
Vols acollir al teu grup de recerca de la UV un/-a investigador/-a postdoc de qualsevol nacionalitat finançat per la Comissió Europea? Ets un/-a investigador/a postdoc que vol demanar una d’aquestes beques? Contacta’ns! sti.internacional@uv.es
El programa marc europeu de recerca i innovació, Horitzó Europa (2021-2027), conté al Pilar de Ciència Excel·lent una sèrie d’accions de formació i mobilitat de personal investigador anomenades Accions Marie Sklodowska-Curie (MSCA). Dins d’aquestes es troben les beques postdoctorals (postdoctoral fellowships), adreçades a investigadores i investigadors postdoc de qualsevol camp d’investigació per a desenvolupar el seu projecte en una institució d’acollida d’un país diferent d’on resideixen.
La Comissió Europea finança les despeses associades a la mobilitat i la manutenció, entre d’altres, de la persona investigadora més una contribució associada a la seua recerca, formació i networking. També es destina una quantitat en concepte de gestió i de costos indirectes per a la institució d’acollida, relacionada amb les despeses addicionals de l’acció.
El perfil de l’investigador o investigadora MSCA PF és el d’un/a investigador/a postdoctoral amb un màxim de 8 anys d’experiència investigadora a temps complet equivalent, comptat des de la data d’obtenció del doctorat fins a la data límit de presentació de la convocatòria (aquest període pot estendre’s sota determinades circumstàncies, consulta el Programa de Treball 2023-2024). Ha de complir amb la regla de mobilitat, és a dir, l’investigador o investigadora postdoc no ha d’haver residit ni desenvolupat la seua activitat principal dins el país d’acollida durant més de 12 mesos en els tres anys anteriors a la data límit.
Hi ha dues modalitats:
- Beques postdoc europees. Mobilitat dins Europa. Durada: de 12 a 24 mesos.
- Beques postdoc globals. Part del projecte es desenvolupa en un tercer país (12-24 mesos) amb fase de retorn (12 mesos).
La sol·licitud la presenta la institució d'acollida (en el nostre cas, la Universitat de València, amb un professor o una professora que fa la tasca de supervisió), juntament amb l'investigador o investigadora postdoc que vol treballar en el si d'un laboratori, departament o grup de recerca de la UV.
Les universitats i organismes de recerca estan publicant al portal Euraxess les seues ofertes d’acollida de postdocs Marie Sklodowska-Curie. Si ets interessat/da, envia’ns el formulari d’expressions d’interès a la nostra adreça sti.internacional@uv.es, i nosaltres publicarem l’oferta a Euraxess i a la nostra pàgina del web de la UV. Igualment, si tens un candidat o candidata identificat/da, posa’t en contacte amb aquesta Secció d'R+D+I Internacional per a preparar la proposta a la Comissió Europea. De manera addicional, tenim disponible el portal d'intercanvi de MSCA amb perfils de supervisors/res i de demandants.
La convocatòria 2023 té com a data límit el 13 de setembre de 2023. Per a presentar una bona proposta cal conèixer la documentació següent:
- Guia del sol·licitant
- Programa de treball 2023-2024 MSCA
- Instruccions per a omplir la plantilla de la proposta
- Manual per a enviar una proposta
- Activitats de comunicació i divulgació (H2020)
- Directrius sobre supervisió: Es tracta d'una sèrie de recomanacions que, d'acord amb els principis establerts en la Carta europea de l'investigador i el Codi de conducta per a la contractació de personal investigador, es dirigeixen al Supervisor/-a i a la institució beneficiària. És un document de només 10 pàgines en què el paper del supervisor es troba en les pàgines 6 i 7.
- La carta verda: És un codi de bones pràctiques per a fer els projectes MSC més sostenibles i reduir la seua empremta ambiental.