Arranca el desé aniversari dels Amics de La Nau Gran amb una xarrada sobre l’educació per a majors

  • January 18th, 2018
 
Una classe amb alumnes de La Nau Gran a la Universitat de València.
Una classe amb alumnes de La Nau Gran a la Universitat de València.

L’Associació Amics de la Nau Gran ha celebrat el 17 de gener, a La Nau el primer dels actes del seu desé aniversari que celebra enguany. El rector Esteban Morcillo va inaugurar a l’Aula Magna de La Nau la programació cultural que inclou al voltant de 30 activitats i que arranca amb la taula redona ‘L’oportunitat de l’educació per als majors’.

A la xarrada hi intervindran Josefina Bueno, directora general d’Universitats, Recerca i Ciència; María Elena Ferrando, secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal; Pilar Bernabé, assessora de l’Ajuntament de València i Ramón López, vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa.

Amics de la Nau Gran és una associació que acull a 1.500 alumnes i exalumnes de la Nau Gran, el programa de la Universitat de València dirigit a aquelles persones majors de 55 anys que volen seguir estudiant. En l’actualitat és una de les associacions de majors universitaris que més socis congrega de tota Espanya i una de les més actives.

Amb motiu del desé aniversari l’associació ha preparat una àmplia programació oberta a tot el públic que inclou taules redones, exposicions, conferències, concerts i teatre fins el mes de juny. El cicle de conferències conclourà el 30 de maig a La Nau amb ‘La democracia en crisis’, a càrrec d’Ignacio Sánchez Cuenca, director del Instituto Carlos III-Juan March de Ciencias Sociales de la Universidad Carlos III de Madrid.

Entre els conferenciants que intervindran en aquest programa es troben els catedràtics de la Universitat de València: Joan Romero, el 31 de gener, al Col·legi Major Rector Peset; Justo Serna, el 7 de febrer, al Rector Peset; també al mateix centre, el 16 de maig, Javier de Lucas; Adela Cortina, el 28 de febrer a la Facultat de Filosofia, i Capitolina Díaz, el 23 de maig, a la Facultat de Filosofia. Des de la Universitat Politècnica de València i el CSIC també aporten la seua col·laboració diversos professors entre els quals destaquen el premi Princesa d’Astúries de Recerca Científica i Tècnica, Avelino Corma, el 9 de maig, a La Nau i José Miguel Mulet, el 21 de maig, al Col·legi Major Rector Peset.

Entre les taules redones destaquen: ‘10 anys de poesia valenciana’, el 6 de febrer a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, amb el catedràtic Jaime Siles, entre altres; ‘Periodisme professional i informació amateur: tendències d’una dècada’, el 6 de març a La Nau, amb els periodistes Ferran Belda, Bernardo Guzmán i Lola Bañón, entre altres; ‘Talent en televisió: arriben les millors sèries’, l’11 d’abril a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació’, amb el dramaturg Rodolf Sirera i el director de continguts i programació d’À Punt Media, César Martí; i ‘Fronteres actuals en la ciència’, el 12 d’abril a La Nau, amb els catedràtics José Bernabeu, Eugenio Coronat, Isabel Fariñas, Vicente Martínez i Francisco Tomás.

El programa també deixa un espai a la música amb actuacions de Toni Cotolí, un dels màxims referents de la guitarra contemporània, el 26 d’abril, a la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau, el recital amb sis agrupacions corals que se celebrarà el 4 de juny al Teatre Olympia a les 18.30 hores. I el teatre també tindrà el seu espai, el 5 de juny a la Sala Matilde Salvador de la Nau a les 19:30 hores, amb l’actuació del grup de teatre d’Amics de la Nau Gran, que interpretarà l’obra ‘Visquem un somni’. Totes les activitats començaran a les 19 hores i són gratuïtes.

A més de tots aquests actes, el Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València dedicarà una exposició al desé aniversari de l’associació, que podrà visitar-se del 8 de maig al 3 de juny.