UVjobGeneral FoundationUniversitat de València Logo del portal

 

 

     

GUILLEM ESCORIHUELA CARBONELL

PDI ajudant doctor. Director acadèmic de l’Aula de Musica

Universitat de València

Doctor en Didàctica de la Música (2017) i màsters en Investigació en Didàctiques Específiques (2014) i en Professor d'Educació Secundària (2011), totes tres titulacions per la Universitat de València. Màster en Interpretació Musical per la Universitat Internacional d'Andalusia (2013). Obtingué el títol Superior de Música al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València (2010).

És professor ajudant doctor del Departament de Didàctica de l'Educació Física, Artística i Música de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. Pertany al grup de recerca iMUSED (Investigating Music Education GIUV2020-483) i les seves línies aborden l'educació musical a través de l'anàlisi de la interpretació, l'educació performativa dels instruments musicals i el cant, la comunicació i divulgació musical (recepció i crítica), la didàctica en Conservatoris i Escoles de música i l'estudi de les audiències d'espectacles musicals i la seua repercussió en i des de l'educació musical. Així mateix, també forma part del grup d'innovació consolidat El paisatge sonor i l'hort ecodidàctic com a context d'aprenentatge en la formació del professorat (PaisoL'Hort- GCID23_2591227).

És catedràtic de Música de Cambra en excedència. Ha estat professor de la Universitat Jaume I, del màster de Didàctica de la Música (2018-2019), i ha col·laborat en la direcció de treballs de fi de màster amb la Universitat Rey Juan Carlos i la Universitat Internacional de València. Ha impartit docència en els graus de Mestre/a en Educació Infantil i el d'Educació Primària de Florida Universitària (2019-2022). En el Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló ha exercit la direcció del Departament de Música de Cambra i Orquestra (2015-2022). En l'àmbit de la gestió, ha coordinat pràctiques i la formació del professorat en el Conservatori Superior, a més d'haver estat secretari de la Comissió Acadèmica de Títol del màster en Ensenyaments Artístics d'Interpretació Musical i Investigació Aplicada i haver format part de la Comissió per a l'Avaluació de la Investigació de l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana. Presenta publicacions i comunicacions en el camp de l'educació performativa i de la seua investigació. Ha participat com a ponent i/o assistent en congressos nacionals i internacionals, així com en seminaris sobre educació musical en tots els nivells.

En el camp de la interpretació ha estat membre i president de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València des de 2009 fins a 2013, a més d'altres orquestres nacionals de caràcter formatiu. Professionalment, ha col·laborat amb l'Orquestra de València, Simfònica de Castelló i Banda Municipal de Bilbao, així com amb els grups Ensemble Palau, Orquestra Eutherpe, Ensemble Col·legno, Harmonie Ensemble o Kissar Ensemble. Actua regularment en cicles de música de cambra valencians amb diverses formacions, destacant els recitals per a flauta i piano o la integral dels quartets de Mozart. Com a intèrpret, ha gravat discos per a la recuperació del patrimoni musical valencià, però també per a bandes sonores o música lleugera.

És director acadèmic de l'Aula de Música del Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València i membre numerari de la M.I. Acadèmia de la Música Valenciana.

+info:

     

ÁNGEL LUÍS PERÍS SUAY

Professor - Cap d'estudis

Col·legi CEU San Pablo, València

Doctor en Filosofia per la Universitat de València. Professor de Filosofia al Col·legi CEU San Pablo de València. Acreditat per l'ANECA com a professor contractat doctor. Imparteix Història de la Filosofia Moderna i Contemporània a la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer de València, UCV.

Ha publicat diferents treballs sobre el pensament d'Ortega y Gasset, sobre Paul Ricoeur, sobre responsabilitat social corporativa, sobre el lloc de la religió a l'espai públic i sobre la relació entre raó i religió

+info:

     

JOSE VICENTE LÓPEZ COMPANY

Director Cefire CTEM

Generalitat Valenciana

Jose Vicente López Company és doctor en Educació per la Universitat de València. Té un màster en Professor d’Educació Secundària i un altre en Gestió i Direcció de Centres Educatius. Es va llicenciar en Pedagogia, amb Premi Extraordinari Final de Carrera. Graduat en Educació Infantil i diplomat en Magisteri d'Educació Primària, Llengua Estrangera i Educació Física. Ha estat inspector d'educació en la Direcció Territorial d'Alacant. Té més de 18 anys d'experiència docent tant com a especialista en Educació Física com en primària. Actualment és assessor de formació al CEFIRE (Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius per a professors). Ha impartit cursos de formació en centres relacionats amb educació emocional, escola inclusiva, tècniques audiovisuals i innovació educativa, entre d'altres. També té diverses publicacions en jornades, revistes, llibres i congressos, tant nacionals com internacionals.

+info:

     

CRISTINA MENESCARDI ROYUELA

PDI contractada doctora Didàctica de l’Educació Física, Artística i Música, Facultat de Magisteri

Universitat de València

Cristina Menescardi és professora contractada doctora del departament de Didàctica de l'Educació Física, Artística i Música de la Universitat de València. Va començar la seua carrera investigadora el 2012, com a estudiant de doctorat, i el 2015 va ser investigadora contractada gràcies al Programa VAL I+D per a personal de recerca en formació de caràcter predoctoral (ACIF/2014/268). Des del curs 2016-2017 va treballar com a mestra d'Educació Física en diversos centres de la Comunitat Valenciana, fins que en 2018 es va incorporar al seu lloc actual a la Universitat de València. Ha adreçat la investigació cap a l'alfabetització motriu, competència motriu i motivació de l'alumnat dins de l'àmbit educatiu.

+info:

     

ALICIA MARTÍ CLIMENT

PDI - Didàctica de la Llengua i la Literatura, Facultat de Magisteri

Universitat de València

Doctora en Llengua i literatura catalana per la Universitat de València. Professora de Valencià a Secundària en excedència, actualment treballa com a professora i investigadora en el Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de València. És tutora de Pràcticum i de TFG dels graus de Mestre/a en Educació Infantil i en Primària, i imparteix classes al Màster Universitari en Professorat d'Educació Secundària, en el qual també dirigeix TFM. Coordina la Unitat per l’Educació Multilingüe (UEM) de la UV i és membre del Grup de Recerca en Ensenyament de Llengües (GIEL, GIUV2013-081). Les seues línies de recerca principals giren en la tecnologia educativa en la didàctica de la llengua i la literatura, i l'educació lingüística en entorns plurilingües. Des de 2018 és directora de projectes d’innovació sobre TIC i formació de futurs docents. Actualment coordina, juntament amb Rodríguez-Gonzalo, el Grup consolidat d'innovació docent en ensenyament de llengües GIEL-INNOVACIÓ (GCID23_2587795)

+info:

     

ALFONSO MARTÍNEZ ESCANDELL

Professor secundària i professor associat Facultat Magisteri

Generalitat Valenciana / Universitat de València

Soc professor associat del Departament de Didàctica de la Llengua a la Facultat de Magisteri (des de 2017). A més, des de 2006 soc professor de Valencià en secundària. He treballat a la privada, concertada i, des de 2018, a la pública.

He sigut tutor de pràctiques en diferents etapes i també he impartit castellà, valencià i àmbits, entre altres. Amb tot açò, també soc membre de l'AMPA i del Consell Escolar del CEIP el Convent (Alberic) on col·laborem diferents pares i mestres per millorar l'escola dia rere dia. Participem a les Trobades d'ensenyament en Valencià i en altres activitats, lúdiques i formatives que ajuden el nostre alumnat a conèixer el seu entorn i estar preparats per formar-ne part.

+info:

     

JORGE LIZANDRA MORA

Doctor en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport - PDI del Departament de Didàctica de l'Educació Física, Artística i Música

Universitat de València

Sóc Jorge Lizandra Mora, Doctor en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per la Universitat de València. En l'actualitat soc Professor Titular d'Universitat al Departament de Didàctica de l'Educació Física, Artística i Música de la Universitat de València. A més forme part del Grup d'Investigació Activitat Física, Educació i Societat (AFES).

La meua trajectòria professional s'ha desenvolupat principalment en l'àmbit de l'educació, tant com a personal docent i investigador a la Universitat, com a professor a secundària i cicles formatius, així com també en el sector privat. A més, he impartit docència tant presencial, com semipresencial o en línia, mantenint un gran interès pels aspectes pedagògics i metodològics de l'ensenyament presencial i virtual.

Abans de treballar a la Universitat vaig ser formador en primers auxilis i socorrisme aquàtic a Creu Roja Espanyola, docent del cicle formatiu d'educació infantil a l'IES Berenguer Dalmau de Catarroja i professor d'Educació Física a Florida Secundària. La porta a la Universitat es va obrir gràcies a una beca predoctoral amb la qual vaig poder finalitzar el doctorat a 2016. Els anys següents vaig ser professor associat, ajudant doctor, contractat doctor i des de 2023 que soc Professor Titular amb la mateixa il·lusió o més que el primer dia que vaig obrir la porta d'una aula.

+info:

     

MARÍA JOSÉ GARCÍA FOLGADO

Professora Titular d'Universitat

Universitat de València

Doctora en Filologia Hispànica per la Universitat de València (2005), des de 2006 soc professora del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de València.

Actualment, soc la directora del màster universitari en Investigació en Didàctiques Específiques de la Facultat de Magisteri. Soc la directora del Grup de Recerca en Ensenyament de Llengües (GIEL, GIUV2013-081), en el qual, a més, dirigisc en l'actualitat dos projectes d'investigació finançats pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i la Generalitat Valenciana, respectivament. 

Entre 2000 i 2003 vaig ser becària FPU en el Departament de Filologia Espanyola i de 2004 a 2006, vaig exercir de cap d'estudis a l'escola d'espanyol Costa de València. He sigut examinadora del Diploma d'Español com a Llengua Estrangera de l'Institut Cervantes i soc docent externa en el màster universitari en Llengua Espanyola i Literatura: Investigació i Aplicacions Professionals de la Universitat de Jaén en el qual impartisc la matèria "Gramàtica per a docents d'espanyol com a llengua estrangera".

+info: