, per exemple, no tenim una secció sobre la igualtat de gènere, però vostè podrà apreciar l'enorme treball realitzat pro Nacions Unides per eliminar la bretxa de gènere en tots els apartats d'aquest butlletí. No només en l'àmbit d elos drets humans, sinó també en el de l'mantenmiento de la pau i la seguretat internacionals, el desenvolupament econòmic i social o, fins i tot en la lluita contra el COVID19.
Amb aquest modest Butlletí és el nostre desig, com sempre, contribuir a difondre aquesta activitat moltes vegades ignora i, però, no només necessària, sinó essencial per a la supervivència de la Humanitat.
Com sempre, vam acabar demanant-los que segueixin ajudant-nos en la nostra reflexió contínua, fent-nos arribar les seves crítiques, suggeriments o propostes perquè estiguem a l'alçada del que la societat i les Nacions Unides reclamen de nosaltres

 

Remés per ONUBIB