El Festival de Migmetratges ‘La Cabina’ se celebra entre el 10 i 20 de novembre

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • November 11st, 2020
 

La responsable de l’Aula de Cinema de la Universitat de València, Sara Mansanet, explica la XIII edició Festival Internacional de Migmetratges La Cabina de València que organitza l’Aula i que se celebrarà entre el 10 i el 20 de novembre, en diferents seus. La Universitat de València esdevé una de les principals. La Cabina es va inaugurar dimarts, dia 10 de novembre al Teatre Talia amb la projecció de l’últim migmetratge de Pedro Almódovar ‘La voz humana’. El director manxec, que no va poder assistir presencialment a la inauguració, va enviar un missatge d'agraïment en vídeo a la Universitat per rebre el guardo 'Clar de Llums' del Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València, i per haver seleccionat la seua cinta per obrir el festival, i va destacar la importància d'aquest.

La gala inaugural va ser conduïda per ‘Viviendo del Cuento’, formada pels actors José Luis Herranz i Víctor Aleixandre, que tornaren a sorprendre el públic assistent, com ja ho van fer en passades edicions.

Que  Almodóvar haja realitzat un migmetratge en aquest punt de la seua dilatada i aclamada carrera (innombrables premis internacionals, entre els quals hi ha dos Oscar, diversos premis del cinema europeu, BAFTA, etc.), mostra que aquest format, el migmetratge, no és exclusiu dels directors novells com a avantsala d’allò que es podria entendre com a projectes més ambiciosos, com un llargmetratge. El temps que dura un film el marca la història del film, com sempre ha reivindicat el festival La Cabina, i, en aquest cas, la història protagonitzada per l’actriu Tulda Swinton exigia 30 minuts. ‘La voz humana’, produïda pel Deseo, amb distribució de Wanda Visión i Avalon, és una lliçó moral sobre el desig, no importa que el seu protagonista estiga al caire de l’abisme. El risc és part essencial en l’aventura de viure i d’estimar.

Una altra de les noves seus d’enguany és el Jardí Botànic de la Universitat de València, que acollirà la gala de clausura el 20 de novembre, a les 20 hores. En l’acte, no solament es farà lectura del palmarés i el lliurament de trofeus, sinó que acollirà una de les seccions més populars de La Cabina: ‘Visuals’, en què música i visuals s’uneixen. La formació Capricornio Uno, formada per Ángela Pascual i Jordi Sapena, tancarà aquesta edició amb el seu pop i electrònica somiadora.

La Cabina es manté com a referent mundial i és l’únic festival d’àmbit internacional dedicat exclusivament al migmetratge (pel·lícules de 30 a 60 minuts de duració). Aquest és un format que, malgrat no tenir un espai definit en els circuits convencionals, compta amb una producció molt extensa arreu del món. En aquesta tretzena edició, La Cabina bat rècord d’estrenes en les seccions a competició: ‘Secció Oficial’ i ‘Amalgama’.

La Cabina està coorganitzat per l’Aula de Cinema del Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València i l’Institut  Valencià de Cultura, amb la col·laboració de Conselleria de Cultura a través de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, la Regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament  de València i la Diputació de València, i amb el patrocini oficial de Caixa Popular i Cerveza Turia.