Logo de la Universitat de València Logo Recerca i Transferència Logo del portal

Convocatòria de BIODIVERSA

  • 20 de setembre de 2019
Convocatòria de BIODIVERSA

L’era-net BIODIVERSA, dedicada a promoure projectes de recerca en el camp de la biodiversitat, serveis d’ecosistemes i solucions basades en la natura, té oberta una convocatòria de subvencions per als grups de recerca dels països pertanyents a la xarxa. El termini per a presentar-hi propostes preliminars acaba el 5 de novembre de 2019.

La convocatòria té per objectiu donar suport a projectes de recerca transnacionals que aborden de manera conjunta qüestions situades en la confluència entre la biodiversitat i el canvi climàtic i al llarg d’una varietat de escales espacials i temporals, amb la finalitat de contribuir a l’avanç del coneixement i a la presa de decisions basada en la reflexió i l’evidència científica. No es consideraran els projectes que aborden qüestions únicament sobre biodiversitat o únicament sobre el canvi climàtic.

Els projectes hauran d’integrar aspectes i enfocaments de les ciències naturals, ciències socials i humanitats necessaris per a abordar els seus objectius específics.

El personal investigador de la Universitat de València que tinga interès a la convocatòria, pot contactar amb aquesta Secció d’R+D+I Internacional del Servei d’Investigació i Innovació mitjançant el nostre telèfon 96-3983621, email operuv@uv.es. La informació completa està disponible al web de Biodiversa.

Temes convocats

Els projectes poden abordar un o més dels temes enumerats a continuació, i s’anima a combinar aspectes de dos o més d’ells. Es poden considerar tots els ecosistemes, com ara el marí, el d’aigua dolça i el terrestre, tot incloent-hi el medi urbà.

  • Tema 1. Conseqüències del canvi climàtic sobre la biodiversitat i l’aportació de la natura a les persones.
  • Tema 2. Processos de retroalimentació entre el clima i la biodiversitat.
  • Tema 3. El potencial de les solucions basades en la natura per a mitigar i adaptar-se al canvi climàtic.
  • Tema 4. Sinèrgies i intercanvis entre les polítiques sobre biodiversitat, el clima i altres sectors rellevants, i el paper dels agents del canvi.

Consorci

Els consorcis dels projectes hauran de constar amb almenys tres socis de tres països diferents participants, dels quals almenys 2 han d’ésser estats membres de la UE o països associats.

Països participants i pressupost

34 agències de finançament de 26 països han compromès un pressupost conjunt d’uns 26 milions d’euros (vegeu-ne la llista al  web de Biodiversa).

El pressupost de l’Agència Estatal de Recerca (AEI) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats és de 700.000 euros per a finançar els grups de recerca espanyols dins els consorcis internacionals dels projectes que resulten seleccionats a la convocatòria transnacional. El finançament de l’AEI es durà a terme mitjançant la convocatòria corresponent d’Accions de Programació Conjunta Internacional (APCIN).

Cerca de socis

El web de BIODIVERSA inclou una eina de cerca de socis de projecte.

Final del termini i presentació de sol·licituds

La convocatòria segueix un procediment de dues fases, amb la presentació d’una proposta preliminar en primer lloc i, si resulta acceptada, la presentació de la proposta completa en una data posterior.

La presentació es fa en línia a través del sistema EPSS. El termini de presentació de propostes preliminars davant BIODIVERSA acaba el 5 de novembre de 2019 a les 16.00 h. CET.

 

mciu_proa