Logo de la Universitat de València Logo Recerca i Transferència Logo del portal

Quatre spin-off vinculades a la Universitat participen en Transfiere, el major fòrum espanyol de ciència, tecnologia i innovació

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 14 de març de 2024
logo Transfiere

Les spin-off vinculades a la Universitat de València OPTICALSENS, MicroLab Biotech, MATTECO TEAM i EVOLVING THERAPEUTICS presenten els seus projectes de recerca al fòrum Transfiere, una trobada internacional que se celebra a Màlaga del 20 al 22 de març i que connecta tot el sistema espanyol d’innovació i impulsa la seua projecció internacional. La institució acadèmica estarà present a l’estand CV+i Comunitat Valenciana i també al de CRUE-RedOTRI.

Es tracta d’una trobada en què participen més de 500 empreses i administracions públiques, i 50 entitats acadèmiques, i que constitueix un dels esdeveniments europeus més importants sobre R+D+i i transferència de coneixement.

El Research Centre actua com a espai on es donen a conèixer prototips capdavanters procedents de grups de recerca i spin-offs universitàries, centres tecnològics, entitats privades i startups. Durant els tres dies del fòrum Transfiere en el marc de l’Elevator Pitch es presentaran amb breus discursos prototips i projectes de recerca internacionals als àmbits de Salut, Sostenibilitat, Construcció Sostenible, Fabricació Avançada, Universitats Internacionals i Tecnologies Disruptives.

OPTICALSENS és una empresa reconeguda i participada per la Universitat de València (UV) i la Universitat Politècnica de València (UPV) que comercialitza sensors de detecció de drogues de submissió química i sensors de senescència, tot i que treballa en el desenvolupament de sensors químics i biomarcadors d’alt valor científic i industrial.

MATTECO TEAM és una companyia centrada en el desenvolupament de materials avançats per a la producció d’hidrogen verd i la descarbonització, en un context en què l’hidrogen verd ha esdevingut un vector energètic crucial per eliminar les emissions de carboni de grans indústries, com la siderúrgica i la química, o dels sectors de la mobilitat i el transport de llarga distància.

MicroLab Biotech es presentarà a l’àmbit de prototips i projectes de recerca internacionals a l’àmbit agroalimentari. És una empresa de biotecnologia que treballa per produir matèries actives basades en microorganismes i extractes botànics destinats a l’agricultura i la indústria alimentària.

A més, EVOLVING THERAPEUTICS participarà en la presentació de casos d’èxit des de RedOTRI-CRUE Universidades Españolas. Es tracta d’una spin-off ubicada al Parc Científic de la Universitat de València que planteja solucions biotecnològiques per a la prevenció, el diagnòstic i el tractament de bacteris patògens resistents, amb una metodologia basada en fags i des del plantejament global One Health.

 

Web de fòrum Transfiere amb el calendari d’actes, fent clic ací.