Fira d’Ocupació Pública de la Generalitat Valenciana a la Universitat

  • Web and Marketing Unit
  • October 26th, 2022
 

El Campus de Tarongers de la Universitat de València acull la Fira d’Ocupació Pública de la GVA. Una fira en la que s’informa del nous sistema d’accés a la funció pública valenciana, de la convocatòria de beques per a la preparació d’oposicions i de la pròxima convocatòria de places mitjançant el sistema oposició, sense fase de concurs.

La Facultat de Dret de la Universitat de València ha acollit aquest matí la inauguració de la Fira d’Ocupació Pública de la Generalitat Valenciana que es celebra entre hui i demà al Campus de Tarongers de la Universitat, i en la que l’estudiantat de la Universitat de València podrà informar-se de les novetats en quant a l’oferta i accés a la funció pública valenciana.

En la inauguració ha participat el president de la Generalitat, Ximo Puig; i la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, qui han estat acompanyats per la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, un nodrit nombre de degans i deganes, vicedegans i vicedeganes dels centres de la Universitat de València, així com també representants de l’estudiantat i membres de la comunitat universitària.

En l’acte s’ha presentat el nou model d’oposició que promourà la Generalitat Valenciana per als titulats en ciències socials i jurídiques, arquitectures, enginyeries i ciències de la salut. Un nou sistema basat en la fase d’oposició i que deixa de costat la fase de concurs. Així mateix, també s’ha anunciat la convocatòria de beques de 700€ mensuals per garantir la igualtat d’oportunitats en la concurrència a aquestes proves.

També s’ha anunciat que abans de que acabe el mes d’octubre, la Generalitat convocarà vora 600 places pertanyents a la OPE de 2022, de les quals el 60% es proveiran pel nou sistema presentat. Aquests exàmens es desenvoluparan cada any entre finals de gener i febrer per tal d’oferir seguretat i certesa als opositors i opositores.

La jornada ha continuat amb el col·loqui “Opositar en primera persona”, moderat per Manu González, delegat d’estudiants de la Universitat de València, en el que Nerea Barambio, sol·licitant de beca per a preparar oposició; Nuria Beltrán, opositora; Paula Selva, funcionària de l’Administració han contat les seues experiències en el procés d’oposició i en el treball en l’administració.

Per últim, el director general de Funció Pública, David Alfonso; i el subdirector general de Promoció Professional, Toni Peña, han explicat en detall les característiques d’aquest nou sistema d’oposicions, el qual vol esdevenir una eixida laboral atractiva per als joves universitaris, donat que l’administració valenciana s’encontra en un gran relleu generacional, i s’ha considerat que és el moment de redefinir els processos selectius per aconseguir un sector públic més estable i capacitat.