Logo de la Universitat de València Logo Recerca i Transferència Logo del portal

Quarta convocatòria d'INTERREG EUROPE

  • 8 de maig de 2018
Quarta convocatòria d'INTERREG EUROPE

S'ha publicat la convocatòria del programa europeu INTERREG EUROPE. El termini acaba el 22 de juny de 2018.

INTERREG EUROPE ha publicat, amb data 7 de maig de 2018, la seua Quarta Convocatòria de Propostes de

Projectes de Cooperació Interregional

Aquest programa té com a objectiu contribuir a que les regions europees dissenyen i implementen polítiques i programes regionals d'una manera més efectiva, per mitjà del suport als intercanvis d'experiències, coneixements i bones pràctiques entre els agents principals de diferents regions europees. Cobreix tot el territori de la Unió més Noruega i Suïssa, i està cofinançat per FEDER amb un pressupost de 359 milions d'euros per al període 2014-2020.

 

Com s'explica al Manual de Programa, Interreg Europe està dissenyat per a promoure l'aprenentatge de polítiques entre els organismes rellevants, amb l'objectiu de millorar els resultats dels programes i les polítiques de desenvolupament regional. Facilita l'intercanvi de pràctiques i d'idees sobre com funcionen les polítiques públiques entre els organismes regionals i locals, per a trobar doncs solucions que milloren les estratègies dirigides als seus ciutadans.

 

Les proposes han de ser altament innovadores. Al web del programa es pot consultar informació sobre els 184 projectes aprovats a les convocatòries anteriors, per tal de comprovar quins són els temes infrarepresentats, com ara l'energia renovable, la qualitat de l'aigua o la gestió de residus:

https://www.interregeurope.eu/discover-projects/

 

A continuació se n'indiquen les dades bàsiques. El personal investigador de la Universitat de València que estiga interessat en presentar una proposta, ens pot contactar a traves del nostre correu electrònic operuv@uv.es o el telèfon 96-3544100. Tota la informació sobre la convocatòria està disponible en l'adreça següent:

http://www.interregeurope.eu/projects/apply-for-funding/

 

Temes convocats

Abordarà quatre eixos prioritaris:

  1. Reforç de la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació (8.700.000 euros de pressupost)
  2. Augment de la competitivitat de les PIME (18.000.000 euros de pressupost)
  3. Suport a la transició cap a una economia baixa en carboni en tots els sectors (26.000.000 euros de pressupost)
  4. Protecció del medi ambient i promoció de l'eficiència de recursos (21.000.000 euros de pressupost)

La descripció de les prioritats i objectius específics dels eixos temàtics es pot consultar al document Termes de referència, inclòs en el conjunt de documents de la sol·licitud (Application Pack) que es pot descarregar del web del programa.

Activitats

  • Intercanvi de coneixements i experiència
  • Comunicació i difusió
  • Gestió i coordinació

També s'hi inclouen les activitats de seguiment i accions pilot. Consulteu la descripció detallada al Manual de programa.

En consonància amb l'objectiu general del programa, els projectes han d'abordar la millora dels programes pertanyents a l'objectiu d'Inversions per al Creixement i l'Ocupació i, quan siga rellevant, a l'objectiu de Cooperació Territorial Europea. Per tant, almenys la meitat dels instruments abordats a la proposta de projecte han de pertànyer als programes de Fons Estructurals.

 

Entitats elegibles

Administracions i organismes públics, i organismes privats sense finalitat lucrativa. La participació de les autoritats competents (nacionals, regionals o locals) en el projecte és essencial per a maximitzar l’impacte sobre les polítiques regionals i locals al llarg de la UE. La participació directa d’aquestes autoritats és per tant un prerequisit per a la presentació de la proposta. Si no hi són presents com a socis en el projecte, s’ha de presentar una carta de suport signada per les autoritats competents, segons model disponible en el conjunt de documents de la sol·licitud.

Managing Authority
Direcció General de Finançament i Fons Europeus,
COMUNITAT VALENCIANA 

Myriam Fernández Herrero       
myr_fer@gva.es             
Plaza Napoles y Sicilia 10
46003 VALENCIA;
phone: +34961207161 
Regional             
ERDF Regional Operational Programme Valencia             

Països participants

La Unió Europea més Noruega i Suïssa. Els organismes suïssos no poden participar com a Soci Principal. Organismes d'altres països hi poden participar amb els seus propis fons.

 

Consorci

El consorci ha de comptar amb la participació d'un mínim de tres participants provinents de tres països elegibles diferents, dels quals dos han de ser Estats Membres de la UE.

Com a novetat de la Quarta Convocatòria, s'hi introdueix un prerequisit geogràfic addicional: s'ha d'incloure almenys un soci d'un mínim de tres de les quatre àrees geogràfiques d'Interreg:

Àrees Geogràfiques Països

Nord

Alemanya, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, Letònia, Lituània, Noruega, Suècia

Est

Àustria, Bulgària, Eslovàquia, Eslovènia, Hongria, Polònia, República Txeca, Romania

Sud

Croàcia, Espanya, Grècia, Itàlia, Malta, Portugal, Xipre

Oest

Bèlgica, França, Irlanda, Luxemburg, Països Baixos, Regne Unit, Suïssa

A més a més, no serà considerada elegible una proposta on almenys un 80% dels socis prové de la mateixa àrea de cooperació transnacional o transfronterera; de la mateixa manera, no serà elegible una proposta on almenys un 80% del finançament és destinat a la mateixa àrea.

 

Cofinançament

La contribució de FEDER és del 85% del total de despeses elegibles en el cas dels organismes públics, i del 75% en el cas dels organismes privats sense finalitat lucrativa. Per als organismes de Noruega i Suïssa, consulteu el document Termes de referència.

 

Durada del projecte

La durada del projecte serà d’entre tres i cinc anys. Totes les activitats han de concloure com a màxim el dia 1 d'abril de 2023.

 

Acabament del termini i presentació de sol·licituds

El termini acaba el 22 de juny de 2018 a les 12.00 h. del migdia CEST. Les propostes es presentaran de manera telemàtica mitjançant el sistema de presentació en línia http://www.iolf.eu.