L’activitat ‘Conèixer els màsters’ informa vora 300 estudiants de graus STEM de l’oferta de la Universitat

  • Information and Promotion Service for Students
  • May 6th, 2024
 
Estudiantat visitant Conèixer els màsters

El passat dimarts 30 d’abril es va celebrar Conèixer els màsters, una iniciativa pilot del Vicerectorat d’Estudis per difondre els estudis de màster oficial de la Universitat de València a l’estudiantat STEM de les facultats de Ciències Biològiques, Ciències Matemàtiques, Física i Química, i de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE).

Quasi 300 estudiants es van acostar a l’espai Conèixer els màsters, ubicat a l’entrada de l’ETSE, que comptava amb 32 punts informatius, un per cadascun dels màsters participants. El professorat de cada màster va ser l’encarregat d’explicar els continguts així com també de resoldre els dubtes de l’estudiantat que s’acostava a informar-se. A més, al punt general d’informació, a càrrec del Servei d’Estudiants i del Servei d’Informació i Dinamització d’Estudiants (Sedi), es van atendre consultes generals sobre l’accés i l’admissió als estudis de màster, la preinscripció, les beques, etc.

L’estudiantat visitant provenia, majoritàriament, dels graus en Química, en Ciència de Dades i en Física, seguit dels d’Enginyeria Electrònica de Telecomunicacions, Enginyeria Multimèdia, Ciències Ambientals, Enginyeria Telemàtica i Bioquímica i Ciències Biomèdiques. La major part dels assistents, segons l’enquesta per avaluar la iniciativa que es dugué a terme, valoren positivament la informació proporcionada pels punts informatius de Conèixer els màsters (8.9 sobre 10) i la consideren una iniciativa que recomanarien. Les dades recollides també permeten saber que la majoria de visitants estan cursant tercer o quart de grau, i que més del 60 % són homes.

Conèixer els màsters és una iniciativa pilot impulsada pel Vicerectorat d’Estudis i organitzada per la Delegació de la rectora per a Trajectòries Acadèmiques i pel Servei d’Informació i Dinamització d’Estudiants (Sedi). Ha comptat amb la implicació del Servei d’Estudiants i de professorat i estudiantat dels màsters participants i estava dins de la programació del Fòrum STEM 2024, organitzat per UVocupació i el Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, en col·laboració amb l’ETSE.