Gran èxit de convocatòria de la carrera universitària 'Corre sense resistències' al Campus de Burjassot.

  • Web and Marketing Unit
  • Julia Biviana Sorni Moreno
  • November 7th, 2023
 

El diumenge de 5 novembre, amb motiu del Dia Europeu per a l'ús prudent dels antibiòtics, es va celebrar la tercera edició d'aquesta carrera en diverses universitats de tota Espanya. La prova de 5 km estava oberta a esportistes de totes les edats.

La Universitat de València, a través de les seues Facultats vinculades a les Ciències de la Salut i en col·laboració amb UVesports, es va adherir a la iniciativa del Ministeri de Sanitat emmarcada dins del Pla Nacional enfront de la resistència als antibiòtics (PRAN). La convocatòria va tindre molt bon acolliment, ja que es van inscriure més de 400 esportistes de totes les edats. Al lliurament de premis van assistir autoritats de l'àmbit sanitari i esportiu.

Classificació i lliurament de premis:

CATEGORIA MASCULINA:

  • 1º premi - Jorge Iglesias Quiles (17’34’’). Lliurament de trofeu per M. Pilar Serra Añó, vicerectora de *Sostenibilitat, *Cooperació i Vida Saludable.
  • 2⁰ premi - Héctor Gimeno de San Miguel (17’55’’). Lliurament de trofeu per Juan Gabriel Sánchez, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Burjassot
  • 3⁰ premi - Félix Boulegue (17’57’’). Lliurament de trofeu per la Dra. Mercedes Hurtado, presidenta del Col·legi de Metges de València

CATEGORIA FEMENINA:

  • 1⁰ premi - Marisa Guillén Domínguez (22’30’’). Lliurament de trofeu per la Dra. Elena Gras, directora gral. de Farmàcia de la Conselleria de Sanitat
  • 2⁰ premi – Mar Segarra Guillén (22’54’’). Lliurament de trofeu per Mª Jesús Lluch, presidenta Col·legi de Logopedes.
  • 3⁰ premi – Lucía Hipòlit (23’30’’). Lliurament de trofeu per Guillermo Bargues, representant del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes.

El tancament de l'acte va ser a càrrec de la Degana de la Facultat de Farmàcia, Hortensia Rico.

‘Corre sense resistències’ va culminar així la seua tercera edició en un ambient festiu en el qual va destacar l'esperit esportiu, solidari i reivindicatiu. Cadascun dels participants va posar el seu granet d'arena en la conscienciació contra la resistència als antibiòtics, un problema sanitari global que anualment es cobra la vida d'unes 33. 000 persones a Europa i 4.000 a Espanya, el quàdruple de morts que les causades per accidents de trànsit.

File in: