Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

PRESENTACIÓ PROJECTE IES SERPIS “FORMES DE LLEGIR”

  • 2 de desembre de 2022
Image de la noticia

Amb motiu de l'Any Nou Xinés del tigre, plantegem una sèrie d'activitats relacionades amb la cultura xinesa en diferents escoles de la Comunitat Valenciana, especialment a València capital i ciutats i localitats més pròximes, per a promocionar la cultura i bastir ponts entre totes dues cultures.

Un dels centres que ens va obrir les portes, va ser l'IES Serpis la cap d'estudis del qual i coordinadora del projecte, Virginia Pla, ens va exposar el projecte de lectura que havien creat i ens va proposar la possibilitat de participar en la següent edició que estaven preparant i que s'anava a centrar en les llengües no incloses en el currículum de la Comunitat Valenciana, però que eren llengües maternes de l'alumnat del centre.

El projecte ens va entusiasmar, així que de seguida ens vam posar a la feina per a seleccionar els textos en xinés i espanyol. Seleccionem diferents tipus textos: novel·la moderna i clàssica, poesia i un chengyu (modisme xinés extret d'una història).

El resultat és el llibre “Formes de Llegir”, que el dia 29 de setembre van compartir amb tots els assistents, en el qual els alumnes van llegir els textos de manera trilingüe: en xinés, castellà i valencià.

Gràcies per comptar amb la nostra col·laboració!

Imatges: