Logo de la Universitat de València Logo Recerca i Transferència Logo del portal

Segona convocatòria de SUSCROP

  • 13 de febrer de 2020
Segona convocatòria de SUSCROP

La xarxa de l'espai europeu de recerca sobre cultius sostenibles ha publicat la segona convocatòria de projectes de recerca.

L’era-net SUSCROP, formada per diversos països europeus i dedicada a la coordinació de la recerca en matèria de producció sostenible de cultius, ha publicat la segona convocatòria de projectes transnacionals i multidisciplinaris de recerca, tant bàsica com aplicada, que aborden almenys un dels temes següents:

  1. Millora de les tecnologies de cultiu noves o predictives i desenvolupament de nous genotips conduents a nous fenotips amb l’objectiu d’obtenir millors varietats que siguen capaces d’adaptar-se a futurs canvis en les condicions mediambientals i climàtiques. Els projectes també poden orientar-se cap a la millora dels processos de selecció de varietats per a donar suport a les pràctiques agroecològiques.
  2. Desenvolupament i explotació de mètodes i pràctiques de gestió integrada de cultius i plagues, com ara recerca bàsica i traslacional que tinga aplicacions pràctiques en agricultura i el desenvolupament de nous sistemes de detecció per a la gestió integrada de cultius i plagues.
  3. Augment de l'eficiència de l'ús dels recursos dels cultius per mitjà d’enfocaments agroecològics per a incrementar-ne l’eficiència en l’ús dels nutrients, de l’aigua i de l’energia. Açò pot incloure l’ús de cultius millorats.
  4. Recerca en cultius agrícoles com a part d’un ecosistema. Els estudis han de centrar-se en les interaccions entre les plantes i altres organismes que impliquen pràctiques que afavorisquen una agricultura sostenible.

Els projectes han de ser transnacionals i comptar amb la participació d’un mínim de 3 grups de recerca de 3 països participants diferents. Les condicions de participació de les diferents agències nacionals de recerca es poden consultar en aquest enllaç.

El personal investigador de la Universitat de València amb interès, pot contactar amb aquesta Secció d’R+D+I Internacional en el telèfon 96-3983621, correu electrònic operuv@uv.es. La data límit de presentació de propostes preliminars davant SUSCROP és el 9 d’abril de 2020 a les 13 h. CEST.

 

mciu_proa