L'absentisme escolar i el dret a l'educació protagonitzen unes jornades en la Nau de la Universitat de València

 

Els dies 8 i 9 de novembre se celebren les primeres ‘Jornades d'Absentisme Escolar i Dret a l'Educació’, organitzades pel grup de recerca POLISOC i la Unitat d’investigació en Política de l'Educació UINPE. Tenen com a objectiu generar un espai de comunicació on intercanviar coneixements, bones pràctiques i intervencions afectives.

Al llarg dels dies 8 i 9 el Centre Cultural la Nau serà l'escenari de diverses conferències i taules redones que abordaran l'absentisme escolar i el dret a l'educació des de diferents perspectives, analitzant les causes, així com la seua prevenció, intervenció i tractament. La presentació del seminari serà el dijous dia 8, a les 9:30 hores, a càrrec del vicerector de Projecció Territorial i Societat de la UV, Jorge Hermosilla; la vicedegana d'Estudis i Ordenació Acadèmica de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la UV, Mª Elena Cantarino; la representant de la Fundació SM, Paula Benito; i el coordinador d'aquestes jornades, el professor José Ignacio Cruz (Departament d'Educació Comparada i Història de l'Educació. UV).

El professor Cruz ha explicat que l'absentisme escolar és un seriós problema educatiu i social que afecta cada curs a milers d'estudiants a la Comunitat Valenciana, “es dóna en tot l'ensenyament obligatori, encara que presenta major incidència en adolescents i preadolescents i en ocasions el menor absentisme compta amb antecedents familiars que predisposen el seu comportament", ha afirmat el coordinador.

És per açò que el grup d’investigació ABSENTIS/POLISOC de la Universitat de València ha convocat aquestes primeres Jornades d'Absentisme Escolar i Dret a l'Educació, amb el convenciment de la utilitat -acadèmica, social i educativa- de generar un espai de comunicació entre els agents responsables de la intervenció davant aquest problema.

Aquestes jornades han comptat amb la col·laboració del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la UV, el Departament d'Educació Comparada i Història de l'Educació de la UV, la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la UV, i la Fundació SM.

More information:

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy