GenderNet presenta les conclusions de l’estudi sobre les polítiques d’igualtat de gènere en la investigació, hui a la Universitat

  • October 3rd, 2016
 
Dona investigadora

La Universitat acull aquest dilluns 3 d’octubre la reunió del consorci GenderNet dedicada a les polítiques d’igualtat de gènere en la investigació. L’encontre es realitza cada vegada en un país diferent i en aquesta ocasió la Universitat de València és la seu acollidora. GenderNet és una agrupació de diversos països europeus, de Canadà i dels Estats Units l’objectiu de la qual és incrementar la presència de les dones en la ciència.

L'ERA-Net GENDERNET (2013-2016) ‘Promovent la igualtat de gènere en les institucions de recerca i en els continguts de la recerca’ és el títol de la jornada que s’està celebrant durant tot el matí en l’edifici històric de la Nau. Finançat pel 7º Programa Marc de la UE, ha reunit en els tres últims anys 23 entitats de 12 països (13 entitats sòcies i 10 observadores, incloent ministeris, agències nacionals d’investigació i altres agents promotors) en una experiència pilot a nivell transnacional sobre polítiques de recerca. 

GENDER-NET celebra la seua última reunió a València aprofitant l'ocasió per a poder difondre les seues recomanacions i resultats a les persones i organitzacions interessades. Cal destacar que les recents conclusions del Consell de la Unió Europea sobre la promoció de la igualtat de gènere en l'Espai Europeu de Recerca (adoptades l'1/12/2015) conviden els Estats membres en col·laboració amb la Comissió Europea a tindre en compte els resultats de GENDER-NET per a la igualtat de gènere en la recerca i la innovació. El full de ruta estatal per al desenvolupament de l'Espai Europeu de Recerca 2016-2020 ja incorpora recomanacions d’aquesta agrupació de països. És per açò que la Unitat d'Igualtat de la Universitat de València i GENDER-NET (a través de la UMyC) organitzen aquest intercanvi d'experiències. 

La Secretaria d'Estat d'I+ D+i (SEIDI) participa en aquesta ERA-NET a través de la seua Unitat de Dones i Ciència (UMyC) co-liderant el paquet de treball sobre IAGI. GENDER-NET acaba de presentar a París els seus principals resultats i recomanacions per a la promoció de la igualtat de gènere a través del canvi estructural en les institucions de recerca (incloses les universitats) i per a la Integració de l'Anàlisi de Gènere en la Recerca (IAGI).