Logo de la Universitat de València Logo Recerca i Transferència Logo del portal

Convocatòria d'ATTRACT per a tecnologies de detecció i d'imatge

  • 21 de setembre de 2018

S'ha obert la convocatòria del projecte europeu ATTRACT. El termini acaba el 31 d'octubre de 2018.

Nou organismes científics europeus, entre els quals el CERN i el Laboratori Europeu de Biologia Molecular, van formar un consorci per a dur a terme el projecte ATTRACT (Breakthrough Innovation Programme for a Pan-European Detection and Imaging Ecosystem) sota el paraigües del programa marc Horitzó 2020. Al seu web es fan ressò del fet cridaner que no hi haja un Google o Amazon europeu i que la raó d’això no és la mancança de ciència o tecnologia puntera, sinó que “el mecanisme per a escalar iniciatives de negoci prometedores als mercats globals simplement no funciona”. Així, l’objectiu del projecte ATTRACT és la creació de llocs de treball i contribuir al creixement i la prosperitat mitjançant l’establiment d’un nou model europeu d’innovació oberta, tot reunint la recerca fonamental europea amb la comunitat industrial per a liderar la propera generació de tecnologies de detecció i d’imatge.attract

En aquest context, ATTRACT ha llançat una convocatòria competitiva amb 17 milions d’euros de pressupost, per a finançar 170 projectes amb 100.000 euros cadascú, que suposen una innovació radical en el camp dels sensors, electrònica front-end i back-end, sistemes d’obtenció de dades i computació, aplicacions informàtiques i integració.

Els projectes que es presenten a aquesta convocatòria han de fer-ho com una proposta conjunta de mínim dues entitats registrades com a tals al Portal del Participant de la Comissió Europea, sent una d’elles la coordinadora o sol·licitant principal. Els grups de recerca i personal investigador de la Universitat de València amb interès per aquesta convocatòria poden contactar-nos a la nostra adreça de la Secció d’R+D+I Internacional del Servei d’Investigació i Innovació operuv@uv.es o el telèfon 96-3983621 per a preparar la part tècnica de la proposta. El termini de presentació davant ATTRACT acaba el 31 d'octubre de 2018 a les 23.59 h. CET.

 

mciu_proa