El programa d’inserció social a través de l’art de la Universitat de València arriba al col·lectiu de persones refugiades en la seua cinquena edició

  • UV General Foundation
  • December 21st, 2021
 
Primer taller de la cinquena edició d’Art i Ment, impartit per Trampolín a La Nau. Fotos: Eduardo Alapont
Primer taller de la cinquena edició d’Art i Ment, impartit per Trampolín a La Nau. Fotos: Eduardo Alapont

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Esport, ha posat en marxa, dins del programa Nau Social, una nova edició d’Art i Ment per a la inserció dels col·lectius més desfavorits que, en la seua cinquena edició, està dedicada al col·lectiu de persones refugiades amb la participació de CEAR-València.

Per primera vegada, Art i Ment acostarà la programació dels centres culturals valencians a aquest col·lectiu mitjançant l’organització de tallers que han arrancat aquest cap de setmana a La Nau de la Universitat de València i que es desenvoluparan en els pròxims mesos als espais expositius de Bombas Gens-Fundació per Amor a l’Art (22 de gener), Centre del Carme de Cultura Contemporània-CCCC (12 de febrer) i l’Institut Valencià d’Art Contemporani-IVAM (5 de març).

Les activitats, a càrrec de la plataforma Trampolín, tenen l’objectiu de fomentar la sensibilitat artística, incentivar la creativitat i l’expressió de nous llenguatges i formes de comunicació a través de l’art, establint un diàleg directe amb les exposicions presentades als centres culturals valencians participants en el programa.

Així, art i disseny es donen la mà en la cerca d’una experiència de sociabilitat i aprenentatge, gaudint, jugant i compartint a partir de la generació de noves xarxes de convivència entre persones de múltiples i diferents procedències geogràfiques.

Al cap i a la fi, la cinquena edició d’Art i Ment permetrà, amb el suport de CEAR-València i el treball especialitzat de Trampolín, establir un diàleg interior i col·lectiu entre persones de diverses cultures.

La participació de l’ONG Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat CEAR en Art i Ment servirà com a mitjà per a acostar la cultura i l’art de la ciutat de València al col·lectiu de persones refugiades amb necessitat de protecció internacional, a les quals atén des de la defensa dels drets humans afavorint la seua inclusió social.

Per la seua banda, la plataforma Trampolín té un paper destacat en aquesta edició com a programadora dels tallers. Trampolín està format per un equip multidisciplinari creatiu, inclusiu i sense barreres que parteix de la creença en el potencial creatiu de totes les persones per a la seua inserció social, oferint-li respecte, confiança i entrenament.

El programa de Nau Social Art i Ment és un projecte amb cinc anys de recorregut, iniciativa del Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València amb el suport de la Fundació General UV, que enguany també compta amb la col·laboració de Caixa Popular i la Generalitat Valenciana.

 

More information: