Antonio Praena presenta en la Universitat de València el seu poemari ‘Los cuerpos de Cristo’, guanyador del XIX Premi Emilio Alarcos

  • June 3rd, 2021
 
Antonio Praena.
Antonio Praena.

L'Aula de Poesia de la Universitat de València va reprendre la seua programació dimecres, dia 2 de juny, a les 19 hores, en l’Aula Magna, amb el poeta Antonio Praena. Va ser amb una conferència amb motiu de presentació del seu poemari ‘Los cuerpos de Cristo’, guanyador del XIX Premio Emilio Alarcos. L'acte va estar presentat pel poeta Juan Pablo Zapater i la responsable de l'Aula, la professora de la Universitat de València Xelo Candel Vila. Les entrades es van exhaurir.

Antonio Praena (Purullena, Granada, 1973) vertebra ‘Los cuerpos de Cristo’ en relats sobre l'alteritat, comptats des de diferents enfocaments. A més, la mort del seu millor amic durant la pandèmia, li fa reflexionar sobre la mort i les absències amb una mirada que va del realista al transcendental.

Per al poeta, viure i agrair són el mateix. I la poesia, la manera de fer-los llenguatge, existència parlada. Més enllà d'una poètica de l'alteritat, aquest llibre conjumina vida i veu en una trobada còsmica que abraça l'infinit cada vegada que entreguem el cor a un ésser humà en la seua quotidianitat més humil.

Establit des de fa dècades a València, Antonio Praena és també professor de Dogma i Estètica en la Facultat de Teologia de València. Com a escriptor ha publicat els llibres ‘Humo verde’, ‘Poemas para mi hermana’, ‘Actos de amor’, ‘Yo he querido ser grúa muchas veces’ i ‘Historia de un alma’.

Per les seues obres ha rebut, entre altres, els premis Jaime Gil de Biedma, Tiflos, José Hierro, el de la Crítica Andalusa i el Valencià de la Crítica. Així com l'accèssit al II certamen de poesia Iberoamericana Víctor Jara i al Premi Adonais. Amb el seu últim poemari, ‘Los cuerpos de Cristo’ va aconseguir el XIX Premio Emilio Alarcos que atorga el Principat d'Astúries.