Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones a la Universitat de València

A la Universitat de València, igual que passa amb el 8 de Març, també es commemora el 25 de Novembre des de l'aprovació del Pla d'Igualtat. Així al novembre de 2010 es realitzen les primeres accions en relació amb aquesta commemoració.  

 

Any 2010

En aquest primer any de commemoració, va ser la Facultat de Socials, una de les més actives en aquell moment amb accions de sensibilització en matèria d'igualtat de gènere. La taula rodona “Contra la Violència de Gènere: Llei i Experiències personals” amb la participació de Ruth Mestre, Elena Martinez i la psicoterapeuta Teresa Segarra. I la dramatització de María la Colorà a càrrec d'Anna Albaladejo. 

 

Any 201

En 2011 el programa d'actes es va ampliar i amb una ajuda de l'Instituto de la Mujer es va desenvolupar el programa “VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES: PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE EB LA COMUNITAT UNIVERSITÀRIA DE LA UVEG” en el qual es va comptar amb tallers de sensibilització per a estudiants en els tres campus i formació dirigida a les estudiants del Màster de Gènere per a convertir-se en talleristes per la igualtat impartida per Coto Talens així com conferències i taules rodones. 

 Accés al vídeo

Any 2012

A partir de 2012 s'institucionalitza la commemoració d'aquest acte  i es compta amb la lectura d'un manifest per part del rector i concentracions en silenci a la porta de rectorat

Miguel Lorete, metge forense qui va ser delegat contra la violència de gènere de gobierno va impartir la conferència amb motiu de commemorar el 25N.

Any 2013

Magdalena López Precioso, professora titular de Treball Social i Serveis Socials.  Beatriz Belando Garín, professora titular de Dret Administratiu.·  Margarita Soler Sánchez, professora titular de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració. Integrant de Institut Universitari d’Estudis de la Dona

Any 2014

Teresa Freixes Sanjuán, catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona i integrant d’EWLA (Associació Europea de Dones Juristes), ha visitat la Universitat de València amb motiu dels actes institucionals del 25 de Novembre. La professora Freixes va impartir la conferència Europa contra la violència de gènere i va analitzar com s’afronta des d’Europa la prevenció i l’eradicació de la violència de gènere.

Accés a l'entrevista

Any 2015

El futur de les dones d'Afganistan i d'arreu del món està lligat a l'eduació. Així de contundent és Nadia Ghulam, una jove afganesa que ha hagut de passar part de la seua vida fent front a situacions extremes i que ha estat en la Universitat de València per a contar la seua història de superació. És coautora i protagonista de la novel·la 'El secret del meu turbant'.

Accés a vídeo

Accés al manifest institucional

Any 2016

La sociòloga feminista, artífex de la Llei Integral contra la Violència de Gènere 1/2004 i de la Llei d'Igualtat efectiva entre Dones i Homes 3/2007 va ser l'encarregada d'impartir la conferència magistral.

Professora titular del Departament de Sociologia i Comunicació de la Universidad de Salamanca, Soledad Murillo va imparti la conferència L’autonomia, un antídot contra la violència. Ha estat secretària general de Polítiques d'igualtat del Ministeri de Treball i Assumptes Socials entre els anys 2004-2008 ocupant el primer càrrec polític en matèria d'igualtat en el govern.En l’actualitat forma part del Comitè Antidiscriminació de la Dona de Nacions Unides, CEDAW.

Accés a la conferència

Any 2017

Acto institucional con motivo del Dia Internacional contra la Violencia de GéneConferencia: “Un maltratador no puede ser un buen padre. Menores en situación de riesgo ante la violencia de género” a cargo de Marisa Soleto. Fundación Mujeres

Accés al vídeo

Any 2018

La periodista Nuria Varela va impartir la conferència sobr violència simbòlica. Accediu

Any 2019

L’acte institucional que, amb motiu del 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, realitza la Universitat de València, s’iniciarà amb la lectura del manifest institucional per part de la rectora Mavi Mestre Escrivà el proper dijous 21 de novembre a les 18 hores en La Nau Centre Cultural. Seguidament, la rectora inaugurarà els panells dels Espais Violeta.

L’Espai Violeta és la eina prevista al III Pla d’Igualtat de la Universitat de València per tal de visibilitzar la lluita per la igualtat i contra les violències masclistes en tots els centres i serveis universitaris i actuar front a elles, amb el suport de la Unitat d’Igualtat.

La conferència magistral es realitza a càrrec de Miguel Lorente Lorente Acosta, director de la Unidad de Igualdad de la Universidad de Granada i ex delegat del govern contra la violència de gènere, qui impartirà la conferència “L’adoctrinament masclista i la negació de la violència de gènere” .