‘El món canta davant d’un bressol’ obri aquest Nadal els actes pel 70 aniversari de l’Orfeó Universitari

  • December 23rd, 2016
 
Concert Orfeó

Els Concerts de Nadal, organitzats per l’Aula de Música de la Universitat de València, finalitzen hui divendres, 23 de desembre, amb les actuacions tradicionals de l’Orfeó Universitari de València al Palau de la Música (20 hores) i la Secció de Cambra de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat a la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna (13 hores).

L’Orfeó, dirigit per Francesc Valldecabres, oferirà la 57a edició d’‘El món canta davant d’un bressol’, un concert “important” amb el qual s’inicia el 70 aniversari de la formació coral el 2017, segons anuncia el mateix Valldecabres.

El concert, que reunirà vora 300 persones sobre l’escenari, es divideix en dues parts. La primera, ‘Saint Nicolas, a cantata op.42’, és una obra de 1948, de Benjamin Britten, seleccionada per Valldecabres perquè “a més de tindre pràcticament la mateixa vida que l’Orfeó, és una icona de les festes de Nadal que narra la història de Sant Nicolau”, explica el director. Escrita per a dos cors, orquestra i un tenor, participaran en la seua interpretació al Palau de la Música Pequeños Cantores de València, l’Orquestra i Cor del Conservatori Professional de Catarroja, i Vicent Romero com a veu solista.

La segona part, titulada ‘Un pessebre molt coral’, inclou 10 nadales cadascuna de les quals “estarà dedicada a un personatge del pessebre”, apunta Valldecabres.

Aquest concert de Nadal es caracteritza, a més, perquè conjumina música i pintura. L’artista resident de l’Orfeó enguany ha estat l’il·lustrador valencià Jesús Huguet, qui ha dissenyat el cartell i el programa de l’espectacle nadalenc. Per a més informació sobre l’artista: https://eloctavomono.wordpress.com

Francesc Valldecabres apunta, en aquest sentit, que l’Orfeó Universitari de València continua amb el seu projecte de residències, consistent en  l’establiment de vincles amb artistes valencians –consagrats o joves promeses–, enllaçant així l’àmbit musical amb altres camps artístics de la cultura valenciana, la qual cosa és un exemple de la complementarietat de les diferents disciplines artístiques.

Programa detallat

Les entrades es poden adquirir a les taquilles del Palau de la Música de València i per internet en www.entradas.com (PVP: de 5 a 10 euros).

Secció de Cambra de la Filharmònica de la Universitat
Sota la supervisió d’Hilari Garcia, la Secció de Cambra de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València oferirà un concert especial de Nadal el mateix dia, a les 13 hores, a la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna. Segons informa el director titular de l’Orquestra, el concert estarà dirigit pels alumnes del curs de Direcció d’Orquestra que imparteix el mateix Hilari Garcia.

Es tracta d’una posada en escena de la Secció de Cambra, acompanyada per dos pianos, Ferran Ruiz i Sergio Campayo, que l’Orquestra estrenà el mes passat a Xàtiva en un concert dedicat a l’Associació d’Amics de la Costera.

El programa, dissenyat amb un enfocament eminentment didàctic, el composen l’obra d’Ígor Stravinski ‘Huit miniatures instrumentals’; de Claude Debussy amb arranjaments d’Arnold Schönberg, ‘Preludi a la migdiada d’un faune’; i de Camille Saint-Saëns, amb ‘El carnestoltes dels animals’.

L’entrada al concert és lliure amb aforament limitat.

Programa detallat

File in: Música , Cultura