Logo de la Universitat de València Logo Recerca i Transferència Logo del portal

Participació de la Universitat de València en el projecte Interreg IEER.

  • 18 de desembre de 2019
Image de la noticia

Des de l'any 2018 la Universitat de València, juntament amb la Direcció General d'Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana participa com partner del projecte Interreg Europe IEER “Boosting Innovative Entreprenurial Ecosystem in Regions to Support Young Entrepreneurs”, amb l'objectiu de poder implementar una acció pilot denominada “Aula Emprén” en les diferents regions participants de Interreg IEER. Aquest projecte compta amb el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea.

 

La Universitat de València (d'ara en avant UV) ve desenvolupant des de l'any 2009 un programa pioner denominat MOTIVEM destinat a formar en valors i competències emprenedores a personal docent i investigador, de manera que aquest coneixement siga posteriorment transmés a l'aula i s'incremente la cultura emprenedora dels estudiants.

Des de l'any 2014 el programa MOTIVEM de la UV s'ha incorporat a l'actuació del “CAMPUS DE L'EMPRENEDOR INNOVADOR” que la Generalitat Valenciana, a través de la Direcció General d'Economia, Emprenedoria i Cooperativisme, manté amb les cinc universitats públiques valencianes. Aquest programa desenvolupat entre les cinc universitats públiques valencianes rep el nom d'Aula Emprén, i està liderat per la Universitat de València. Entre 2014 i 2017 el programa Aula Emprén ha contribuït a la formació en emprenedoria d'un total de 539 docents de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana, i en el cas de la UV més de 1.500 estudiants han participat en el programa durant aquest període.

Durant l'any 2018 la Universitat de València, juntament amb la Direcció General d'Emprenedoria i Cooperativisme, ha treballat en la preparació d'una proposta conjunta per a presentar Aula Emprén com a bona pràctica en el marc del projecte Interreg IEER “Boosting Innovative Entreprenurial Ecosystem in Regions to Support Young Entrepreneurs”, amb l'objectiu de poder implementar una acció pilot d'Aula Emprén en les diferents regions participants de Interreg IEER.

El 28 de maig de 2018, el Interreg Europe Monitoring Comitee va aprovar l'acció pilot d'Aula Emprén i a partir d'aquesta data s'han escomés les accions necessàries per a coordinar i implementar aquesta acció pilot en aquelles regions participants interessades en aquestaa.

Del 25 al 27 de setembre de 2018 es va celebrar a la Universitat de València (La Nau) un taller internacional denominat “Trainer’s Camp” Aula Emprén l'objectiu de la qual va ser articular la transferència de la bona pràctica d'Aula Emprén, compartir les lliçons apreses per la UV amb les regions participants de Interreg IEER, i fer lliurament de tots els materials formatius i informació necessària perquè els participants pogueren implementar Aula Emprén a les seues regions d'origen. El taller es va plantejar amb un enfocament pràctic i experiencial, buscant en les ponències la màxima participació per part de professors, estudiants i docents de l'entorn de la UV que tingueren experiència real en edicions anteriors del programa Aula Emprén.

A partir d'aqueix moment les regions participants van disposar d'un període d'un any per a implementar la bona pràctica d'Aula Emprén, i els passats dies 24 i 25 de setembre es va celebrar en la Universitat de València (La Nau) l'acte de Clausura de l'acció Pilot Aula Emprén. L'objectiu d'aquestes jornades va ser compartir les experiències i les lliçons apreses durant la posada en marxa de l'acció pilot en cadascuna de les regions. Per a això es va comptar amb la participació i representació tant de governs regionals com de les entitats participants, personal docent i estudiants.

Durant la implementació d'Aula Emprén s'ha comptat amb la participació de les regions de Hauts-de-France, Marxe, West Pomerània, Kerry, Hèlsinki, Irlanda del Nord i la Comunitat Valenciana. Durant l'any d'implementació de la bona pràctica han participat un total de 31 universitats, s'ha format a 352 professors, a 1.101 alumnes i s'ha format un total de 207 equips d'estudiants amb projectes emprenedors.

 

Llista d'enllaços: