L’Aula de Literatura de la Universitat acosta les novetats publicades en 2020 en trobades dialogades

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • October 20th, 2020
 
Raquel Taranilla.
Raquel Taranilla.

La programació de l’Aula de Literatura de la Universitat de València comença el pròxim 22 d’octubre al Centre Cultural La Nau. Es tracta d’un cicle de trobades amb escriptors i escriptores que intenten acostar la literatura tant a la comunitat universitària com a la societat en general. L’entrada a totes les conferències és lliure i limitada a la capacitat de la sala. Per a complir les condicions sanitàries exigides per la covid-19, les places són molt restringides, per això es demana que la inscripció la formalitzen únicament les persones que estiguen segures de poder assistir-hi a través de l’enllaç https://events.fundacio.es/o/43. Les conferències es poden recuperar posteriorment des del Canal MediaUni i el Canal YouTube del Centre Cultural La Nau.

La primera de les conferències, amb el títol ‘L’escriptura i la cerca d’un mètode’, serà el 22 d’octubre, a l’Aula Magna de La Nau, i la protagonitzarà l’escriptora Raquel Taranilla, que dialogarà amb la directora de l’Aula de Literatura, Cristina García Pascual, sobre l’ofici de l’escriptura, aturant-se especialment en la publicació de l’últim llibre de l’autora: ‘Noche y océano’ (Seix Brarral), premi Biblioteca Breve 2020. Una història sobre un cineasta, la seua admiradora, el robatori del cap de Murnau i les tensions i la precarietat als campus acadèmics.

Raquel Taranilla va nàixer a Barcelona l’any 1981. Llicenciada en dret i doctora en filologia hispànica, en 2016 es trasllada a Madrid on es dedica a ensenyar a escriure. En l’actualitat és professora de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense. Abans va impartir classe a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Hamad bin Khalifa (Qatar Foundation). En 2015 va publicar el llibre autobiogràfic ‘Mi  cuerpo también’. En 2020 es va editar el seu últim treball, ‘Noche y océano’.

Novel·les publicades en 2020

El cicle continuarà el 30 d’octubre amb ‘Que l’escriptura s’assemble a la vida’, amb l’assistència de l’escriptora i periodista Andrea Abreu, que va publicar la seua primera novel·la ‘Panza de burro’ aquest any 2020. Aquesta vegada, el debat es traslladarà al Jardí Botànic de la Universitat de València i serà presentat per Bárbara Blasco, premi Tusquets de Novel·la 2020 per ‘Dicen los síntomas’.

L’activitat prosseguirà al Centre Cultural de La Nau el dia 26 de novembre amb la guanyadora del premi Nadal de novel·la 2020: Ana Merino amb l’obra ‘El mapa de los afectos’. En la conferència, que porta per títol ‘El mapa de la creativitat’, la novel·lista i poetessa ens acostarà les claus de l’escriptura i del seu últim llibre.

Per acabar el quadrimestre, Lorenzo Silva visitarà La Nau de la Universitat de València el 15 de desembre per parlar sobre la tornada dels cèlebres personatges Bevilacqua i Chamorro en ‘El mal de Corcira’, novel·la publicada també aquest 2020, que amb aquesta presentació conclourà les tertúlies literàries d’enguany.