Fundación Cañada Blanch i la Universitat de València lliuren el Premi Fundación Cañada Blanch

  • Office of the Principal
  • June 14th, 2019
 

La Universitat de València i la Fundación la Cañada Blanch van entregar aquesta setmana el premi a l'egressat en Dret i Ciències Polítiques César Fuster, qui va plantejar una línia d'investigació valedora del reconeixement de totes dues institucions.

“És el populisme d'esquerres una amenaça per a la democràcia liberal?”. Este és el títol de la línia de recerca de César Fuster, titulat de doble Grau en Dret i Ciències Polítiques i de l'Administració Pública per la Universitat de València i guanyador del Premi Fundación Cañada Blanch 2018. Aquest premi, amb una dotació de 7.000 euros, ofereix l'oportunitat de realitzar una estada de recerca en London School of Economics a través de la Cañada Blanch Centre for Contemporary Spanish Studies.

Durant l'acte de lliurament, Juan Viña, president de Fundación Cañada Blanch i catedràtic de Bioquímica i Biomedicina Molecular de la Universitat de València, va insistir en el ferri compromís que existeix en la fundació amb el creixement intel·lectual, cultural i formatiu de la societat i que es materialitza a través d'accions com aquest guardó. ‘’Ja has formulat alguna cosa que val la pena respondre, ara nosaltres et facilitem els mitjans perquè la metodologia et permeta contestar-ho’’, va comentar Viña.

M. Vicenta Mestre, rectora de la Universitat de València, va voler donar l'enhorabona a César Fuster així com a la seua família i al catedràtic de Geografia Humana en la Universitat de València, Joan Romero, els qui han donat suport a aquest projecte. Així mateix, la rectora, va destacar que aquest tipus de premis són molt importants per a la formació de “ciutadans del món”, és a dir, titulats de la Universitat amplien la seua formació en l'estranger i a la seua tornada revertisquen aqueix coneixement en la societat. “T'animem a que trobes el millor camí per a tu, César; i les portes de la Universitat de València sempre estaran obertes”.

Finalment, Fuster va fer èmfasi en què aquest premi és una oportunitat d'acudir a la LSE que és un referent tant en l’àmbit europeu com a mundial cosa que ‘’fa que em senta part d'una institució preocupada perquè l'alumnat aprenga contínuament i de la qual em sent orgullós de formar part’’, va assenyalar.

Què és el Premi Fundació la Canyada Blanch?
Fundación Cañada Blanch concedeix anualment el Premi Fundación Cañada Blanch als qui han obtingut una titulació superior de la Universitat de València com ADE, ADE - Dret, Dret, Ciències Polítiques, Història, Economia i International Business i, a més, compten amb un projecte de recerca en un tema d'interés general.