Logo de la Universitat de València Logo Recerca i Transferència Logo del portal

Eurorecerca 1474: Convocatòria del programa de recerca d'AXA

  • 14 d’octubre de 2016
Eurorecerca 1474: Convocatòria del programa de recerca d'AXA

Convocatòria de 25 beques postdoctorals en els camps dels riscos mediambientals, riscos vitals, riscos socioeconòmics i la Quarta Revolució Industrial.

El programa de recerca d'AXA contribueix a finançar la recerca acadèmica dedicada a una millor comprensió dels riscos, els perills, les amenaces greus i els reptes actuals d'un món globalitzat. Entre altres, ofereix anualment al voltant de 25 beques postdoctorals en les àrees següents:

  • Riscos mediambientals: canvi climàtic, desastres naturals i la reducció del risc, urbanisme i resiliència, transport i seguretat vial, gestió sostenible de l'aigua i dels aliments.
  • Riscos vitals: atenció a l'envelliment, dependència i cures de llarga durada, malalties cròniques, benestar i prevenció, salut pública i sistemes de salut.
  • Riscos socioeconòmics: assegurança i la seua influència en el entorn macroeconòmic, geopolítica i la dinàmica de les relacions internacionals, sostenibilitat dels sistemes de pensions públics i privats, el futur dels mercats financers (entorn de tipus d'interès baixos, economia del clima).
  • La Quarta Revolució Industrial: l'impacte socioeconòmic de la revolució tecnològica (digitalització mèdica, innovació sanitària, transició energètica, finances, internet de les coses, xarxes socials); eines i nous enfocaments en el modelatge científic (bioinformàtica, ciència de dades); privacitat de les dades i ciberseguretat, ètica, valors i regulacions; intel·ligència artificial i aprenentatge; conducta humana i interaccions ciberfísiques.

El projecte ha d'encaixar en la missió d'AXA, o siga, el finançament de la ciència per a contribuir a una major comprensió dels riscos globals. Només es consideraran els projectes que tinguen rellevància en els temes enumerats dalt.

La dotació de la beca és d'un màxim de 130.000 euros per a una durada de 18 a 24 mesos. Les característiques i condicions de les beques estan disponibles en aquest enllaç.

Les sol·licituds s'han de presentar a través d'alguna de les institucions que formen part de la comunitat investigadora d'AXA, com és el cas de la Universitat de València, per la qual cosa, s'obri un termini per a la presentació de candidatures davant del Vicerectorat d'Investigació i Política Científica. Les sol·licituds han d'incloure les següents dades, i s'han de trametre abans del 26 d'octubre de 2016 a l'adreça de correu operuv@uv.es.

  • Títol del projecte i descripció (màxim 2000 caràcters)
  • Temàtica a què s'hi inscriu
  • Informació personal (estat civil, nom i cognoms, any de naixement, nacionalitat, data del doctorat, país i universitat actuals)
  • Nom del supervisor o supervisora del projecte en la Universitat de València

Les candidates i els candidats no poden ostentar un càrrec acadèmic amb vinculació permanent i han d'haver obtingut el títol de doctora o doctor (o equivalent) abans del començament de la beca postdoctoral i dins dels 3 anys precedents a la presentació de la sol·licitud (aquest període pot allargar-se fins als sis anys en cas de suspensió de la carrera per causes documentades, com ara permisos de maternitat/paternitat, malaltia de llarga durada, etc.