‘Joan Fuster. Escrits sobre Tirant lo Blanc’, entre els llibres més venuts a la Plaça del Llibre

  • Publications Service
  • November 8th, 2023
 
Coberta del llibre.
Coberta del llibre.

‘Joan Fuster. Escrits sobre Tirant lo Blanc’, de Mireia Ferrando Simón, editat per Publicacions de la Universitat de València, ha estat un dels títols més venuts de la 11a edició de la Plaça del Llibre de València, celebrada enguany al Jardí Botànic de la Universitat de València.

L’obra aborda, de manera minuciosa, les lectures fusterianes del ‘Tirant lo Blanc’, traçant un recorregut cronològic per l’atenció de Fuster envers l’obra i analitzant com l’escriptor maldà per recuperar el ‘Tirant’ com a clàssic de la literatura catalana. El llibre integra la col·lecció Càtedra Joan Fuster.

La recerca exhaustiva de documentació realitzada per part de l’autora ha permès aplegar els escrits de Fuster sobre el ‘Tirant’, d’índole diversa –articles periodístics, estudis, cartes, conferències...–, i traure’n de nous a la llum. A més, aquesta monografia va ser guardonada amb el Premi Joan Coromines d’investigació filològica, històrica o cultural (2022) convocat per la Societat Coral El Micalet, per contribuir a valorar, des d’un angle nou, l’aportació inestimable de Joan Fuster al coneixement i a la comprensió de la nostra història cultural.

Igualment, la presentació del llibre que es va dur a terme durant la celebració de la Plaça del Llibre, amb la presència de Mireia Ferrando i Salvador Ortells, també va ser un dels actes que major nombre de persones va congregar, cosa que confirma l’expectació que ha despertat aquest títol entre els amants i lectors de Fuster i el públic en general.

More information: