BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

Setmana Erasmus en les biblioteques de la Universitat de València

  • 17 de maig de 2024
Erasmus Week
Erasmus Week

Aquesta setmana les biblioteques de la Universitat de València han rebut  la visita de cinc bibliotecàries europees dins del programa ERASMUS PAS. Katerina Katsaouni and Foteini Polymeraki de la University of Macedonia, Rosa Maria G. Silva, de l’Escola Superior de Tecnologia e Gestão de Viseu, Jolanta Magdalena Rosiak de la Uniwersytet Wrocławski de Breslàvia i Noemi Milei de la biblioteca de la University of Debrecen (Hongria), han recorregut durant cinc dies les nostres instal·lacions coneixent els nostres edificis i serveis.

El primer dia van passar el matí a la Biblioteca de Ciències Socials, on van recórrer l'edifici admirant les set plantes plenes de llibres i estudiants. Després van tindre una reunió de treball amb l’equip de suport a la investigació, que va compartir una presentació sobre el seu treball.

El segon dia va ser el torn de Seccions Centrals, en l'edifici La Nau, on la directora del servei, Cristina Tomás Martínez, els va rebre al costat de la resta de companys de les diferents seccions del SBD.  Els vam presentar l'organigrama i l'estructura del SBD i després, elles ens van explicar algunes coses sobre les seues biblioteques i universitats. Finalment, van acabar el matí amb una presentació dels serveis de web, màrqueting i referència virtual.

Les bibliotecàries van gaudir especialment de la visita el dimecres 15 a la Cartoteca, on el personal els va mostrar alguns mapes i plans antics de Grècia, Hongria, Polònia i Portugal. Després, van visitar la Biblioteca d’Humanitats, on el personal de formació els va explicar tot el que fem en les biblioteques de la UV en aquest àmbit.

El quart dia va ser el torn del Campus de Burjassot. A la Biblioteca de Ciències van fer una visita guiada i van poder aprendre tot el que fem a les biblioteques relacionat amb els ODS. Després van visitar el Museu d’Història Natural, on van fer una completa visita per les seues col·leccions científiques.

Hui han tornat a La Nau per visitar  la Biblioteca Històrica, on s'han sorprés amb les col·leccions i fons que alberguem i les activitats de difusió que duem a terme. Després d’un café de comiat amb el personal de la biblioteca, on han rebut alguns regals per part de la directora, han assistit a una presentació per part de la secció de  gestió de qualitat.

Una setmana molt enriquidora tant per a elles com per al personal de les biblioteques de la Universitat de València.

Imatges: