
Fins al 5 de novembre de 2025 estan obertes les beques Synergy Grants 2026 del Consell Europeu de Recerca.
Les Synergy Grants del Consell Europeu de Recerca (ERC SyG) són unes beques que donen suport a grups de dos a quatre investigadors/res principals per a abordar conjuntament problemes de recerca ambiciosos que no poden ser resolts pels investigadors i els seus equips treballant a soles. Han d’aportar habilitats, coneixements i recursos complementaris per a enfrontar aquestes problemes des de diferent perspectives i disciplines. Algunes de les principals característiques en són:
- Es poden presentar sol·licituds en qualsevol camp de recerca, sense prioritats definides. L’únic criteri d’avaluació és l’excel·lència científica, que inclou l’efecte sinèrgic intrínsec de la proposta.
- Els sol·licitants han de presentar un historial de fites apropiat a l’etapa de la seua carrera professional.
- La investigació s’ha de dur a terme a un o més organismes públics o privats de recerca (conegudes com a institució d’acollida) establertes en un dels Estats membres de la UE o països associats. Un dels investigadors principals per grup pot pertànyer a un organisme de fora de la UE o països associats.
- Les beques tenen una durada de fins a 6 anys i un pressupost màxim de 10 milions d’euros per projecte.
Tota la documentació necessària per a preparar una proposta de projecte Synergy Grant està disponible al Portal del Finançament de la Comissió Europea.
Per a ajudar a preparar les sol·licituds a la propera convocatòria ERC Synergy Grant 2026, el proper dimecres 23 de juliol de 2025 de 10 a 12 h. tindrà lloc un webinari organitzat per l’Oficina Europea de la FECYT amb el programa següent:
10:00 – 10:10 Benvinguda
- José Luis García- Representant d’Espanya al Comitè de Programa ERC, CIB-CSIC , NCP Espanya.
10:10 – 11:00 Convocatòria Synergy Grant 2026
- Giuliano Scalzi– Scientific Officer ERCEA, equip de Coordinació de Synergy Call
11:00-11:15 Suggeriments i consells per a sol·licitar una ERC-Synergy Grant. Una visió des d’un projecte: TRANSDIFFUSE - DIscovering Flow control in TRANSonic difFUsing paSsagEs.- Prof. Eusebio Valero Sánchez (Universitat Politècnica de Madrid, UPM).
11:15-11:30 Suggeriments i consells per a sol·licitar una ERC-Synergy Grant. Una visió des del projecte MakingBlood - Engineering an integrated platform for generation of human blood stem cells from pluripotent sources – Prof. Anna Bigas (Hospital del Mar, Researchmar)
11:30-12:00 Q&A
Per a poder participar, és necessari inscriure’s en aquest enllaç.
Si ets investigador o investigadora de la Universitat de València i tens interès a presentar la teua proposta amb la UV com a institució d’acollida, ens pots contactar al nostre correu electrònic sti.internacional@uv.es per a preparar la proposta.