
Vols acollir al teu grup de recerca de la UV un/-a investigador/-a postdoc de qualsevol nacionalitat finançat per la Comissió Europea? Ets un/-a investigador/a postdoc que vol demanar una d’aquestes beques? Contacta’ns! sti.internacional@uv.es
El programa marc europeu de recerca i innovació, Horitzó Europa (2021-2027), conté al Pilar de Ciència Excel·lent una sèrie d’accions de formació i mobilitat de personal investigador anomenades Accions Marie Sklodowska-Curie (MSCA). Dins d’aquestes es troben les beques postdoctorals (postdoctoral fellowships), adreçades a investigadores i investigadors postdoc de qualsevol camp d’investigació per a desenvolupar el seu projecte en una institució d’acollida d’un país diferent d’on resideixen.
La Comissió Europea finança les despeses associades a la mobilitat i la manutenció, entre d’altres, de la persona investigadora més una contribució associada a la seua recerca, formació i networking. També es destina una quantitat en concepte de gestió i de costos indirectes per a la institució d’acollida, relacionada amb les despeses addicionals de l’acció.
El perfil d’MSCA PF és el d’un/a investigador/a postdoctoral amb un màxim de 8 anys d’experiència investigadora a temps complet equivalent, comptat des de la data d’obtenció del doctorat fins a la data límit de presentació de la convocatòria (aquest període pot estendre’s sota determinades circumstàncies, consulta el Programa de Treball 2023-2025). Ha de complir amb la regla de mobilitat, és a dir, l’investigador o investigadora postdoc no ha d’haver residit ni desenvolupat la seua activitat principal dins el país d’acollida durant més de 12 mesos en els tres anys anteriors a la data límit.
Hi ha dues modalitats:
- Beques postdoc europees. Mobilitat dins Europa. Durada: de 12 a 24 mesos.
- Beques postdoc globals. Part del projecte es desenvolupa en un tercer país (12-24 mesos) amb fase de retorn (12 mesos).
La sol·licitud la presenta la institució d'acollida (en el nostre cas, la Universitat de València, amb un supervisor o supervisora), juntament amb l'investigador o investigadora postdoc que vol treballar en el si d'un laboratori, departament o grup de recerca de la UV.
Les universitats i organismes de recerca estan publicant al portal Euraxess les seues ofertes d’acollida de postdocs Marie Sklodowska-Curie. Si ets interessat/da, envia’ns el formulari d’expressions d’interès a la nostra adreça sti.internacional@uv.es, i nosaltres publicarem l’oferta a Euraxess i a la nostra pàgina del web de la UV. Igualment, si tens un candidat o candidata identificat/da, posa’t en contacte amb aquesta Secció d'R+D+I Internacional per a preparar la proposta a la Comissió Europea. De manera addicional, tenim disponible el portal d'intercanvi de MSCA amb perfils de supervisors/res i de demandants.
La convocatòria 2024 va obrir ahir 23 d’abril i té com a data límit l’11 de setembre de 2024. Per a presentar una bona proposta cal conèixer la documentació següent:
- Programa de treball 2023-2025 MSCA
- Instruccions per a omplir la plantilla de la proposta
- Manual per a enviar una proposta
- Activitats de comunicació i divulgació (H2020)
- Directrius sobre supervisió: Es tracta d'una sèrie de recomanacions que, d'acord amb els principis establerts en la Carta europea de l'investigador i el Codi de conducta per a la contractació de personal investigador, es dirigeixen al Supervisor/-a i a la institució beneficiària. És un document de només 10 pàgines en què el paper del supervisor es troba en les pàgines 6 i 7.
- La carta verda: És un codi de bones pràctiques per a fer els projectes MSC més sostenibles i reduir la seua empremta ambiental.
El proper 24 de maig celebrarem a la Universitat de València una jornada informativa presencial al Campus de Burjassot de què informarem amb detall més endavant. Per la seua banda, l’Oficina Europea de la FECYT ha organitzat tres jornades informatives:
MSCA PF 2024
30/04/2024: Sessió informativa nacional online sobre novetats i aspectes generals
07/06/2024: Sessió informativa nacional online sobre avaluació i aspectes pràctics
04/07/2024: Cafè amb el teu NCP (sessió adreçada a personal de gestió i supervisió)